- Konu Sahibi son mecnun
-
Kadinlarimizin aptalligina kiziyorumda ondan. Ev üstüne ev olmaz 1 ay geciyor sonra burda konu aciyorlar... ya bunlar bastan belli olan seyler zaten. Yok cok seviyordum yok cok asiktim. Askla huzur olmuyor. Ve kimse hic bir koca annemim kahrini cektin diye karisina madayla takmaz... kafanizi kullasin kadinlarimiz o beraber yasamak eskidedini. Kocam calismamai istemiyor derler ama evde acmiyor oyle sacmalikmi olur... hem bana ev acmican hem ailenle oturcam ve calismak yasak. Calisirim kendi yagimda kavrulurm huzurum olur özelimde. Biraz akilli olsun kadinlarimizsöyledikleriniz doğru ama merak ettiğim bişey var neden bu öfke ?
Söyledikleriniz mantık olarak doğru ama ifade ediş biçiminiz yanlış. Neden bu sinir öfke anlamış değilim. Siz yatak odasına baya takmışsınız. Bunun öncesinde beraber yaşamanın daha önemli sorunları oluyor. Cinsellik, çocuk emzirme sorunları inanın bunların gölgesinde kalıyor. Her beraber yaşayan mutsuz olacak diye bir kaide yok. Kaldı ki mecburiyet olmasa zaten bu insanlar kendi evinde otururlar zaten. Bu herkesin kendi tercihi 'herkesin hayatına kimse karışamaz'Maddi imkansiziiklar dersiniz kv kbavanin yaninda o isi yspip cocuk dogursunuz...önce bir calis evini ayir ben evini syirmiyan erkege erkek demem hic kinde kusura bakmadin her kadinin ayri ev hakkidir. Yil 2015 böyle oturanlari asla anlamiyorum. Tek odada yasarim ama huzurlu yasarim.hic bir özelim istedigimi pisitemedikten evde don atlet gezemedikten sonra o eve evim.demem. evleniren.akilinizi kulanin ask mask.ne oluyor fissss huzur kalmayinca.ve o beraberlik 1 sene denilir senerlerce beraber oturulur.cougunu bile istedihin gibi yetistiremesin herseye burnunu sokan kalabalik ev..cocugu emzircen hadi odana gec. En.tiksindigim seyde nasiö evde büyükler varken o malum isi yapiyorsunuz herkes anliyor evde... igrenc ötesi. Liseli gibi desiz sedasiz sevismeler duyacaklar diye gikini cikaramazsin sonrada banyo derdi. Millet senin ne zaman ne ysptigini biliyor istedigin kadar sakla.igrenc
Maddi imkansiziiklar dersiniz kv kbavanin yaninda o isi yspip cocuk dogursunuz...önce bir calis evini ayir ben evini syirmiyan erkege erkek demem hic kinde kusura bakmadin her kadinin ayri ev hakkidir. Yil 2015 böyle oturanlari asla anlamiyorum. Tek odada yasarim ama huzurlu yasarim.hic bir özelim istedigimi pisitemedikten evde don atlet gezemedikten sonra o eve evim.demem. evleniren.akilinizi kulanin ask mask.ne oluyor fissss huzur kalmayinca.ve o beraberlik 1 sene denilir senerlerce beraber oturulur.cougunu bile istedihin gibi yetistiremesin herseye burnunu sokan kalabalik ev..cocugu emzircen hadi odana gec. En.tiksindigim seyde nasiö evde büyükler varken o malum isi yapiyorsunuz herkes anliyor evde... igrenc ötesi. Liseli gibi desiz sedasiz sevismeler duyacaklar diye gikini cikaramazsin sonrada banyo derdi. Millet senin ne zaman ne ysptigini biliyor istedigin kadar sakla.igrenc
Söyledikleriniz mantık olarak doğru ama ifade ediş biçiminiz yanlış. Neden bu sinir öfke anlamış değilim. Siz yatak odasına baya takmışsınız. Bunun öncesinde beraber yaşamanın daha önemli sorunları oluyor. Cinsellik, çocuk emzirme sorunları inanın bunların gölgesinde kalıyor. Her beraber yaşayan mutsuz olacak diye bir kaide yok. Kaldı ki mecburiyet olmasa zaten bu insanlar kendi evinde otururlar zaten. Bu herkesin kendi tercihi 'herkesin hayatına kimse karışamaz'
Herkes sizin zihniyetinizde olsa şu an evli olan çiftlerin yarısından çocuğu hiç evlenmezdi zaten. Evlilik fedakarlık gerektirir.
