• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi...

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
daha önce buraya bir çok konu açmıştım eşimin ailesiyle ilgili.fazla ayrıntıya girmeden anlatıcam.eşimin ailesi bizim birşeyimize karışmadı maddi olarak vede manevi olarak hiç bir deteklerini görmedik hep benim ailem yanımızda oldu eşimin aileside eşimin kardeşi ve karısına yardım ettiler destek çıktılar çocuğuna baktılar.ben hamileyken bebeğimi sormadılar bile ellerini ayaklarını çektiler,eşim 1 ay işten çıktı aramadılar bile vs. vs. bir çok şey yaşandı.hamile olmadan önce görüşmeyi kestim ve hala devam ediyor vede bebeğimi sormadıkları için nefretim daha da arttı yolda görünce dahi yanlarından konuşmadan geçiyorum.şimdi benim doğumum var martta vede eşim in daha iyi bir işi olucak inşallah yıllardır beklediğimiz bir iş babası bunu duymuş ve aylarca hiç bir şekilde aramayan babası işi duyunca aradı bir şey var mı diye soruyor bide işi.eşimde soğuk konuşmuş işim var demiş.ben zaten dahada tlf bekliyorum mart ayına doğruda ve böyle aramaları beni gerçekten çoook sinir ediyor ve sinirime ağladım bebeğimede zarar vermek istemiyor ama kendilerini akıllı sanıyorlar aramadılar bebeğimi sormadılar şimdi aramaya başladılar aramaları bile sinirimi bozuyor.ben ne yapıcağımı bilmiyorum.zaten görüşmeyi düşünmüyorum hiç bir şekilde o insanları hayatımdan çıkarttım ama eşimle tartışıyorum bu seferde.sizce ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum..

et tırnaktan ayrılmaz, ne yaparlarsa yapsınlar eşinin anne ve babası, evet el kızını alırken cok yıpratıyorlar, kendi çocuklarının psikolojisinin bozulması pahasınada olsa sürekli baskıları oluyor,kendilerinden iyice soğutuyorlar,gün geliyo sen düşmanını iyi tanıyosun ama ya eşin... hani derlerya eski dost düşman olmaz, helede insanın kendi ailesiyse ne kadar kırgınlık olursa olsun barışma oluyor.
sen ne olursa olsun eşinin ailesi ile olan diyaloğlarına, ilişkilerine giremezsin,senin ne kadar canını acıtsalarda acı gerçek bu.yapılabilecek bişey yok canım, görüşeceksin ama sınırları senin çizmen şartıyla.

kendisi görüssün siz buna karismayin,fakat sizin maddi bir korkunuz var ise buna mudahale edin,sakin paranizi vermesin esiniz onlara.

maalesef insanlar evlat ayrimi gelin torun damat ayrimi yapiyorlar...

o zaman kimi seviyorlarsa onlarla görüssünler dimi....

et tırnaktan ayrılmaz, ne yaparlarsa yapsınlar eşinin anne ve babası, evet el kızını alırken cok yıpratıyorlar, kendi çocuklarının psikolojisinin bozulması pahasınada olsa sürekli baskıları oluyor,kendilerinden iyice soğutuyorlar,gün geliyo sen düşmanını iyi tanıyosun ama ya eşin... hani derlerya eski dost düşman olmaz, helede insanın kendi ailesiyse ne kadar kırgınlık olursa olsun barışma oluyor.
sen ne olursa olsun eşinin ailesi ile olan diyaloğlarına, ilişkilerine giremezsin,senin ne kadar canını acıtsalarda acı gerçek bu.yapılabilecek bişey yok canım, görüşeceksin ama sınırları senin çizmen şartıyla.
ben hiç bir şekilde görüşmüyorum ve görüşmeyide düşünmüyorum çünkü yaşadıklarımı unutmadım.ve eşimin iş değiştiriyor olmasıda vede benim bebeğimin olmasıda hiç birşeyi değiştirmiyor.kendimden geçtim eşimden geçtim bebeğimi hiç bir şekilde sormamaları beni iyice kopardı ben zaten görüşmeyi düşünmüyorumda bu şekilde hiç bir şey yokmuş gibi davranmaları ve aramaları benim sinirlerimi çok geriyor ve eşimle tartışıyorum bu sefer ben bu durumlarda ne yapıcağımı bilmiyorum sinirden ağlamakta boşa..

