• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi Yüzünden Bayramlardan Nefret Eder Hale Geldim

kelin ilacı olsa kendi başına sürer

doğruda bacım gitmesem saygısız olacan eşinn başı öne eğilecek gitsen haklıyım ayağıma geldi diye kasım kasım kasılacak yüz bulup benim evden cıkmıcak çünkü o suan ben gitmiyorum diye gelemiyor bana ben bi gideyim oo her gün bizde önceden çıkmazdı hiç çünkü

doğruda bacım gitmesem saygısız olacan eşinn başı öne eğilecek gitsen haklıyım ayağıma geldi diye kasım kasım kasılacak yüz bulup benim evden cıkmıcak çünkü o suan ben gitmiyorum diye gelemiyor bana ben bi gideyim oo her gün bizde önceden çıkmazdı hiç çünkü

sen de git, gidince elini öpmeye yelten, vermezse filan, zaten ben de eşimin hatırına geldim haksız olduğumdan değil, sırf eşim mutlu olsun diye burdayım ama sizin yaptığınııza bakın bir de filan de. nedir yani, analarına babalarına tapsak, hiç tapma demeyecekler

hangi birini anlatayım ki anlat anlat kendin dinle. anlattıkça bunalıyorum. klasik kaynana derdi değil benimkisi. bayağı bildiğin kayınpederin kaynana modunda gezmesi. koyınpeder değil kumam sanki. allah insanlara akıl fikir versin. kimisi yaşlandıkça akıllanacağına, yaşlandıkça sapıtıyor. 1 yılda 10 yaş yaşlandım.
aman bu bayram da gidelim de mübarek ellerini öpelim. onların anası babası gerçek ana baba da bizimkisi taş sanki. biz yumurtadan çıktık ya, hiç görmeye gerek yok.
zaten iş ailede bitiyor. aşim bizim ilk bayramımızda benim aileme gitmiyor, kimsenin elini öpmüyor, anası bbası düzgün insanlar olsa, oğlum olmaz böyle ilk bayramınız gidin elini öpün demesi lazım. ama nerde.... onlar sadece kendine müslüman

yaşlı var yaşlı var bazısı kendini geliştiriyor bazısı türkçe konuşmayı dahi beceremiyor yobaz kalmış öylelerine saygı duyamıynrun elini dahi öpesim gelmiyord sap gelmiş bu dünyaya saman olup diğer dünyaya gidecek şu dünyadan hiç birşey almamış vermemiş bazı yaşlılar o kadar katı ki bir ömür yumuşamamış onlara selam dahi veresim yok

sen de git, gidince elini öpmeye yelten, vermezse filan, zaten ben de eşimin hatırına geldim haksız olduğumdan değil, sırf eşim mutlu olsun diye burdayım ama sizin yaptığınııza bakın bir de filan de. nedir yani, analarına babalarına tapsak, hiç tapma demeyecekler

içimden asla gelmiyor gitmek 10 dakikaya bile tahammülüm yok o görümcelerim heleee şeytan halt eder yanlarında ama bu seferde kayınpederim ayıp etti diye onların tarafına gececek

içimden asla gelmiyor gitmek 10 dakikaya bile tahammülüm yok o görümcelerim heleee şeytan halt eder yanlarında ama bu seferde kayınpederim ayıp etti diye onların tarafına gececek

gitmezsen eşinle aran bozulacak onları sevindirme nerde eşin orda sen şu an böyle olman gerek piskolojini buna yönlendir

Benim babam eşimle konuşmuyor zaten en son kavgamızdan sonra ne evime geldi nede eşimi çağırdı ben yanlız gidiyorum. Eşime dedim artık seni istemiyorlar gelme yanlız gidicem dedim.
Geleyim özür dileyeyim diyor ama istemiyor babam.

