eşimin ailesi

Erenyigit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
5.050
4.167
Arkadaşlar merhaba direk konuya giriyorum. Eşimin annesi ablası dayısı ve yengesiyle tatil amaçlı başka bir şehirde oturan teyzesine gittik ailesi dışardan çok okumuş kariyerli görgülü gibi görünüyor ama aslında çok fenalar laf çarpmalar imalar kendini beğenmişlik ve karşındakini aşağılama çok fazla ben 21 yaşımdayım onlar 50 li yaşlardalar buna rağmen benimle kendilerini kıyaslıyolar okulumu beğenmiyolar çalışmıyorum diye sürekli laf sokuyolar çalışan helal lokma yer diyolar yani ben haram yiyormuşum kapalıyım diye dayısı sürekli siyasi ve dini saçma şeyler söylüyo eşim ya da ben konuşunca dinlemiyolar eşimide aşağılıyolar eşim ön lisans mezunu orda toplanıp benim hakkımda konuşmuşlar bana orda yapmadıklarını bırakmadılar ağlaya ağlaya geldim bida hiç birinize gelmiycem dedim eşim de onlara kızdı beni savundu ama şimdi bende senin ailenle görüşmem diyor fazla detaya girmeden anlatmaya çalıştım ne yapmalıyım sizce

okumakla adam olunmuyor lafının canlı örneği... kimseyle aynı eğitim ve bakış açısına sahip olmanız gerekmiyor. bence görüşün ama yüz vermeyin. laf soktuklarında " bu bizim hayatımız biz mutlu olduktan sonra size laf düşmez" diyin. kendinizi sovunmayın yani sadece sizi ilgilendirmez diyip geçin. eşinizde çocukça davranmış. sizin ailenizle hiç problem yaşadı mı?

Senin ailenle neden görüşmeyecekmiş, sebebi neymiş. Açıklama yaptı mı yoksa kestirip attı mı?

Yanlis anlamayin fakat eger siz onun ailesiyle gorusmicekseniz onunda sizin ailenizle gorusme gibi bi zorunlulugu yok.
Ama bu demek degildirki esinizin ailesi hakli mumkun oldugunca uzak durun gerekirse sizde laf sokun.

okumakla adam olunmuyor lafının canlı örneği... kimseyle aynı eğitim ve bakış açısına sahip olmanız gerekmiyor. bence görüşün ama yüz vermeyin. laf soktuklarında " bu bizim hayatımız biz mutlu olduktan sonra size laf düşmez" diyin. kendinizi sovunmayın yani sadece sizi ilgilendirmez diyip geçin. eşinizde çocukça davranmış. sizin ailenizle hiç problem yaşadı mı?
Hayır benim ailem onu çok sever bize maddi manevi destek veriyolar sırf ben onun ailesiyle görüşmek istemiyorum diye misilleme yapıyor

Hayır benim ailem onu çok sever bize maddi manevi destek veriyolar sırf ben onun ailesiyle görüşmek istemiyorum diye misilleme yapıyor
erkek beynini çözdüğüm gün nobel almış kadar sevineceğim. hakikaten anlamıyorum. sizde bari göstermelik görüşün ailesiylede eşinizinde bahanesi kalmasın.

O zaman üzgünüm ama eşin senin yanında değil, bu yaptığı sana ve ailene haksızlık. Sakince konuş bakalım sana hak verecek mi?
Evet o anda bi şeyler söylemesi beni mutlu etmişti ama şimdi düşününce o kadar üstüme geldiler 4 kadın bağırarak konuştular ben ortalarında kaldım ortada hiç bi şey yokken bunları yaptılar daha büyük tepki vermesi gerekiyodu eşim ailesine düşkün malesef yanımda durmuyo galiba

Esinle bu konuda tartisma onun sucu yok ki, onuda gormezden geliyorlar ve assagiliyorlar. Ailesiyle gorusmeye devam et ama fazla olmasin. Bir laf atarlarsada biz boyle mutluyuz esimle aramizda sorun yok sizede laf dusmez gibi seyler soyle ama sakin bir sekilde

bence üsteleme eşine ,ailenle görüşmek için.çünkü eşin tipik Türk erkeği,konuşmak kar etmez.
Ailesi onu aşağılamış ya ,heh işte hakediyor.
ailemle görüş ya da ikide bir sizinkilerle görüşmeyeceğim deme.Rahatını bozma.Senin kocan gibi modeller sinsilikten hoşlanıyor.Zamanı geldiğinde gitmezsin, ama şimdi o konuyu unutmuş gibi yap ,istediğini yaptır.Yaşın küçük zamanla öğreneceksin iyilikle konuşmanın işe yaramadığını,işlerin taktik hep stratejiyle döndüğünü.

