• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi yüzünden ne yapacağımı şaşırdım akıl verin

peri_m

annesinin canı,bitanesi..
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
1.338
1
158
İstanbul
çoooooooooook umutsuzum kızlar şu an tek umudum inanın ki sizin yazacaklarınız,,belki içimi siz rahatlatırsınız.

eşim çok iyyi çok şeker bi insan,çok da seviyorum onu. ama ne zaman onun ailesine gitsek delirecek gibi oluyorum. kısacık oturup gitmk istiyorum tabiri caizse diken üstünde..nedenine gelince, gördüklerimden çok farklılar çook görgüsüz insanlar,ağızları bozuk,düzenleri yok,tertip temizlik dersen hiiiç yok yani içim çok huzursuz. hadi ben kendimi geçtim, biz 3.5 yıllık ewliyiz bugüne kadar hep erteledim bebek yapmayı,kiradayız dedim kredimiz war dedim öyle dedim böyle ettim ama artık eşim dile getirmeye başladı çok istediğini. hayır bende anne olmak istiyorum, gerçek bir yuva istiyorum ama ben bebeğimi o eve nasıl götüreceğim nasıl içlerine sokacağım nasıl güweneceğim.. sırf bunlar yüzünden bebek fikrinden soğumak fikrinden neffret ediyorum:50:

beni yadırgamayın sakın kayınvalide düşmanı değilim..eşimin ailesi olmasalar ewine bile girmeyeceğim insanlar..ama hep geleneksel yöntemler hep eski kafalı zihinler,hiç uyuşamıyorum hiçbiriyle. eşime de birşey demek içimdekileri dökmek istemiyorum. nede olsa anne baba kardeş.

neyse kızlar uzatmayayım.siz lütfen bana birşeyler söyleyin, nasıl dawranayım,yanlış mı düşünüyorum dicem ama yanlış olduğunu da düşünmüyorum,yaşayan gören bilir.. kendinizi benim yerime koyun, içten cevaplarınızı bekliyorum:58:

Canım seni çok iyi anlıyorum bende eşimin ailesine kızıyorum yani düzenleri yaşayız tarzları başka en önemliside sorunlu bir aile ve bende korkuyorum bebeğim olunca uzak tutmak istiyorum kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için ama napayım psikolojisi bozulur diye düşünüyorum

canım allah sabır versin diyecek bişi bulamıyorum derler ya atsan atılmaz satsan satılmaz..en iyisi daha az görüşmek

Yaşadıklarını aynen yaşadım.. Hatta sevinmelisin bi duruma sen gidince gördün benim kaynanam evime gelip evimin içinde yaşattı bana..
Burdaki arkadaşlarımın sana desteği çok iyi gelicek emin oL
Dök içindekileri at gitsin..
Ben burdaki arkadaşlarımın ve ailemin desteğiyle dimdik ayaktayım
O aile öyle gelmiş ya öyle gidiyor..
Benimde eşim çok iyi ama ailesi berbat ötesi..
Seninkini aynısı hatta fazlası var eksiği yok..
Ben artık katlanmayı düşünmüyorum bu yüzden annemdeyim bir süredir..
Hıı sana asla! böyle bişi diyemem sunamam çünki senin evin ayrı düzenin var istesen görüşmeyebilirsin..
Sana ve eşine bağlı bu
Ama nolur kimse için kendini üzme ben bu hatayı yaptım yaşım 26 hastalık sahibi oldum..
Artık üzülmicem üzücem mantığını zorla beynime oturttular işte bu insanlar..

Sabırlı bir yapın varsa (ben sabırlı değilim) görmemezlikden gel..
Olabildiğince az git
Çocuk yapma
Bahaneler bul gitmemek için..
Giitğindede pek muhattap olma (sınır koyduğunu anlasınlar)
Umarım herşey gönlünce olur mutluluklar..:16:

Bu işin çözümü ömür boyu çocuk yapmamak değil ki.
Madem hoşlanmıyorsunuz, hoşlanmak zorunda da değilsiniz zaten,
o zaman daha sınırında görüşmenin yolunu bulmalısınız.
Çocuk istiyorsanız da eğer, bu kişilerin keyfine göre yaşayacak değilsiniz hayatı.
Bu insanları çok gerekmedikçe, hayatınızdan çıkaramazsınızda.
Az ve öz görüşmek, bu işin çözümü.
İnsan normal şartlarda eşinin ailesinden çocuğunu korumaz elbette korumamalı da,
ama ciddi mana da çocuğunuza zararı olacağını da düşünüyorsanız,
o konuda da gereken sınırı koymalısınız ve çocuğunuzu da korumalısnız.