Siz, eşinizin ailesiyle ilgili sorunlarınızı eşinizle halletmeye çalışmak yerine kendi ailenize de yansıtıyorsunuz anlaşılan. Eşiniz özür dilemek isterken babanız kabul etmiyor, siz Bayramdan Bayrama da olsa onun ailesine girmiyorsunuz, bu ne böyle?

Kusura bakmayın ama eşiniz sizin ailenize saygı ile yaklaşıyorsa, size haksızlık bile yapmış olsalar, siz de onun ailesine, eşinizin hatrı için biraz katlanmalısınız. Eşinizi 1-2 günlüğüne gitmeye ikna etmeye çalışıp, siz de hiç değilse bu kadar bir süre için onlara tahammül etmeye çaılşın bence.

Bundan sonra da ailenizin yanıdayken bu konuyu açıp eşinizi onların yanında tutmak istemeyeceği sözler vermek için zorlamayın, annenizi, babanızı bu konuya sokmayın. Bir gün eşinizin de sabrı taşar, sonra iş hiç içinden çıkılmaz hale gelir.

Ya bu deveyi güdücen, ya bu diyardan gidicen demeyin demişsiniz ama bu evlilikte sırf siz yoksunuz. Eşinizin isteklerine, hareketlerine daha objektif bakmaya çalışın. Eşiniz için aile denince önce onlar geliyor aklına şeklindeki görüşünüze katılamadım. Öyle olsa neden babanızla arasını düzeltmeye çalışsın ki eşiniz.

Belki hamilelik psikolojisi ile olayı daha katlanılmaz buluyorsunuz, ama ailesi bazı şeyleri yapmadı diye de eşinizi zor durumda bırakmanız bir gün gelir ters tepip, sizi daha da zor durumda bırakabilir. Şu ana kadar kullandığınız taktikler eşinizi ikna etmenize yeterli olmuyor. Bundan sonrası için eşinizi bu konuda ikna etmenin yolunu güzellikle buldunuz, buldunuz, yoksa bu konu daha da büyüyerek ya da bambaşka bir konuyla birleşerek devamlı başınızı ağrıtacak.

sağolsun eşim cok anlaışlı bu konuda
bayramın 4 günü eşit gideriz ailelere
benim ailemle eşimin ailesi farklı şehirlerde
2 gün orda 2 gün orda haliyle kaynananmlar arıza çıkarıyorlar
hep bizde kalınsın istiyor çok bencilce düşünüyorlar ama eşimle yola çıkmadan önce
anlaşıyoruz hatta netten biletleri bile alıyoruzki sıkıntı olmasın
biz biletleri aldık şu gün çıkıyoruz deyince otrup kalıyorla ufak tefek laf sokuşlarınıda duymamaızlıktan geliyoruz
bu bayram gitmeme kararı aldık temmuzda tatilimi zehir ettiler
yüzlerini görmek istemiyorum eşimede gitmek istemediğimi bu bayram başka yere tatile gidelim dedim
oda sağolsun kabul etti.....
bazen bende bayramlardan nefret ediyorum cocukken ne heyecanlı olurdu bayramlar evlenince hiç bir hevesi kalmıyor....

Biz mutlu olmak için evlendik. Ama evlendiğimizden beri eşimin ailesini mutlu etmeye çalışıyoruz ama biz mutsusuz.

en can alıcı cümle bu herhalde evlenmeden bunu konuşmakta fayda var anne kuzusumu olacaksın yoksa beni mutlumu edeceksin

Başta da yazdım ama yorumları okudukça yine yazmak istedim.
Neden izin veriyoruz eşlerimizin bizim ailemizi bu kadar yok saymasına.
Ben bazen eşim şakayla karışık aileme bişeyde dese onlar ailem laf edemezsin diyorum.
Çünkü ailem hiçbirşeye karışmaz.Karışsalar şikayet etse belki haklı bulurum.Ama aksi takdirde laf ettirmem.