Eşin bu sözüyle ailesinin sana soktuğu lafları onaylıyor yani..e be kızım ne vardı evlendin 21 yaşında.Allah bilir kocanda kuçuktur..malesef ailesinin ağzına bakan menfaatçi ve karşılıklı bir kocan var yazık etmişsin kendine..sebep yokken ailenle görüşmeyi kesecek kadar da CAHİL.

Artik "kari - koca" iliskisinin ici bosalmis. Sanki düşman gibi sen bunu yaparsan ben de yapmam, sen edersen ben de etmem laflari dönüyor. :KK43:
Biz toplum olarak nasil bu hale gelebildik ?? :KK14:
Size çok katılıyorum. Ben evli değilim ama burda okuduğum çoğu konu beni hayrete düşürüyor.
Evlilik sağlıklı bir ilişkinin tamamlanma safhası olmalı.

Okuyorum ; hep bir ego savaşı, üstünlük mücadeleri, çocuk gibi şunu yaparsan böyle olur.Ailelerin çok müdahale etmesi ,saygısızlık,iletişimsizlik ,empatiden yoksunluk ...

Sırf evli olmak için mi evleniyor çoğu anlamıyorum ki, ya da hiç mi evlenmeden karşıdakinin satır aralarını okuyamıyorsunuz, evlendikten sonra birden bire değişmez kişi, evlenmeden önce görmezden gelinip,nnasılsa evlendikten sonra düzelir mantığı mı, ya da hele bi evleneyim ben ona gününü gösterirm düşüncesi mi?

ben doğduğumdan beri aile apartmanındayız, annem 3 eltisi, kayınvalifesi, pederi, hatta evli kuzenlerim bile yaşadı.. ama ne bu elti kıskançlıkları, ne kv, kp müdahalesi hiç hiç olmadı .

Sanırım en önemli etken : SAYGI.

Size çok katılıyorum. Ben evli değilim ama burda okuduğum çoğu konu beni hayrete düşürüyor.
Evlilik sağlıklı bir ilişkinin tamamlanma safhası olmalı.

Okuyorum ; hep bir ego savaşı, üstünlük mücadeleri, çocuk gibi şunu yaparsan böyle olur.Ailelerin çok müdahale etmesi ,saygısızlık,iletişimsizlik ,empatiden yoksunluk ...

Sırf evli olmak için mi evleniyor çoğu anlamıyorum ki, ya da hiç mi evlenmeden karşıdakinin satır aralarını okuyamıyorsunuz, evlendikten sonra birden bire değişmez kişi, evlenmeden önce görmezden gelinip,nnasılsa evlendikten sonra düzelir mantığı mı, ya da hele bi evleneyim ben ona gününü gösterirm düşüncesi mi?

ben doğduğumdan beri aile apartmanındayız, annem 3 eltisi, kayınvalifesi, pederi, hatta evli kuzenlerim bile yaşadı.. ama ne bu elti kıskançlıkları, ne kv, kp müdahalesi hiç hiç olmadı .

Sanırım en önemli etken : SAYGI.

Tebrik ederim kesinlikle saygi ve birbirinin canindan bir parca oldugunu benimseme cok onemli. Ben evliyim. Cok sukur aramizda bir ego ustunluk savasi yok bize yakismaz cunku.
Insan kendine yakismayan seyi yapmamali.
Objektif bakmali. Kimin hatalari varsa kari koca oturup guzelce konusup olcup tartip saglikli kararlar almali.
Nedir yani sen gorusmezsen ben de gorusmem?
Yazik oluyor iste boyle...

bence üsteleme eşine ,ailenle görüşmek için.çünkü eşin tipik Türk erkeği,konuşmak kar etmez.
Ailesi onu aşağılamış ya ,heh işte hakediyor.
ailemle görüş ya da ikide bir sizinkilerle görüşmeyeceğim deme.Rahatını bozma.Senin kocan gibi modeller sinsilikten hoşlanıyor.Zamanı geldiğinde gitmezsin, ama şimdi o konuyu unutmuş gibi yap ,istediğini yaptır.Yaşın küçük zamanla öğreneceksin iyilikle konuşmanın işe yaramadığını,işlerin taktik hep stratejiyle döndüğünü.
Tamam bunu deniycem

Esin sana ve ailene buyuk haksizlik yapiyor hem seni savunuyor hem dedigine bak
Ailen ona birsey demiyorsa zoru neymis ki ayip ediyor cok ben bile sinir oldum

Senin tercihlerine karisma haklari yok ki canim kapali olabilirsin calismiyor olabilirsin bunlar senin tercihin ve esin seni boyle kabul etmis ailesine halt yemek duser
Bana sorarsan esinin ailesiyle normal gorusmeye devam et ama asla onlari kaale alma surat yapma bu bizim ailemiz bizim kararimiz de kibarca sana saldirdiklarinda
Esinin de senin ailenle gorusmemesi gibi bir sorununuz boylece kalmaz

X