eşimin ailesinden iyice soğudum..

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
iyi geceler arkadaşlar... artık sabah oldu ve ben henüz uyumadım kafaya takmaktan. eşimin ailesi ile benim aramda o kadar çok fark varki anlatamam. hiçbir konuda anlaşamıyorum onlarla ama sesimi de çıkarmam hani. yaz mevsiminde kv ve kp köylerine gider ve 5 ay falan gelmezler biz de eşimle yazım bir haftalığına yanlarına gideriz ( gitmezsek kıyamet kopar illa geleceksiniz diye ). ve yine gittik allahım tam bir kabustu. 2.5 yaşımda bir kızım var haliyle çok hareketli. yani yere bişey atsa kv benden önce "onu yapma bunu yapma atma elleme koşma zıplama" der. ve yapısı gereği sesini yükseltir. bir hafta boyunca her gün kızımı azarladı.benim de zoruma gidiyor.yani ben oradayım ben daha ağzımı bile açmadan kızıma müdahale etti sürekli. en sonunda bağırma anne diye sesimi yükselttim, tamam dedi ama yine aynı. en son kızımın boğazına ekmek kırıntısı kaçtı, kv bağırarak ne yaptınız çocuğa dedi ben de aynı şekilde ilk kez bağırdım bişey yapmadık diye ve kızımı aldığım gibi dışarı çıktım. ertesi gün surat astı bana ve zaten istanbula dönecektik. vedalaşırken elini öptüm yüzüme bile bakmadı. ve ağzı bozuk bi kadın ve tüm köy halkı böyle sürekli küfürlü konuşuyorlar midem bulandı küfür duymaktan. yani eşimle de kavga ettik babaannesiymiş bağırsa ne olacakmış falan filan ailesini savundu ben de karşı çıktım.. of bilmiyorum herşeye müdahale eden kv ve kp. bir örnek veriyim : köydeyken bir gün çok yorgunduk kızım da uyumuştu akşam saat 10a geliyordu.eşime hadi uyuyalım dedim. kv atladı, onun uykusu yok uyuyalım deme bak tv izliyor. ben kalakaldım eşim geldi uyuduk. yani bu derece karışıyor herşeye. ama özellikle kızımla ilgili herşeye karışması beni delirtiyor. bi laf diyince de küsüyor. ne yapmam gerekiyor ? yani nasıl davranmalıyım bilmiyorum eşimle aram açıldı iyice :KK43:

Belki de çocuğum olduğu için senin gibi dusunuyorum bazen zorluyorlar bi çocuğun annesi babası başındayken ki ogluma eşim bile sert çıktığında birinde bisey demesem ikincisinde kiziyorum kimsenin kizmaya hakkı yok annesi olarak sen uyarirsin zaten
Belki yüksek sesle konuşuyordur yapı itibariyle onu da bilemiyorum ama surekli çocuk azarlaninca uyarılınca insan ister istemez bozuluyor haklisin

Bozun aranizi iyice bozun hatta gidip gelmeyin bile. Yahu babaannesidir bagirir. Nedir bu kayinvalide dusmanligi ben anlamadim gitti. Sitedeki tum gelinler kayinvalide dusmani. Anlayin artik kayinvalidenizle kapismak esinizle aranizi aciyor. Sonra gelip dert yaniyorsunuz. Ya uzak durun ya da tahammul edin yani sadece size demiyorum ama genelii boyle. Siz de kayinvalide olacaksiniz gelininiz gelip buraya vay kv soyle vay kv boyle diye dert yansa hos mu olur. Eslerinizi yetistiren insanlar saygiyi hak ediyor bence. Ya mesafe koymak ya da ilimli olmak. Otesi yok bence

