eşimin ailesinden sıkıldımm !!!

içimdekileri yazmıssın gercektende yani sanırım eşimle görüsüp durumu anlatmam ve eşimin ailesine uygun bir dille söylemesi en kesin karar olucak. çünkü ben yavas yavas kendimi cekmeye calıstıkca onlar daha cok üstüme gelicek ikna etmeye calısıcaklar.eger esim konustuktan sonra yine bana ısrarcı olurlarsada uygun bir diille kırmadan üzmeden net bi sekilde istedigimi sölerim.

kesinlikle katılıyorum sana.kayınpederimin birazda böle davranması eşimden kaynaklı olabilir. off bilemiyorum zaten hastalandım strese girmemem gerekliymiş ama ortada büyük bi sorun yokken bile strese giriyorum

haa bizi ondan sonra aramaya başladı yemeğe gelin falan diyerek onuda şöle yapmıştık sonuçta eşimle o konuşmayı yaptığım için annesi eşimi aradığında eşim bilmiyorum bi nunna ile konuşayım varmıydı bi programımız yemeğimiz yoksa geliriz diyordu sonra arayıp bana soruyodu bende yemeğimiz var yoksa da yorgunum yaa gitmeyelim diyodum o da arayıp yemeğimiz varmış bozulmasın şimdi bende yorgunum zaten başka zaman geliriz diyodu.

ennesi beni aradığında da ben diyordum yemeğim var ama bi eşime sorayım yorgun değilse geliriz sonra eşim arayıp anne yorgunum başka zaman diyodu zemuszemus

hani bunları öle planlı programlı böle yaparız tarzında da düşünmedik ama işte içinden ne geliyorsa onu yapmaya çalışınca hem karşındakini kırmıyosun yada alınsada çok problem etmiyolar hemde huzurunu yerinde tutuyorsun. kesinlikle her zaman sen ne istiyorsan onu dile getir. bencillik olarak değil isteklerin zaten iki kişilikse onları hayata geçirmeye çalış eşinle hep bu şekilde konuşarak hareket ettirirsen eşinde zaten çok rahat ayak uyduruyor onun istediğide zaten eşiyle kendi evinde çoook mutlu bir ömür sürmek sonuçta

Hayatım sen okadar çok haklısın ki aslında diyecek söz yok.
benim kayınpederimde kayınvalidemden beter..
kayınvalidembirseye karısmaz ama kayınpeder maşallahı var karışmadığı şey yok..
ben 8 aylık evliyim ve bu sorunu evlenmeme 1 ay kala çözdüm
eşimin ailesinin yanına gittim bugune kadar yasadıgım ve rahatsız oldugum bütün konuları yüzlerine karsı söyledim
Gelin olduysam herseye katlanmak zorunda olmadıgımı artık sıkıldığımı ve birbirimize saygılı olmamız gerektiğini güzelce anlattım..bu konusmadan sonra evlendim 2 ay kadar konuşmadık sonra kayınvalidem benı aradı ve aradaki tatsızlık bitti...

sonuç:Artık bize eskisi kadar müdahale etmiyorlar
Özellikle bana karşı daha temkinli yaklaşıyorlar,düşünerek konuşuyorlar

kayınpederimi tam anlamıyla değiştiremedim hala patavatsızlıklarına devam eder ama kısmi olarak oda değişti...

strese girme hiç üzülme herseyin çaresi var ve hersey düzelir canım benim.. içini ferah tut başka seyler düşün ve sen gereklı olanları yap olayları akısına bırak

Keşke benim kayınvalidem de her gün yemeğe çağırsa beni ne güzel olurdu.
Şu anda bundan sıkılmanız normal, çünkü fazla yorulmuyorsunuz, bir eşiniz bir siz varsınız ve evinizde yemek istiyorsunuz. Ben kayınvalidenizin art niyetli olduğunuda düşünmüyorum. Amacı size yardımcı olmak. Ama inanın yıllar geçtikçe bu günleri ararsınız. Araya çocuk ve iş yoğunluğu girince eve gelip yemek yapmak azap oluyor.
Neyse ortada kötülük falan yok, her iki tarafta iyi niyetli. O yüzden fazla takmayın, gitmek istemiyorsanız uygun bir dille söyleyin yeter. Konunun büyütülecek yada aileden soğuyacak tarafı yok.

esinin ailesınden cekenlere ALLAH SABIRLAR VERSIN...bende 1.5 yıllık evlıyım.ılk 8 ay kaynanamlara yakın oturuyordum cok cektım bende.yasımda kucuk oldugundan cok ustume gelıyordu.sac rengıme bıle kaynanam karar verırdı.suan uzaga tasındık.yınede kurtulamadım.7.5 aylık hamıleyım hemen hemen hergun arıyo gel dıyo.munubuste gıtmıyo oraya 1 saatlık yol yuruyorum erken doğum rıskım olmasına rahmen.yollarda doguracam dıye cok korkuyorum.neyse gıdıyorum ev ıslerını bana yaptırıyo.gorumcemde kaynanamlarda kalıyo oda 1 aylık hamıle.dun ordaydım gorumcem dedı canım salata cektı kalkıp yapayım.kaynanam dedı sen otur kader yapsın sen hamıle hamıle ne yorulacan dedı.tabı benım karnımda top var sankı...neyse mutfaga gıttım aglaya aglaya yaptım.cok zoruma gıttı.daha bu devede kulak.henuz yasım 18 ama sankı 35 yasındayım.acılar ınsanı olgunlastırıyo.cok cektım cekıyorum.o yuzden hastalıklar basladı bende kalp kapakcığım curuyo.ne yapayım sızler soyleyın....dayanamıyorum.mafoldumben

kesinlikle sık sık gittiginde bi hersey gözüne batıyo insanın rahatsız oluyo..

