- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
bana geldiklerinde nasil yapmam. esim cok istiyor birlik beraberlik olsun. hep brlikte guzel vakit gecirelm sofralar kurulsn vs. diyelimki kayinvalidemdeyiz. yemek yedik nasil kaldirmayaym nasil yikamayaym. gorumcem gbi nasl yatabilirim yapamam ben. yani yapsam bi dert yapmasam bi dert
super hareketmisNeden onay istiyorsunuz, begendınız mı diye sorma sebebinız ne.
Begenmeyen essegın ayagını yiyebilir, cokta umrumda.
Eski kocama habıre kesene bereket dıyıp bana eline saglık demeyen eltımler ıcın en son, cebindeki paraları yiyin aılece, yemek yapmadım... nasılsa senin kesene bereket emek harcamam cokta muhım degıl demistim.
Çözüm mesafe işte. Eşin de görmüyor mu yaptıklarını? Ne hakla trip atar?anlatmaya calistigim bi cok seyi denedm ve skistim hic bisey couzm vermiyor
Kimse super olarak karsılamadı cırkef dediler aksine, ama dısarıdan söylenen yemegı de pirana gıbı yediler.super hareketmis
evet bundan sonra esimde kusse de uzulse de ben rahat ettgm gibi davranicam. yoksa her gittigimzde ben bole sinir hastasi olmak uzereymKendi eviniz hariç hiç bir yerde yapmayın. Yiyin kalkın. Siz alıştırmışsınız. Senede 1 buluşsanız tamam ama sürekli neden siz yapıyorsunuz?
Sen de yardim etsene canim hizli olsun dee boyle samimiymis gibi..surekli ikaz et onu sende oluruna birakmissn o da alismis bu duruma nasil olsa o yapiyor sesinide cikarmiyor diyor..uyarilarinla zamanla alisir bu duruma yatamaz..ne rahat insanlar var gercekten sasiyorm ya kayinvaliden icinse normaldir sizden beklemesi ikiniz yapiverin gorumcenle oraya gittndebugun kayinvalidemden donuyoruz. butun gun kendi evimde temizlik yaptm yorgun argin gittik. bi gittik haberli gitmemize ragmen uyuyor. esimle ben mutfaga girdik biseyler yaptik. gorumcem geldi esime e hadi abi hala hazir degilmi hadi olduk acliktan diyip arada mutfaga ugruyo sonra iceri yatmaya gidiyor.
Kendini ne yoruyorsun boş yere. Eşine de ne söylesen sana hak vermeyip ailesini savunacak nasıl olsa. En güzeli gitme sıklığını azaltmak ve
minimuma indirmek. Ama eşim ailesine gitmek ister beni rahat bırakmaz diyorsan davranışlarını kesinlikle değiştirmen lazım.
Gittiğinde hiç rahatsız olma oturmaktan, bırak ana oğul yapsınlar yemeği. Annesi misafirliğe çağırdığı halde totosunu devirip yatıyorsa ve gelen misafire yemek yaptırmaktan utanmıyorsa sen niye iş yapmadığın için utanacaksın ki? En fazla masayı toplamaya yardım et, o kadarı yapılabilir çünkü. Hele görümcene gittiğinde de hiç bir şeye dokunma, git biraz wc de takıl sonra telefonunda bir şeyler bak oyalan. Orda da biraz masa toplarken yardım edebilirsin. Birisi bir şey mi dedi seviyeni bozmadan cevabını ver , esine dert yanma. Tabak mı değiştir dedi enişte , duymazdan gel yada görümcenin adı neyse ondan istesene de geç. Senden biri bir şey mi istedi yemek yapmak gibi falan hemen görümceni de hepsinin içinde çağır hadi diye.
Geldiklerinde de kendini parçalama, basit bir şeyler yap olsun bitsin. Bu değer görmediği halde kendini yırtıp her şeyin hala iyisini yapmaya çalışan insanlara sinir oluyorum. Bırakın taktir etmesinler, ihtiyacınız yok buna. Eşiniz güzel diyorsa yaptığınız yemeğe yeterli, başkalarını boşverin. Eline sağlık demeyi bile bana layık görmeyene bir çorba, basit bir ana yemek yapar geçerim. Hazır da bir tatlı al oldu bitti.
Normalde misafirliğe gittiğim her yerde ev sahibine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ve bunu doğru bulurum. Ancak seninkiler gibi hep bana deyip beni hizmetçi gibi görenlere kılımı kıpırdatmam. Değer hak edene verilir. Bu saatten sonra hiçbirini değiştiremezsin öyle alıştırmışsın. Esinle de boşuna tartışmaya girme, asla laf anlamaz. Sonunda bir de bende senin ailene gelmiyorum o zaman der çekilir kenara. Sanki senin ailende senin onun ailesinde gördüğün muameleyi görüyormuş gibi. Eşine bir şey yansıtma, mesafeli ol onun ailesine karşı. Sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle ol . Ne eksik ne fazla, sana yemek bile yapmayana sen de özenme. Basit şeyler yap geç, bu kadar basit aslında.