Benim annem de torununa kızar ablamların çocuklarına. Kv kızınca mı dokunuyo onun da oğlunun çocuğu sonuçta. Ayrıca yaşlılar hep öyle cocuğa bişey olacak korkusundan yapıyodur. Keşke bağırmasaydın kadına.
Ben çok anormal bir şey görmedim. Eşine de hadi yatalım niye diyosun ben yatacam de o da uykusu gelirse gelir yatar. Yani olmasi gereken budur. Hadi yalnızken ben de illa gel sen de uyu derim kocama da. Başkaları varken diyemem.

birlikte yaşamıyorsanız çok dert etmeyin, bir hafta iki hafta idare edin.
Kızınıza karışması olayı da aynen öyle, eğer birlikte yaşasaydınız veya altlı üstlü otursaydınız, çile çekmemek için siz de sesinizi çıkarın derdim ama bir hafta için gülün geçin.

Bu sorunu eşiniz çözmezse kimse çözmez. Ayrıca gerektiği yerde siz de cevabınızı verin.

Işin zor galiba karadenizli senin kv kp

Karadenizli değilim ama bu yazdığınız gerçekten ayıp. Kötü kayınvalide kayınpeder default olarak karadenizli mi oluyor yani? Aynısı doğulu egeli göçmen genellemeleri için de geçerli.

Bu sorunu eşiniz çözmezse kimse çözmez. Ayrıca gerektiği yerde siz de cevabınızı verin.

Karadenizli değilim ama bu yazdığınız gerçekten ayıp. Kötü kayınvalide kayınpeder default olarak karadenizli mi oluyor yani? Aynısı doğulu egeli göçmen genellemeleri için de geçerli.
Karadenizli değilim ama haklısın :)

yaslıların sabrı kalmıyor coluga cocuga esasında
agızlarının bozuk olması dısında bı sorun goremedım acıkcası :)
1 gun zıyarete gıtsen canım cıcım olurda
1 hafta kaldıgın ıcın kendılerınde o hakkı goruyor buyukler malesef
en ıyısı mesafe koymak gorusmemek
bızımde kendımıze gore planımız var demek :)
bız oyle yapıyoruz

yok Karadenizli değiller.. Anadolu tarafındalar :) şimdi memleket ismi versem alınan arkadaşlar olur belki
neresı olursa olsun memlekete gore genellemek yanlıs
kayınvalıdenın ve gorustugu kısılerın agzı bozuk dıye emın olun tum memleket oyle degıldır
kayınvalıden kendısı gıbılerle ıyı anlasabılecegınden gorustugu kısılere baktıgında herkesı oyle sanıyorsundur

valla kv kp konusu acılınca konusmamak ıcın elımden gelenı yapsam da yıne basaramıyorum.aynı dertten bende muzdarıbım.oglunu benden kıskanıyo bnm oglum bn dogurdum falan dıyo esımle sakalassam oglumla sakalasma ayıp dıyo e napım bn kımle konuscam sakalascam kocamla yapmıcam da .bende cok sogudum ne yaparsan yap fayda etmıyo elınden gelenı ardına koymuyo ıyı davransan ıyı davrandı kotu davransan adın kotu gelın oluyo valla akıl erdıremıyorum.nasıl davransam ardımdan hep kotu bısey gelmıstır bence akısına bırakmalısın ?:KK47::KK47:

inanın kv düşmanı değilim. hatta gider hediyeler alırım annecim diye konuşurum öyle cazgır biri de değilim. ama düşünsenize bir hafta boyunca sürekli çocuğunuzu azarlayan bağıran bir kv var karşınızda ee ben de insanım yani zaten kızımın başında duruyorum onun müdahale etmesine en azından bu kadar çok müdahale etmesine ne gerek var ? küfür konusuna gelince o köyde yaşan herkesin ağzı bozuk ben yaşadım biliyorum yani. kadın erkek hepsinde bir küfür midem kaldırmıyor artık

