• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden rahatsız oluyorum

Sizi biraz anlıyorum benim eşimde eğitim hayatı boyunca hem çalışmış hem okumuş. Babam harçlık vermezdi diyor. Allahtan zeki bir çocukmuş. Test kitabı bile almazlarmış öğretmenler alırmış. Maddiyat konusunda kötü olduklarında da değil kayınpederim bankada güvenlik işi yapıyormuş onun cebinde akrep vardır. Bizde nişanı eşimle birlikte yaptık bu tür düğün alışverişleri toplarına hiç girmedim eşime biz birlikte yapıcaksak kimse bizimle gelmesin kimsede karışmasın biz ikimiz gidip alalım dedim öylede oldu. Kayınvalideme kalsa bilezikte almıcaktı da eşim yetişemiyorum hangi birini yapıyım takmayın o zaman düğünde kim rezil olucak dmiişte öyle kayınvalidem işe girdi yaptı. Heeee eşim stajını yaparken daha sevgilydik 1 yılllık staj paramı aileme vericem dedi ben karışamam sen bilirsin dedim full ailesine verdi işe girdi çalıştı asgerinin üstünde alıodu sanki çalışana para öder gibi ailesine her ay para gönderiyordu biz 5 sene eşimle sevgiliydik, 6. Senede nişanlandık 7. Senede evlendik ve bizim mahlleden komşumuz olurlar. Niyetimiz ciddi biliyorlardı benim oğlumun ciddi ilişkisi var ben gönderdği paraları kenara koyayım düğününde ziynet eşyalarını alırım demek yerine harcadı. Hepsini yediler. Düğün zamanı yapamayız yok. Oturdukları ev kendilerinin kirada evleri var ve büyük kaynım çalışıyor. Durumları olmasa anlarım ama şimdi büyük kaynımın ortada ne sevgilisi var ne gelin adayı ne bişi onun bilezikleri şimdiden alınıyor. Hazır ediliyor. yani uzun lafın kısası sevilmeyen erkek evlatlarının sevilmeyen karısıyız konu bu kadar basit ama eşin hayatında var olduğu sürece onlarda olucak bunu önce kabullenmeni öneririm. sonra mesafeni koy sınırlarını çiz.
Kaç bilezik yaptılar

Üff nişanlıyken bir çaya çağırmamış uyanık evlenirken bir şey isteme diye seni yok saymış resmen. Yapmak zorunda değil o zaman sen de her hafta her hafta görüşmek zorunda değilsin.

Ayda yılda bir görüşürsünüz böyle aileye çok bile

Bunlara rağmen ailesini savunup her hafta görüşmeyi normal bulan koca mental retardedir net

Burada yapmak zorunda değil diyenler şimdiden okula kursa dünyanın parasını döküyorlar oğulları evlenirken düğüne eşyaya yardım etmeyecekler mi aynen biz de inandık
İster inan ister inanma etmeyen çok

Arkadaşlar 5 aylık evliyiz eşimin ailesiyle en başından beri aramda büyük bir soğukluk var. Çok farklı kültürlere sahibiz. Hiç bir şeye faydaları olmadı eşim tek başına krediylede olsa evini aldı istediğim her şeyi düğünümü çok güzel yaptı. Ama kayınvalidem çöp bile yapmadı zaten aşırı cimriler ailecek bana nişan alışverişi düğün alışverişi falan hak getire bi ara bana düğüne yakın geceliğini al parasını veririm dedi dalga geçer gibi paranın lafını bile yapmadı üstüne yattı babamın kartından almıştım babam ödedi geceliğin parasını bile. Benim ailem Allah bin kere razı olsun her şeyin en iyisini fazla fazla eksiği bırakın extra olanları bile aldı robot süpürgeme kadar. Beni nişanlıyken bir kere bile davet etmedi çağırmadı kayınvalidem. Eşimle nişanlıyken bunlardan kaynaklıda çok kavga ettik mesela. Eşimin en büyük kusuru ailesine bi noktada toz konduramıyor resmen onları gerçekten iyi ve yanlarında görüyor. Ama eşimi ne kardeşleri ne ailesi zerre kadar önemsemiyor lafta çok güzel seviyor gibi yapıyorlar eşimde buna güzel kanıyor. Şimdi evliyiz ilk zamanlar hiç öyle gelme gitme istekleri olmadı çünkü köydelerdi. Neyse geldiler artık yavaştan başladı. Pazar günü onlardaydık sabah gittik akşama kalın mangala dediler eşimle konuştum bugün pazar ya arkadaşlarla yada birlikte vakit geçirelim dedim sağolsun reddetmedi atlattık çıktık sonuçta ta sabahın 10ndan akşamın 10na kadar kalmak zorunda değiliz. Neyse dün beni aradı çaya gelicektik diyor. Yahu ben yeni evliyim sonuçta pazar günü görüşmüşüz zaten evdeki bekar çocuğunu kocanı alıp bana gelmenin anlamı ne . Arkadaşlarımız bizdeydi misafirm var dedim tamam dedi kapattı. Eşimin ailesinden zerre kadar hoşlanmıyorum sülalecek böyle sürekli birbirlerne girme çıkma huyları var. Birde biraz yakın oturuyoruz otobüs mesafesi yürüyerek gelemez ama arabayla 10 dk. Korkuyorum sürekli gelmek ister diye . Zaten ne zaman gitsek sürekli sizi özledim her gün gelin diyor bıktım artık. Eşim esnaf ve genelde işi öğlenden sonra başlıyor akşama kalıyor Allahtan en büyük kozum bu geç gelmesi ama bilmiyorum kayınvalidemin beni araması bile rahatsız ediyor. Birde nişanlıyken beni gelinden saymadı bi kahveye çağırmadı şimdi gelini oldum :D onların kafasında evlendi bizim oldu kafası var
Bir adam sevilmiyorsa ailesi tarafından, eşi de sevilip sayılmıyor malesef