Eşim başlarda hep anne babasını dinlerdi.Yaşlılar 70 yaşlarında ikiside.Evlendiğini kabul edemediler.Dışarı çıkıp eve geldiğmizde surat asarlardı( ilk 7 ay beraber yaşadık)
Neden geç geldiniz,yok karnımız ağrıdı nerdesiniz diye düşünmekten falan filan.Köyde bulunan evlerine gittiğimizde bile bunu yapıyorlardı.

Ben eşime söyledim.Sen evlendin bunun farkına varsınlar artık sende farket dedim.Sen aile oldun dedim.Bir iki üç derken zamanla eşimde anladı ve gördü.Şimdi 15 dk mesafedeler.Kayınpederim geldiğinde( ki önceleri her sabah gelirdi dükkanımıza)eşim artık uff diyor.Çünkü mantıklı değil yapılanlar.

Yani ne olursa olsun ailemi ezdirmem.Onun hakkıysa benimde hakkım aileme gidip gelmek.Sahipsiz değilim ben.Eşim yokken ailem vardı.Ve eşim ailemden istedi beni.Bence evlenirlen başta tavıor kyomak lazım

Bu erkeklerin devamlı akrabalarını ve ailelerini memnun etme çabalarından ben de sıkılıyorum.
Bence bir bayramda gidiver, sııkıntı çıkarma, eşini de üzme denilebilecek bir konu değil bu.
Çünkü bu kişileri ve eşini memnun etmek sadece bayramla kalmıyor ki.
Zaten bayram dışında bir çok konuda memnun etmek için uğraşıyorsun,
aman sıkıntı çıkmasın diye herşeye evet diye diye sıkıntı bitmiyor.
Kimse sizi ve şartlarınızı düşünmüyor, ama siz devamlı yok amcasıymış yok bilmem neymiş düşün dur.
3 gün önce aynısı başıma geldi.
Doğum yapalı 1 ay oldu, kayınvalidemle anlaşamamıza rağmen, doğum yaptığım gün geldi 1 haftadan fazla kaldı yanımızda.
Yaptığı onca saçmalığa rağmen sesimi çıkarmadım ki, idare edilmesi gereken bence kayınvalidem değil bendim.
Bizden köye geçmişlerdi, ben de neyse sıkıntı çıkmadan kurtuldum derken, 2 hafta sonra tekrar uğrayacağız dediler.
Ben de açık açık istemedim, çocuğun derdi zaten bitmiyor, ben yeni bir hayata alışmaya çalışıyorum, sabahlara kadar uyumuyorum.
Bunlar sabah geldiler, yanlarında da köyden amcalarını getrmişler, buraya doktora gelmiş.
Bebğimde gece neredeyse hiç uyumamıştı, benim gözümden uyku akıyor, bunlar misafir derdinde.
Ben odamdan çıkmadım hiç, eşim çocuğu alıp götürdü yanlarına, 1- 2 saat oturup gittiler.
Gider gitmez, kayınvalidemin evde bir bağırışı var , kıyameti kopardı.
Ayrılın, boşanın diye apartmanı ayağa kaldırdı, ben kendi evimde bu kadar sesimi yükseltmemişimdir.
1 aylık çocuğumla bana evimde ayrılın boşanın diye bağıracak insana ben saygı duyamam.
Sebepte , yanlarında getirdikleri amcasına hoşgeldin dememişim, sanki bana sordular getirirken.
Bu arada getirdiklerine birşey demiyorumda, madem getirdin ağırla gönder, benim uğraşacak halim mi var.
Olaya tek başına bakınca belki benim yaptığımda hata olarak görülebilir ama herşeye evet diye diye,
memnun edeyim diye diye ben benden gittim, ilk defa da kendi bildiğimi okudum, kayınvalidem sağolsun boşadı bizi hemen.
Kolaydı ya öyle.
Bir kerede onlar idare ediversin ne olacak, ama onlar idare edemez, gelin idare etmek zorunda.
İdare edilecek şeylerde var hayatta tabi ki ama onlarda bir yere kadar, herşeye evet demek zorunda değil kimse.
Gitmek istemiyorsanız gitmeyin bence.

