Eşimin ailesi

Bluepink18

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
276
50
13
Kızlar biz eşimle ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Ailelerimiz aynı şehirde. Onun ailesi köyde. Direkt köye gideriz.yemek için sofrayı ben kursrım akşam 10 da bile gelsek ertesi gün kahvaltıya da köye gideriz sonra onlar köy işi için tarlaya giderler ben de annemlere fln giderim. Benim ailem rahat hiç iş yapmam muhabbet ederiz. Güzel vakit geçiriyorum yani. Aileme de düşkünüm. Ertesi gün de döneriz. Şimdi eşimin babası bu durumdan rahatsızmış. Onlar tarlaya gidince ben de köyde evde oturcakmışım. Annemin evine sadece eşimle gidebilirmişim. Ben bunun böyle düşündüğünü bilmiyordum. Eşim de arada tutturuyordu garip garip tartışıyoduk meğer babası dolduruyormuş. Öğretmenim. Tatilde 1 haftalığına ailemin yanına gittim. Köye gidecekmişim ından da rahatsız olmuş meğer. Kızlar köy çok pis kokuyor her yer böcek bütün yiyecekler kaç günlük ortada bırakılıyo hep sinekler. Annesi temiz bi kadın değil yemek yaparken de ama kendini övüp duruyor. Şalvar bilmemne kıyafetleri üst üste dağ gibi pasaklı dağınık. Annesi çok dedikoducu. Yani çok köye gitmekten hoşlanmıyorum.geçen gün babası bana böyle ağır laflar etti eşin nerdeyse sen de orda olacaksın diye. Bir oğulları da var. Onun eşi aynı şehirde uğramıyo bile. Kadın mide ameliyatı oldu. Dışarı çıkmak yasak 2 ay dedirtiyor. Her yere gidiyor köye gitmemek için.O da sevmiyor köyü. Ben bunlarla nasıl başa çıkıcam kızlar

öncelikle bu konu hakkında eşinin düşünceleri nedir ?
onlar ne derse desin, gitmek zorunda değilsin..
o Kadar ağır laf söylerse gidesin varsa da gitmez tabi insan..

Hiç umursama .işin gücünde varmış ev hanimida değilsin.tatilinde tatil gibi geçireceğini eşine net bir şekilde belirt bence ..onlarla muhattap olma eşine böyle bir şeyin olmayacağını anlat.hizmetci arıyorlar galiba. Sen tatildesin sana hizmet etsinler bizahmet😅

Şimdi eşimin babası bu durumdan rahatsızmış. Onlar tarlaya gidince ben de köyde evde oturcakmışım. Annemin evine sadece eşimle gidebilirmişim.

on neymiş yaa
eşine de de ben babanın karısı değilim, bana emir veremez de.
Hayret bir şey. o kadar okumuş kadınsınız sesiniz çıksın biraz.

Valla ne ogretmenisiniz ? Sizi sindirmisler gibi korku ayrı birşey saygı ayrı birşey ..aradaki ince çizgiyi görün saygı gösterirsin iz ama siz korkuyorsunuz.elin adamı sizi yönetmeye çalışıyor tepkinizi koyun annenizdemi rahatsız hep orda kalın eşiniz çok istiyorsa gitsin ..hizmetlerimizde görsün ..siz keyfinize bakın keşke barismasaydiniz😏

Ama karşımdakiler çok cahil
cahil olmasalar da her kv-kp ister gelinini hep oğlunun yanında görmek kendi memleketinde görmek vs vs.. Bizimkilerde istiyorlar her gün görüşelim birlikte yemekler yiyelim gezmelere gidelim. Ama olmuyor ben çalışıyorum yetişemiyorum anneme gitmek istiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum. Bunlar en doğal hakkın. Eşinde buna eminim bir yerde hak verecek çünkü onlarla değil seninle aynı evde yaşıyor. Sert ama saygılı bir dille (karşıdan ne kadar cahilce tepki gelirse gelsin) direneceksin.

Saygısızlıktan etmeden ailenize giderken kimseye danışmak zorunda olmadığınızı ve ailenize ne zaman gideceğinize eşiniz haricinde ki başka insanlarla da karar vermenize gerek olmadığını, onların ya da bir başkasının ailenizle ilgili (eşiniz hariç oda haklı sebepleri olması şartı ile) size sınır koymaya hakkı olmadığını anlatın idrak edemiyorlarsa da takılmayın konuşup konuşup dursunlar :KK25: eşiniz de ailesinden taraf olursa parantez için de sadece eşiniz diye belirttiğim yerleri de görmezden gelip ona da aynılarını anlatabilirsiniz :KK66:

Ailelere özür dilemeye mi gittiniz
Neden
Çok yüz göz olmayın
Aranızdaki tartışmaları da asla üçüncü kişilere yansıtmayın
Çok ta takma kim ne dedi
Ailem tabi gidicem de kapat
Evlisiniz diye zincirle bağlı değilsiniz sonucta
Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Aileler de karıştı. Bu yüzden özür dilemeye gittik. Üzdük diye. Bizi eşimle bi aile olarak görmüyor biz abisi onun eşi anası babası hepimiz bir aile imişiz

Eşim de garip garip sabahın köründe kaldırıp hadi sen de eşinin yanında ol derdi kavga ederdik meğer babası dolduruyormuş

Gideceğim varsa da gitmem. Ona neymiş. Vay efendim eşinle gidip geleceksin, çünkü sen onların tapulu malısın, çünkü sen ağaç kavuğundan çıktın, annen baban hiç emek vermedi sana. Sinir oluyorum bu düşünceye, sadece cahillik değil, zihniyette pislik var. Ay çok sinirlendim (bu konuya tahammülüm yok çünkü)

Beni kendi aileminle ilişkime karışacak insan kim olursa olsun alnını karışlarım, hadsiz insanlar.

Back
X