Aynen hemen hemen aynı sorunu yaşıyoruz bende araya mesafe koymak sevıyelı olmak ıstıyorum ben 3 senelık evlıyım her mısafırde her iş yapacagı zaman benı cagırır bızı devamlı cagırır esımle devamlı tartışıyorum onlar yuzunden bende son 2aydır artık mesafelı olmam lazım dıye karar aldım ama nasıl yapacagımı bulamıyorum:gitme:
kafaya takacak bir durum yok..
kayınvalidene de ki: anne her akşam sizde yiye yiye yemek yapmayı öğrenemicem ya da unutucam..
biz arada kendi evimizde yiycez, geleceğimiz zaman biz size haber veririrz, yani artık her akşam bizi beklemeyin..diyeceksin ..
ya da arada biz bu akşam evde yiycez başbaşa öyle karar verdik, yani bu akşam beklemeyin gibisinden net ve kararlı konuşup her akşam gitme olayına son vereceksin yavaş yavaş..
ve en önemlisi bunu söylerken net ve kararlı olacaksın.
o muhtemelen sana.: olsun kızım burda yiyin diycek ama sen ısrarla: hayır anne sağol vs vs vs diyceksin.
tabii bundan önce bu konuyu yine net bir şekilde eşinle konuşup destek alacaksın ki o da gerekirse annesine aynı şeyleri söyleyecek..
ayrıca hergün hergün birarada olmaya ben de karşıyım..
ilişkiler ne kadar iyi olursa olsun, hergün hergün birarada olunca biryerden patlak verir birgün..
kayınpederine gelince : anlattıklarına göre kaynana gibi adam..
takma duyma birşey dediği zaman duymamazlıktan gel..
neyse kayın pederim demezmi bırak ya gelin yapsın okadar para harcadık yapıcak tabi sok oldum nasıl bi laftır o öle ama hiç bozuntuya vermedim.ya böle garip bi adam eve gelio odalara bakıyo ayakkabılıga bakıyo.. gecen pazar annemler ve onlar vardı iftara almıstım mutfaga yanıma gelip noldu ikiayagın bi papucamı girdi misafir gelince dio
cnm kesinlikle eşini ikna etmelisin bu duurma eşinin uygun bir dillle söylemesi onlara batmaz ama senin söylemen birqaz yalnış anlaşılır nekadar güzelliklede söylesen yalnış anlaşılabilirsin.
biz atlı üstlüyüz 3 yıllık evliyim ilk evlendiğimizde gidelim yemeğe dediğimde eşim nasıl başlarsa öyle gider derdi herkes evinde yesin derdi ilk başlarda kırıldılar darıldılar ama eşim asla taviz vermdi mğer onun bildiği varmış bendekırılıcaklar die inelim diyenlerdendim meğer öyle değilmiş 6 ay sonra pes ettiler ende yaptığımyemekten onlarda aban yaptıkları yemekten muhakak veririler ama asla birbirmizde yemeyiz ramazanlarda 1 gece iftara bayramlarda sadece mesafe gerçekten güsel bişey çok vazla içiçe olunca tadı kaçıyor seni çok iyi anlıyorum eşinle özelin kalmıyor gidip yenip kalkılmıyor bulaşıktı çaydı sohbetti gecen orda geçiyor üstelik siz yeni evliyken bu durum başlamış yani birbirinize vakit ayıracağınız zamn onların yanında geçmiş
canım tam 3,5 sene boyunca dediğin gibi haftanın en az 4günü kayınvalidede yemek yedik
sonuç 3hafta önce uzağa taşındık evlendiğimden beri ilk defa
4 gündür gidemiyoruz
istediğin kadar konuş
çünkü kayınvalide sadece ve sadece senin iyiliğini düşündüğü için yemek yapma yorulma diye
hiçbir şekilde seni anlamayancaklar en azından benimkiler anlamadılar
bahaneler tükeniyo bazen
sen hayır demeye utanıyosun o evet dedirtene kadar konuşmaya utanmıyo
Allah yardımcın olsun
kayınpeder bizden kaçıyosunuz dedi bana konuşmaya işyerime kadar geldi
hiç kolay olmadı taşınmakta
cevap hakkı bile vermediler
neyse inşallah seninki kolay olur anlayışlılardır inşallahta anlarlar
ama yalnız değilsin
inşallah düzelir
Aynı benim durumum aklinialirimsmile
İlk zamanlar her çağırdığında gidiyordum artık bıktım...
