aynen bende öyle allahtan çalıştığım için bahane edip gitmiyorum 1 saat kadar uzaktalar çünkü ama evli olunca eşim gitmek isticek mecbur gidicemÇünkü bunlar çok içli dişli bi aile çok gidip gelirler birbirlerine aşırı bizde cağrıldımızda gidiyoruz işte ama sanki davet edilmemişiz gibi zoraki gibi
tavır olarak mı peki, ben bikaç kez bunu da denedim hemen yorum yürütmüşler bunları duydum yani yok düğün stresi yok nişanlısıyla mı gerildi kendi ailesinde mi sorun var biz mi bişey yaptık, he evet şunu şunu yaptınız desem ortalık karışıp tavır alcaklarına adım gibi eminim ve ben onların ailesinde gördüğüm ve bana söylendiği kadarıyla özgüvenli konuşkan bi yapıya sahip olduğum için beni görmezden gelmeye çalışıyolar halbuki hiç bi zaman kendini göstermeye çalışan biri olmadım anlam veremiyorum kadın kadına gülüp sohbet etmek varken neden böyle hemcinsler tepkili oluyor aileye en son katıldım diye mi acabaBen de iki yillik evliyim ve esimin tarafi da ayni bahsettiginiz gibi. Bikac gun once dayisiyla yengesi kayinvalidemlere geldiler. Ben de evde biseyler yapip goturdum hem de hosgeldiniz demek icin. Resmen yabancilar, yengesi bir nasilsin ya da eline saglik bile demedi. Pes yani. Dayisi da bikac klise sorudan sonra muhabbet bitti. Ben de yarim saat icinde musade isteyip kalktim. Kendi dayimi dusundum de, biz esimle gitmis olsak ohoo cosar adamcagiz.
Boyle durumda ne yapmak lazim, ben soyle yapiyorum, bana gosterilen mesafeyi aynen iade ediyorum. Kimseyi evime davet etmiyorum. Gayet huzurluyum.
Bunu yapabilene helal olsunAilenin yapisi öyle ise beklentinizi ve görüsmeleri indirin. Politikaci suratinizi kullanin. Gerektigi kadar resmi,ama oy toplayacak kadar güler yüzlü. O zaman sorun cikmaz
Sizi anliyorum ve tahmin ettigim gibi cikti. Küçük şehirlerde yaşayan ve kalabalik ailelerde durum genelde ayni. Zaten genelde dişardan birisini istemezler, ailenin erkeklerini aile içinden hiç olmadi ayni köyden evlendirmek isterler. Ha bunlar genelleme, esinizin ailesini tenzih ederim. Onlar genelde sonradan gelmenizi değil de en baştan orda olmanizi her işe koşmanizi filan bekliyorlar. Bir nevi sizin tamamen kendi taraflarina çekmek istiyorlar. Olmayinca da yabanci gibi davraniyorlar. Benzer drumu ben de yasadim. Ha burada yapilacak şey, akrabalari toplu degerlendirmeyip eleme yapmak. İllaki onlarin icerisinde de gerçekten iyi ve anlayişli insanlar oluyor. Onlari ayirip digrleriyle meraba meraba. Mesela şu pandemi döneminde kimseyle görüşm7yoruz dedik, ayip deyip cikciklayan da oldu, haklisiniz yavrum seneye inşallah diyen de oldu. Hepsini ayirdim kafamda. Seneye ona göre inşallah davranacağim. Seneye inşallah diyenlere özellikle ziyarete giderken digerlerine burn kivirip him selam diyeceğim sadece.