Kadinlarimizin aptalligina kiziyorumda ondan. Ev üstüne ev olmaz 1 ay geciyor sonra burda konu aciyorlar... ya bunlar bastan belli olan seyler zaten. Yok cok seviyordum yok cok asiktim. Askla huzur olmuyor. Ve kimse hic bir koca annemim kahrini cektin diye karisina madayla takmaz... kafanizi kullasin kadinlarimiz o beraber yasamak eskidedini. Kocam calismamai istemiyor derler ama evde acmiyor oyle sacmalikmi olur... hem bana ev acmican hem ailenle oturcam ve calismak yasak. Calisirim kendi yagimda kavrulurm huzurum olur özelimde. Biraz akilli olsun kadinlarimiz
Maddi imkansiziiklar dersiniz kv kbavanin yaninda o isi yspip cocuk dogursunuz...önce bir calis evini ayir ben evini syirmiyan erkege erkek demem hic kinde kusura bakmadin her kadinin ayri ev hakkidir. Yil 2015 böyle oturanlari asla anlamiyorum. Tek odada yasarim ama huzurlu yasarim.hic bir özelim istedigimi pisitemedikten evde don atlet gezemedikten sonra o eve evim.demem. evleniren.akilinizi kulanin ask mask.ne oluyor fissss huzur kalmayinca.ve o beraberlik 1 sene denilir senerlerce beraber oturulur.cougunu bile istedihin gibi yetistiremesin herseye burnunu sokan kalabalik ev..cocugu emzircen hadi odana gec. En.tiksindigim seyde nasiö evde büyükler varken o malum isi yapiyorsunuz herkes anliyor evde... igrenc ötesi. Liseli gibi desiz sedasiz sevismeler duyacaklar diye gikini cikaramazsin sonrada banyo derdi. Millet senin ne zaman ne ysptigini biliyor istedigin kadar sakla.igrenc
Ben yadiyorsam kendi evimde özgprce yasiyorum.liseli cocuk gibi annesi babasi yan odada yatarken degil. Evlilkk sif cinselik degil ama önemli ve ev kalablaliksa ne kadar rahat olabilir bir cift??? Her konudan zor bir arkdssin bile rahatca evine gelemez ailen icinde aynisi gecerli. Aptal olmasin kadinlarimiz ev üstüne ev olmaz. Evine bakaymiyan erkekle evlenilmez bukadarTum yorumlariniz cinsellik etrafinda donuyor evlilik sadece cinsellik degil..
Bir de sanki kendi evinde cinsellik yasayinca herkes seni kardes kardes yatip uyudugunu mu zannediyor tuhafsiniz yani..
Cok cok cok haklisiniz ayni katiliyorum size nasil önemli degil diyenlere şaşiriyorum. Ben namaz kilan bir inansam gece gusule nasil kalkcam mesela??? Dedigin gibi adet olsan anlasilir ramazanda kayonpederin yaninda ye bakalim tek olsan istedigini yaparsin. Ben sasiriyorum bu kadinlar yatak odssinda hic zevk almiyorlar demekki duyulmuyor☺☺☺ bir ayagini uzatip tv izliyemesin bas basa bir kahvalti bile edemezsin. Eee kardesleri gekecek vs o eve yada misafiri istesenide istemesenizde.lohusa oldugubu düsün ben kendi annemi isterim yanimda eee nerde kalacak ev senin degil kanama oluyor vs evde kayinpeder varsa zor valla bu zamanda beraber yasiyanda akil yok kimse kusura bakmasinÇok doğru yazmışsınız, sert ve radikal üslup da olsa doğruya doğru...
Cinsellik önemli tabii nasıl önemli değil? İp atlamak için evlenilmedi sonuçta.
