Eşimin ailesi

oğlunu kıskanıyorsan niye evlendiriyosun değilmi hepsi kıskançlıktan

Valla canım benimkinin oğlunu sevdiğini düşünmüyorum hiç. Bencil çünkü kadın, oğlu onu gezdirsin, peşinde dolansın, alışverişe götürsün, birlikte komşuya- akrabaya oturmaya gitsin hep öyle yaşamışlar. Eşi erken vefat ettiği için. Hala öyle olsun istiyor. Oğlu beni seviyor diye sinir oluyor. Gezmesi, tozması, parası kısıtlandı çünkü. Tamamen bencillik yani. Bir insan olacak torununa sevinmiyorsa, ağzıyla kuş tutsa umurumda olmaz artık. Hadi beni sevmiyor, oğlunun hatırına torununu bari sev ama yok tenezzül etmiyor hiç. Aramaz, sormaz, daha üstüne küser, trip atar.

Ay bırak yıkasın oğluşunun çamaşırlarını, niye sinir olacaksın? Hem belki senin de bi oğluşun olur çamaşırlarını kimselere yıkatasın gelmez :) : p

Sinirlenme bu kadar, hamişlikten oluyor biraz, hassassın, riskli bir durumun stresini yaşıyorsun, ondan bunlar biraz da.
İnan umursanacak şeyler değil, kendi kendilerine yapsınlar dursunlar takılma. Ben de 7. ayın içindeyim şu an, hayırlısıyla tehlikeli hallerini de atlatırsın, keyfini yaşarsın, hiç oralı olma, bunlar en özel zamanların.

Eşine de söyle, bence yanından ayrılmasın. Tatlı tatlı "Seni hep yanımızda istiyorum, bir akşamı bile ayrı geçirmek istemiyorum" diye konuşursun. Annen de konuşsun istersen "Oğlum, hanımın seni yanında istiyor, bize yük olmazsın sen olur mu öyle şey" diye. Daha iyi hissedersin belki kendini.

hep söylüyorum eşime ama ben hergün burada kalamam diyor. seni özlüyorum hep yanımda istiyorum hep seninle uyumak istiyorum diyorum ama o hergün burda kalmam imkansız diyor bende ramazanın çıkmasını bekliyorum işte annemide alıp kendi evime geçeceğim o zaman mecburen gelecek evine.

Öyle yapın madem, Ramazan bittikten sonra yine aynı düzene geçersiniz.
Hayırlısı olsun, Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucakla bebişini...

aynı benim hayatım :) Beni bana anlatmışsın canım. Ama ben beklemiyorum, aramasın sormasınlar, ben de aramıyor sormuyorum böyle arada bir görüşerek iyi oluyor. Onlar da şahsıma ait olan arabayı sürekli kendi malları gibi kullanırlar.bu arada kavga gürültümüz yok hiç. Yalnız ölsemde unutamayacağım bir olay. Hamileyiz ya balık yememiz gerekmiş, hiçte sevmem kokusuna bile gelemem normalde. eşimin ailesinde de her pazar balık günüdür.O yüzden ziyaretlerimizi pek pazara getirmem. eşim balık işini nasıl yapalım, ben balık alayım hem bizimkilere hem sana olur orda yaptırır getiririm dedi ki ilk tepkim ayıp olur oldu. Ama yiyeceğim en fazla 2/3 hamsi benim o da zorunluluktan sevmiyorum çünkü.Kv o balığı yapmadı, yaptırmadı.Evi yağ kokuyormuş. 30 küsür senedir adet olan pazar balık gününü meğerse yeni kaldırmışlar karar almışlar yapmıyorlarmış, o da benim hamileliğime denk geldi :) sağlık olsun dedim geçtim.

ben Allah büyüktür diyorum gün gelir devran döner , iyi niyetli olunca hep suistimal ediliyorsun şimdi yine memlekete gidecekler bu ay içinde benden zaten isteyen yok eşimden araba isteyecekler bende vermeyeceksin dicem borcunu ben ödüyorum sefasını onlar sürüyor düğün takımı bile aldılar bize hiç bişey almadıkları halde . Koluma taktıkları bileziğin bedeli olarak düğünde takılan çeyrekler ve paralar :) Bide kaynanam her seferinde oğlumun arabası diyo benim yanımda üstüne basa basa deli oluyorum

ben aile de suç bulmuyorum, iş koca da bitiyor.O anlamda benim kocamda iş yok, bunu kabullendim. Benim ana evinden getirdiğim arabayı kendi malları gibi kullanmaları da, takı fln yaptığı herşeyi benim saf kocama ödetmeleri de, bizim evimizde onların cebinden çıkan tek kuruşluk birşey olmadığı halde her ay sıkışıp illa para almaları da, bir balığı bile karşılığında çok görmeleri de hep kocamdan kaynaklı. Kocam kendisini insan yerine koydurmuyor ki ben napayım? Kafam atacak satıcam arabamı bir gün hepimiz rahat ondan sonra :) ama dediğim gibi ben mesafeli ilişkimizden (oğluyla her gün görüşürler buna karışamam) memnunum. arada bi öyle o da mecburiyetten görüşüyoruz işte. Ne o bana anne olabildi, ne de ben ona kız.

