Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu çok normal değil mi ? Bana başta soğuk yapanı neden sonra ben canı ciğer olayım. İyi niyetimi oldurduker sonra da değiştin sen diyorlar oldu canımNeden nisanliyken ve gerek yokken samimiyet kurulmaya çalışılıyor da sonra evlenince mesafe can oluyor?
Babamın kesesi benim kesem ona yorum yapma hakkı nerden sizin oluyor bende çalışıyordum nişanlıyken kredi kartım yoktu sipariş verirken babamın kartından aldım babam ödedi benden şu kadar ver diye istemedi. Çünkü asla aramızda böyle paranın lafı olmaz. Artı olarak ben eşime kirada oturalım sıkıştırma kendini dedim oda kira ödeyene kadar biraz fazla öderim kredi öderim en azından ilerde bizim olur tam dedi. Tam olarak kim ev alıyor derken ?Kazık kadar insanlarsınız evlenmeye karar vermişsiniz, kimse size ev almak düğün yapmak zorunda değil. Çalışın kazanın yapın ne yapmak istiyorsanız. Kendiniz çalışıp kazanıp kendi geceliğinizi alsaydınız madem babanıza aldırana kadar? Ev almak zorunda değilsiniz kim ev alıyor, çıkın kirada oturun? 5 aylık evlinin evine çaya gelinmiyor diye bir şey mi var?
Sık görüşmek konusunda mesafe koya koya ayakları kesilir.
bir kızım var, allah gösterir de evlendigini görürsem sizin aileniz gibi elimden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya calısırım. ama kızım evlendigi zaman giyecegi geceligin parasını kocasının ailesinden almaya kalkarsa cok tepki gösteririm. neden bu kadar kucuk seylerin cok onemli ve affedilemez oldugunu dusunuyorsunuz?Arkadaşlar 5 aylık evliyiz eşimin ailesiyle en başından beri aramda büyük bir soğukluk var. Çok farklı kültürlere sahibiz. Hiç bir şeye faydaları olmadı eşim tek başına krediylede olsa evini aldı istediğim her şeyi düğünümü çok güzel yaptı. Ama kayınvalidem çöp bile yapmadı zaten aşırı cimriler ailecek bana nişan alışverişi düğün alışverişi falan hak getire bi ara bana düğüne yakın geceliğini al parasını veririm dedi dalga geçer gibi paranın lafını bile yapmadı üstüne yattı babamın kartından almıştım babam ödedi geceliğin parasını bile. Benim ailem Allah bin kere razı olsun her şeyin en iyisini fazla fazla eksiği bırakın extra olanları bile aldı robot süpürgeme kadar. Beni nişanlıyken bir kere bile davet etmedi çağırmadı kayınvalidem. Eşimle nişanlıyken bunlardan kaynaklıda çok kavga ettik mesela. Eşimin en büyük kusuru ailesine bi noktada toz konduramıyor resmen onları gerçekten iyi ve yanlarında görüyor. Ama eşimi ne kardeşleri ne ailesi zerre kadar önemsemiyor lafta çok güzel seviyor gibi yapıyorlar eşimde buna güzel kanıyor. Şimdi evliyiz ilk zamanlar hiç öyle gelme gitme istekleri olmadı çünkü köydelerdi. Neyse geldiler artık yavaştan başladı. Pazar günü onlardaydık sabah gittik akşama kalın mangala dediler eşimle konuştum bugün pazar ya arkadaşlarla yada birlikte vakit geçirelim dedim sağolsun reddetmedi atlattık çıktık sonuçta ta sabahın 10ndan akşamın 10na kadar kalmak zorunda değiliz. Neyse dün beni aradı çaya gelicektik diyor. Yahu ben yeni evliyim sonuçta pazar günü görüşmüşüz zaten evdeki bekar çocuğunu kocanı alıp bana gelmenin anlamı ne . Arkadaşlarımız bizdeydi misafirm var dedim tamam dedi kapattı. Eşimin ailesinden zerre kadar hoşlanmıyorum sülalecek böyle sürekli birbirlerne girme çıkma huyları var. Birde biraz yakın oturuyoruz otobüs mesafesi yürüyerek gelemez ama arabayla 10 dk. Korkuyorum sürekli gelmek ister diye . Zaten ne zaman gitsek sürekli sizi özledim her gün gelin diyor bıktım artık. Eşim esnaf ve genelde işi öğlenden sonra başlıyor akşama kalıyor Allahtan en büyük kozum bu geç gelmesi ama bilmiyorum kayınvalidemin beni araması bile rahatsız ediyor. Birde nişanlıyken beni gelinden saymadı bi kahveye çağırmadı şimdi gelini oldumonların kafasında evlendi bizim oldu kafası var
Size can ciğer olun dedim mi ben? Olmayin diyorum işte. Ne nisanlilikta ne evlilikte. Hiçbir zaman.Bu çok normal değil mi ? Bana başta soğuk yapanı neden sonra ben canı ciğer olayım. İyi niyetimi oldurduker sonra da değiştin sen diyorlar oldu canım
İnsan gençken masum duygulara sahip oluyorSize can ciğer olun dedim mi ben? Olmayin diyorum işte. Ne nisanlilikta ne evlilikte. Hiçbir zaman.