onları sevmemeniz cocuk yapmanıza engel değil ki zaten dogumdan sonra bir sure bebek küçük fln diye dısarı cıkarmazsınız uzaklasırsınız buda bahaneniz olur

hak werıyorum sana bende yasıyorum ve cok ıyı bılıyorum..cocuk konusunda cok haklısın..bende 2 yıllık ewlıyım ve ertelıyorum cunku cok karısıyolar ama ben bırlıkte oturuyorm sen ayrısın bence bu duruma el atabılırsın engel olabılırsın..mesafe sart.!!bendekı ertelememın nedenı sorunlar yasıyoruz cocuk bole saglıksız ortamda yetısmez o yuzden..bıde bızımkılerın eskı kafalı dusuncelerı cok engel..ewlenmedn once ınsanları bole nıtelendırmezdm ama gordum kı yasayan bılır...!!allah sabır wersn..

çoooooooooook umutsuzum kızlar şu an tek umudum inanın ki sizin yazacaklarınız,,belki içimi siz rahatlatırsınız.

eşim çok iyyi çok şeker bi insan,çok da seviyorum onu. ama ne zaman onun ailesine gitsek delirecek gibi oluyorum. kısacık oturup gitmk istiyorum tabiri caizse diken üstünde..nedenine gelince, gördüklerimden çok farklılar çook görgüsüz insanlar,ağızları bozuk,düzenleri yok,tertip temizlik dersen hiiiç yok yani içim çok huzursuz. hadi ben kendimi geçtim, biz 3.5 yıllık ewliyiz bugüne kadar hep erteledim bebek yapmayı,kiradayız dedim kredimiz war dedim öyle dedim böyle ettim ama artık eşim dile getirmeye başladı çok istediğini. hayır bende anne olmak istiyorum, gerçek bir yuva istiyorum ama ben bebeğimi o eve nasıl götüreceğim nasıl içlerine sokacağım nasıl güweneceğim.. sırf bunlar yüzünden bebek fikrinden soğumak fikrinden neffret ediyorum:50:

beni yadırgamayın sakın kayınvalide düşmanı değilim..eşimin ailesi olmasalar ewine bile girmeyeceğim insanlar..ama hep geleneksel yöntemler hep eski kafalı zihinler,hiç uyuşamıyorum hiçbiriyle. eşime de birşey demek içimdekileri dökmek istemiyorum. nede olsa anne baba kardeş.

neyse kızlar uzatmayayım.siz lütfen bana birşeyler söyleyin, nasıl dawranayım,yanlış mı düşünüyorum dicem ama yanlış olduğunu da düşünmüyorum,yaşayan gören bilir.. kendinizi benim yerime koyun, içten cevaplarınızı bekliyorum:58:

Eşiniz de o evde, o insanların içinde doğup büyümemiş mi?
Ve sevdiğiniz bir insan olmuş.
Bence böyle bir sebepten dolayı çocuğu daha fazla ertelemeyin.

Bir şeyi merak ettim. Böylesi kötü bir aileden eşiniz gibi iyi biri nasıl çıkmış anlamış değilim. Eşiniz çok iyi de, onu yetiştiren ailesi neden bu kadar kötü.
Denklemde bir yanlışlık var ya ben anlamadım.

İyi de onların düzeniyle sizin bebeğinizin ne alakası var?
Kendiniz büyütüp yetiştireceksiniz öyle değil mi?
Onların hayat tarzından size ne,çocuğunuza ne?
Evlenirken eşinizin ailesinin size ters gelen davranışlarını kabullenip oğullarını eş almışsınız şimdi çocuk yapmak neden bu kadar düşündürüyor anlamadım ben bu işi..

