Kızlar öncelikle cok büyük bi sıkıntım yok biliyorum okudukca sizde anlıcaksınız ama artık bunaldım..derdimi söle anlatıyım. ben 1 senelik evliyim kayınvalidemlerle yakın oturuyoruz. beni sıkan konu calısıan biri oldugum için asagı yukarı 6 aydır aksam yemeklerini kaınvalidemde yiyoruz.kayınvalidem gelin bizde yiyin yemeginize sonra evinize gidersiniz ben zaten yemek yapıyorum sadece sizin için ocaga yemek koymıcamya die die die eşiminde kafasına girdi bu sefer esşim basladı senin için rahat olur işten gelince yemekle ugrasmazsın fln filan ki normelde yemek yapmak zor gelmiyor bana pratik seyler yapıyorum buzlukta köfte olur kızartırım makarna kızartma erken geldigim günler sebze yemekleri fln yaparım.neyse işte kızlar biz 6 aya yakın haftada en az 4 kere kayınvalidemlere gidiyoruz. gitmedigimiz zaman 10 kez telefon acıyolar nie gelmediniz yemek vardı sizin için cok yapmıstım gelin hemen yiyip gidersiniz yada gelin ben bi kaba koyıyım alın gidin.sonra görümcem arar benimle yasıt nie gelmedin ne işin vardı evde fln hepsini bi yanıt ver mahane bul sıkılıyorum.ve asıl beni sıkan sorun su cok muhabbet tez ayrılık getirir derler ya ben bu lafa cok inanırım. kayınpederimde bana karsı bi olumsuzluk hissediyorum garip böle sakasına laf sokmalar fln mesala bigün benim evimde balkonda yufka yapmıslardı büyük görümcem ve 2 cocuguda gelimişti tabi evin hamur ve un olmadık yeri kalmadı aksam işleri bitince kayınpederim kalkalım dedi kayınvalidemde dur surları toplıyalım dedi bende halılar cok kötü oldu die halıları yıkamaya gönderidim fln ama hani evin okadar kötü olmasına ragmen sakinim gayet neyse kayın pederim demezmi bırak ya gelin yapsın okadar para harcadık yapıcak tabi sok oldum nasıl bi laftır o öle ama hiç bozuntuya vermedim.ya böle garip bi adam eve gelio odalara bakıyo ayakkabılıga bakıyo.. gecen pazar annemler ve onlar vardı iftara almıstım mutfaga yanıma gelip noldu ikiayagın bi papucamı girdi misafir gelince dio bende o öle diyimce esime cattım garibim bana yardım edşyodu mutfakta ona bagırdım cık su mutfaktan karı gibi napıyosun die ikiside gitti.
ay cok uzattım kızlar kusura bakmayın içim de doldu hapsi.
yani kızlar ben artık uzaklasmak istiyorum ama öle hatır gönül kırmak istemiyorum kendimi yavas yavas cekmem lazım ama nasıl bilmiyorum bana yardım edin nasıl yapıcam
not: ayrıca hepsini okudugunuz için teşşekür ederim :)
kaynanam mı sankı benı sevdıgı ıcın mı cagırıyo.ıslerını yaptırıyolar.salatayı yap desem elın ayagın yok mu sen kalk yap der.kendımı kul kedısıne benzetır oldum.aılemde arkamda durmuyo.kafayı yıyecem.dayanılıcak gıbı degıl
çok sevindim düzeldiğine :)
tadını çıkar
