Bu erkeklerin devamlı akrabalarını ve ailelerini memnun etme çabalarından ben de sıkılıyorum.
Bence bir bayramda gidiver, sııkıntı çıkarma, eşini de üzme denilebilecek bir konu değil bu.
Çünkü bu kişileri ve eşini memnun etmek sadece bayramla kalmıyor ki.
Zaten bayram dışında bir çok konuda memnun etmek için uğraşıyorsun,
aman sıkıntı çıkmasın diye herşeye evet diye diye sıkıntı bitmiyor.
Kimse sizi ve şartlarınızı düşünmüyor, ama siz devamlı yok amcasıymış yok bilmem neymiş düşün dur.
3 gün önce aynısı başıma geldi.
Doğum yapalı 1 ay oldu, kayınvalidemle anlaşamamıza rağmen, doğum yaptığım gün geldi 1 haftadan fazla kaldı yanımızda.
Yaptığı onca saçmalığa rağmen sesimi çıkarmadım ki, idare edilmesi gereken bence kayınvalidem değil bendim.
Bizden köye geçmişlerdi, ben de neyse sıkıntı çıkmadan kurtuldum derken, 2 hafta sonra tekrar uğrayacağız dediler.
Ben de açık açık istemedim, çocuğun derdi zaten bitmiyor, ben yeni bir hayata alışmaya çalışıyorum, sabahlara kadar uyumuyorum.
Bunlar sabah geldiler, yanlarında da köyden amcalarını getrmişler, buraya doktora gelmiş.
Bebğimde gece neredeyse hiç uyumamıştı, benim gözümden uyku akıyor, bunlar misafir derdinde.
Ben odamdan çıkmadım hiç, eşim çocuğu alıp götürdü yanlarına, 1- 2 saat oturup gittiler.
Gider gitmez, kayınvalidemin evde bir bağırışı var , kıyameti kopardı.
Ayrılın, boşanın diye apartmanı ayağa kaldırdı, ben kendi evimde bu kadar sesimi yükseltmemişimdir.
1 aylık çocuğumla bana evimde ayrılın boşanın diye bağıracak insana ben saygı duyamam.
Sebepte , yanlarında getirdikleri amcasına hoşgeldin dememişim, sanki bana sordular getirirken.
Bu arada getirdiklerine birşey demiyorumda, madem getirdin ağırla gönder, benim uğraşacak halim mi var.
Olaya tek başına bakınca belki benim yaptığımda hata olarak görülebilir ama herşeye evet diye diye,
memnun edeyim diye diye ben benden gittim, ilk defa da kendi bildiğimi okudum, kayınvalidem sağolsun boşadı bizi hemen.
Kolaydı ya öyle.
Bir kerede onlar idare ediversin ne olacak, ama onlar idare edemez, gelin idare etmek zorunda.
İdare edilecek şeylerde var hayatta tabi ki ama onlarda bir yere kadar, herşeye evet demek zorunda değil kimse.
Gitmek istemiyorsanız gitmeyin bence.