Ece senin yerinde olsam sevinirdim, cünkü bu insanlarin yasliligida var, bak ne güzel sana haklari hic gecmedigi icin, cok önem verdikleri gelinleri oglu baksinlar.
Ne mutlu sana, bosversene, ben olsam kimsenin hic bir seyini istemem ama benide rahat biraksinlar.

Ece senin yerinde olsam sevinirdim, cünkü bu insanlarin yasliligida var, bak ne güzel sana haklari hic gecmedigi icin, cok önem verdikleri gelinleri oglu baksinlar.
Ne mutlu sana, bosversene, ben olsam kimsenin hic bir seyini istemem ama benide rahat biraksinlar.
haklısın ama işte insan çok kızıyor yinede yani bu şekilde aradıklarında sanki herşey unutuluvericekmiş sanıyorlar aslında kendilerini kandırıyorlar.isityorum ki hayatımızda olmasınlar ama işte malesef...eşimle tartışıyorum bu kez

Neye sinir oldunuz ben onu anlamadım?

Eşinizin ailesi sizi aradı diye mi? Yoksa aramalarının altında maddi bir menfaat var diye mi?

Arkadaşım; bu aile menfaatçilik yapmıyorsa eğer, aradı diye sinir olman çok gereksiz. Hatta sevinmen lazım, eşin ailesiyle görüşüyor ve araları iyi diye. Sen görüşme ama eşin görüşsün. Bir insana, anne babasının sırtını dönmesinden daha kötü ne olabilir. O yüzden uzatmayın meseleyi. Siz görüşmeyin ama eşiniz görüşsün
.

Eğer eşin konuşmaya başladığı zaman bekledikleri menfaati sağlamayacaksa yani umdukları boşa gidecekse üzülmeye değmez.
Eşinin görüşmesine karışma derim çünkü sen sorun yaptıkça onlar kıymete binecektir,
seni onlarla görüşme konusunda zorlamıyorsa o istediği kadar görüşsün, karışma çünkü eşin de biliyordur niyetlerini ama dile getirmek istemez.
Seni ve bebeğini sormamaları ilgilenmemeleri çok ayıp, önceki konularını bilmiyorum ama eminim haklı nedenlerin vardır kırılmakta,
kafana takıp kendini ve karnındaki bebeğini üzme, onlar yüzünden psikolojini bozma lütfen.
Eşine ve çocuklarına odaklan onlar nasıl olsa hakettikleri davranışı görecektir eşinden,
sen eleştirme onları hatta hiç sözlerini bile etme, eşin bir süre sonra kendisi dert yanacaktır ailesinden.
Benim eşimin ailesi de problemli, bizi finans kaynağı olarak görüyorlar ve bütün işlerini eşime yaptırmaya çalışıyorlar başlarda söyleniyordum baktım eşim daha bir istekli yapıyor bana ne dedim, sonra eşim kendisi rahatsız olmaya söylenmeye başladı ve hatta bazen telefonlarına bile cevap vermiyor bıktı artık.

Neye sinir oldunuz ben onu anlamadım?

Eşinizin ailesi sizi aradı diye mi? Yoksa aramalarının altında maddi bir menfaat var diye mi?

Arkadaşım; bu aile menfaatçilik yapmıyorsa eğer, aradı diye sinir olman çok gereksiz. Hatta sevinmen lazım, eşin ailesiyle görüşüyor ve araları iyi diye. Sen görüşme ama eşin görüşsün. Bir insana, anne babasının sırtını dönmesinden daha kötü ne olabilir. O yüzden uzatmayın meseleyi. Siz görüşmeyin ama eşiniz görüşsün
.
eşimin ailesinin zor günümüzde kendilerini enara çekip hiç aramamaları ve bebeğimizi dahi sormamaları ama doğum yaklaştıkça vede iş konusunu duyunca hemen aramaları benim sinirimi bozuyor.ne sakıyor herşey düzelicek mi?hayır ben bunları hiç bir zaman unutmucam vede eşimi aradıkları için hiç sevinmiyorum hayatımıza girmesinler artık hepsinden nefet eddiyorum.menfaat var mı bilemem günahlarını almak istemem o ilerde belli olur fakat ben bu olanlara nasıl davranıcam bilmiyorum bu sefer eşimle tartışıyorum bir tlfnları dahi yetiyor o kadar nefret ettim