canim bence abartiyorsun kadin düsünüp hazirliyo senden yardim beklemiyo ben olsam kalb kirmazdim giderdim kaynatana gelince demek adam benimsiyo sakalasiyo bence büyütmemek lazim valla siz beter kaynana kaynata görmemisiniz benim kaynatam yok ama kaynanam var annem gibidir ama dedem anneme öle laflar sokar diki kimse altinda kalmazdi annem kaldi ve hala gelinlik yapar kizlari yemege cagirmaz iki günde bir annem cagirir
canım ayyyyyyynı beni anlatmıişın tek fark ben 5 yıllık evliyim ve son 1 senedir evdeyim hamile kalınca işi bıraktım.bende şöyle anlatım sana biz evlendik ve 2 hafta sonra ramazan başladı ve ben işten iftara yetişemiyodum daha evlenmeden bu bizde yemek yersiniz muhabbetleri başlamıştı zaten ve evlenincede ramazan boyunca her akşam gittik tabi 1 ay alışkanlık yaptı sonra haftanın 4-5 günü gitmeye başladık tabi beni afaganlar bastı ve eşimle bu konuda okadar büyük kavgalar ettikki.çünkü ona göre annesi bana iyilik yapıyodu banada rahat batıyodu neolurmuş sanki felan yani sadece bu konu üzerine kavga ediyoduk desem yalan değil.mesela gitmiyoduk 2 gün üst üste 3 gün gittiğimizde laf sokardı kaynanam işte kapıda bizi bi karşılardı sanki hacdan geliyoruz 1 sene felaan görmemiş dersin.zaten sabahın 6 sında işe gidiyodum akşam 8 de geliyodum orda yemek ye bulaşıkları yıka akşam 9-10 gibi evde olutyodum ben zaten sabah erken kalktıpımdan 10.30 da uykum geliyodu evime hasrettim resmen.şimdi durumlar nasılmı ben 1 yıldır işten ayrıldım ve evde yemeğimi yapıyorum eşimde buna alıştı ama en az haftda 2 gün orda olmamıza rağmen kayınvalidem geçen haftalarda bana gelip hesap sordu neden bize gelmiyosun ne sorunun var senin diye bugun gelmiş kızmım seviyo söylediği laf şu yavrum sen evde yanlız sıkılıyomusun seni bize götürim gel bi memeden kesil ben götürcem seni merak etme diyo, hergün ne yemek yaptığımı mutlaka öğreniyo ...yani kısacası canım sen evinde düzen kurmak istiyosun kocanla başbaşa yemek yemek istiyosun bu belki peynir ekmek bile olsa yemek yerken sohbet etmek ne bilim evinde daha fazla zaman geçirmek işlerini halletmek felan ama onlar bunu anlamazlar ve herzaman sen suçlu olursun ...bende tınlamıyom ama yine arada eşimle onlar yüzünden hep bu gidip gelme mevzusundan kavga çıkar mutlaka..onlar sinir edecek bişey buluyolar yani..
Sana katılıyorum canım. Ben kayınvalıdemı sevıyorum ALlah ıcın ama bazen kendımı kulkedısı gıbı hıssedıyorum.Bekarken de tanısmıslıgımız var kayınvalıdem kayınpederım ve gorumcemle,onlara yemege ya da kahvaltıya gıderdım,bunlar sofradan kalkardı,e ben de toplıyım derdım bulasıga gırısırdım,kımse de cıt yok esım sonra sen nabıyorsun ya bırak onlar orada sıgara ıcsın sen burda bulasık yıka ıyı valla derdi.Gorumcemın nısanlısı bana kulkedısı dıyodu benım duymadıgımı sanıyordu.Evlendık asagı ınıyorum yemek zamanı yemek yencek dıye laf edılıyodu ben de hemen kalkıp ısıtıyodum yapıyodum,bunlar yemegı yeyıp kalkıyodu ben tek basıma devam edıyodum.