Başta da yazdım ama yorumları okudukça yine yazmak istedim.
Neden izin veriyoruz eşlerimizin bizim ailemizi bu kadar yok saymasına.
Ben bazen eşim şakayla karışık aileme bişeyde dese onlar ailem laf edemezsin diyorum.
Çünkü ailem hiçbirşeye karışmaz.Karışsalar şikayet etse belki haklı bulurum.Ama aksi takdirde laf ettirmem.

Eşim başlarda hep anne babasını dinlerdi.Yaşlılar 70 yaşlarında ikiside.Evlendiğini kabul edemediler.Dışarı çıkıp eve geldiğmizde surat asarlardı( ilk 7 ay beraber yaşadık)
Neden geç geldiniz,yok karnımız ağrıdı nerdesiniz diye düşünmekten falan filan.Köyde bulunan evlerine gittiğimizde bile bunu yapıyorlardı.

Ben eşime söyledim.Sen evlendin bunun farkına varsınlar artık sende farket dedim.Sen aile oldun dedim.Bir iki üç derken zamanla eşimde anladı ve gördü.Şimdi 15 dk mesafedeler.Kayınpederim geldiğinde( ki önceleri her sabah gelirdi dükkanımıza)eşim artık uff diyor.Çünkü mantıklı değil yapılanlar.

Yani ne olursa olsun ailemi ezdirmem.Onun hakkıysa benimde hakkım aileme gidip gelmek.Sahipsiz değilim ben.Eşim yokken ailem vardı.Ve eşim ailemden istedi beni.Bence evlenirlen başta tavıor kyomak lazım

Siz acaba başka bir konuya cevap veriyorum zannederek mi bu konuya yazdınız?

Ben konu sahibi arkadaşın anlattıklarından eşinin, onun ailesini yok saydığına dair hiçbir şey göremedim, aksine kendisine kızan k. pederin gönlünü yapma çabasında arkadaşın eşi.

Bu erkeklerin devamlı akrabalarını ve ailelerini memnun etme çabalarından ben de sıkılıyorum.
Bence bir bayramda gidiver, sııkıntı çıkarma, eşini de üzme denilebilecek bir konu değil bu.
Çünkü bu kişileri ve eşini memnun etmek sadece bayramla kalmıyor ki.
Zaten bayram dışında bir çok konuda memnun etmek için uğraşıyorsun,
aman sıkıntı çıkmasın diye herşeye evet diye diye sıkıntı bitmiyor.
Kimse sizi ve şartlarınızı düşünmüyor, ama siz devamlı yok amcasıymış yok bilmem neymiş düşün dur.
3 gün önce aynısı başıma geldi.
Doğum yapalı 1 ay oldu, kayınvalidemle anlaşamamıza rağmen, doğum yaptığım gün geldi 1 haftadan fazla kaldı yanımızda.
Yaptığı onca saçmalığa rağmen sesimi çıkarmadım ki, idare edilmesi gereken bence kayınvalidem değil bendim.
Bizden köye geçmişlerdi, ben de neyse sıkıntı çıkmadan kurtuldum derken, 2 hafta sonra tekrar uğrayacağız dediler.
Ben de açık açık istemedim, çocuğun derdi zaten bitmiyor, ben yeni bir hayata alışmaya çalışıyorum, sabahlara kadar uyumuyorum.
Bunlar sabah geldiler, yanlarında da köyden amcalarını getrmişler, buraya doktora gelmiş.
Bebğimde gece neredeyse hiç uyumamıştı, benim gözümden uyku akıyor, bunlar misafir derdinde.
Ben odamdan çıkmadım hiç, eşim çocuğu alıp götürdü yanlarına, 1- 2 saat oturup gittiler.
Gider gitmez, kayınvalidemin evde bir bağırışı var , kıyameti kopardı.
Ayrılın, boşanın diye apartmanı ayağa kaldırdı, ben kendi evimde bu kadar sesimi yükseltmemişimdir.
1 aylık çocuğumla bana evimde ayrılın boşanın diye bağıracak insana ben saygı duyamam.
Sebepte , yanlarında getirdikleri amcasına hoşgeldin dememişim, sanki bana sordular getirirken.
Bu arada getirdiklerine birşey demiyorumda, madem getirdin ağırla gönder, benim uğraşacak halim mi var.
Olaya tek başına bakınca belki benim yaptığımda hata olarak görülebilir ama herşeye evet diye diye,
memnun edeyim diye diye ben benden gittim, ilk defa da kendi bildiğimi okudum, kayınvalidem sağolsun boşadı bizi hemen.
Kolaydı ya öyle.
Bir kerede onlar idare ediversin ne olacak, ama onlar idare edemez, gelin idare etmek zorunda.
İdare edilecek şeylerde var hayatta tabi ki ama onlarda bir yere kadar, herşeye evet demek zorunda değil kimse.
Gitmek istemiyorsanız gitmeyin bence.