eşimin ailesinin zor günümüzde kendilerini enara çekip hiç aramamaları ve bebeğimizi dahi sormamaları ama doğum yaklaştıkça vede iş konusunu duyunca hemen aramaları benim sinirimi bozuyor.ne sakıyor herşey düzelicek mi?hayır ben bunları hiç bir zaman unutmucam vede eşimi aradıkları için hiç sevinmiyorum hayatımıza girmesinler artık hepsinden nefet eddiyorum.menfaat var mı bilemem günahlarını almak istemem o ilerde belli olur fakat ben bu olanlara nasıl davranıcam bilmiyorum bu sefer eşimle tartışıyorum bir tlfnları dahi yetiyor o kadar nefret ettim

Sen görüşme, suratlarına bakma ama aynı şeyi eşinden bekleme sakın. Eşin de anlıyor seni ama bir yandan da anne, babasını bir kenara atamıyor. Çok normal. Kayınvalidenlerin yaptığını annen, baban yapsaydı sen görüşmeyi kesebilir miydin? (onlar yapmaz, onlar bana şunları bunları yaptı deme sakın)

Son düzenleme:
simuz a katiliyorum esinizin annesiyle babasiyla gorusmesine engel olamazsiniz iyi kotu onlar onun ailesi esin durumun farkinda belliki soguk davrandigina gore babasi tel acinca fakat sende uzerine cok gitme ailesinin size ilgisiz durmasi onunda cok zoruna gidiyordur ailesi sahip cikmamis hic bir zaman sizlere bu davransilarida esini derinden uzuyordur senin yaninda kendini ezik hissediyordur senin ailen hep yaninizda oldugunu soyluyorsun icinde buyuk bir kizginlik var onlara karsi ama dile getirmemesi normal uzerine gidersen araniz acilir sen esine destek ol ve allah sabir versin, kendi torunlarini arayip sormamalari cok tuaf sebebi nedir ??? evlenmenize karsimiydi esinizin ailesi ? biraz ozel oldu kbakma

aynı şeyleri bende yaşadım, evlenirken bayılıyorlardı,sonra ne evimize ne eşyamıza ne bişeyimize karıştılar, hamile kalana kadar her telefonda niye hala olmuyor diye başımın etini yediler hamile kaldım birgün sormadılar doğumumda gelmediler yaz tatili gelir gelmez 2 aylık bebekle 1000km uzaktalar oraya getirttiler oradada burnumdan geldiler şimdide eşimle yğlı ballılar günde en az 3-5 saat telefon görüşmesi. bıktım artık nefret ettim eşimde hiçbişey yokmuş gibi davranıyor bide daha ben kabahatli oluyorum eşimdende uzaklaşıyorum.

Son düzenleme:
canım galiba bizim doğamızda var adamı alalım ailesi ne yaparsa yapsın düşüncesi :) ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum hataları çok oldu bize karşı.. çok tartıştık ama hiç ama hiç bir şey onların evlatlarıyla görüşmesine, aramalarına evlatlarınında onları aramasına engel olamaz insanların ailesini seçme hakkı olmuyor iyi yada kötü onlar eşini büyüten insanlar.. kendi çocuğun olduğunda ona nasıl emek verdiğini nasıl üzerine titrediğini görünce anlayacaksın emin ol onun anneside eşini senin bebeğini büyüttüğün gibi büyüttü eski zor şartlarda..
ooh eşim ailesiyle görüşmesin bize kimse karışmasın rahat edelim mutlu mesut yaşalım diyorsun belki ama birde şunu düşün arasında kan bağı olan üzerinde emekleri olan ailesini rahatlıkla silen eşin yarın bir gün bir hatanda seni nasıl silmesin.. benim eşim ailesini silmiş olsaydı ondan gerçekten korkardım..
ya zaten 3 günlük dünya onu tak kafaya bunu tak kafaya yaşayacağın güzel günleride mahvediyorsun sen mesafeni koru hatta görüş eşin için katlan asla görüşmem deme yukarda Allah var mükafatıda cezayıda o verir..

