eşimin ailesinden sıkıldımm !!!

ay hikayeni görünce kendi kaynanam aklıma geldi tepem attı....

bütün kaynanalarmı aynı yaa

canim bence abartiyorsun kadin düsünüp hazirliyo senden yardim beklemiyo ben olsam kalb kirmazdim giderdim kaynatana gelince demek adam benimsiyo sakalasiyo bence büyütmemek lazim valla siz beter kaynana kaynata görmemisiniz benim kaynatam yok ama kaynanam var annem gibidir ama dedem anneme öle laflar sokar diki kimse altinda kalmazdi annem kaldi ve hala gelinlik yapar kizlari yemege cagirmaz iki günde bir annem cagirir

canım ayyyyyyynı beni anlatmıişın tek fark ben 5 yıllık evliyim ve son 1 senedir evdeyim hamile kalınca işi bıraktım.bende şöyle anlatım sana biz evlendik ve 2 hafta sonra ramazan başladı ve ben işten iftara yetişemiyodum daha evlenmeden bu bizde yemek yersiniz muhabbetleri başlamıştı zaten ve evlenincede ramazan boyunca her akşam gittik tabi 1 ay alışkanlık yaptı sonra haftanın 4-5 günü gitmeye başladık tabi beni afaganlar bastı ve eşimle bu konuda okadar büyük kavgalar ettikki.çünkü ona göre annesi bana iyilik yapıyodu banada rahat batıyodu neolurmuş sanki felan yani sadece bu konu üzerine kavga ediyoduk desem yalan değil.mesela gitmiyoduk 2 gün üst üste 3 gün gittiğimizde laf sokardı kaynanam işte kapıda bizi bi karşılardı sanki hacdan geliyoruz 1 sene felaan görmemiş dersin.zaten sabahın 6 sında işe gidiyodum akşam 8 de geliyodum orda yemek ye bulaşıkları yıka akşam 9-10 gibi evde olutyodum ben zaten sabah erken kalktıpımdan 10.30 da uykum geliyodu evime hasrettim resmen.şimdi durumlar nasılmı ben 1 yıldır işten ayrıldım ve evde yemeğimi yapıyorum eşimde buna alıştı ama en az haftda 2 gün orda olmamıza rağmen kayınvalidem geçen haftalarda bana gelip hesap sordu neden bize gelmiyosun ne sorunun var senin diye bugun gelmiş kızmım seviyo söylediği laf şu yavrum sen evde yanlız sıkılıyomusun seni bize götürim gel bi memeden kesil ben götürcem seni merak etme diyo, hergün ne yemek yaptığımı mutlaka öğreniyo ...yani kısacası canım sen evinde düzen kurmak istiyosun kocanla başbaşa yemek yemek istiyosun bu belki peynir ekmek bile olsa yemek yerken sohbet etmek ne bilim evinde daha fazla zaman geçirmek işlerini halletmek felan ama onlar bunu anlamazlar ve herzaman sen suçlu olursun ...bende tınlamıyom ama yine arada eşimle onlar yüzünden hep bu gidip gelme mevzusundan kavga çıkar mutlaka..onlar sinir edecek bişey buluyolar yani..

Sana katılıyorum canım. Ben kayınvalıdemı sevıyorum ALlah ıcın ama bazen kendımı kulkedısı gıbı hıssedıyorum.Bekarken de tanısmıslıgımız var kayınvalıdem kayınpederım ve gorumcemle,onlara yemege ya da kahvaltıya gıderdım,bunlar sofradan kalkardı,e ben de toplıyım derdım bulasıga gırısırdım,kımse de cıt yok esım sonra sen nabıyorsun ya bırak onlar orada sıgara ıcsın sen burda bulasık yıka ıyı valla derdi.Gorumcemın nısanlısı bana kulkedısı dıyodu benım duymadıgımı sanıyordu.Evlendık asagı ınıyorum yemek zamanı yemek yencek dıye laf edılıyodu ben de hemen kalkıp ısıtıyodum yapıyodum,bunlar yemegı yeyıp kalkıyodu ben tek basıma devam edıyodum.
Calısmaya basladıgım ılk ay onlarda yıyoduk ben yenı basladım dıye ama kendı evımde daha rahat edıyordum,en azından bulasık yıkamak ıstemıosam yarına bırakıyordum.Yemek zamanına yakın gelıyordum kaynanama ardından esım gelıyordu sofrya yardım edıyordum topluyordum,daha otururken esım bulasıkları yıkasana zederdi,ardından cay getırsene zederdi,sunları bı calkalasaydın zederdi.Bu ne ya. Ben zaten ıcımden gelıyo yapıyorum bana agır gelmıyokı.Bır ara durumları kotuydu kaynanamların onlarla yasadık kısın ıkı yakıt parası elektrık parası vermeyelım dıye,her ıs bana kalıyordu,baharda cıkıcaz deyıp duruyordu esım ama cıkmıyordu,ben de apar topar esyalarımızı topladım,esım geldıgınde de esyaları tasıdım artık yukarıda yatabılırız dedım ve cıktık yoksa cıkcaamız da yoktu.

