Eşimin ailesi yüzünden çok şeyleri eşimle aşmaya çalışıyorum

tabiki ufak şeyleri kavgaları annemize anlatmayacağız. sonuçta şimdi kavga eder biraz sonra barışırız.
ama annemle herşeyimi paylaşırım özel şeyler haricinde.
eşin ana kuzusu. böyle erkeklere sinir oluyorum. annesi bu şekilde yetiştirmiş demekki.
kayınvaldende hatalı. oğluna herşeyi yetiştirmenin ayıp olduğunu söyleyip dinlememesi gerekir.
ama işine gelir tabi. eşin yaş olarak olgun. ama kişiliği oturmamış. çocuk gibi mızıldanıyor.
ama sende ikide bir ayrılalım lafını kullanma.
konu eşimin ailesi yüzünden bazı şeyleri eşimle aşmaya çalışıyorum demişsin ama asıl sorun eşin bence.

Su ana kuzularida keske büyüdükten sonra evlenseler olmazmi ???
Beni yiyip bitiren erkek tipi, ya Rabbim neden böylelerini erkek diye yaratirsin?
Günaha girdim aksam aksam. Hayatta böyle erkekleri sevmem, bana cok komik geliyor halleri.
Amanda yesinler, analarin kuzulari onlar...Birde kendi kadar durmaz evlenirler, hayat arkadasida ceker böyle.

Bu isler yasa basa bakmiyor güzelim....

Bazi insanlar böyle malesef.....evlenselerde en ufak bir sorunda solugu hemen ailelerinin yaninda aliyorlar.....Kadin erkek fark etmez....benim bir arkadasimda böyledir.:hulya:

Kocasi ile en ufak bir tartismasinda hemen annesine gider....herseyi anlatir, Annesi evliligini ondan iyi yorumluyor artik düsün!!! :delphin:

Kendine güvensizlik, olgunlasmamis kisilik herhalde bu.....Ben insanlarin degisecegine inanmayan biri olarak esinin bu konuda pek fazla yol alacagina inanmiyorum.....45 yasinada gelse böyle devam eder muhtemelen.:kahve:

Burda Ailelerdede cok kabahat var, Karin veya kocan ile olan Sorunlarini kendin cözmeye calis demeleri gerek, belki kayinvalidenle iylikle konussan oglunu bu konuda uyarsa bir ise yarar diyecegim ama anladigim kadariyla o bu konudan memnun....fisfisfis

Allah sabir versin:1hug:
Evet her zaman diyor oğluşim diye anlatmatması hoşuna gidiyor çünkü o an eline fırsat geçiyor benim hakkımda konuşması için yoksa oğluna asla benimle ilgili konuşamıyor.

evet bende anneme hiç bir şeyimi anlatmayanlardanım, ama eşiminde annesine hemen herşeyi anlatmasına sinir olurdum. benimki de ilk evlendiğimizde ablasına dert yanıyordu.ablasıda sürekli bana
kardeşim şöyle mutsuz,böyle pişman diye konuşuyordu .şimdi ablasıyla konuşmuyoruz.

konu sahibine gelecek olursak,eşiniz her şeyimi anlatıyor?. yoksa siz, seni bırakıyorum dediğinizde
ailesinden yardım istemek amacıyla mı arıyor ?
bir kere her tartışmada seni bırakıcağım demeniz yanlış.(eğer gerçekten bırakmayacaksınız)
bir müddet sonra sizi hiç ciddiye almaz.

eşini al karşına konuş.her kavgamızda aileni arama,bak sonra biz barışıyoruz,ailen üzülüyor diye...
sanırım bi müddet sonra vazgeçecek bu huyundan...

Her şeyi anlatabiliyor eve bir şey alacak olsak yada bir plan yapsak hemen arayıp onlardan akıl alma isteğine gidiyor.Bende anlam veremiyorum yetişken bir brey olarak her şeyde danışması anlamsız.Dışarıya bana cin ama ailesine gelince melek.

Aşmaya çalışıyorum diyorsun ama
Aşması gereken aslında eşin
Artık büyümesi bi kişilik sahibi olması gerekiyor
Özel hayat diye bişey var ama eşinin haberi yok
Sürekli boşanmaktan gitmekten sözetmek inandırıcılığını yitirir
Bu tehditten pek mdet umma
Gün gelir ya madem istiyorsun git der yada gidemezsin kiiii diye güler

Aslında gerçekten terk etmek istedim eşyalarımı bile topladım kaç defa ama hali beni çok üzüyor ama anlamıyor kafasız kocam anlamıyor her şeye maydonoz ediyor ailesini.Sen ne istersen söz yapacağım diyor ama unutuyor.İyiki uzaktayız yakında olsak nasıl olur acaba.

Itiraf ediyorum ben annemle cok paylastim,kaydirigubbakcemile3
Yeri geldi esime yansitamadigim olaylari annem ile paylastim....
Evliligimizin ilk dönemlerinde kaynana ile bir takim sorunlarim vardi annemle konusuyordum,annem ise bana yol gösteriyordu..Ama tabiki kalkipta kavgamizi,küslügümüzü disari yansitmiyoruz...

