esimin ailesi

Sende onlar gibi yap o zaman sana geldiklerinde tabiki de hazırlığını yap en iyi şekilde ağırla kalkmasınlar kimse kalkmak zorunda değil misafirken ama sen onlara gittiğinde de sen de kalkma kayınvalidene gittiğinde her isi yapma belirli seyleri yap sofrayı kurmaya yardım et mesela ama direk atılma her ise görümcen de hiç yapma otur misafirsin sen bir defa yapar insan iki defa yapar ama resmen kullanıyorlar seni kole misin sen kullandırtma kendini

ne kadar dogru tespitleriniz var.
Canım biraz gözlem yapmayı seviyorum ondan olabilir. Kendi görümcem de öyle, dünya yansa umrunda olmaz. Annesi öyle alıştırmış çünkü. Kayınvalidem kızına bile hizmet eder nerdeyse. Annem de beni hiç ezmedi ama her şeyin bir ucundan tutturdu, öğrendiğin her şey sana kar derdi bana. Yetiştirme tarzı önemli bence. Umarım hallolur bir an önce bu durumların.

insallah.

Kisi essek olunca semer vuran cok oluyor maalesef kimse "ayy yazik bizde ona onun gibi davranalim" demiyor. Bunu sizin icin söylemiyorum yanlis anlamayin kendim icin de söylüyorum. Dun bir tane buna benzer bir konu vardi orda da soyledim simdi de soyluyorum hakedene hakettigi gibi davranacaksin yoksa sen kendini yediginle kalirsin kimseye birsey olmaz.

Eğer başta bilmiyom öğrenmiyom beceriksizim bonus olarak her seferde bardak çanak kırma aşırı tuzlu yağlı yada tuzsuz ayakları yapsaydın. Bugün yatan sen olurdun yani en azından oturan.. bu saatten sonra kavga ile rest çekmek dusuyo

bugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio
Niye senin ailen sakat mı kendilerine zor gelirken sağlıklı oldukları bu sana dokunmuyor da bana zor gelmesi mı dokunuyo.. he zor geliyor ama iş değil enayi hizmetçi yerine konmak..

Anladığım kadarıyla bu hikayeye konu olan üç bayan da çalışmıyor. Seni üzmek için söylemiyorum ama bence işsizlikten canım. İnsan işsiz olunca böyle saçma sapan şeyler yapıyor. Kadınları sadece evde oturan bir aile yapısında da geline böyle yobazca davranılması normal bence. Gelin diye hizmet etsin isterler

Yapma mesela otur elini sürme hastayım de sizlan dur hatta daha iyisini söylücem sana gitme onlara otur evinde soran olursa. Corona virüsünü bahane et.

Yapmayın çok ciddiyim .onlar geldiğinde kahvaltı koyun ay hep beraber ne varsa yeriz dedim diyip.gulun geçin. Birşey derlerse bidaha gulun geçin. Ben böyle yapıp yapıp sonra hizmetçi gibi hissediyorum diyenlere kızıyorum açıkçası . Yapmayın ve bunu belli edin ortama göre yada baktınız herkes çirkef yapar gibi yapıp yandan kaytarin bu isler böyle bence:)

bugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio
Işte mesela burda tam bi anda tepkinizi sevimli bir şekilde niye göstermediniz.esinize çatmak yerine ee bak esin burda ona şöyle bi zahmet ben kocamin tabağını hazırladım bak diyip gülüp gecseydiniz gorumcenizede dönüp eşin farklı çeşit istiyor yapıver deseydiniz .bence gereken tepkiyi gereken zamanda vermeli böylelikle herkes alışır sizin durusunuza

esim okadar uzuluyor ki. benim aileme gidiyoruz annem sofra kurmus bizi basina cagirmis hep brlikte guluyoruz egleniyoruz. hep diyor ayni ortami kendi ailemle de istiyorm ozeniyorum diye. ama ben mi beceremiyorum iliski yonetimini anlamadim.

O zaman eşin ile konuş, o yapsin yemeği, hizmeti. Kimsenin hizmetçisi değilsin. Öyle bir ortam istiyorsa, gitsin annesi ile kardeşi ile konuşsun, oraya vardiğinizda yemek hazir olsun.