Emin ol onlar da seni sevmiyorArkadaşlar 5 aylık evliyiz eşimin ailesiyle en başından beri aramda büyük bir soğukluk var. Çok farklı kültürlere sahibiz. Hiç bir şeye faydaları olmadı eşim tek başına krediylede olsa evini aldı istediğim her şeyi düğünümü çok güzel yaptı. Ama kayınvalidem çöp bile yapmadı zaten aşırı cimriler ailecek bana nişan alışverişi düğün alışverişi falan hak getire bi ara bana düğüne yakın geceliğini al parasını veririm dedi dalga geçer gibi paranın lafını bile yapmadı üstüne yattı babamın kartından almıştım babam ödedi geceliğin parasını bile. Benim ailem Allah bin kere razı olsun her şeyin en iyisini fazla fazla eksiği bırakın extra olanları bile aldı robot süpürgeme kadar. Beni nişanlıyken bir kere bile davet etmedi çağırmadı kayınvalidem. Eşimle nişanlıyken bunlardan kaynaklıda çok kavga ettik mesela. Eşimin en büyük kusuru ailesine bi noktada toz konduramıyor resmen onları gerçekten iyi ve yanlarında görüyor. Ama eşimi ne kardeşleri ne ailesi zerre kadar önemsemiyor lafta çok güzel seviyor gibi yapıyorlar eşimde buna güzel kanıyor. Şimdi evliyiz ilk zamanlar hiç öyle gelme gitme istekleri olmadı çünkü köydelerdi. Neyse geldiler artık yavaştan başladı. Pazar günü onlardaydık sabah gittik akşama kalın mangala dediler eşimle konuştum bugün pazar ya arkadaşlarla yada birlikte vakit geçirelim dedim sağolsun reddetmedi atlattık çıktık sonuçta ta sabahın 10ndan akşamın 10na kadar kalmak zorunda değiliz. Neyse dün beni aradı çaya gelicektik diyor. Yahu ben yeni evliyim sonuçta pazar günü görüşmüşüz zaten evdeki bekar çocuğunu kocanı alıp bana gelmenin anlamı ne . Arkadaşlarımız bizdeydi misafirm var dedim tamam dedi kapattı. Eşimin ailesinden zerre kadar hoşlanmıyorum sülalecek böyle sürekli birbirlerne girme çıkma huyları var. Birde biraz yakın oturuyoruz otobüs mesafesi yürüyerek gelemez ama arabayla 10 dk. Korkuyorum sürekli gelmek ister diye . Zaten ne zaman gitsek sürekli sizi özledim her gün gelin diyor bıktım artık. Eşim esnaf ve genelde işi öğlenden sonra başlıyor akşama kalıyor Allahtan en büyük kozum bu geç gelmesi ama bilmiyorum kayınvalidemin beni araması bile rahatsız ediyor. Birde nişanlıyken beni gelinden saymadı bi kahveye çağırmadı şimdi gelini oldumonların kafasında evlendi bizim oldu kafası var
Mesela benim babamda bana ev alabilecek kadar zenginlikte değil ben babama bana niye ev almadı dedim mi eşimin ailesine diyim. Babamın gücüBabamın kesesi benim kesem ona yorum yapma hakkı nerden sizin oluyor bende çalışıyordum nişanlıyken kredi kartım yoktu sipariş verirken babamın kartından aldım babam ödedi benden şu kadar ver diye istemedi. Çünkü asla aramızda böyle paranın lafı olmaz. Artı olarak ben eşime kirada oturalım sıkıştırma kendini dedim oda kira ödeyene kadar biraz fazla öderim kredi öderim en azından ilerde bizim olur tam dedi. Tam olarak kim ev alıyor derken ?gücü olan isteyen neden almasın ki ? Kirada oturmakta ayıp değil bugün kendi evimizin kredisini ödüyor ilerde kiracı olmayacağımın garantisi mi var? Ben onlardan ev almasını da beklemedim siz yanlış anlamışsınız eşim sağ olsun yaptı dedim. Bu devirde çocuğuna ev alabilen nadirdir oda durumu çok iyidir. Ama yani düğünde evladına destek olmakta insanlıktandır. Bende çalışıyordum ama babam hep arkamda oldu destek verdi baba ben alırım dediğim şeyi bile evladımsın benim niye faydam olmasın dedi. Bekarken her türlü parayı alsınlar evlenirken tek kuruş yardımları olmasın. Bu mu iyi insan. Ya isterse durumları kötü olsun değer veren insan cimrilik yapmaz gücü bi bardağa yetiyorsa onu alır ama burda durum farklı