bence halinize şükredin bu kadar ufacık birşeyi kafanıza takmayın. ben evlendim düğün akşamı kaynanam kavga çıkarttı. ama yinede eşimle gittik önümüze bozulmuş yemek koydu yemeden çıktık. ev tamtakır hiçbirşey alıp koymamışlar. kandil akşamı eşimi zrola götürdüm kaynanam eşimi ağlattı demediğini bırakmadı. oysaki tüm eşyalarımızı kendimiz aldık tüm düğün masraflarını kendimiz yapmıştık bir bez bile almamış insanlar kavga ediyordu bizimle. çıktık 3 gün sonra elalem ne der gibilerinden barış imzalandı ama bu her defasında 4 ay sürdü yine kavga yine eşimle beni ayırmaya çalışmalar. 4 senedir hep ayırmaya çalıştı kaynanam ne hakaretler işittik eşimle. benim aileme bile hakaret yağdırdı. şimdi elden ayaktan düşünce iyi davranıyor ama eşimin annesidir diye yine görevimi yapıyorum.
keşke benim kaynanamda ilk baştan iyi davransaydı, akşam yemeğimi hazırlasaydı da bu kdar yıpranmasaydım. bu genç yaşımda ne hastalıklarla uğraşıyorum. ama yinede şükürler olsun rabbime. halinize şükredin beterin beteri var buradaki kötü kaynanaya denk gelen arkadaşalrın yazdıkalrını okuyun ve şükredin.

çok sevindim düzeldiğine :)
tadını çıkar

teşekkür ederim cnm benimmm

zaten ben kötülemiyorum kaynanamı sadece ben kendi evimde yemek istiyorum ama cok ısrarcı oldukları için sıkıldıgımı dile getiriyorum..beter kaynana kaynata cevremdede cok fazla görüyorum zaten ama beniim derdim bu diil ki sende evlisin bazı seleri biliyosunuzdur. yemek yerken mehabbet etmek istersin.. ona sarılıp tv izlemek istersin... mesela ben yemek yaparken esim gelir yanıma sohpet ederiz banada yardım eder ben bununları özledigim için sıkıldımmm esimin ailesinden beni sürekli yemege cagırmalarını anlatabiliyomusuyum yoksa kaynanam la hiç bi sorunum yok. kayınpederim biraz garip bi insan o kadar... zaten hiç bizaman saygıda kusur etmedim etmemde yapımda yok.:asigim:

allahtan esim anlayısla karsıladı benim canım.. Aynı senin kayınvaliden gibi benim kayınvalidemde öle gitmedigimiz zaman kapıyı acar acmaz azarlardı bizi :)

zor valla arkadsım allah yardımcın olsun seninde..:Saruboceq:

hamdolsun zaten şükür ediyorum herzaman..ben zaten kötü bi kaynanam var demedim ki sadece heraksam orda yemekten sıkıldım dedim. her insan bir olmuyor işte senin kayınvalidende o yapıda bir insanmıs ama şimdi benim kayınvalidem o kadar kötü diil die de baska bi sorunum olmıcak anlamına gelmez degil mi?? ben hiç bizaman kalplerini kırmadım zaten kırmamda allah korusun ama benim tek derdim evim kocamla birlikte vakit gecirmek bu kadar.. kayınpederimin söledi sözlere alınmıyomuyum evet ama napabilirim ki sadece araya mesafe koymalıyım ki ilerde daha büyük laflar söylenmesin dimi ??
sende takma fazla kafana olayları bosver senden kıymetlisi varmı baska bir daha dünyaya gelme sansın varmı hayır.. üzme tatlı canını fazla eden bulur zaten bi günn a.s

en iyisi iliskileri lackalastirmamaktir bence..buda uzak olup tatli olmaktan geciyor..evli evineee koylu koyuneee..

İnsan elini verince kolunu kaptırıyor kaynanalara..
Hayır iyiler , hoşlar , güzel düşünüyorlar da 7 gün 24 saat birlikte olmak zorunda mı yani şu yeni evli çift sizinle! Zannediyorlar ki hep eskiden olduğu gibi kaynana-gelin hep birlikte olucak gezmelere hep birlikte gidilecek, ayrı ayrı bi yere gidilirse mutlaka haberdar edilinecek ..
Bir akşamda evde ne bulursak yiyip , masayı toplamadan , ayaklarını kanepeye uzatarak tv izlemek istemez mi insan? Kendi evinin rahatlığı gibisi var mı?
İşten gel , kaynana evinde diken üstünde yemek ye , bi dinlenemeden kalk bulaşık yıka , ortalığı toparla o yorgunlukla eve gel yat , sabah kalk git. Otel mi sizin eviniz?
Sıkılmakta haklısınız , umarım kocanızın durumu anlayabileceği şekilde anlatır , annesinin dolduruşuna gelmesine engel olursunuz..

en iyisi iliskileri lackalastirmamaktir bence..buda uzak olup tatli olmaktan geciyor..evli evineee koylu koyuneee..