Calısmaya basladıgım ılk ay onlarda yıyoduk ben yenı basladım dıye ama kendı evımde daha rahat edıyordum,en azından bulasık yıkamak ıstemıosam yarına bırakıyordum.Yemek zamanına yakın gelıyordum kaynanama ardından esım gelıyordu sofrya yardım edıyordum topluyordum,daha otururken esım bulasıkları yıkasana zederdi,ardından cay getırsene zederdi,sunları bı calkalasaydın zederdi.Bu ne ya. Ben zaten ıcımden gelıyo yapıyorum bana agır gelmıyokı.Bır ara durumları kotuydu kaynanamların onlarla yasadık kısın ıkı yakıt parası elektrık parası vermeyelım dıye,her ıs bana kalıyordu,baharda cıkıcaz deyıp duruyordu esım ama cıkmıyordu,ben de apar topar esyalarımızı topladım,esım geldıgınde de esyaları tasıdım artık yukarıda yatabılırız dedım ve cıktık yoksa cıkcaamız da yoktu.
bence halinize şükredin bu kadar ufacık birşeyi kafanıza takmayın. ben evlendim düğün akşamı kaynanam kavga çıkarttı. ama yinede eşimle gittik önümüze bozulmuş yemek koydu yemeden çıktık. ev tamtakır hiçbirşey alıp koymamışlar. kandil akşamı eşimi zrola götürdüm kaynanam eşimi ağlattı demediğini bırakmadı. oysaki tüm eşyalarımızı kendimiz aldık tüm düğün masraflarını kendimiz yapmıştık bir bez bile almamış insanlar kavga ediyordu bizimle. çıktık 3 gün sonra elalem ne der gibilerinden barış imzalandı ama bu her defasında 4 ay sürdü yine kavga yine eşimle beni ayırmaya çalışmalar. 4 senedir hep ayırmaya çalıştı kaynanam ne hakaretler işittik eşimle. benim aileme bile hakaret yağdırdı. şimdi elden ayaktan düşünce iyi davranıyor ama eşimin annesidir diye yine görevimi yapıyorum.
keşke benim kaynanamda ilk baştan iyi davransaydı, akşam yemeğimi hazırlasaydı da bu kdar yıpranmasaydım. bu genç yaşımda ne hastalıklarla uğraşıyorum. ama yinede şükürler olsun rabbime. halinize şükredin beterin beteri var buradaki kötü kaynanaya denk gelen arkadaşalrın yazdıkalrını okuyun ve şükredin.
en iyisi iliskileri lackalastirmamaktir bence..buda uzak olup tatli olmaktan geciyor..evli evineee koylu koyuneee..
İnsan elini verince kolunu kaptırıyor kaynanalara..
Hayır iyiler , hoşlar , güzel düşünüyorlar da 7 gün 24 saat birlikte olmak zorunda mı yani şu yeni evli çift sizinle! Zannediyorlar ki hep eskiden olduğu gibi kaynana-gelin hep birlikte olucak gezmelere hep birlikte gidilecek, ayrı ayrı bi yere gidilirse mutlaka haberdar edilinecek ..
Bir akşamda evde ne bulursak yiyip , masayı toplamadan , ayaklarını kanepeye uzatarak tv izlemek istemez mi insan? Kendi evinin rahatlığı gibisi var mı?
İşten gel , kaynana evinde diken üstünde yemek ye , bi dinlenemeden kalk bulaşık yıka , ortalığı toparla o yorgunlukla eve gel yat , sabah kalk git. Otel mi sizin eviniz?
Sıkılmakta haklısınız , umarım kocanızın durumu anlayabileceği şekilde anlatır , annesinin dolduruşuna gelmesine engel olursunuz..
kızlar bu konuyu actıgımdan beri gitmiyoruz kayınvalideme esimle konustum anlayısla karsıladı nasıl istiyosan öle yapalım dedi :) ama kayınvalidemle fln konusmadık biz artık evde yemegimizi yicez die fakat işin garibi eskisi gibi öle cok ısrarlı cagırmalarda yok işiniz yoksa gelin kızım dior bende eşime sorıyım gelirsek geliriz diorum konu kapanıyo =))) acaba görümcelerim fln üyemi buarayada okudularmı ?? delikafaduldendelikafadulden
neyse ben memlunum halimden aksam evime gidiyorum yemegimi yiyorum ortalıgı toparlıyorum oturup zaman geciriyorum kocamla :lepi::lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?