Valla onlarla iyi olcam die sagligindan olursun bilmis ol cnmvLla hem calisiyorum hem hic bi aksam evimi ydmeksiz brakmiyorm. bu kiz hem evde. hem de bazrn bizi ariyo yemek yapamadm cocukalrdan size gelelim diye tam komedi sorma
yok busefer kararliyim hele ki bugun anladm.resmen aptal konumuna soktular beni.Valla onlarla iyi olcam die sagligindan olursun bilmis ol cnm
yok busefer kararliyim hele ki bugun anladm.resmen aptal konumuna soktular beni.
Yaramazsin yaramaz insanlara
Canım biraz gözlem yapmayı seviyorum ondan olabilir. Kendi görümcem de öyle, dünya yansa umrunda olmaz. Annesi öyle alıştırmış çünkü. Kayınvalidem kızına bile hizmet eder nerdeyse. Annem de beni hiç ezmedi ama her şeyin bir ucundan tutturdu, öğrendiğin her şey sana kar derdi bana. Yetiştirme tarzı önemli bence. Umarım hallolur bir an önce bu durumların.ne kadar dogru tespitleriniz var.
insallah.Canım biraz gözlem yapmayı seviyorum ondan olabilir. Kendi görümcem de öyle, dünya yansa umrunda olmaz. Annesi öyle alıştırmış çünkü. Kayınvalidem kızına bile hizmet eder nerdeyse. Annem de beni hiç ezmedi ama her şeyin bir ucundan tutturdu, öğrendiğin her şey sana kar derdi bana. Yetiştirme tarzı önemli bence. Umarım hallolur bir an önce bu durumların.
Eğer başta bilmiyom öğrenmiyom beceriksizim bonus olarak her seferde bardak çanak kırma aşırı tuzlu yağlı yada tuzsuz ayakları yapsaydın. Bugün yatan sen olurdun yani en azından oturan.. bu saatten sonra kavga ile rest çekmek dusuyobana geldiklerinde nasil yapmam. esim cok istiyor birlik beraberlik olsun. hep brlikte guzel vakit gecirelm sofralar kurulsn vs. diyelimki kayinvalidemdeyiz. yemek yedik nasil kaldirmayaym nasil yikamayaym. gorumcem gbi nasl yatabilirim yapamam ben. yani yapsam bi dert yapmasam bi dert
Niye senin ailen sakat mı kendilerine zor gelirken sağlıklı oldukları bu sana dokunmuyor da bana zor gelmesi mı dokunuyo.. he zor geliyor ama iş değil enayi hizmetçi yerine konmak..bugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio
Anladığım kadarıyla bu hikayeye konu olan üç bayan da çalışmıyor. Seni üzmek için söylemiyorum ama bence işsizlikten canım. İnsan işsiz olunca böyle saçma sapan şeyler yapıyor. Kadınları sadece evde oturan bir aile yapısında da geline böyle yobazca davranılması normal bence. Gelin diye hizmet etsin isterlermerhaba arkadaslar,
esimin ailesi ile ilgili sizlerden akil istiyorum. aile yapilari cok farkli geliyor. bir gorumcem var evli. en az haftada 1 kayinvalidemde bende veya gorumcemde aile bulusmasi yapiyoruz. benim skintim surda. bana geliceklerse ben elimden gelen herseyi en guzel bicimde hazirliyorum. butun gun hazilrik yapiyorum mutlu mesut bi gun gecirelm diye. aksam bana geliyorlar ornegin sunu begendinzmi guzel olmsmu diyorm cevap vermiyolar yiyip icip eline saglk bile diyen yok. sonra ben ortaligi topluyorum ve gidiolar.eger kayinvaldieme gitmissek, kayinvalidem ya kendi yapio yemegi yada gitcegimizi bilse de yapmayip bizi bekliyor ben gidince ben yapiyorum gorumcem hic bir seye elini surmuyor. evde bir hizmetci gibiyim. ayni yasta sayiliriz benden 2 yas kucuk. o icerde yatiyor ben bulasik yikiyorum ortalik topluyorum. eger gorumceme gidiyorsak yine yemek yok yine gidince biz yapiyoruz. genelde kayinvalidem yapiyor.
kisacasi bu hareketler yaptigimda bi eline saglk bile denmemesi, butun isin ustume yikilmasi, napicagmi bilmiyorum cok yobaz geliyolar. akil vericek olan varmi
Işte mesela burda tam bi anda tepkinizi sevimli bir şekilde niye göstermediniz.esinize çatmak yerine ee bak esin burda ona şöyle bi zahmet ben kocamin tabağını hazırladım bak diyip gülüp gecseydiniz gorumcenizede dönüp eşin farklı çeşit istiyor yapıver deseydiniz .bence gereken tepkiyi gereken zamanda vermeli böylelikle herkes alışır sizin durusunuzabugun gorumcemin esi kalkmis bana ben tatliyi sole degil bu tabakta istiyorum diyo bide karisi orda yatarken ole sinirlendim ki sonunda esime cattm donerken kavga ettik. oda zor geliyo aileme bisey yapmak zor geliosa yapma diyp cekilio
esim okadar uzuluyor ki. benim aileme gidiyoruz annem sofra kurmus bizi basina cagirmis hep brlikte guluyoruz egleniyoruz. hep diyor ayni ortami kendi ailemle de istiyorm ozeniyorum diye. ama ben mi beceremiyorum iliski yonetimini anlamadim.
O zaman eşin ile konuş, o yapsin yemeği, hizmeti. Kimsenin hizmetçisi değilsin. Öyle bir ortam istiyorsa, gitsin annesi ile kardeşi ile konuşsun, oraya vardiğinizda yemek hazir olsun.
Sende yemekten sonra sadece tabaklari mutfaga birak "ve sanirim kendimi iyi his etmiyorum, biraz oturacam" de ve hiç bir iş yapma. Eşin birsey derse, aç ağzini yum gözünü.
Bunu ilk günden yapacaktin işte. Ancak ideal gelin rolu oynamak istersen böyle oluyor işte. Fix bir kuraldir, çok yapan değersiz oluyor.
Değil mi ama? Adam kendi ailesinin sofra hazırlamamasından rahatsız sözde ama gelip karısına çatıyor. “Zor mu geliyor aileme bir şey yapmak.” deme cesaretini gösteriyor.
Konu sahibi de -kendisine bunu diyebilen- eşi üzülmesin diye yapmaya devam ediyor. Bu arada konu sahibinin eşi mutfağa giriyormuş zaten ama konu sahibinin içine sinmiyormuş, kendisi dururken eşinin yapması. Ne diyelim, insan ne yaparsa kendine yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?