vereliniortak kesinlikle öle a.s

aynenn öle arkadasımm insan evindeki rahatlıgı hiç biyerde bulamıyoo..Allahtan eşim anlayısla karsıladı saolsun demekki onunda evinde vakit geciresi varmıs :jeyyar:

ertesi aksam eşim gidelim 1 hafta oldu hiç gidemedik annemlere ayıp olmasın dedi peki dedim. gittik zaten sofradalarda ezan okunmustu yemegimizi yedik cay falan hazırladık sonra esim hadi gidelim benim evde pc de işim var dedi cıktık geldik.. bide hani önce ki gibi kaynanam kızardı nie gelmiyosunuz die hayret bişi demedii :dance::dance:
Eşimmi söledi acaba edoshs la evdeyiz artık beklemeyin die amaann neyse içim cok sıkılıyodu bu konuyu cözdüm ya böle sükür kimseyi kırmadan üzmeden :lepi:
inş. hep böyle güzel devam eder..darısı diger arkadaslarımızın basına a.s.

kayınvaldieye sık gidilirse bu senin asli görevin haline gelir bu sık gitmeler bi kere aksadı mı görevini yernie getirmemişsin gibi muamele görürsün bu sade gidip gelmede değil her konuda böyle bizde ilk evlendğimzde sürekli gideridk ne diye gidyorsak zarar gelmez diye düşünyo insan yakın olalım iyi olalım diye düşünüp gidiyoduk sonra bu ramzandada geçen sene ki gibi olasun istedi bizde birde şöyle bi durum benim gelmemden çok kendi gelmek ister her gün arıyor gelicem diye yüzsüz kadın ya iişimz var idyoruz bu seferde küsüyo kimse kimsenin hizmetçisi değildr n kadar mesafe o kadar seviyeli ilişki tabii seviyeye izin vermeleri de önemli vallahi ben kayınvaldiemden nefret ediyorum benisırtında taşısa yine sevmem evimi taşıdım o haftalarda hiç aramadı yardıma gelmedi kendi ailemde yok ne zaman ki işler bitti evim yerleşti tekrar taciz aramalara başladı.....

eşini bi şekilde bu durumun doğru olmadığına ikna etmelisin özel hayatınız kalmaz ki böyle...ben de çalışıyorum ramazan dolayısıyla geç çıkıyorum eve gidene kadar ezan okunuyor ee iftar yapıcaz mecbur kendi annem gidiyorum akşamları zaten yemek ye çaydı sofrayı topla teravi derken eve gitmemiz 11 oluyor...çok sıkıldım evimde yemek yemek vakit geçirmek istiyorum arada evde akşamları yemek yapıyorum eve gidiyorum filan...kaynanamlara gitmez zorunda kalsam hepten kafayı yerdim...iyi dayanıyosunuz bence tavrınızı koyun ben evimde yemek yapabilirim bu şekilde biz geçinmeyi öğrenemeyiz ben evde hiç bişeyey zaman ayıramıyorum de bir kırılırlar iki gücenirler ama üçüncü de susarlar

edoş hazinin konusunda bugün olanlara çok üzüldüm.
bir ara yoktum yerimde,geldiğimde konu silinmiş.

çiğdemin haytıyla ilgili anlatttıkları doğruydu bence ama doğumunun yaklaşmasıyla panik yaptığını düşünüyorum.
ve böyle bir hata yaptı.

yoksa aylarca anlattığı sıkıntıları doğru.

her ne olursa olsun hamile ve hakkında iyi düşünmek istiyorum.
face deki sayfasınıda kapatmış.

sen daha fazla diyaloğu olan bir arkadaşımızsın.

iyi sevindim yaa...kaynatan sana saka yapmis yazik kalbini neyini kirmayaydin bari...ama snde anlayisli bir insana benziyorsun massallah

bu arada edoscugum Allah iyiligini versin kis beni cok guldurdun Allahda seni guldursun kari gibi ne ugrasiyon mutfakta deyipte esini cikartmissinya ayyyyyy gul gul isim bitti yazik yaa adam sana yardim diyormus valla yuregim acidi

Böyle konuları okuyunca kayınvalidemden kilometrelerce uzakta yaşayasım geliyor.
gayet iyi niyetiyle sizi düşünerek böyle yapmış, sağolsun ama ben de sizin yerinizde olsam bi zamandan sonra rahatsız olurdum bu durumdan.
Anladığım kadarıyla eşiniz sizin kararlarınza da saygılı bir insan sanırım. Ona söyleyin..
İşinin yemek yapmasına engel olmadığını belirtin.
Çünkü bu uzun süre böyle olursa, hep bu şekilde devam eder...

Ben yazmakta geç kaldım sanırım.
Sorun düzelmiş. Hayırlı olsun.:lepi:

canım gönül kırmamak istiyorsan burada eşine düşüyor en büyük görev.
onunla durumu konuş bence.
sana destek olmalı.yarın kaynanan gel dediğinde o da senin yanında olmalı ki inandırıcı olsun.
hem böylece sen kötü olmazsın.eşinin takınacağı tavır çok önemli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…