evin ayrı yolun ayrı
çocuğu kimse için ertelemene gerek yok
az ve öz görüşürsen sorun yaşayacağını düşünmüyorum:97:

canım seni çok iyi anlıyorum hatta aynı durumdayız bile diye bilirim ayrı şehirlerde yetişmiş iki insanız eşim çok iyi ama ailesi beni yedi bitirdi ben aksine mutluluğu bebekte aradım şimdi hamileyim ve düşük yapıyorum sıkıntı sitres bebeğimide alıyor benden artık anladımki kimse düşünülmeye değmez eşinle mutluysan kulağını kapıycaksın kapını kaıpycaksın merhaba merhaba bukadar cnm ben yapılanları kafayı taktıkça çok istediğim bebeğimi etkiledi şimdi düşük riskim var bebeğimi yüksek ihtimalle alıcaklar kmse senden değerli değil kendini düşün hiç bişeyi kfya takma yoksa hastalık sahibi olursun cnmmmmmm

esinizin ailesinin ozellikle size karsi biseyi varsa haklisiniz. ama karakterleri boyleyse ve ozellikle size karsi bi kotulukleri yoksa bence abartiyorsunuz))))

Son düzenleme:

Eşinizle evlenmeden önce ailesiyle kültürfarkı olduğunu bilmiyor muydunuz?O halde eşinizin hatrına katlanacaksınız.kimse kusursuz değil...Hepimizin eşlerinin aileleri bizim yetiştiğimiz kültürden farklı en azından biçoğumuzun.Senede belli zamanlarda göreceksiniz aynı evde yaşamıyorsunuz,bazı farklılıklarını da görmezden geleceksiniz.Annemin bir lafı vardır:22KİMSE AĞAÇKOVUĞUNDAN ÇIKMADI,OĞLUNU ALIRKEN TATLIYDI GÜZELDİ DE ONU BU GÜNE GETİREN AİLESİ Mİ BATTI?'' kimse kusursuz değil,siz de kusursuz değilsinşiz bunu unutmayın.Çocuğunuzun eğitimini siz vereceksiniz ama sırf sizden farklı kütürleri var diye ne eşinizi babalıktan ne de ailesini torun sevgisinden mahrum bırakamazsınız.Eğer çocuk yapmama bahaneniz buysa.Haa kendimi psikolojik veya bedenen bebek sahibi olmaya hazır hissetmiyorum diyorsanız anlarım.Ama böyle bir sebep çocuk yapmamaya bahane olmamalı kanaatimce...Karşınızdakilerin farklılığına hoşgörülü olmalısınız .Açık açık bir hakaret,şidddet ya da baskı görmüyorsanız onları oldukları gibi kabullenmekten başka çözümünüz yok.eee eşiniz de ailesinden vazgeçemeyeceğine göre,tıpkı sizin vazgeçemeyeceğiniz gibi ...Mesafe koyarsınız koymazsınız o sizin bileceğiniz iş ama mutlaka belirli zamanlarda biraraya geleceksiniz ve eşinizin hatrına hoşlanmasanız bile güler yüzünüzü eksik etmeden iletişim kuracaksınız.Yoksa eşinizi ve dolayısıyla yuvanızı mutsuz etmeniz kaçınılmazdır.Mutlu ve güzel günler sizin olsun.sevgiler.

walla canım gülü seven dikenine katlanır.
benim eşimin ailesi ahlak konusunda sıfır.eşimde dahi!
çocuklara mal.manyak,yediklerin zehir zıkkım olsun,eşşekoğlueşşek,aptal cümleleri,anneye vur,tükür sözleri..... gibi bir sürü şey.
ben çocuk düşünüyorum düşünürkende onları uyarıyorum.
sen buna aptal dedirttiriyorsun yarın büyüdüğünde sana aptal derse zoruna gitmesin.
eşimde çok yapar derim ki senin çocuğunada aynı şeyi öğretseler....

anlayacağın benim çocuğum çok gereksiz bir yerde büyüyyecek ama Allah nasip ederse onların istediği gibi değil.
çocuğuma kötü örnekler mi öğretiyorlar çocuğuma kızarım yapmaması için uyarırım.biraz zor olacak ama önemli olan zoru başarmak ve medeniyetsizlere medeniyet öğretmek.