Onların yemek tarzları bile benden farklı eşime dedim aradığında annesini gelemeyeceğini söylesin yeter... He çağırdığında gitmek zorunda değilsiniz...
Siz hem kimse ile kötü olmayım,hem de benim istediğim olsun istiyorsunuz
Fakat şu durumda bu zor görünüyor
Bunu sağlamanızın iki yolu var;
Ya eşiniz annesine söyleyecek biz bir aileyiz artık kendi düzenimiz var,bundan sonra böyle olacak diye (ki makul olanı bu siz kötü olmazsın ız hem)
Ya da siz açık açık söyleyeceksiniz kayınvalidenize
Tabiki kötü olmak istemiyorum kimsenin kalbini kırmak gibi bi niyetim yok. eşimde kousabilir annsiyle ama böle bişi söldiginde altında baska bişi arıcaklardır bi sorunmu var die. ama esimin konusması daha iyi olur dogru ama bu seferde beni arıcaklar eminim evet eşime cıkısım için bende cok üzüldüm sonrasında ama birden söledim tutamadım kendimi. zaten esimde anlayıslı karsıladı sonrasında özürdiledigimde gergin oldugumu fark etmiş zaten
valla canım işin zor
benimde zor
yavaş yavaş arayı açmaya çalış gerçi ben denedim olmadı:)
arkadaşlarını çağır
yada arkadaşlarınıza gidin
kayınvalide kendi akrabalarınla görüşmemizi bile kıskanıyo
bizimle evde oturmak varken neden onlara gidiyosunuz diye:)
sahurda ne yapıyosunuz?
biz evlendiğimiz ilk sene
ramazan boyunca onlarda kaldık göndermediler eve:)
şimdide eviniz uzak gelmişken burda kalın diyolar:)
çözüm yok gibi ne yazık ki
zaten gecen sene ramazanda hiç onlara gitmiyoduk böyle oyüzden sorunum yoktu. şimdide cogu zaman ordan gelince yemek yapıyorum geceye sahur için.bazende onlar veriyo gece yersiniz die.Ahh canım ya uzaga gitsende kurtulamamıssın allah yardımcımız olsun :)
kendinde demişsin büyütülcek bir sıkıntı yok bana göre.kendimden bahsetmeyi sevmem ama eşimle evlenirken eşimin ailesinden zerre yardım görmedimiz gibi bizi borca soktular hala toparlaamadık.ona rağmen kaynatam gelir bana şaka yapar çok pahalıya patladın sen bize gelin diye.herşeyimizi benim ailem yaptı düşün.o yüzden eşin iyi ise boşver onlar yüzünden kesinlikle eşinle kötü olma.onlarda sizi düşünüyor anladım kadarıyla keşke benide her gü biri yemege çagırsa nefret ederim yemek yapmakdan :)) yada deniz güneşin dedi gibi kaynananla ya eşin yada sen güzle bir dille konuş.ama bunun için sakın üzme kendini
tabikide büyük bir sorunum yok allaha sükür allah vermesinde zaten.ama inan yasasan sende rahatsız olurdun bu durumdan çünkü özel hayat die bişi kalmıyo insan evini sadece otel gibi kullanıyo ve sogumaya baslıyo evinden..üzülmüyorum cok fazla zaten ama işte sıkıldım bu durumddan paylasmak istedim ne yapabilirim die.
ben seni cagırırım yemege kendi evimde zaman geciriyim yeterki sen yemekten kurtul ben evime kavusıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?