bu kaynananın yaptığı küstahlık hakimiyet olacaklar gelinlerin evinde,kaynananıda kovsaydın

Siz acaba başka bir konuya cevap veriyorum zannederek mi bu konuya yazdınız?

Ben konu sahibi arkadaşın anlattıklarından eşinin, onun ailesini yok saydığına dair hiçbir şey göremedim, aksine kendisine kızan k. pederin gönlünü yapma çabasında arkadaşın eşi.

Ben konunun başında yazmıştım sonradan okuduğum yorumlara dayanarak fikrimi belirttim genel anlamda yani...

bende eşimin ailesi ile görüşmüyorum çok büyük kavgalar ettim artık görüşmek istemiyorum dedim eşimde hiç zorlamadı kendi gidiyordu babası ile görüşüyordu
ama ben o üvey kayınvalidenin yüzünü görmek istemediğimden gitmiyordum 1 yıldır
en son 1 ay önce memleketteyken onlarda memleketteydi biz benm annemlerde kalıyorduk babamın arabası ile geziyorduk sürekli
ama onlara hiç gitmiyorduk babası aradı birgün
onların evin o tarafa giden bir araba görmüş
babamın arabaya benzetmiş bizemi gidiyorsunuz evde değildik hemen gelelim dedi
eşimde yok baba biz evdeyiz dedi
çok üzüldüm o an kesin üvey anne onlar gelmez değildr diyordur adamda yok belkide gelecekler die umut etti muhtemelen
ve eşime hadi kalk gidelim dedim
gittik birkaç saat oturduk ertesi gün tekrar buluştuk
gecesi tekrar gittik okey oynadık birkaç saat yine oturduk
üvey anne ile mecbur kalmadıkça konuşmadım yüzüne bile bakmadım hiç sorun olmadı
eşimde çok çok mutlu oldu benden teklif gelince o da üvey anne ile konuşmuyor mecbur kalmadıkça
bence gidin eğer huzurunuzu bozacak birşey diyen olursa çakın lafı hiç çekinmeyin

Son düzenleme:
Bende kaynanayla görüşmeyenlerdenimm..

Hatta görümce eltiler kaynana ve takımı diyim..

Kaynanamlaydı sorunum diğerleriyle kavga münasebetim olmadı seviyeliydim..
Onlarda bana tavırlı kaynanaları başına kaldığı için..
Hiç de umrumda değil bundan sonra sadece kendimi düşünüyorum..
Allah aşkına başkalarını düşünmekden vazgeçin kimse sizin halinizden anlamaz kimsede derdin ne diye sormaz
Her bayram zoraki yüzlerini görüyordum

Artık bayramlar çok güzel bana yüzlerini görmicemm:68:

Canınız nasıl istiyorsa öyle davranın hayat sizin kocanızı memnun etmek için bişe yapmayın..

