esimin ailesi

Berna9035

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
1.662
1.746
333
İzmir
merhaba arkadaslar,

esimin ailesi ile ilgili sizlerden akil istiyorum. aile yapilari cok farkli geliyor. bir gorumcem var evli. en az haftada 1 kayinvalidemde bende veya gorumcemde aile bulusmasi yapiyoruz. benim skintim surda. bana geliceklerse ben elimden gelen herseyi en guzel bicimde hazirliyorum. butun gun hazilrik yapiyorum mutlu mesut bi gun gecirelm diye. aksam bana geliyorlar ornegin sunu begendinzmi guzel olmsmu diyorm cevap vermiyolar yiyip icip eline saglk bile diyen yok. sonra ben ortaligi topluyorum ve gidiolar.eger kayinvaldieme gitmissek, kayinvalidem ya kendi yapio yemegi yada gitcegimizi bilse de yapmayip bizi bekliyor ben gidince ben yapiyorum gorumcem hic bir seye elini surmuyor. evde bir hizmetci gibiyim. ayni yasta sayiliriz benden 2 yas kucuk. o icerde yatiyor ben bulasik yikiyorum ortalik topluyorum. eger gorumceme gidiyorsak yine yemek yok yine gidince biz yapiyoruz. genelde kayinvalidem yapiyor.
kisacasi bu hareketler yaptigimda bi eline saglk bile denmemesi, butun isin ustume yikilmasi, napicagmi bilmiyorum cok yobaz geliyolar. akil vericek olan varmi

bana geldiklerinde nasil yapmam. esim cok istiyor birlik beraberlik olsun. hep brlikte guzel vakit gecirelm sofralar kurulsn vs. diyelimki kayinvalidemdeyiz. yemek yedik nasil kaldirmayaym nasil yikamayaym. gorumcem gbi nasl yatabilirim yapamam ben. yani yapsam bi dert yapmasam bi dert

esim okadar uzuluyor ki. benim aileme gidiyoruz annem sofra kurmus bizi basina cagirmis hep brlikte guluyoruz egleniyoruz. hep diyor ayni ortami kendi ailemle de istiyorm ozeniyorum diye. ama ben mi beceremiyorum iliski yonetimini anlamadim.

Gideceğin zaman geç git.
Yediğinin bulasigini kaldır o normal.
Sana geldiklerinde kendini paralama. İki çeşit yap geç.
Bana kalırsa bu buluşmaları tamamen iptal et, bahane bul ara ara katılma. Zamanla azalarak biter zaten.

Gitme veya söyle yardım iste. Kendi tabağını götür, mutfağa koy. Sana derlerse diğerine döner ikimize söylendi, e hadi artık dersin. Neden korkuyorsunuz ki? Samimiyet aslında bunu gerektirir.
Dürüst davranın, dobra olun, söyleyin tartışmadan, laf sokmadan...
Yardım eder misin? Şunu da kaldırsana vs gibi. Siz ses çıkarmadıkça sizde kalır. Söylemezseniz bir gün patlarsınız ve o zamanda neden söylemedin denilir...

bugun kayinvalidemden donuyoruz. butun gun kendi evimde temizlik yaptm yorgun argin gittik. bi gittik haberli gitmemize ragmen uyuyor. esimle ben mutfaga girdik biseyler yaptik. gorumcem geldi esime e hadi abi hala hazir degilmi hadi olduk acliktan diyip arada mutfaga ugruyo sonra iceri yatmaya gidiyor.

Bunların hepsi sizden kaynaklanan şeyler. Kendi evinizde her şeyi siz hallediyorsanız onlara gittiğinizde misafir gibi oturacaksınız. Bunu yapamam diyorsanız; onları davet ettiğinizde mutfağa birlikte girip yapmayı teklif edeceksiniz.

Başka yolu yok. Hiç birini yapamam diyorsanız da şikayet etmeyip çalışmaya devam edeceksiniz.

bugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio

Mutfağa girdiğiniz de diyeceksiniz hadi aşk olsun, misafir çağırıyorsun yemek nerde? Bir daha gelmem canım, ben zaten her gün yemek yapıyorum vs. Söylememek samimiyetsizlik. Siz söylemedikçe nasılsa yemek yapmayı seviyordur olur...

Siz söylemedikçe eşiniz de karakter yoksunu olduğundan normalleştirir, en son yorumu şimdi okudum, ona istinaden yazdım. Dik durun. Kocanızı da sallamayın. Kavga etmeyin, bahsettiğiniz enişteye de diyebilirsiniz o zaman eşin veya sen gidip koy diye. Ben sizin yerinizde olsam adımımı atmazdım, gittiğimde suratımı ekşitmeden lafımı söylerdim, uzatmazdım... Siz eşinize yalvardıkça değişmeyecek...

Aliştırmışşınız onlari. Yapmayın bir daha sıze geldiklerinde.

bugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio
Değiştirdiniz mi tabağı?
Eşinize catacaginiza, kalkıp kendin değiştir deseydiniz ya.
Eşiniz de kardeşine gel yardım et diyemiyor sanırım
Böyle kimseye birşey demeden yemek yapıp kendi kendinize kavga etmeyin, bakın eşinize bile yaranamamissiniz.
Kendi evinizdekini bilemem ama onlara gidince mutfağa girmeyin bir süre.

Size geldiklerinde güzelce ağırlayın. Kv deye gidince de görümceyi çağırın sen de gel yardım et diye. Ben olsam benim de canım sıkılır yapmam yani. Görümce de hele elini hiç bir işe sürme
burda sorun su. bunu yapmaya calistm ama esim de yemek yapmayi seviyor. mutfaga giriyo yemek yapmaya basliyo. o alismis ailesi bole diyip kabullenmis. simdi kocam icerde mutfakta ben nasil oturayim oturdugm yerde ondan da kaynaklaniyo yapmak zorunda kaliyorum

Bastan boyle alistirdiysan simdi ama boyle olmaz demen bile batar onlara.Bence yavastan yapmamaya calis.Hatta ay belim cok agriyor diyip gorumceni mesela bulasik yikarken yardima cagir.Nasil olur baska bilemedim.Ben direk ee hizmetci miyim ben gelsene beraber yapalim yapip kaldiralim derdim sen deme tabi

bazen yapmayaym diyorum kayinvalidemde bi bakiyorm ben oturuyorum kocamla kayinvalidem yemek yapiyor. yakistiramiyorum kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…