Çok şükür maddi olarak her şeyimi dört dörtlük yaptım bunu yazıda da belirttim. İnanın her şeyimden bırakın çifter olmasına 3 4 tane fazla fazla var her şeyin en iyisini en kalitelisini aldım ne istediysem aldım bu konuda hep şükrederim çok şükür ve rabbim isteyen herkese nasip etsin. Eşim neden bana yaptı diyorum onuda şöyle izah ediyim eşim bana ben düğün olaylarını çok önemsemem sıradan bi salonda yâda nikahta olur dedi ama senin isteğine bırakıyorum dedi çok güzel bi kır düğünü yaptık. Ve olaya bakış açınız aşırı yanlış . EŞİMİN AİLESİ HEM UZAK DURSUN HEM HİÇ BİR ŞEY YAPMASIN NİŞANLIYKEN SAYMASIN GELİNDEN AMA EVLENİNCE GELİP GİTMEMİ İSTESİN BU EVİN GELİNİ SENSİN DİYİP HİZMET BEKLESİN. Benim derdim ne biliyor musunuz. Yapmadıkları şeyleri kabullendim bunun şuan kavgasını sorununu yüzlerine gütmüyorum normal devam ediyorum olan oldu biten bitti KABULLENDİM. Ama bu durumda onlar benden beklenti içindeler onlar da o zaman yapmadıklarını kabullenip nişanlıyken çağırmadıkları eve şimdide çağırmasalar hiç problem kalmaz. Nişanlıyken soğuk olup evlenince oğlu için gidip gelmeye çalışmak mı adalet? O zaman denge kursunlar nişanlıyken hangi tavırdaysadalar evlenince de aynısından devam etsinlerNişanlıyken çağırmadı diye öfkelisiniz, şimdi de çağırıyor diye öfkelisiniz.
Bunu sadece sizde değil çoğu genç kızlarda görüyorum. Nişanlıyken kayınvalideler çok iyi ama evlenince iş değişiyor. Neden? Neden nisanliyken ve gerek yokken samimiyet kurulmaya çalışılıyor da sonra evlenince mesafe can oluyor?
Kayınvalidenizle sizin husumetiniz düğünde beklediğiniz maddi yardımı yapmamış olması.
Düğünü size değil yalnız kendisine yaptı. Kadınlarda böyle bi hastalık var
Düğünleri tek başlarına kendilerinin sanıyorlar. Eşiniz Düğünü kendine yaptı. Sizinle değil de başka biriyle evlenseniz gene aynı Düğünü yapacaktı. Çünküü Düğün kendinin düğünü.
Sizin maddi bi gücünüz yok sanırım her şeyi kayınvalidenizden beklediginize göre.
Bakın benim kayınvalidem de 2 tane pike haricinde bi şey almadı. Ama bunu önemsemedim. Cunku kendimi biliyorum, ondan beklenti içinde olursam o da benim için beklenti içinde olacaktı. Ben kimsenin benden bi şeyleri beklemesini istemiyorum cunku yapmayacağım yapmak istemiyorum.
Siz ise hem beklenti içindesiniz, onu almadı bunu takmadı diye... hem de sizin gelip gitmenizi beklemelerini istemiyorsunuz. Yani maalesef hiç adil degilsiniz.
Kayınvalideniz haklıdır demiyorum, diyemem konuyu sizin anlattığınız kadarıyla biliyorum çünkü. Ama sizin yanlış olduğunuzu söyleyebilirim.
Biliyorum onu sorun yok sevseler niye böyle olsunlarEmin ol onlar da seni sevmiyor![]()
Nişanlıyken çağırmadı diye öfkelisiniz, şimdi de çağırıyor diye öfkelisiniz.
Bunu sadece sizde değil çoğu genç kızlarda görüyorum. Nişanlıyken kayınvalideler çok iyi ama evlenince iş değişiyor. Neden? Neden nisanliyken ve gerek yokken samimiyet kurulmaya çalışılıyor da sonra evlenince mesafe can oluyor?
Kayınvalidenizle sizin husumetiniz düğünde beklediğiniz maddi yardımı yapmamış olması.
Düğünü size değil yalnız kendisine yaptı. Kadınlarda böyle bi hastalık var
Düğünleri tek başlarına kendilerinin sanıyorlar. Eşiniz Düğünü kendine yaptı. Sizinle değil de başka biriyle evlenseniz gene aynı Düğünü yapacaktı. Çünküü Düğün kendinin düğünü.