benimde bebeğim var ben kimse ailesiyle görüşmesin demiorum ama bunalıyorum zaten akşam kaç saat beraber olabiliyorsun ki, işten geliyor eve elinde telefon yemek yerken çay içerken telefon bekliyorum bekliyorum en sonunda yatıyorum bıktım artık bu kadarı da normal mi

eşinle tartışma ama yeri geldiğinde iyi bir işe gireceğini duyuncaya kadar neredeydiler hep diğer çocuğuna bakacaklarına birkez olsun yalandanda soraydılar yha iyi bir işin olacak diye hemen yamanmaya çalışıyorlar belki birşeyler koparırız diye söyle ama inceden söyle tartışma eşinle ailesi yüzünden daha çok canın acır:5:

benimde bebeğim var ben kimse ailesiyle görüşmesin demiorum ama bunalıyorum zaten akşam kaç saat beraber olabiliyorsun ki, işten geliyor eve elinde telefon yemek yerken çay içerken telefon bekliyorum bekliyorum en sonunda yatıyorum bıktım artık bu kadarı da normal mi

tabiki normal değil eşinde abartmış tlf olayını biraz.benimde eşim ailesine çok düşkün ver yeri geldiğinde beni çıkarır hayatından onları değil bunuda biliyorum.çünkü en küçük bir şeyde onlar haksız olsa beni suçluyor onlara toz kondurmuyor.benim eşim zaten anne baba kuzusu..
onlarsız yapamaz.işte bende böyle eşim gibi olan erkeklere kızıyorum büyüdüler evlendiler.tamam aileleriyle görüşmesinler demiyorum ama biraz da dengeyi kursunlar..

Sinirlenmek de sonuna kadar haklısın.
Hadi maddi yardımı geçtim insan manevi yardıma her zaman ihtiyaç duyuyor
Bir de hamilelik zamanı,doğum zamanı vs...
Valla insanın kendi ailesinden ötesi yalan canım
Aynı şeyleri bende yaşadım hamileliğimde araryıp soran olmadı 1-2 ay nerdeyse
Biz aramasak öldünüzmü kaldınız mı diyen yoktu bi de düşün eşim 3 güne bir gece nöbetine gidiyordu
Neyse dedim ki heralde bebek doğduktan sonra değişirler nerdeee
Görümcemin nerdeyse 2 yaşına gelmiş bebeği hala bizimkinden ileri
Hiç bi yardıkm görmediğim için depresyona bile girdim eşim kaç kez söyledi anne gel yardım et
Gerektiğinde sert bile konuştu yok
İnsanın içinde olacak,bebeğim sünnet olduğunda bile ne tartışmalar yaşandı bu yüzden
Tabi görümcemin parmağı büyük bu işte
Eşimi fena halde kıskanması,gezmeye tozmaya bayılması hala büyük etken
Şimdi kayınvalidem sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor en azından biz ne zaman gel desek hemen gelir
Görümcemle arası bozulur o ayrı
Çalışsa içim yanmayacak ev hanımı yani,otur çocuklarına bak
Neyse diyeceğim o ki kim sana nasıl davranıyorsa aynen davran
Gerçi diyene bak desen yeridir bende yapamıyorum hala hakettiklerini vermeyi

Sen görüşme, suratlarına bakma ama aynı şeyi eşinden bekleme sakın. Eşin de anlıyor seni ama bir yandan da anne, babasını bir kenara atamıyor. Çok normal. Kayınvalidenlerin yaptığını annen, baban yapsaydı sen görüşmeyi kesebilir miydin? (onlar yapmaz, onlar bana şunları bunları yaptı deme sakın)
onların yaptığını kendi annem babam yapsaydı ve eşimin ailesi her zaman yanımda olsaydı bana kimin iyiliği dokunduysa onun yanında olurdum.kendi annemi babamı kenara atamazdım ama her zaman lafımıda söylerdim.ben haksızlığa hiç tahammül edemem kendi annem babamda olsa halen bir olay yaşıyorsak ve haklıysam her zaman kendimi savunurum ve gerekirse annemle babam la bile tartışırım hele birde bebeğimi sormucak kardeşime yapıcak bilmiyorum ama hazmedilicek bişey değil...