bu konuya ne yazıkki olumlu bir taraftan bakamıyorum kusura bakmayın ama insanları yaşayışlarına kültürüne yaşadıkları yerin geleneğine göreneğine göre yadırgamak,sınıflandırmak hoş görüsüz olmak benim yaşayışıma değerlerime karakterime ve mizacıma göre değil.:19:sizin yazınız da bunları gördüm ne yazıkki. ben egeliyim eşim iç anadolu bölgesinden buna göre her şeyimiz farklı alışmak kabullenmek çok zordu ama böylesi bir düşünce ve üslüp olmamış arkadaşım bana göre.:51: eşinizin ailesini beğenmiyorsunuz ama eşiniz hakkında çok olumlu düşünüyorsunuz ailesi bir ağaçsa eşiniz de oağacın bir yongası onlardan onlara ait onlardan bir parça bunca yadırgama ve huzursuzluk bana fazla geldi açıkcası:35: kaldı ki çocuk yapmama sebebiyle bağlantısında kinokta da hepten koptum nasıl bir yaklaşım yakalamalıydım bilemiyorum...!!:44:

O ailenin yetiştirdiği adamla evleniyorsun da, çocuğu oraya nasıl götüreceğini mi dert ediyorsun...
Pes diyebiliyorum ben böylesine
Öncelikle bence bu düşüncelerini eşine bi belirt, bence onunda bilmeye hakkı var.
Çocuk konusuna gelince 3,5 yıldır eşini ikna ettiğin gibi devam edebilirsin ya da yaparsın zaten genlerinden falan alacaktır merak etme çocuğunda...yani kısaca bunu evlenmeden önce düşünmeliydin bana kalırsa

Eşiniz de o evde, o insanların içinde doğup büyümemiş mi?
Ve sevdiğiniz bir insan olmuş.
Bence böyle bir sebepten dolayı çocuğu daha fazla ertelemeyin.

eşim de onların içinde büyüdü tabi ki ama o bir istisna. bunlar 5 erkek kardeş, diğer dördü ile alakası yok eşimin. eşimin kendini geri çekmesi, onların yaşantsını beğenmemesi sayesinde kendini yetiştirebilmiş. şimdi de bir çok şeylerini beğenmiyor, onaylamıyor ama aile işte ne yapabilir ki.. umarım beni anlıyosundur cnm ben çok sabırlı bir insanım gördüklerime duyduklarıma dişimi sıkmayı bilirim ama nereye kadar değil mi? çocuk istiyorum yani sırf onlar için vazgececeğimi sanmıyorum. benim derdim bana karışırlar, doğrularıma yanlış derler,müdahaleci olurlarsa ve beni artık kızdırırlarsa çok daha kötü olur durumumuz.

walla canım gülü seven dikenine katlanır.
benim eşimin ailesi ahlak konusunda sıfır.eşimde dahi!
çocuklara mal.manyak,yediklerin zehir zıkkım olsun,eşşekoğlueşşek,aptal cümleleri,anneye vur,tükür sözleri..... gibi bir sürü şey.
ben çocuk düşünüyorum düşünürkende onları uyarıyorum.
sen buna aptal dedirttiriyorsun yarın büyüdüğünde sana aptal derse zoruna gitmesin.
eşimde çok yapar derim ki senin çocuğunada aynı şeyi öğretseler....

anlayacağın benim çocuğum çok gereksiz bir yerde büyüyyecek ama Allah nasip ederse onların istediği gibi değil.
çocuğuma kötü örnekler mi öğretiyorlar çocuğuma kızarım yapmaması için uyarırım.biraz zor olacak ama önemli olan zoru başarmak ve medeniyetsizlere medeniyet öğretmek.

yani hayat onu yapma bunu etme demekle, ikazlarla geçecek.maaelesef benim de öyle geçecek

İyi de onların düzeniyle sizin bebeğinizin ne alakası var?
Kendiniz büyütüp yetiştireceksiniz öyle değil mi?
Onların hayat tarzından size ne,çocuğunuza ne?
Evlenirken eşinizin ailesinin size ters gelen davranışlarını kabullenip oğullarını eş almışsınız şimdi çocuk yapmak neden bu kadar düşündürüyor anlamadım ben bu işi..

bende neden anlamadığnızı anlamıyorum. tabi ki kendim yetiştireceğim ama bu sırada etrafın müdahlsi hem de yanlış müdahelesi, baskıcı kavgacı tavırları sizi etkilemez mi? sizi geçtim çocuğunuzu da mı etkilemez??

Back
X