Sende yemekten sonra sadece tabaklari mutfaga birak "ve sanirim kendimi iyi his etmiyorum, biraz oturacam" de ve hiç bir iş yapma. Eşin birsey derse, aç ağzini yum gözünü.

Bunu ilk günden yapacaktin işte. Ancak ideal gelin rolu oynamak istersen böyle oluyor işte. Fix bir kuraldir, çok yapan değersiz oluyor.

Size bir taktik daha. Tabaları, masayı bırakın, yer yemez bahane ile kalkın veya kendi tabağınızı vs koyup mutfak tezgahına, sen nasılsa sonra toplarsın diyin. Eşiniz isterse laf söylesin umursamayın, gülün geçin, yorgunum canım. Biliyorsun hep yapıyorum, bu sefer de oturayım veya bundan sonra oturayım dersiniz. Laf sokmak kolay aslında, canım sen bir kere yemek yap da tadına bakalım veya sen güzel yemek yapıyorsun, burada bir gün ben de misafirlik yapayım dersiniz. Laflar çok.

Esin bunlari gore gore ısrar etmesin ya caya gidin ya sizde elinizi surmeyin laf sokun davet ediyosunuz hicbisey yok ortada bu nasil is falan deyin gorumcen yapmiyosa bir kerede sen yapma laf sok hep ben yapiyorum bu sefer senin gibi yaticam diyin sizi enayi bulmuslar her yerde is yaptiriyolar esinde bunu gore gore neye israr ediyor her aile bir olmaz ki senin ailen insan diye onlarda oyle olacak diye bisey yok malesef

Görümcenize “premses” size hizmetçi muamelesi yapıyorlar. Siz de kocamın yapmasına dayanamıyorum oturamıyorum diyorsunuz. Sizin o kıyamadığınız kocanız sayesinde size böyle davranabiliyorlar ama gözlerinize perde inmiş göremiyorsunuz. Bırakın yapmayın dik durun ve kararlı olun savunun kendinizi bu hayatta bunu da yapamayacaksak niye çalışıyoruz yaşıyoruz? Çalışan kadınsın sen kendini böyle ezikletirsen ülkemdeki diğer kadınları düşünemiyorum.

Değil mi ama? Adam kendi ailesinin sofra hazırlamamasından rahatsız sözde ama gelip karısına çatıyor. “Zor mu geliyor aileme bir şey yapmak.” deme cesaretini gösteriyor.

Konu sahibi de -kendisine bunu diyebilen- eşi üzülmesin diye yapmaya devam ediyor. Bu arada konu sahibinin eşi mutfağa giriyormuş zaten ama konu sahibinin içine sinmiyormuş, kendisi dururken eşinin yapması. Ne diyelim, insan ne yaparsa kendine yapıyor.

Ama sorun zaten birilerin mutfagi girmesi degilmi? Ben bu kadar hazirlik yaparken, onlar hiçbirsey yapmamasinin ardindan bende birsey yapmazdim. Hem onlar geldiklerinde hazir seyler ile geçistirirdim, hem onlara gittigimde yemek yapmazdim. Ki ikiside ayip seyler degil ki. Normal hazir seyler ile insanlari agirladigim oldu. Zaten hiçkimsenin evinde ben mutfaga girmem mesela. Kv'denin evide öyle. En fazla tabaklari tezgaha koyuyorum.

Iste halen baze kadinlar bu sekilde yetisiyor. Esine, kv'dene hizmet yapacaksin. Kizlar onu hayal ediyor. Evlenip eslerine hizmet etmeyi hayal ediyorlar. Ona kahvalti hazirlamak, yemek yapmak,.. Ki iyi bir es olmak bu demek degil. Kendine hizmetçi, köle muamelesini reva görürsen, sana o sekildede yaklasirlar.

Konu sahibi yoruluyor, istemiyor artik hizmet etmeyi. Esi bunu umursamiyor ama. "Benim ailem, yapacaksin" diyor. Konu sahibide "benim yoruldugumu, adaletsizligi görmüyor, bu nasil es!" demenin yerine "ooyy pasam üzülmüüüüüüs, tabiki hizmetçilige devam" diyor. Her insan kendi degerini belirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…