Banyo olayından dolayı cinsellik yaşadığın günlerin bilinir o baskı altında ne yaşayabilirsen tabii. Adet olursun sıkıntı, adet olduğun için namaz kılmazsın mesela, o günlerin bile bilinir anlaşılır...
Kavga edemezsin özel bir şey konuşamazsın vs. rahat oturup kalkamazsın. Yemek yapıp eşinle baş başa yeyip çayını içemezsin. Hep bir misafirlik psikolojisi ve mahalle baskısı...kısaca kendin olamazsın.
Tabii dünyanın binbir türlü hali var yarın öbür gün bir felaket olur bir şey olur, bakıma muhtaçlık durumu vs. beraber oturulabilir ayrı bir konu. Ama baştan ayrı ev olabilecekken alternatif varken ayrı olunmalı.
Cok var öyle esine calismicaksin diyen ama ayrida ev acamiyan maddi anlamda eee birak hanimda calisin evinizi ayirin... biz kadinlar herseye evet dersek ohoo.dünyanin hic bir yerinde kv oturan yoktur anca bizim millete bu zihniyet var.Calisma yasagina nerden geldiniz onu anlamadim
Erkekler ailelerine sırt dönemezler bir süre sonra ne yapayım ailem der gene sıkı fıkı görüşmek isterler. Konu sahibi sana özel değil söylediklerim burada okuduklarım genelde o doğrultuda.Şimdi az çok olmaz hesap kitap yapılmaz diye üstünü de kapatırlar bir güzel.
Eşin bari anladı mı hatasını yoksa devam mı edecek paralar yedirmeye? Burası mühim.
Kaynın evlenecek yarın öbürgün yine para lazım olacak isteyecekler o zaman siz de tek kuruş vermeyin madem. Borcumuz çok diye kenara çekilin. Tabii eşin çekilirse.
allaha havale edınMerhaba hanimlar
7yillik evliyim. Dugunumuz olmadan kisa bir sure once esimin ailesi yeni bir daire aldilar. Tabi kredi borcunu odemeleri pek mumkun olmadigi icin(kaynim o donem univ.okuyordu) esim kredi borcunu odemek uzere 5 yil birlikte oturduk.
Kendi borclari bitince bize de daire alacaklarini asla kirada oturmamizi istemediklerini soylediler..
Bir emekli maasiyla bunun utopik oldugunu bilsekte esimin cok hayirli bir evlat olmasi sebebiyle kabul ettik..
Esim onlara vefa borcum var beni sikintilarla okutup bugune getirdiler onlara o evi almaliyim diyerek beni de zor da olsa ikna etti..
Herneyse o 5 senenin detayina hiic girmeyecegim
Ha buarada bize 1.5-2 senede size ev aliriz dediler. Ben 4yillik kredi borcu bitmeden cop alamayacagimizi biliyordum tabi ask gozumu kor etse de saf degildim.
Esim bunlardan tek kurus saklamadan guzel guzel borc duyor bozulan beyaz esyalari yeniliyorken kaynim da ise baslamis kendi dugun bileziklerini yapiyor 'guzel guzel' geciniyorduk..
Son bir sene esim sadece fatura odemelerini yapti ve bir miktar para biriktirdik. K.validem de esya paramiz diye altin yapmaya basladi. Son bir senenin sonunda ev bakmaya basladil gel gorki ev fiyatlari tavan yapmis pesinat bile cikaramiyorduk..
Biz bu sartlarda ev alamayiz kiraya cikacagiz deyince bizi zihniyetimizin bozuklugu ile sucladilar. Gurur meselesi yapip ev almadan cikarmayiz dediler. 1hafta icinde ev alinirmi biz baktigimiz 6.daireyi almaya karar verdik..
Artik gucum kalmamisti yorulmustum ne olacaksa olsundu..
Vee asil film burda kopuyor arkadaslar..
Evin pesinatini cikaramadigimiz icin kaynimin bileziklerinin yarisini borc olarak aldik.. Kv nin esya icin biriktirdigi 6binlirayi da eve katmis olduk..
Aylik kresi odemelerimiz cok yuksek oluncaesim yine vazgecmek istesiysede kv ve kaynim 2yil boyunca aylik 500 tl destek olacaklarini soylediler ve buna guvenerek daireyi satin almis olduk..