Epey tepki vermissiniz yazima ama kizlar asilmayacak konular degilki o sorunlari...Tepki gösterdigim nokta erkek belliki deli gibi seviyor karsina alip konusacagina ne gerek var yok birakirim yok terk ederim demelere?[/B]

Evet eşim seviyor asla kötü bir alışkanlığı dayağı yok ama çok sinirli agresif sinirlenilmicek bir şeyde bile agresifleşiyor eşime güvenim sonsuz yaşadıkça öğreniyorum ama beni anlamıyor ailem tabiki dertleşecem diyor birde unutmadan geçmeyeyim ben aileme anneme asla kavgalarımı anlatmam anlatmış olsam dahi bile eşime asla demez neden böyle diye ama bizimki anlatınca benim üstüme atıyor kalbim kırılıyor belki kalpte kırıyorum.Bir kere eşime çok kırılmıştım hastalandım benimle ilgilenmedin diye ailesinin yanında yapmadığını bırakmadı ve anne baba kardeşleri beni parçalayacaktı neredeyse ama dillerinden çıkan sözler öyle acıttıki şuan konuşsamda asla yüreğim doğrulmaz.Demedilerki oğlum ne var kız ilgi beklemiş ne bu sinir denmedi hepsi dilleriyle tavırlarıyla beni tek bulup bir güzel söylendi zaten o gün bırakacaktım olmadı sonradan geçenlerde o söz çıktı ağzımdan ama benimde bir sabrım var lütfen.

eşiniz bence çok ana kuzusu kayınvalidende çok kurnaz bir kadın

Dediğine aynen katılıyorum sadece oğluşim der birde yağlar ballar o kadar ama ben gerçekten candan sevdiğine inanmıyorum çünkü gözlerinde onu görmedim hiç benim annemin bana bakışını iyi bilirim canını verircesine ama bunda sadece oğluşim lafı var.Onların yüzünden biz çok yıprandık bunu bile bile bana ve oğluna böyle olmaları yanlış ben neyin ne olduğunu bilen bir insanım ben beni sevmediklerini gözlerinden anlıyorum.

Evet eşim seviyor asla kötü bir alışkanlığı dayağı yok ama çok sinirli agresif sinirlenilmicek bir şeyde bile agresifleşiyor eşime güvenim sonsuz yaşadıkça öğreniyorum ama beni anlamıyor ailem tabiki dertleşecem diyor birde unutmadan geçmeyeyim ben aileme anneme asla kavgalarımı anlatmam anlatmış olsam dahi bile eşime asla demez neden böyle diye ama bizimki anlatınca benim üstüme atıyor kalbim kırılıyor belki kalpte kırıyorum.Bir kere eşime çok kırılmıştım hastalandım benimle ilgilenmedin diye ailesinin yanında yapmadığını bırakmadı ve anne baba kardeşleri beni parçalayacaktı neredeyse ama dillerinden çıkan sözler öyle acıttıki şuan konuşsamda asla yüreğim doğrulmaz.Demedilerki oğlum ne var kız ilgi beklemiş ne bu sinir denmedi hepsi dilleriyle tavırlarıyla beni tek bulup bir güzel söylendi zaten o gün bırakacaktım olmadı sonradan geçenlerde o söz çıktı ağzımdan ama benimde bir sabrım var lütfen.

Şunuda eklemek istedim o gün kavga oldu bana o kadar laf söylendi ne oldu barıştık peki kendiler ne oldu bu tarz davranmasalardı o yüzden asla affedemiyorum onları ve kayınvalidem o gün diyor anca ilgi bekle anca pışpışlasın seni oğlum ne var ilgilenmediyse dedi sadece allaha havale ettim allah elime düşürmesin düşürürsede öyle allah korkusu içimde varki bakmaktan başka yapacak bir şey yokkk.Bana 1 ADIM ATSALAR BEN İNANIN BEN 5 ADIM GİDERİM AMA NE YAZIKKİ İNSANLARIN AİLEYE GİRMİŞ YABANCIYI KABULLENMESİ YA ZAMAN ALIYOR YADA ASLA KABULLENİLMİYOR.

canım allah yardımcın olsun.kac yıllık evlısın bılmıyorum ama ben 2,5 yıllık evlıyım hala varlıgımı ogullarının benı cok sevmesını kabullenemedıler

ben de hep eşimi uyarırım bak annene söyleme iyi ve ya kötü herşeyi bilmek zorunda değiller ki..üzerimde baskı hissediyorum herşeyden haberleri olunca..ben kendi anneme bile söylemem hiç birşeyimizi..evlilik 2 kişilik yaşanır ama erkekler anlamıyor bunu.ben de her defasında annene söleme diye diye kafasına kazıdım geçen dalıp söylemş bi de bana diyor ki e biz konuşurken telde duymuşş o o yüzden haberi var bak bakkkk:) kızmadım ama diretiyorum öğrenecek herşeyi söylememeyi..