e gitmeyin neden bile bile gidip canınızı sıkıyorsunuz anne babası da değil üstelik teyze yani ki anne baba bile bu şekilde davransa gidilmemeli benceMerhaba arkadaşlar sizinle bi konu hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım veya aslında yapacak hiçbirşey yokmu bilmiyorum.. eşimin ailesiyle alakalı. Eşimin 6 tane teyzesi var ve hepsi hemen hemen aynı karakterde. Birine davetli olunca çok istekli gidemiyorum sanki yabancıymışım gibi hissediyorum kendimi yaklaşık 2 senedir evliyim ama bilmiyorum kendi ailemde gördüğüm aile sıcaklığını onlarda göremiyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor dün yemek yemeye çağırmış teyzesi neyse ama ben sonradan eşlik edebildim onlara çünkü yeni bi meslek üzerine eğitim gördüm bunuda biliyolardı geldiğimde kalabalıktı iyi akşamlar herkese diye gülücükle karşıladığımda onlardan bilmiyorum bi sıcaklık bekliyorum soğuk bişey veriyolar sanki yabancı bi yere gelmişim gibi sanki teyzesine gelmemişim diğer teyzeleride aynı şekilde çok soğuk davraniyolar ama hep böyleler evlendim evleneli yani insan bi der el kızı rahat etsin çünkü ben rahat edemiyorum yemek yedim ama sanki diken üstünde bi iki birşey okadar rahat edemedim hal hatır sormuyolar doğru dürüst yeni birşeye atılmışım nasıl geçtı demiyolar ya ne bilim inanın çok rahatsız olduğum için açtım bu konuyu çok kalabalık bi aile zaten bunlar ben her zaman bi güleç yapıya sahibim insanlara sıcak davranırım sevilim sayılayım isterim ama onlar o sıcaklığı vermeyincede gidesim gelmiyor açıkçası bizdede 2 gelin var ama kesinlikle bizimde ailemiz kaşabalık ama ortam içinde gülücük sacarlar bi sıcaklık verirler insanda normal olarak bi rahat eder ne düşünüyosunuz arkadaşlar bu konuda başta dedim daha yeniyimdir ondan alişirim filan ama alışılcak gibi değil ya sevmiyorum böyle karakterleri
Inanin benim hic umurumda degil. Zaten bu bahsettigim yengesi ne nikahta ne dugunde yoktu. Sonrasinda ne tebrik ne bisey. Ben de kalkip evime mi davet edicem. Ha mesela bir daha kayinvalidrme geldiklerinde gitmem mesela.tavır olarak mı peki, ben bikaç kez bunu da denedim hemen yorum yürütmüşler bunları duydum yani yok düğün stresi yok nişanlısıyla mı gerildi kendi ailesinde mi sorun var biz mi bişey yaptık, he evet şunu şunu yaptınız desem ortalık karışıp tavır alcaklarına adım gibi eminim ve ben onların ailesinde gördüğüm ve bana söylendiği kadarıyla özgüvenli konuşkan bi yapıya sahip olduğum için beni görmezden gelmeye çalışıyolar halbuki hiç bi zaman kendini göstermeye çalışan biri olmadım anlam veremiyorum kadın kadına gülüp sohbet etmek varken neden böyle hemcinsler tepkili oluyor aileye en son katıldım diye mi acaba
Demek ki onların yapısı mesafeli.Her aile sizinki gibi olamaz.Herkesin bir mizacı var.Merhaba arkadaşlar sizinle bi konu hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım veya aslında yapacak hiçbirşey yokmu bilmiyorum.. eşimin ailesiyle alakalı. Eşimin 6 tane teyzesi var ve hepsi hemen hemen aynı karakterde. Birine davetli olunca çok istekli gidemiyorum sanki yabancıymışım gibi hissediyorum kendimi yaklaşık 2 senedir evliyim ama bilmiyorum kendi ailemde gördüğüm aile sıcaklığını onlarda göremiyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor dün yemek yemeye çağırmış teyzesi neyse ama ben sonradan eşlik edebildim onlara çünkü yeni bi meslek üzerine eğitim gördüm bunuda biliyolardı geldiğimde kalabalıktı iyi akşamlar herkese diye gülücükle karşıladığımda onlardan bilmiyorum bi sıcaklık bekliyorum soğuk bişey veriyolar sanki yabancı bi yere gelmişim gibi sanki teyzesine gelmemişim diğer teyzeleride aynı şekilde çok soğuk davraniyolar ama hep böyleler evlendim evleneli yani insan bi der el kızı rahat etsin çünkü ben rahat edemiyorum yemek yedim ama sanki diken üstünde bi iki birşey okadar rahat edemedim hal hatır sormuyolar doğru dürüst yeni birşeye atılmışım nasıl geçtı demiyolar ya ne bilim inanın çok rahatsız olduğum için açtım bu konuyu çok kalabalık bi aile zaten bunlar ben her zaman bi güleç yapıya sahibim insanlara sıcak davranırım sevilim sayılayım isterim ama onlar o sıcaklığı vermeyincede gidesim gelmiyor açıkçası bizdede 2 gelin var ama kesinlikle bizimde ailemiz kaşabalık ama ortam içinde gülücük sacarlar bi sıcaklık verirler insanda normal olarak bi rahat eder ne düşünüyosunuz arkadaşlar bu konuda başta dedim daha yeniyimdir ondan alişirim filan ama alışılcak gibi değil ya sevmiyorum böyle karakterleri