valla haklısın iş kocada bitiyor. Bende sinirlenip satayım diyorum ama ben hiç tadını çıkaramadım ki onlar kadar ben binemedim arabama diyorum

yazdım yazdım geri sildim

hiç kafanı takma onlar seni aramıyorlarsa sende onları arama

ne kadar uzak okadar iyi
ben hiç aramıyorum zaten bu tavırlarından sonra. en son ki konuşmamızda tansiyonum çok düşüyor ilaçlarda beni sersem yapıyor dedim. ben napayım kızım düşmeye düşmüyorda bebeğin dedi. ben çok bozuldum ama bişey demedim

arkadaşım önce bi sakin ol bence bi geniş olmayı ögrenemedik biz kadınlar ben kendime kızıgorum ama hepimiz aynıyız galiba
o kadar boş şeylere üzülüyorsunki ben 12 yıllık evliyim benim eşimin tarafıda öyle ilgisizler diye çok üzülürdüm niye böyle yaptılar niye şöyle yaptılar niye bunu düşünmediler ama kimseyi degiştiremiyorsun herkesi oldugu gibi kabul edip beklentiye girmemek en dogrusu ben bunu çok heç ögrendim ne oldu kendimi yıprattım aslında bana hiçbir zararları yoktu ama kendi ailem gibi neden parçalanmıyolar diye düşündüm evliligimizin ilk yıllarında ikimizde atanamıyorduk ailem ve ben kahraluyordum onlar neden benim kadar üzülmüyo kendi ogulları işsiz vs vs herşey derti bana ama herkesin aile yapısı farklı geçen yıllar içinde annemi kaybettim ..yardım istedigimde yardımcı oluyrlar tabi aramız iyi ama hiçbir zaman benim ailem gibi leb demeden leblebiyi getirmediler ben hep öyle gördügüm öyle alıştıgım için beklentiye girdim herkes farklıdır herkes senin istedigin gibi olmak zorunda degil sen yine iyi davran en azından sana zararları yok annen yanında diye ilgilenmemişletdir ihtiyacın olursa ilgilenirler merak etme

çok haklısın aslında insan işsiz kalınca çok düşünüp irdeliyor sanırım tavsiyelerinizi dikkate alacağım

dünya malı dünyada kalır bırak binsinler arabana neden karşılık bekliyorsun hainlik yapmadıkları sürece sorunyok
bayanlar bi rahatlayın ya nedir bu hırs

Erkekler anlasa da anlamamazlıktan gelir. Merak etme o herşeyin farkında. Ama sana "evet ailem ilgisiz, doğru sana laf sokuyorlar " demez. Çünkü o Zaman bir daha sana aileme saygı duymalısın diyemez. Ailesini silmek isteseydi öyle derdi. Haline şükret, bazıları da geline zulüm etmek için bizde kalsın derler. Birde üstüne iş yaptırırlar. "Bir tek sen mi hamilesin, bak ben kaç tane doğurdum." diye.
Bir de şunu belirtmek isterim. Herkesin de bir yaşam biçimi var. Ben gelin de alsam kızımı da evlendirsem yaşam tarzımın değişmesini istemem. Kalabalık ailelere alışık değilim. Dip dibe yaşamaktan hoşlanmam. Torunum olsa severim elinden tutarımparka götürürüm yakın olurum. Okulu ile ilgilenirim ama bu sürekli dünürler, gelin vs ile aynı ortamda bulunmamı gerektirmez.

Ay bi daha kutlama sunun dogum gununu. Keske ben de hic arayip kutlamasaymisim simdi pismanim. Ne kadar oglunun zorlamasiyla arasam da keske unutmus gibi yapsaydim her sene. Cenazesini kutliycam insallah:)

Ay bunlar gibi insanlar anneye isim de dusundurmez. Kadini aramayip sormayip arabasina bindn insanlardan ne beklenir ki? Kv kp ismi konulacak diye diretmeye de kalkarlar. Yuzsuz anam bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…