- 10 Haziran 2015
- 921
- 748
- 103
- Konu Sahibi efsanehayat
-
siz de aramayın sormayın onları yok sayonMerhaba,
3 yıllık evliyim , 3 buçuk aylıkta hamileyim yaklaşık 1,5 aydır kanamam var 6 gün hastanede yattım doktor sürekli yatacaksın dinleneceksin iş güç yapmayacaksın dedi. ve o gün bugündür ailemin yanında kalıyorum eşim bir gün benim yanımda bir gün annesinin yanında kalıyor ortak evimize kalmaya gitmiyor. Eşimin ailesi benle hiç ilgilenmiyor 1.5 ayda toplam 2 kere ziyaretime geldiler onun harici bişeye ihtiyacım varmı yokmu hiç sormuyorlar . Evliliğimin en başından beri çocuk yapın diyip duruyorlardı sanki onlar söylememişcesine ilgisizler bende en son dayanamadım yüzlerine vurdum ben sizin gelininiz değilmiyim ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz ben sizin torununuzu taşıyorum karnımda dedim. Ben bunları söyledikçe telde gülüyor kaynanam. Eşimin kardeşleri hiç aramıyorlar nasılsın bile demiyorlar hiç bir kere bile tartışmadım onlarla. . Eşimide artık dolduruşa getirdiklerini düşünmeye başladım. Beni arayan sormayan insanlar benim şahsi kendi paramla aldığım arabayı sürekli istiyorlar oraya buraya gitmek için sizce ben şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bu durumda çok duygusalım hamilelikten dolayı
eşime karşı çok ilgiliymiş gibi gösteriyorlar kendilerini ona çok uyuz oluyorumYa boşver neden görüşmek istiyorsun ki uzak dur onlardan daha iyi. Ben de ararlarsa diye korkuyorum
dün kardeşim askere gitti annemi aradı işte Allah kavuştursun diye annem diyoki torunun cinsiyetini göstermedi hııııı öylemiii diyo gıcık gıcık konuşuyorTakmayacaksın, mesafeni koyacaksın. Benim eşimin ailesi de hiç aramaz, sormaz. Dün eşim çocuğun cinsiyetini söylemiş aramadı bile kaynanam. Hatta kimseye söylememiş bile gelinim hamile diye. Bunun için oturup üzülücem mi bide. Kendileri bilir, onlar seni arayıp sormuyorsa sende onları arayıp sorma. Arabanı da verme, açıkca söyle. Hem hamilesin hem kendini üzüyorsun. Şöyle boş insanlar için. Boşverr.
Eninde sonunda anlar eşin de. Bizimkinin anlaması 9 yıl sürdü. Sabır. ..eşime karşı çok ilgiliymiş gibi gösteriyorlar kendilerini ona çok uyuz oluyorum
söylüyorum alttan alttan bana laf sokuyor kardeşin diyorum yok onlar seni çok seviyor hep seni bana soruyorlar diyo beni aramamaları da bırakırımda eşimin kör olması beni daha çok üzüyor. ailesi olduğu için koruyor ama ne olursa olsun ben her zaman adaletten hakkaniyetten yanayım . kaynanamın doğum günü oldu kış aylarında gittik hediye aldım akşam evine gittik diyor ki bugün görümcene de söyledim efsanehayat aramadı diye kızdım gelmeseydiniz daha çok kızacaktım. benden beklenti çok çok ama ilgi sıfır.Eninde sonunda anlar eşin de. Bizimkinin anlaması 9 yıl sürdü. Sabır. ..
dün kardeşim askere gitti annemi aradı işte Allah kavuştursun diye annem diyoki torunun cinsiyetini göstermedi hııııı öylemiii diyo gıcık gıcık konuşuyor
annem babamı ve kardeşimi bırakıp benim evime gelemiyor malum ramazan ayındayız bide şuan anneme yük olduğunu düşünüp sürekli kalmıyormuş. Eşimin ailesi beni ziyarete geldikleri gün eşimde iş kıyafetlerini getirmişti anne bunları yıkarsın dedi . Annemde madem buraya kadar geldi ben yıkarım oğlum dedi kaynanam ordan hemen ben yıkarım sen bırak bırak dedi bende sinir oldum açıkcasıAmaan hiç ama hiç umursamayın; şu dönemde zırt pırt arayan her halinizi sorup akıl vermeye kalkan, kafasına estiğince arayıp "Torunuma iyi bak" filan diyen saçma bi kv olmadığı için bir açından şanslı bile sayılırsınız.
Evet aramalıydılar, evet hal hatır sormalıydılar, gönlünü hoş etmeliydiler, siteminiz karşısında gülmemeliydiler... Ama bu öfkeniz, uyuz oluşunuz onları değiştirmeyecek, sadece bebişiniz ile size zarar olacak biliyorsunuz değil mi? Önce biraz sakin kalmaya çalışın, kendinizi sakinleştirin, keyfinize bakın, annenizin yanındasınız, ayaklarınızı rahatça bi uzatın. İsim düşünün bebişinize, kız olursa ne olsun, erkek olursa ne olsun bunu konuşun eşinizle ufaktan, eşinizle bebişli paylaşımlarınızı artırın.
Bu arada eşiniz niye bir gün kvde kalıyor?
Hep sizin yanınızda kalsa olmaz mı?
ramazan ayı çıkınca annemi de alıp kendi evime geçeceğim inşallahGeçmiş olsun.
Allahım şifa versin inşallah.
Niye kendi evinizde yatmıyorsunuz,eşiniz dolduruşa gelmiş değil de evinizden uzak olduğu için sıkılmış olabilir...
oğlunu kıskanıyorsan niye evlendiriyosun değilmi hepsi kıskançlıktanBoşver canım ya eşimin yengesi aradı dün, cinsiyeti öğrenmişsiniz diye kaynanam aramadı, hatta en başından beni tebrik bile etmedi hamileliğimi. Niye çocuk yaptılarsa diyormuş daha yengeye. Napalım 3 aylık çocuğu aldıralım mı? Cahil cühala insanlar, sevgisiz, bencil yetişmişler. Bende hep üzülüyordum bana davranışlarına karşı. Artık kendime kurallar koydum. Üzülmek yok, bebeğimiz var, kendimize ve keyfimize daha iyi bakıcaz. Kötü düşünen kim varsa Allah onlara düşündükleri kötülükleri versin. Hiç üzme tatlı canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?