Esinin gözüne sokarak yapma , biraz zamana yayarak değiştir kendini. Hiç sözlü münakaşaya da girme hiçbiriyle. Güleryüzlü ol ama onlar gibi rahat davran. Rahatsızım de biraz çek kendini. İnsan yardım eder ama yemeğe varana kadar yapmak da saçma. Gider evinde yaparsın iki kişilik hem daha çabuk toparlanır ortalık.İnan bende mecbur kalmadıkça gelen misafire hiç hazır bir şeyler çıkartmam. Hep kendim özenip yapmaya çalışırım. Ama bana özensiz olana yapmıyorum artık. Esinin ailesi olunca insan resti çekip iletişimi kesemiyor ama en azından biraz ağırdan alman lazım kendini. Eminim ki hasta bile olsan belli etmeden her şeyi halletmeye çalışıyorsundur. Herkes nazlı, değerini de bilmezler. Görümcen de istese bir işin ucundan tutabilir, nasılsa sen yaparsın diye hepsi salmış kendini.soyledikleriniz cok mantikli evet deger bilene verilir. bundan sonra bunu yapmaya calisicam insallah becerebilirim
Başına silah mı dayiyorlar? Görümce otururken sen de otur. Nasılı mi var bunun.bana geldiklerinde nasil yapmam. esim cok istiyor birlik beraberlik olsun. hep brlikte guzel vakit gecirelm sofralar kurulsn vs. diyelimki kayinvalidemdeyiz. yemek yedik nasil kaldirmayaym nasil yikamayaym. gorumcem gbi nasl yatabilirim yapamam ben. yani yapsam bi dert yapmasam bi dert
Esinin gözüne sokarak yapma , biraz zamana yayarak değiştir kendini. Hiç sözlü münakaşaya da girme hiçbiriyle. Güleryüzlü ol ama onlar gibi rahat davran. Rahatsızım de biraz çek kendini. İnsan yardım eder ama yemeğe varana kadar yapmak da saçma. Gider evinde yaparsın iki kişilik hem daha çabuk toparlanır ortalık.İnan bende mecbur kalmadıkça gelen misafire hiç hazır bir şeyler çıkartmam. Hep kendim özenip yapmaya çalışırım. Ama bana özensiz olana yapmıyorum artık. Esinin ailesi olunca insan resti çekip iletişimi kesemiyor ama en azından biraz ağırdan alman lazım kendini. Eminim ki hasta bile olsan belli etmeden her şeyi halletmeye çalışıyorsundur. Herkes nazlı, değerini de bilmezler. Görümcen de istese bir işin ucundan tutabilir, nasılsa sen yaparsın diye hepsi salmış kendini.
vLla hem calisiyorum hem hic bi aksam evimi ydmeksiz brakmiyorm. bu kiz hem evde. hem de bazrn bizi ariyo yemek yapamadm cocukalrdan size gelelim diye tam komedi sormaNasil bir aile onlar ya resmen herseyi senden bekliyolar valla aynisini bende yaşadim tartistik simdi ayda yada haftada 1 gidiyorum artik gittimde yemekten tut tatlisina kadar hazirliyo görumce tabikide bulaşiki atiyorum makineye ne ezdiriyosun kendini tavrini koy koymazsan hep ezilen sen olursunn bizde bir annenin evladiyiz
Ne kadar düşkün olsa da bu tavırlardan onun da rahatsız olması lazımsorma gercekten yobaz otesi bisey asla iletisim kuramazsn asla arkadaslik edemezsn. evine gitsen elinde teleofn internette gezinir sen orda oturursun kendi kendine. ama esim ailesine cok duskun iste
Genel konusmak istemiyorum ama nedense annesi nasılsa kızı da çoğu zaman öyle oluyor ev işi yemek temizlik konularında. Annesi yani kv niz rahat ve çoğu işi aynı anda yapmayan biriyse kızını da rahat büyütmüştür. Zora gelemiyor bazıları, o gruptan olabilir.evet. yapisal olarakta kendi basinin caresine bakamayan bir tip sanirim bende anlamadm. annesine falanda bi tuhaf davraniyor dedim ya garipsiyorum cok.
ne kadar dogru tespitleriniz var.Genel konusmak istemiyorum ama nedense annesi nasılsa kızı da çoğu zaman öyle oluyor ev işi yemek temizlik konularında. Annesi yani kv niz rahat ve çoğu işi aynı anda yapmayan biriyse kızını da rahat büyütmüştür. Zora gelemiyor bazıları, o gruptan olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?