:Saruboceq: allah yardımcımız olsun

yok hyr ailesinden sogumadım nama cok sık gidip gelmek sıkıyo beni. ilerde ne olur bilmem ama eger ben bu sekilde yasamayada alısırsam ilerde hep yanımda olamıcaklar malesef yanlız kaldıgımda birde cocugum oldugunda dahada zorlanıcam eminim

ben farklı düşünüyorum
keşke benim de her gün yemeğimi yapan biri olsaydıı:)
hele bir de çoluk çocuk olunca şikayet ettiğin yemek meselesi ilaç gibi gelicek.
k.pederini de çok ciddiye alma derim.erkekler genelde öyle paldır küldür konuşur.o tür sözleri sen de espriyle geçiştir bir kulağından girsin öbüründen çıksın.rahat ol inan bunlar kafa yoracağın meseleler değil a.s.

ahh canım ya ah be güzelim ya küçücük yasta evleniip elin adamının anasının babasının kahrını cekiyosunuz sonra erken yasta cöküyosunuz..
gitme be güzelim sende agrım var sancım var de doktora gittim evden dısarı cıkma dedi de..hiç bişi senden önemli degil ya güzelim salla gtisin zaten dogumdan sonra bebeklede hiç gidemezsin.sana yap dediginde salatayı benimde cekti anne bize yapsana deseydin ya keske aklinialirimsmile

kaynanam mı sankı benı sevdıgı ıcın mı cagırıyo.ıslerını yaptırıyolar.salatayı yap desem elın ayagın yok mu sen kalk yap der.kendımı kul kedısıne benzetır oldum.aılemde arkamda durmuyo.kafayı yıyecem.dayanılıcak gıbı degıl

Çok üzüldüm çok keşke bukadar erken yaşta evlenmeseydin,ya da hemen çocuk yapmasaydın..

Ailenle mutlaka konuş ablacım destek olsunlar sana , arkanda dursunlar..

El kapısı adamı dayıda eder ayıda..

bu arada zaten dısarı cıkmamam gerekıyo.kanamam oldu 1 ay once doktor erken doğum olabılır dedı 9.aya kadar sırt ustu yat dedı.kaynanam bılıyo bunları ama yınede vıjdan yok onda.agır agır seyler bıle kaldırtıyo bana zalım.allaha havale ettım

cocuk ıstemedım zaten.esım ıstedı yasım 30 olmus dedı ne zaman baba olcam dedı.baskısı vardı.mecburen katlandım.aılemın dedıgı su bana.esınden ayrılırsan gıt sokaklarda yasa bu eve gelme sakın caresız boynu bukuk kaderıme katlanıyorum

sen kendi isteğinlemi evlendin peki yoksa aile baskısımı?

kendı ıstegımle oldu.ama 3 yıla kadar dugun olmaz dedıler.6 ay sonra dugun oldu.ve aıle ıcınde sıddet vardı kurtulus yolu olarak gordum ama daha cok battım.ne baba evınde guldum ne koca evınde mafoldumben

bence orada yemek istemediğin için o insanlar ne yapsa gözüne bakar. benim kayınvalidem ve kayınpederim de değişik bir havada konuşur arada bazen beni kızdırmak ister takılır öyle ama eminimdir bunun amaçsızca olduğuna... o laf soktum havasında konuştuğunda sizde laf sokun. o kadar para verdin kirlenmiş yine para verde yenisinisi alalım deyip geçin mesela.
ama beraber yemek sürekli sıkar adamı.
bende ellerimle birşeyler yapmak istiyorum başbaşa konuşarak vakit geçirelim istiyorum. haftanın bir günü yiyelim. onlarda bizde düzenimizi bilelim deyip açıklayın.yada kasyınvalidenize söyleyin. anne hep burada yiyince evde işler kalıyor. eve adapte olamıyorum. sen bir kaba koy illa ki oğlum benim yemeğimi yesin diyorsan. deyip bir açıklama yap. o da geri adım atacaktır. evde çamaşır var ütü var sıralayın gitsin.

bu zamana kadar hep böle bahaneler söledim ütü var camasır yıkancak evi toparlıcam vs..
inş.
kayınpederim hep böyleydi belki şimdi şimdi batıyo belki bu kdar gözüme bilemiyorum

kızlar bu konuyu actıgımdan beri gitmiyoruz kayınvalideme esimle konustum anlayısla karsıladı nasıl istiyosan öle yapalım dedi :) ama kayınvalidemle fln konusmadık biz artık evde yemegimizi yicez die fakat işin garibi eskisi gibi öle cok ısrarlı cagırmalarda yok işiniz yoksa gelin kızım dior bende eşime sorıyım gelirsek geliriz diorum konu kapanıyo =))) acaba görümcelerim fln üyemi buarayada okudularmı ?? delikafaduldendelikafadulden
neyse ben memlunum halimden aksam evime gidiyorum yemegimi yiyorum ortalıgı toparlıyorum oturup zaman geciriyorum kocamla :lepi::lepi:

Sorunun hallolmasi sevindirici ,yinede birsey yazmadan gecemedim :)

Isten cikiyorsun dogal olarak evine gidip kendi halinde sofrani hazirlamak esinin gelmesini bekleyip beraber oturup neler yaptiginizi konusmak falan istersiniz :) sen ne olursa olsun ne kadar zorlansanda isten evine git birseyler hazirla esinle bas basa yemek yiyin bu bile bazen lükse giriyor degeri bil :)

zaten öle yapıyorum özene özene yemekler yapıyorum birlikte yemek yiyoruz esimde cok keyifli bu duruma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…