Benimde bi şey yapmamişlardı arada esprisini yapardım ilk zamanlar artık yapmıyorum. Benim ailem her şeyi yapmıştı karşı taraf yapmadı istemedik zaten... karı&koca çalışıyorduk dilediğimiz gibi aldık eşyalarımızı bir yıl borç ödedik bitti... Bana çiğ geliyor bi şeyler istemek yaparlarsa Allah razı olsun yapmazlarsa canları sağ olsun... 8 aylık evliydim kayınpederimi getirdi eşim 40 gün kaldı. O dönem çok kişi getirmesin daha çok yenisiniz dedi. Dinlemedim " babanı getirme" diyemem ben dedim... iyi ki getirmiş bir daha nasip olmadı vefat etti... ölümlü dünyada herkes ailesiyle vakit geçirmeli... 5 aylık gelinin evine arayıp "müsaitseniz" diyerek çaya gelmek isteyen aile de gayet kibardır doldurmayın kendinizi...

Kaç bilezik yaptılar
istemede kayınpeder burda ne konuşuluyorsa o, sonradan bir şey çıkarma dedi bende 25 gr 5 adet olur mu kabul mu dedim kabul dediler. Sonradan da eşime biz alamayız sen al demişler eşimde bana söyledi bende sorun yok 20 gr olsun o zaman dedim zten 18 gr geldi bileklerim zayıf olduğu için yine sağolsun kaynanam öyle böyle söylene söylene aldı. 2021 de nişanlandım o zaman gram aldın 460-500 tl bandındaydı, eşim 2018 yılından 2021 yılına kadar her ay para gönderdiyordu ailesine. 2018 yılında bende işe başlamıştım çalışıyordum asgeri 1600 net alıyorduk eşim en az 2.000 tl yolluyordu ailesine he hoş kayınvalidem göndermiyordu die inkar ediyor ama kendi söylediği şeyleri unutuyor sanırım o zmanlarda eşim diyordu eve şu kadar yolladım die bende ordan biliyorum

Beklentiye girdiğiniz için bilenmiişsiniz yapmak zorunda değiller başkada sorun göremedim
Nişanlıyken sizi istemediler die kızıyorsunuz şimdi de istiyorlar die madem evlenmeseydınız

Burada yapmak zorunda değil diyenler şimdiden okula kursa dünyanın parasını döküyorlar oğulları evlenirken düğüne eşyaya yardım etmeyecekler mi aynen biz de inandık
etmicem tabikide gelecekte herseyını kendı yapabılen bir birey olsunlar die dökülüyor o paralar okullara dershanelere dil kurslarına . eğer everip bi eve tıkmak sonrada götünü toplamak olsaydı tek derdimiz okutmak yerine hızlıca sanayiye gonderır sonrada everir eşyasıyla kapatırdık evine bumu gerçekten çocuklarımız ıcın hayalimiz ? Çok ciddiyim gerçekten evlilik sorumlulugunu alabilecek bir birey olacaksa her şeyini kendi yapabiliyor mu diye uzaktan izlemek isterim al oğlum diyip her şeyi önüne döküp de kıymeti olmayan bir hayat yaşasın istemem isterim ki gerçekten kendi emeği kendi Kazancı tadını bile bile yaşasın bu hayatı . Allah nasip ederse bizim hayalimiz evlenirken çocuklarımıza küçük birer ekip dikebilecekleri arsa hediye etmek ister gitsinler satsınlar karılarına herme’s ten çanta alsınlar ister eksin biçsin kaldırsın her sene tatil masraflarını çıkarsınlar kalanla da mallarına mal eklesinler aklı olan çoğaltır aklı olmayan zaten benim emeğimi her şekilde mahveder

Dünyaya getırıyoruz bizim himayemizde oldukları sürece tüm sorumlulukları bizde tüm çabamız güzel yetiştirmek üzerine olacak .
ama evlenecek konuma geldıkten sonra afedersınız sırf oğlum koynuna hatun alacak die ben tüm genclıgımde kendimden kısarak kendımı erteleyerek oğlumun hanımına robot süpürge de alayım hamur makınasıda alayım aman evıne dyson alayım koluna üçbeş
Bilezik takayim die para mı biriktirip durcam ? Ayrıca siz farklı bir dünyada yaşıyorsunuz galiba şu an insanların çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayıp büyütüp okutup evlendirip altlarına ev araba alacak kadar hayat şartları uygun mu ? Evde anne baba memur çalışıp tek çocuğu olsa bile kreşiydi bakıcısıydı servisiydi üniversitesiydi çocuğun gereksinimleriydi derken para biriktirmek çokta mümkün olmuyor daha nicesi kiradan kendını kurtaramıyor yani herkes gençliğinde çalışıp kenara para atamıyor ülkenin büyük çoğunluğu zaten 60 yaşına kadar çalışıp sadece kendine bir ev alabilmiş insanlar emekli maaşıyla geçiniyorlar .

Back
X