Sizin maddi bi gücünüz yok sanırım her şeyi kayınvalidenizden beklediginize göre.
Bakın benim kayınvalidem de 2 tane pike haricinde bi şey almadı. Ama bunu önemsemedim. Cunku kendimi biliyorum, ondan beklenti içinde olursam o da benim için beklenti içinde olacaktı. Ben kimsenin benden bi şeyleri beklemesini istemiyorum cunku yapmayacağım yapmak istemiyorum.
Siz ise hem beklenti içindesiniz, onu almadı bunu takmadı diye... hem de sizin gelip gitmenizi beklemelerini istemiyorsunuz. Yani maalesef hiç adil degilsiniz.
Kayınvalideniz haklıdır demiyorum, diyemem konuyu sizin anlattığınız kadarıyla biliyorum çünkü. Ama sizin yanlış olduğunuzu söyleyebilirim.Ç
Birde geçen bir şey almış bize 250 tl beni aradı bunun için eşin versin parasını paramız yok dedi tamam verr sorun yok dedim almasını da ben istemedim benim ailem 2500 liralık alsa bize birşey parasını veremiyorum babam at köşeye diyor sonra iki aileyede aynı bakmam isteniyorSenin bu eşini daha çok sömürürler bilgin olsun. Hem çocuğun eğitimine para harcama hem ev evlenirken para harcama hem de anacılık babacılık oyna oldu canım.
Olmaz sen onların gelinsin..Çok şükür maddi olarak her şeyimi dört dörtlük yaptım bunu yazıda da belirttim. İnanın her şeyimden bırakın çifter olmasına 3 4 tane fazla fazla var her şeyin en iyisini en kalitelisini aldım ne istediysem aldım bu konuda hep şükrederim çok şükür ve rabbim isteyen herkese nasip etsin. Eşim neden bana yaptı diyorum onuda şöyle izah ediyim eşim bana ben düğün olaylarını çok önemsemem sıradan bi salonda yâda nikahta olur dedi ama senin isteğine bırakıyorum dedi çok güzel bi kır düğünü yaptık. Ve olaya bakış açınız aşırı yanlış . EŞİMİN AİLESİ HEM UZAK DURSUN HEM HİÇ BİR ŞEY YAPMASIN NİŞANLIYKEN SAYMASIN GELİNDEN AMA EVLENİNCE GELİP GİTMEMİ İSTESİN BU EVİN GELİNİ SENSİN DİYİP HİZMET BEKLESİN. Benim derdim ne biliyor musunuz. Yapmadıkları şeyleri kabullendim bunun şuan kavgasını sorununu yüzlerine gütmüyorum normal devam ediyorum olan oldu biten bitti KABULLENDİM. Ama bu durumda onlar benden beklenti içindeler onlar da o zaman yapmadıklarını kabullenip nişanlıyken çağırmadıkları eve şimdide çağırmasalar hiç problem kalmaz. Nişanlıyken soğuk olup evlenince oğlu için gidip gelmeye çalışmak mı adalet? O zaman denge kursunlar nişanlıyken hangi tavırdaysadalar evlenince de aynısından devam etsinler
Ayy ne kadar iyi eli açık bir kayınvaliden varmış nişan bohçanda da yok yokmuş, sen de çok tok gözlüymüşsün maşallah bunu burada anlattığın için teşekkür ederizAy şu düğünde, nişanda yapılan alışverişler nasıl saçma, esim farkli bi şehirde çalışıyordu, biz ailesine gittik nisandan önce o da benim ailem yurt dışında yaşıyordu, tanışma, nisan vs hepsi iki hafta icinde oldu. Onlar çağırdı kv yani esim yok bizde annem,babam ben ve halamla gittik. Kv dedi adettendir alışveriş yapalım gittik bir tane bisey almadım. Yüzükleri aldik ben sectim esim yoktu. İlla giysi giysi dediler istemedim , ic çamaşırı icin mağazaya girdik almadım istemiyorum dedim. Ya o benim camasirimi neden alsin. O kadar ısrar etti ki dedm içinizde kalmasin bir penye atlet aldim. Bundan dolayı bilenmek nedir ya. Sizin istemeniz bana tuhaf geldi. Haa bak nisan icin bohça deniliyor ya onda da yok toktu esim o zaman kendi araştırmış almis.
Bunlardan sebep gıcık olmak bana sacma geliyor. Tabi sürekli dip dibe olmayın mesafe koyun ama bu şekilde gıcık oluyorum demek evliliğide zedeler, eşinize ailesini kotulerseniz . Kötü birşey yapmamışlar bastan cephe almayin
Rica ederim ne demekAyy ne kadar iyi eli açık bir kayınvaliden varmış nişan bohçanda da yok yokmuş, sen de çok tok gözlüymüşsün maşallah bunu burada anlattığın için teşekkür ederiz