simuz a katiliyorum esinizin annesiyle babasiyla gorusmesine engel olamazsiniz iyi kotu onlar onun ailesi esin durumun farkinda belliki soguk davrandigina gore babasi tel acinca fakat sende uzerine cok gitme ailesinin size ilgisiz durmasi onunda cok zoruna gidiyordur ailesi sahip cikmamis hic bir zaman sizlere bu davransilarida esini derinden uzuyordur senin yaninda kendini ezik hissediyordur senin ailen hep yaninizda oldugunu soyluyorsun icinde buyuk bir kizginlik var onlara karsi ama dile getirmemesi normal uzerine gidersen araniz acilir sen esine destek ol ve allah sabir versin, kendi torunlarini arayip sormamalari cok tuaf sebebi nedir ??? evlenmenize karsimiydi esinizin ailesi ? biraz ozel oldu kbakma
yok evlenmemize karşı değillerdi ve hatta eşimin bir an önce evlenmesini bile istiyorlardı.bizim sorunlarımız hamilelikten önce vardı zaten ne zaman bir sorun yaşasak belli bir süre aramazlar herşey geçer sonra ararlar ne kadar sinir bozucu....eltimdende korkuyorlar bana onun yanında başka davranıyorlar onun çocuğuna kaç yıldır bakıyor her ihtiyacını aldılar.ben hamile kalınca biliyorlar diğer toruna yapılanları bildiğimizi bizede yapmamak için yani sorumluluktan kaçmak senin anlıcan o yüzden ne aradılar ne sordular şimdi doğum yaklaışıyor ya aramaya başladılar benimde sinirimi bozan şey bu zaten ne kadar aklıllı sanıyorlar kendilerini herşey değişivericek kolay değil yaşananlarşimdide ben onları hayatımda istemiyorlar ve anne baba diye bu şekilde davranamzlar çocuğu açken rahat rahat uyuyabilen,çocuğu işten çıkınca arayıp sormayan,bir sorun yaşadığımızda kenara çekilen sorumluluktan kaçan,evlat ayırımı yapan,evinde kalırken bizi evden kovan ve en öenmliside suçu haberi olmayan torunlarını bir kere bile sormayan anne baba nasıl anne babadır bu mudur anne babalık?

canım galiba bizim doğamızda var adamı alalım ailesi ne yaparsa yapsın düşüncesi :) ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum hataları çok oldu bize karşı.. çok tartıştık ama hiç ama hiç bir şey onların evlatlarıyla görüşmesine, aramalarına evlatlarınında onları aramasına engel olamaz insanların ailesini seçme hakkı olmuyor iyi yada kötü onlar eşini büyüten insanlar.. kendi çocuğun olduğunda ona nasıl emek verdiğini nasıl üzerine titrediğini görünce anlayacaksın emin ol onun anneside eşini senin bebeğini büyüttüğün gibi büyüttü eski zor şartlarda..
ooh eşim ailesiyle görüşmesin bize kimse karışmasın rahat edelim mutlu mesut yaşalım diyorsun belki ama birde şunu düşün arasında kan bağı olan üzerinde emekleri olan ailesini rahatlıkla silen eşin yarın bir gün bir hatanda seni nasıl silmesin.. benim eşim ailesini silmiş olsaydı ondan gerçekten korkardım..
ya zaten 3 günlük dünya onu tak kafaya bunu tak kafaya yaşayacağın güzel günleride mahvediyorsun sen mesafeni koru hatta görüş eşin için katlan asla görüşmem deme yukarda Allah var mükafatıda cezayıda o verir..
valla bende evlat ayırımı yaparsam bir çocuğuma yapıp diğerine yapmazsam yapmadığım evladım gelmese haklıdır ve yüzüm olmaz aramaya.ben annesi ve babasıyla görüşmesin demiyorum zaten günah..ben şimdiye kadar aramayan insanların hiç bir şekilde şimdi aramalarına çook sinir oluyorum..eşim zaten ailemi kendim seçemiyorum ve sadece günah olduğu için görüşüyorum diyor vede hep benim ailemde annem ve babamla vakit geçirmek istiyor birşey alsın hemen annemlere getirir bir yardım işi olsun hemen gelir aileme.ben onların desteğini çok gördüm zor günümüzde senin ailen vardı hep der.annesinin önünden geçeriz benim anneme geliriz eşim hiç bir şekilde aman annem ne düşünür demez.yani demek istediğim ben herşeyin farkındayım benim bebeğimi sormadılar bile diyor bebek doğuncada sevmeye gelmicekler sadece mevlide çağırıcaz diyor..off zaten hamileliğin verdiği bir stres var bide bu insanlar böyle arayınca iyice sinir krizlerine giriyorum..

Back
X