Bence kabahatin büyügü sende !
Niyemi..? cok basit cevabi,
sen herseyini annene anlatmazmisin?
Hayir deme biz kadinlarin ruhunda var hemen annemizi arar söyleriz.
Erkek isterse 40 yasinda olsun annesine danisma hakki vardir,sen sürekli gidicem ayrilcam,birakicam diye kaprisler yapiyor isen adam,i kilitli maymuna cevirirsin ve bir süre sonra aha kapi orda der yollar seni...
Ne var bukadar kafaya taktin?Kaynana tamam anne dersin yine bildigini okursun bukadar zormu?
Sen bide benim Kaynanami tanisan ne yapardin cok merak ediyorumkaydirigubbakcemile3
Heralde iki günde esini terkeder giderdin...
Ama ben esime asigim hemen öyle birakiyorum seni diyemedim.
Yazik ya onuda bir anne dogurdu nihayetinde,sana anneni birak deseler hadi birak anneni at kenara atabilirmisin?
Biraz büyü bence yada büyümeyi dene,cok sükür dayak yok siddet yok,her dedigini yapan bir esin var..Kücük seyleri kafanda dev haline getiri isen güzelim yuvan hergün huzursuzluklarla dolar,buda baskalarinin isine gelir....

Arkadaşım sana kesinlikle katılmıyorum çok yanlış düşünüyorsun karı koca arasındaki tartışmalar orada kalmalıdır kesinlikle başkalarına anlatılmamalıdır özellikle de erkek tarafına çünlü çoğu kayınvalide veya görümce empati yapmadan oğullarını haklı buluyorlar özellikle de kötü niyetli insanlar bu tür şeyleri kendi menfatleri için kullanıyorlar arayı daha fazla bozuyorlar küçük sorunlar büyüyor çözülemeyecek duruma geliyor her sorun eşler arasında çözülmeli kendi başıma geldiği için çok iyi biliyorum.

konu sahibi arkadaşıma şunu söyleyebilirim eşini herhangi bir şeyi anlatmamaya bir şekilde ikna etmeli güzellikle olmuyorsa başka yollar denemeli bir zaafı vardır mutlaka küsmek gibi ilgi göstermemek gibi kısacası sorun sende değil eşinde o düzelmeli önce

Bana Katilmayin Zaten farketmez benim icin...
Ben esine kalkipta her konuyu anasina duyursun ohhh iyi ediyor aman ne güzel,ne varki bunda demedim demiyorum....Sadece biz nasil annemiz ile konusup akil aliyor yada danisiyor isek,onunda hakki vardir demeye calisiyorum..
Ama siz beni yalnis anliyorsunuz yada anlamak istediginiz sekilde anliyorsunuz...

Bizim evliligimize kaynanam cok karisti,evimizdeki esyaya kadar kadin karisti..
Esimle ciddi ciddi oturup konustum,egerki bu benim evim ise ve sen benim esim ise,anne yine annedir ama bizim verebilecegimiz kararlara karismamasi gerektigini iyi bir sekilde dile getirdim...Esimde gitti annesini kirmadan lütfen anne karisma,bir ne yaptigimizi biliyoruz,egerki sen bu sekilde herseye karisicak olursan aramizda tartisma yasariz ve her ikimizde üzülürüz dedi..

Simdi gelelim bu bayanin sorununa..
Esini karsisina alip konussa,her haltin annesine akse edilmesinin yalnis oldugunu söylese ki defalarca demis ama öyle birakirim,terkederim giderim laflari ile karsindaki insani tehtit etmen yalnistir...Elbette dogru bir sekilde konusulursa karsindaki bunu muhakkak anlayacaktir...
Aklima ilk basta gelen sudur,
Bu adam bu kadini cok seviyor,aralarinda tartisma olunca icinden cikamiyor ve annesine didisina anlatiyor feiz aliyor diye düsündüm...Ama malesef tam tersi esi anlatiyor sonrada bu kizin basina kalkiliyor,egerki eside buna müsade verip ezilmesine göz yumuyor ise,agirligini cok kati bir bicimde koymak zorundadir..

Hayır, evliliğimle ilgili asla...anneye anlatılacak şey var anlatılmayacak şey var...
Bir de ben bu çok şükür dayak yok şiddet yok olayını hiç anlamıyorum...ne demek çok şükür...iyi..bir de teşekkür edelim adamlara bizi dövmüyorlar diye...
Hasbinallah...eğer onu da bir ana doğurduysa analığını bilecek...evlendirdi oğlunu tamam, sokmayacak herşeye burnunu...gece 3de evini arayan oğluna oğlum ayıp değil mi bu yaptığın demeyi bilecek...bunlar karı koca arasındaki şeylerdir diyebilecek...iyi o zaman adam anasını arasın, kadın arasını arasın, telefonda anaları görüştürsünler kendileri çıksın ardan...
Eşiniz ana kuzusu malesef...yapabilecek bişey olduğunu sanmıyorum...koca adam...kaba tabirle ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz...

Bu yorumun üstüne başka birşey yazamam galiba..
Kesinlikle kaıtlıyorum betişim kaydirigubbakcemile5

Back
X