Eşinle aranı bozma bence hiç kimseye de anlatma. Gitmeyelim falan da deme gideceğiniz zaman. Gidin bir şeye karışma sen ortamda bükün geri gelin. Bence en iyisi bu böyle insanlarla sıcak olacaksın da ne olacak en iyisi mesafeyi korumak .)Merhaba arkadaşlar sizinle bi konu hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım veya aslında yapacak hiçbirşey yokmu bilmiyorum.. eşimin ailesiyle alakalı. Eşimin 6 tane teyzesi var ve hepsi hemen hemen aynı karakterde. Birine davetli olunca çok istekli gidemiyorum sanki yabancıymışım gibi hissediyorum kendimi yaklaşık 2 senedir evliyim ama bilmiyorum kendi ailemde gördüğüm aile sıcaklığını onlarda göremiyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor dün yemek yemeye çağırmış teyzesi neyse ama ben sonradan eşlik edebildim onlara çünkü yeni bi meslek üzerine eğitim gördüm bunuda biliyolardı geldiğimde kalabalıktı iyi akşamlar herkese diye gülücükle karşıladığımda onlardan bilmiyorum bi sıcaklık bekliyorum soğuk bişey veriyolar sanki yabancı bi yere gelmişim gibi sanki teyzesine gelmemişim diğer teyzeleride aynı şekilde çok soğuk davraniyolar ama hep böyleler evlendim evleneli yani insan bi der el kızı rahat etsin çünkü ben rahat edemiyorum yemek yedim ama sanki diken üstünde bi iki birşey okadar rahat edemedim hal hatır sormuyolar doğru dürüst yeni birşeye atılmışım nasıl geçtı demiyolar ya ne bilim inanın çok rahatsız olduğum için açtım bu konuyu çok kalabalık bi aile zaten bunlar ben her zaman bi güleç yapıya sahibim insanlara sıcak davranırım sevilim sayılayım isterim ama onlar o sıcaklığı vermeyincede gidesim gelmiyor açıkçası bizdede 2 gelin var ama kesinlikle bizimde ailemiz kaşabalık ama ortam içinde gülücük sacarlar bi sıcaklık verirler insanda normal olarak bi rahat eder ne düşünüyosunuz arkadaşlar bu konuda başta dedim daha yeniyimdir ondan alişirim filan ama alışılcak gibi değil ya sevmiyorum böyle karakterleri
Siz bu durumu kayinvalidenize olduğu gibi anlatın böyle böyle yapılıyor ben daha aralarında misafir sayılırım şifreli bile konuşuyorlar, yakınlık gösteren yok bir de size hesabını mi soruyorlar diye.Benimde aynı , eltime içli dışlılar nişanlımın kuzenleri teyzeleri beni dışlama ,toplu ortamda aralarında şifreli konuşma var ben sigara kullanmadığım için yanlarında durmak istemiyorum ailede herkes kuzen teyze eşleri kullanıyor ben ortama girince susuluyo falan koskoca insanların yaptıkları bu ergen kuzenleride ayrı bi alem soğudum hepsinden kayınvalidem ve nişanlım da ben onlara mesafe koyuyorum sanıyor whatsapp ta grup açmışlar bir kere laf atarım kimse cevap vermez ama kendi kendilerine yazışıyorlar bu seferde ben yazmıyorum artık bunun hesabını soruyolarmış kayınvalideye bişey mi oldu diye yaptıkları ayıbın farkında değiller zor ya çok zor gerçekten başka ailenin içine girmek hele ki kabul etmeme pozisyonuna girince ,zamanla geçer belki ama benim üzüntüm yaşadıklarım geçmez ya ,seni de iyi anlıyorum inşaallah zamanla düzelir ben evli olmadığım için zamana bıraktım artık
Kayınvalide onları tutar, nişanlımda dengesiz bu konuda bi bana haklısın der sonra onlar sana yakın der evde çok durmadığı için o varken belli olmuyo ama kadın kadına kaldıklarında tavırları anlaşılıyo bende artık alıcam elime telefonu oynıcam öyleSiz bu durumu kayinvalidenize olduğu gibi anlatın böyle böyle yapılıyor ben daha aralarında misafir sayılırım şifreli bile konuşuyorlar, yakınlık gösteren yok bir de size hesabını mi soruyorlar diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?