canım benim kayınvalidem yakınımda ve ben ofis açmadan önce evimden iki vesaitle 1,5 saat yol çektiğim bi yerde işe gidiyordum akşamları 7,30dan önce hayatta evde olamazdım bu yüzden kesinlikle iyiliklerinde yardımcı olmak için hergün yemeğe çağırırdı sizinkiler gibi. ben zaten yeni evlenmişim yeni ev yani hayat yeni düzen bir çok şeye alışmaya çalıırken birde her akşam gitmek zorunda kaldığım başka bir ev kalabalık çıkmıştı. o kadar iş yorgunluğunun yolun ardından o gürültü kalabalıkta yemek yemek inan zor gerçekten anlayabiliyorum seni. ben eşimle konuştum çünkü çok net biliyorumki ben ne kadar iyi niyetli konuşsamda kayınvalişdem anlayamayacaktı , anlayamazlar çünkü gerçektenonlarda yardım etmek için yapıolar ben iyilik yapıorum gelin beğenmiyo diyecek :)
o yüzden eşimle konuştum konuşurkende şöyle dedim annenlere gitmeyelim demiyorum yine gidelim ama ben kendi evimde kendi mutfağımda kendi ellerimle bişeyler hazırlamak istiyorum bu şekilde kendi evimin düzenini kuramıyorum zor geliyo alışamıyorum dedim. hem annenlere gittiğimizde ne kadar hemen yiyip kalksak bile yoruluyorum hergün aynı tempo kalabalık gürültü ağır geliyo bana alışamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum falan dedim. sen dedim sonuçta senin ailen evlenmeden önce zaten beraberdiniz zor gelmiyo sana ama bana zor geliyo çünkü bende herşey yeni farklı. ben kendi evimi evlendiğimden beri yatmadan yatmaya otel gibi kullanıyormuşum gibi geliyo evimi bile 1 sene oldu benimseyemedim falan de anlar sanırım ve eşin bunu halleder. ama haftada 1 git genede ben öyle yaptım hatta şimdi bazen çok yorgun olduğumda ben diyorum anne ne yemeğin var gelelim mi filan şeklinde. bu şekilde alışınca kayınvalidende artık karışmaz . yani kısaca eşinde bitiyor iş kendi annesi huyundan dilinden en iyi o anlar :)
Öncelikle her ne kadar çocuk olmasada,sizlerinde artık bir aile olduğunuzu hem eşinize hem eşinizin ailesine hemde etraftaki diğer insanlara kabullendirmeniz gerekiyor!
Eş aileleri nedense bu durumu pek kabullenemiyorlar,oğulları yuva kursada istiyorlarki hala onlara bağımlı kalsın yaşasın..Mesafe koyulduğunda oglumuz evlendi elin kızı değiştirdi gül gibi oğlumu oluyor...
ve be herzaman şuna inanırım eşinin ailesiyle yaşadığın bütün sorunların başsorumlusu yine EŞİNDİR.
çünkü bizleri el üstünde tutturacak olan,ayak altı ettirecek olanda eşlerimizdir..
bu yaşadığın soruna senin değil eşinin çözüm bulması gerekiyor..
hem ben evli olupta sürekli ailesine yemeğe gidilmesine karsıyım..
bende bir ev oldum artık,elim ayagım da tutuyor e özel bir durumda yok..
ozaman evimde herseyimi yapmam daha dogrudur..
sen sadece eşinle net bir sekılde konus
Eşinden destek almalısın önce,sonra da kibar bir dille kayınvalidene anlatmalısın..
Annecim ben evimde yemek yapmayı ve yemeyi istiyorum haftada 1 gelsem yeter gibilerinden...
Ben de genelde haftada1 ya da 10 günde 1 ancak giderim yemeğe...
Bende kayınvalideme söylemiştim evimde yemek yapıp yemeyi çok seviyorum diye,onun da hoşuna gitmişti...
Sonuçta sizi düşünüyorlar ama yine de zırt pırt olunca insan geriliyo ister istemez...
:Saruboceq: allah yardımcımız olsun
Keşke benim kayınvalidem de her gün yemeğe çağırsa beni ne güzel olurdu.
Şu anda bundan sıkılmanız normal, çünkü fazla yorulmuyorsunuz, bir eşiniz bir siz varsınız ve evinizde yemek istiyorsunuz. Ben kayınvalidenizin art niyetli olduğunuda düşünmüyorum. Amacı size yardımcı olmak. Ama inanın yıllar geçtikçe bu günleri ararsınız. Araya çocuk ve iş yoğunluğu girince eve gelip yemek yapmak azap oluyor.
Neyse ortada kötülük falan yok, her iki tarafta iyi niyetli. O yüzden fazla takmayın, gitmek istemiyorsanız uygun bir dille söyleyin yeter. Konunun büyütülecek yada aileden soğuyacak tarafı yok.
esinin ailesınden cekenlere ALLAH SABIRLAR VERSIN...bende 1.5 yıllık evlıyım.ılk 8 ay kaynanamlara yakın oturuyordum cok cektım bende.yasımda kucuk oldugundan cok ustume gelıyordu.sac rengıme bıle kaynanam karar verırdı.suan uzaga tasındık.yınede kurtulamadım.7.5 aylık hamıleyım hemen hemen hergun arıyo gel dıyo.munubuste gıtmıyo oraya 1 saatlık yol yuruyorum erken doğum rıskım olmasına rahmen.yollarda doguracam dıye cok korkuyorum.neyse gıdıyorum ev ıslerını bana yaptırıyo.gorumcemde kaynanamlarda kalıyo oda 1 aylık hamıle.dun ordaydım gorumcem dedı canım salata cektı kalkıp yapayım.kaynanam dedı sen otur kader yapsın sen hamıle hamıle ne yorulacan dedı.tabı benım karnımda top var sankı...neyse mutfaga gıttım aglaya aglaya yaptım.cok zoruma gıttı.daha bu devede kulak.henuz yasım 18 ama sankı 35 yasındayım.acılar ınsanı olgunlastırıyo.cok cektım cekıyorum.o yuzden hastalıklar basladı bende kalp kapakcığım curuyo.ne yapayım sızler soyleyın....dayanamıyorum.mafoldumben
bence orada yemek istemediğin için o insanlar ne yapsa gözüne bakar. benim kayınvalidem ve kayınpederim de değişik bir havada konuşur arada bazen beni kızdırmak ister takılır öyle ama eminimdir bunun amaçsızca olduğuna... o laf soktum havasında konuştuğunda sizde laf sokun. o kadar para verdin kirlenmiş yine para verde yenisinisi alalım deyip geçin mesela.
ama beraber yemek sürekli sıkar adamı.
bende ellerimle birşeyler yapmak istiyorum başbaşa konuşarak vakit geçirelim istiyorum. haftanın bir günü yiyelim. onlarda bizde düzenimizi bilelim deyip açıklayın.yada kasyınvalidenize söyleyin. anne hep burada yiyince evde işler kalıyor. eve adapte olamıyorum. sen bir kaba koy illa ki oğlum benim yemeğimi yesin diyorsan. deyip bir açıklama yap. o da geri adım atacaktır. evde çamaşır var ütü var sıralayın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?