Haklı oldugumu duymaya ihtiyacım var belki ondandır.

haklısın;4 4lük haklısın ;ama.....şükret eşin kendi başına git kal demiyor ya da oradan eşine "karın gelsin kalsın" diye baskılar gelmiyor.ben de yakında bi konu açmıştım tek başına gitsem mi gitmesem mi eşimin memleketine diye..inan eşimin tarafında da o kadar dengesiz insan var ki lafını bilemeyen!amma iyi niyetinden boş konuşuyor düşünmeden amma art niyetinden kötü konuşuyor ama konuşan çoktur..ta eşimin babasının üvey amcası konuşur bazen hem de milletin ortasında.. zamanında hala kızları mı zarar vermedi yuvama..amcasının oğlu doldurup da üstüme mi salmadı..eltimin zararını mı çekmedim amca oğlunun karısı mı fettanlık yapmadı..kaynanamın eltisi ile eltisinin kızı mı yuvamla oynamadı..ne deyim hangisini anlatayım? ama ama velhasılı kelam açığını söyleyeyim bensiz gitmesini istemiyorum hala kızı hariç hepsiyle görüşsün iznim var ama ben de gitsem iyi olur ne oluyor ne bitiyor kim bize karşı ne konuşmaya çalışıyor..çünkü arkamdan doldurma ihtimalleri var..ben olursam yapamayacaklar bunu.artık öyle susmuyorum aklıma geldikçe dilimin yettiğince veriyorum ağızlarının payını..kimisi iyi niyetli ama boş konuşur onlara şakayla karışık veriyorum cevabını kimisi art niyetlidir direkt ciddi olarak konuşuyorum ve çıkıp gidiyorum ordan.tamamen kapıları örtmüyoruım biliyorum mecbur yine yüz yüze bakacağız ama çoğuyla samimiyeti kestim.konuşuyorsam eşimin hatırına.
bize sormuşsun; bence eşini orada yalnız bırakma eşine şart koş bayram izninin yarısını orada geçirirsek seni kırmamak için seni sevdiğim için gelirim de.ama iznin yarısını değil de tümünü orada geçirirsek bir daha seninle kesinlikle gitmem de.gidince de lafını esirgeme derim...çat çat anında karşılığını ver.inan sustuğumuz için tepemize çıkıyorlar ben bunu anladım.hani bazı insanların kursağı iyilik götürmez derler ya işte öyleleri sertlikten anlıyor, insanlıktan değil..
sana bir örnek vereyim benim eşim de bazen kendi akrabalarına kızar.ortada açıkça bir yanlışlarını dengesizliklerini birlikte gördüğümüz olur ama bunu ben dile getirsem adım ne olur bilyor musun "akrabalarımla uğraşma" olur!daha dün yaşadım hemen bana kızdı "neden akrabalarımı kötülüyorsun ben seninkileri kötülüyor muyum ? "deyince çok şaşırdım ama susmadım; susamadım."peki bişi soracağım benim akrabalarımın sana karşı bir lafını duydun mu? -hayır dedi. "yuvama karşı bir zararını gördün mü ?" -hayır dedi ve bağırdı tamam tamam tartışmak istemiyorum.dur bakalım kaçma öyle kavga için değil konuşmak için soruyorum..hangi akrabamdan dengesiz şeyler duydun sen dedim -yok olmadı..eee dedim neden doğruyu söyleyince kızıyorsun ki?üstelik ben burada anneni savunuyorum anni niye üzüyor ki ona kızdım kadını neden dolduruyor orada "x gelmiyormuş da neden gelmek istemiyormuş "diye eşimi annesine soran kişi de kaynatamın üvey amcasının oğlu...bak düşün kaynanam da üzülerek oğluna söyleniyor...ben de bunu söyledim ya dengesizler var diye..bana çıkıştı..yani ne olursa olsun akrabalarını atmıyorlar..
ve bence eşini yalnız bırakma eşini sana karşı doldurmalarına izin verme inadına güzel elbiseler alıp git bakımlı alımlı ve resmi ol samimiyete gerek yok.gerektiği yerde gerktiği kadar konuş ama suratını asma asla.onların istediği o inadına güler yüzlü ama resmi ol.sen başarırsın.inan bu hareketin onlara en ağır küfür gibi gelir..her ne kadar sana bozulduklarını çaktırmasalar da:1:

Son düzenleme:
Ben şubatta doğum yapıcam benim eşim öyle bir adamki soğuk demez çocuk üşür demek gene götürür bizi oraya. Ben bunuda anlamıyorum neden hep biz fedakar olmak zorundayız.

O kadar zor günlerimize ragmen bir kere arayıp sormadılar gelemdiler ben neden gitmek zorundayım. İsyanım size değil yanlış anlamayın ama inanın içimden gelmiyor napacağımı bilmiyorum.

herkes senden yana olmamış(tecrübelerinden faydalanarak senin iyiliğin ve mutlu olman adına)..fakat bu durum ileride azda olsa değişir ne zaman biliyormusun, çocukların büyüdüğü ve haklıyı haksızı babaya ve babaanneye savunduğu zaman..seni onlara ezdirmediğini göreceksin..bu aynen olacak merak etme...eşin anlaşılan tam bir ailekolik, benim babamın ailesine o kadar benziyorki senin anlattıkların, fakat annem çalışan kadın ve senin verdiğin tepkiyi vermedi hiçbirzaman onlara...yani onların eline koz vermedi....zor demedi kolay demedi, yaz demedi kış demedi babam ne dediyse ailesine karşı onu yaptı( bu arada benim babaannem ve dedem babam bekarken vefat etmiş, bunu yapan cadalozlar halalarım)...annem kuş tutsa onlara yaranamazdı..okadar açlardı ki tatile onlarda kalırdık gidince kucağımızda çiçeğine, muzuna kestanesine kadar(sanki meyva kıtlığı) annem a dan z ye her ihtiyacını götürüdü ama yinede yaranamazdı....ve sana bişey söyliyeyimmi kim en çok anneme haksızlık ettiyse hasta dönemlerinde hepside anneme muhtaç oldu, en çok bize rahat ettiler ve annemin değerini anladılar.....

şimdi sana büyük bir tecrübeyle söylüyorum, doğru yoldan şaşma ve eşini seviyorsan yanlız bırakma...onlara dayanacağın belllki 1 belki 2 gün bilemedin 9 gün olsun..ama inanki bana evdeki huzurun için bu çok önemli..kimse senin yavrularının evinin huzurunu düşünmez..inan bana elalem seyire doymaz, biliyorumki senin için sevmediklerine bunu yapmak hiç kolay değil..ama gitmelisin ve orada eşini aileni temsil etmelisin...cahil ile bir olmazsın ama inan bana yüce allahım o vicdansız insanları öyle bir senin avucuna düşürürki sen bile şaşarsın....:34:

canım yapılacak 2 şey var eşini karsına alacaksın: bak ben seni seviyorum senin hatrına gideceğim ama sende beni düşüneceksin ve sadece 2 gece kalacağız de.bunu kabul etmezse iyi niyetine karsılık göstermezse veya sen ısrarla gitmek istemiyorsan artık bizde bir aileyiz kendi yuvamız için biraz ailelerden fedakarlık etmeliyiz ben ablama gitmeyeyim sende ailene gitme başbaşa kalalım ikimizde fedakarlık etmiiş olalım de.ya evinizde durun ya da tatile giidin.ha bunları kabul etmiyormu heleki gidip 2 gün kaalmayı bırak tek gitsin.salla gitsin nereye giderse gitsin.iyi niyetle yaklaş ama karşılık vermezse ve sen gidersen yüzsüz olursun.dengeyi iyi kur madem o kuramıyo

Back
X