Bozun aranizi iyice bozun hatta gidip gelmeyin bile. Yahu babaannesidir bagirir. Nedir bu kayinvalide dusmanligi ben anlamadim gitti. Sitedeki tum gelinler kayinvalide dusmani. Anlayin artik kayinvalidenizle kapismak esinizle aranizi aciyor. Sonra gelip dert yaniyorsunuz. Ya uzak durun ya da tahammul edin yani sadece size demiyorum ama genelii boyle. Siz de kayinvalide olacaksiniz gelininiz gelip buraya vay kv soyle vay kv boyle diye dert yansa hos mu olur. Eslerinizi yetistiren insanlar saygiyi hak ediyor bence. Ya mesafe koymak ya da ilimli olmak. Otesi yok bence

Iyi bi insan olsaydi anlasirdi heralde arkadasim

Neyin ne oldugunu anlamadan atlamasaydiniz keske...biri bozulacaksa en basta ben bozulmaliyim cunku ben karadenizliyim...kotu kp kv ordan cikar demedim zaten farkindaysaniz...orali oldugumdan bilirim kūfūrun koylerinde ne kadar yaygın oldugunu o yuzden oralilar heralde diye tahmin yaptim...

Iyi bi insan olsaydi anlasirdi heralde arkadasim

Neyin ne oldugunu anlamadan atlamasaydiniz keske...biri bozulacaksa en basta ben bozulmaliyim cunku ben karadenizliyim...kotu kp kv ordan cikar demedim zaten farkindaysaniz...orali oldugumdan bilirim kūfūrun koylerinde ne kadar yaygın oldugunu o yuzden oralilar heralde diye tahmin yaptim...

Karadenizli olmaniz onyargili oldugunuz gercegini degistirmiyor.

Karadenizli olmaniz onyargili oldugunuz gercegini degistirmiyor.

Algilama yeteneginiz kIsItlI galiba...o yuzden daha fazla ūstunde durmucam anlatmaya calisarak...ayrica begeni toplama pesinde bi insan oldugunuz da cok acIk ortada...konu acin belki daha cok ilgi cekersiniz....

Algilama yeteneginiz kIsItlI galiba...o yuzden daha fazla ūstunde durmucam anlatmaya calisarak...ayrica begeni toplama pesinde bi insan oldugunuz da cok acIk ortada...konu acin belki daha cok ilgi cekersiniz....

Begeni toplamak mi. Allah iyiliginizi versin ne diyim. Boyle dusunmek sizi mutlu ediyorsa birsey diyemem.

Ve evet sohreti seviyorum :21:

Benim annem de torununa kızar ablamların çocuklarına. Kv kızınca mı dokunuyo onun da oğlunun çocuğu sonuçta. Ayrıca yaşlılar hep öyle cocuğa bişey olacak korkusundan yapıyodur. Keşke bağırmasaydın kadına.
Ben çok anormal bir şey görmedim. Eşine de hadi yatalım niye diyosun ben yatacam de o da uykusu gelirse gelir yatar. Yani olmasi gereken budur. Hadi yalnızken ben de illa gel sen de uyu derim kocama da. Başkaları varken diyemem.

Ben de çocuklara yeri geldi mi sert uyarı yapılmasında sakınca görmem tabi güzelce konuşmadan anlamıyorsa. Ama ne kendi annem ne de kv kızıma olur olmaz bağıramaz. Burada sürekli bağırdığından bahsediyor (yani kızıp uyarmak değil ses yükseltmek). Çocuklara sürekli bağırmak ciddi psikolojik sorunlara yol açıyor. Ben mesela rahmetli dedem çok bağırdığı için onunla diyalog kurmaktan çekinirdim ve onunla dede torun olamadım hiç. Diğer torunları da öyleydi...

Aileler uyarabilirler ama ötesine asla müsade etmem. Çok şükür ki ne annem ne kv bağıran tipler değil...

Bence kv bunu bir daha yaparsa uyarın, kim ne derse desin o sizin çocuğunuz ve onun terbiyesinden ve psikolojisinden siz sorumlusunuz. Benim ablamın oğlu babannesi ve dedesi yüzünden doyumsuz bir çocuk oldu, her istediiğini aldılar yaptılar. Şimdi bununla ablam uğraşıyor onlar değil.

X