12bin liraya yarim yamalak esyamizi alip evimize yerlestik cok sukur.. Esya borcu icin 500+ evin taksidine500 toplamda 1000 lira 1 yil boyunca yardim ettiler..
12 ayin sonunda koye ev yapacaklarini daha para vermeyeceklerini soylemisler. Esim ben size guvenerek borca girdim diyerek verdilleri sozu hatirlatmis. Once inkar sonra kivirmacalar..
Bu surec bizi madden manen epey yipratti. Artik ben demistim demek istemiyordum. Fakat esimin bunu yasayarak gormesi gerekiyordu. 5 sene sabrettim sabirla bekleyen ben oldum ama malesef ellerine yuzlerine bulastiracaklarini biliyordum. Cunku para isi pis isti menfaatler insanlari bambaska yapiyordu.. El kizi bozdu biz yapacaktik oglum edecektik oglum demesinlar beni bahane etmesinler diye bekledim..
Bu gune geldigimiz zaman koye ev yapmak yerine memleketlerinden kaynim uzerine daire aldilar.. Hayirli olur ins. Boyle yapmalarinin sebebi koye ev yaparlarsa esim de hak iddia edermis(var olanev yikilip yapilacak) kaynimin arasi ortaya gitmis olurmus haksizlik olurmus. Oyuzden kaynim uzerine ilce merkezden daire almislar. Bide bunu bize soyluyorlar
Dahasi var ama daha yazamayacagim..
Tum yorumlariniz
Kimseye güvenmeyin bukadar kirayanizi ödeyin acikta degilsin sonucta herkese ev farz degil durmu olan alir yoksa kirada kal huzurun olsun yeterkiBizde ev alicaktik 1 haftadr bunun uzerinde yogunlastik esim babasini aradi nisanda emekli olacagini o zmna kdr beklerse 30 bin verecegini soylems.. ev babamindi ve 900 tl kira getirisi vardi ..Bab alicaksaniz siz 200bin verin dedi normalde 230 bine alicisi olan bi ev..bizde de 25 bin pesinat ve eve exberin 240 bin deger bicmesi gerekiyor ki bize 175 bin kredi ciksin.. Bankalari gezdik ve en fazla 150 bin kredi cikar dediler..snra babasini aradi esim eger nisanda veririm kesin diyorsan arkadaslardan borc bulucam dedi..Ve el cvp:
Bnm ihtiyaclarm var hem ne malum kayinpederinin dogru soyledigi ya ev 180 binse size 200 diyorsa..
En son esim babalik yapmiyorsun bari iftira atma dedi kapatti teli...
Ben ztn vermeyeceklerini biliyordm ama sirf esim alisveristede gorsun tanisin ailesini die aricam dedgmde ara dedm..
Ustelik borc istedik asla karsiliksiz dgl esim bunu belirtti altina ceviririz o gun neyse degeri veririm dedi..
Ev mi ne oldu koca bi yalan...25bin pesinle 200 bine daire almaya kalkarsan hayallarini suya kendin dusurursun direk..
Orasi ztn oyle ama 850 lira kira veriyosn ve ortada hic bisey yok ha biseyler yapalim diyosun destek yok..Hayirlisi ins:)Kimseye güvenmeyin bukadar kirayanizi ödeyin acikta degilsin sonucta herkese ev farz degil durmu olan alir yoksa kirada kal huzurun olsun yeterki
Kaynına tak diye ev satın almışlar hem de merkezden, size sadece 1 yıl yardımda bulunup yardımı kesmişler. Borcunu da size yıkmışlar. Ve gayet de rahatça alabilecek durumları varmış, sizi süründürüp bekar kaynınızı kral yapmışlar. Bu hainliğin cezası çıkar merak etmeyin, eşiniz de hala vefalı evlat olacağım diye gözünü açmazsa yuh artık.
Orasi ztn oyle ama 850 lira kira veriyosn ve ortada hic bisey yok ha biseyler yapalim diyosun destek yok..Hayirlisi ins:)
kocan yaşayarak acı acı öğrenmiş...
olan sizin vefakarlığınıza(olmayacağını bile bile kırmamak için eşinizi katlanın sonra beraberce kazık yini)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?