- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.348
- 133
- Konu Sahibi Selin_s3456
-
klasik aileci erkekMerhaba arkadaslar ben 5 yillik evliyim bir tanede oglum var severek evlendik ama esim ailesine asiri düskün basda zamanla gecer bu kadar olmaz dedim ama ayni onlrla iki üc saat konusamaz seslerini duymazsa yapamio bize 15 km yerde oturuolar ama sürekli dirdir telefonda ya annesiyle ya babasiyla biktim artik bizden cok onlara vakit ayirio ne yapmaliyim sizce sonucda ailesi bisey diyemiyorum diyincede sinirlenio kavga ediyoruz bazen oluo geceleri tel calio annesi ariyo yada biz sabah uyuyoruz tel calio annesi huzur yok......
Açıkçası ailesine değer vermeyen anne babasını önemsemeyen erkeğin aile babası olabileceğine inanmıyorum . Ama önceliklerini unutuyor ise iş değişir .Merhaba arkadaslar ben 5 yillik evliyim bir tanede oglum var severek evlendik ama esim ailesine asiri düskün basda zamanla gecer bu kadar olmaz dedim ama ayni onlrla iki üc saat konusamaz seslerini duymazsa yapamio bize 15 km yerde oturuolar ama sürekli dirdir telefonda ya annesiyle ya babasiyla biktim artik bizden cok onlara vakit ayirio ne yapmaliyim sizce sonucda ailesi bisey diyemiyorum diyincede sinirlenio kavga ediyoruz bazen oluo geceleri tel calio annesi ariyo yada biz sabah uyuyoruz tel calio annesi huzur yok......
Ben kendi ailemle konusdugum zaman gicik oluyor ne konusuon diye dinlio hep bu seferde benim anne babamla hic konusmuyon hep annenle konusuon diyo bende peki sen konusuyomusunki benim ailemle saatlerce telde ben senin ailenle niye konusuyum diyorum o zamanda dedigi tek laf ben erkegim sen benim ailemle konusmak zorundasinBir önce ki konunuzu okudum ben sizin.
Eşiniz internette çok uzun süre zaman geçirir miydi, evdeyken? Bu soruyu aldatmaya bağlamayacağımdan emin olabilirsiniz bu arada... oyun olur, haber siteleri olur, film siteleri olur... Benim öğrenmek istediğim eşinizin ev ortamında size ve diğer unsurlara ayırdığı zaman dengesi, çocuk dahil...
Eşiniz annesiyle konuşabilir.. Eğer ilgi ve sevgi gösterme yönünden sizin de beklentilerinizi karşılıyor olsaydı, muhtemelen bunu çok takmayacaktınız. Bence sizin taktığınız, umursanmıyor hissetmek.. Güven de kaybedilmiş.. Aslında zor bir sınavınız var, ben sizi anlıyorum.. Bir şey, birine maksimum oranda verilirken, bir başka ortağa çok az, hatta belli vakitler dışında hiç verilmezse, bu problem çıkarır.. Ancak bu konuda ailesini suçlamayın. Annesi ne yapsın? Eşiniz aradığında "Beni çok arıyorsun" filan mı desin? Ya da aramak istemiş olabilir, aradığında da konuşan bir evlat var karşısında, biliyor.. Bundan vaz mı geçsin? Zamanında uykuları eşiniz yüzünden bölünmüş, çeşitli zorluklara katlanmış bir kadından bahsediyoruz. Büyütüp sorunlarını sona erdirdiğinde size teslim edip arkasını dönüp gitsin, bu doğru değil.. Berbat bir kaynanam var mesela benim ama bu berbatlık ve laubalilik bile zamanında eşimin dengesizlikleri yüzünden oldu. Bunu kabul eden kadın, her süreci yönetir.. Eşini bile...
Bir terslik var bu evlilikte... Kaybedilen şey ne ise, onu geri kazanmak için önce kendinizi, tavrınızı, eda ve huyunuzu değiştirin.. Eşinize çok ilgi gösteriyor, bunaltıyorsanız onu sinirlendirmeyecek fakat şüpheye düşürecek, kaybetme korkusu yaşatacak basit adımlarınız olsun. Kendinize özen gösterin, annenizle dahi konuşuyor olsanız, gizli konuşuyor gibi yapın... Bir bakın bakalım.. Nelerden şüpheleniyor.. sizi kaybetmekten korkuyor mu? Şüphelendiği bir şey olursa, onun hayat tarzı ve fikirleri konusunda da bilgi edineceksiniz.. Derviş daima fikrini zikir eder... Kazanılmış, fethedilmiş ve kenara konmuş müzelik kupa olmayın hiçbir zaman...
Ailesiyle on konuşuyorsa... Siz on beş konuşun.. Her sevincinizi ailenizle paylaşın.. Bakalım bu duruma tepki gösterecek mi mesela.. Belki de bu durumun normal olduğunu düşünecek... En azından kasıt olmadığını görürsünüz...
Çok dağınık yazdım..
Kızıyorsunuz belki bana.. Çok da uzatmayayım...
Aslında konunun özeti.. Problem eşinizde...
Siz daha iyisini bilirsiniz..
Evet sürekli telefon elinden düsmüyor sigara icmeye gidio elinde tel inmiyo yatakta oturkene afedersiniz wcde bile yani benden cok telefonuyla evli aslinda bir sorun daha bana olan ilgisi yatmak istedi zaman o zaman ilgi süper ama ondan sonra gene ayniEşiniz ailenizi aramanızdan sıkıntı duyuyorsa, kısas yapabileceğiniz bir şey var demektir elinizde... Bence ailenizi aramayı arttırın ve mümkünse onun yanında konuşmayın... Bırakın bir süre şikayet etsin... Siz etmeyin ama.. Bırakın eşiniz dinlesin, şikayet etsin, madem ediyor.. Karar verdiğiniz bir sürenin sonunda "madem bu kadar hoşnut değilsin, bir karara varalım" diyerek birlikte masaya yatırırsanız bu karşılıklı hoşnutsuzluğu ortak bir çözüm bulabilirsiniz. Eğer eşiniz gerçekten belirttiğiniz gibi ve "kadar" şikayetçi ise, bunun çözümü bu kadar basit..
İlgi ve sevgi beklentilerinizin karşılanması ile ilgili sorularım olmuştu, sanırım bunlar normal ve yeterli ki cevap alamadım.
Umarım her şey yoluna girer sizin için,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?