- Emoji Skoru
- 132.119
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi overthinkerbell
-
Doktor olmasına ağzım açık kaldı . Okul biter bitmez evlenmemiştir bu adam bi kaç yıl geçmiştir . Yemiş içmiş belki de kumar oynamış maaşını ki onların mezun olur olmaz maaşları olur herkes bilir bunu , adam karısının maaşına güvenerek geçmişteki borçlarına dek hesap ediyor . Kadın doktorla evlenmiş kemerleri sıkalım anama para ödeyelim diyor adam . Duyduğum en absürt konulardan sitedeSizin bu aileye borcunuz asla bitmez. Babaniz size kendi parasiyla alyans aldiginda bitirmeliydiniz hadi bitirmediniz . Oturun konusun benim aileme olan borcumuzu odeyelim once diyin babam benim icin cok masraf yapti , 1 mio civari borc var once benim babama odeyelim mahcup olmayalim de bakalim nasil cirkinlesecek. Siz elinizi verdikce kolunuzu isteyecekler
Takacaklari tek ziynet derken bozdurmayip da benim kullanacagim minvalinde soylemistim. Mevzuyu anlatayim derken belli yerlerde eksik anlatmisim. Diğer takilar zaten isciligi olmayan bozdururken deger kaybetmeyecek bileziklerdi. Dugunu sonbaharda yapacaktik o zaman, o parayi bankadaki vadeli hesaptan cikarmayalim siz altinlari verin biz de borca sayalim diye kendileri söylediler soylediler. Ben ilk basta soyleginizle simdi istedigini celisiyor dugun de ertelensin istemiyorum dedim. Yani zaten her söylediklerinde celiski vardi ben de onu aktardim.
Nöyyyy konu sahibi de mi doktor ? İkinci şokum . Yok anacığım kızı doktor yapmaktan vazgeçtim baksanıza geçinemiyorlarmış , düğün bile yapılamıyormuş borç paçalardan akıyormuş . Veririm 3 harfli marketlere . Onlar daha rahat evleniyorlar konu sahibine göreSonuç olarak düğünü onlar mı yaptı, siz mi yaptınız? Eşiniz krediyle neyin borcunu ödedi?
Ortalığa bir sürü çelişkili durum saçan kişi eşiniz.
İki doktor kendi düğününüzü kendiniz yapamıyorsanız zaten evlenmemeliydiniz. Kimse size düğün yapmak zorunda değil ama hem iki düğün yapmışsınız hem kimin neyi ödediği belli değil. Arada olan ailenize olmuş.
Olaylara verdiğiniz tepkiler de çok garip.
150 gram az değil. Zincir de ucuz oluverseydi, bu kadar olay çıkaracak bir şey yokmuş.
Yüzüğü babanız alıyor, sorun yok. Eşiniz size sormadan kredi çekiyor, problem etmeden hımm ok deyip altın bozup ödüyorsunuz. Ama ailesi 150 gram altın vermişken yanında taktıkları 14 ayar zincir sorun oluyor.
Gereksiz şeylere tepki gösterip boşanma sebebi olan şeyleri dünyanın en normal olayıymış gibi karşılamışsınız.
Ortada gerçekten araba borcu var mı bilmiyorum ama eşiniz ve ailesi bir maaşı kendilerine almayı kafaya koymuşlar.
O borç asla bitmez haberiniz olsun.
Sizin evinizi bir ömür siz geçindireceksiniz. Eşiniz de ailesinin evini geçindirecek. Amaçları bu.
Bu iş için de babasının aldığı yüzüğe tamam olan birinden daha iyi birini bulamazlardı.
Doktor olmasına ağzım açık kaldı . Okul biter bitmez evlenmemiştir bu adam bi kaç yıl geçmiştir . Yemiş içmiş belki de kumar oynamış maaşını ki onların mezun olur olmaz maaşları olur herkes bilir bunu , adam karısının maaşına güvenerek geçmişteki borçlarına dek hesap ediyor . Kadın doktorla evlenmiş kemerleri sıkalım anama para ödeyelim diyor adam . Duyduğum en absürt konulardan sitede
Yalnız bu adamlar sevgiliyken nişanlıyken toksik sinyallerini vermişler aslında , kadınlar görmek istememişler . Hep elalem için kendilerini yakmışlar . Elalem kocası var desin , elalem vayyy x in kocası şu meslekten ne şanslı desin diye .Birçok erkek sırf kendi annesine babasına bakmak için evleniyor, bu şekilde evlerine +1 fazladan maaş giriyor. Gelinlerinin parasını yiyon çooook kayınvalide kayınpeder var çevremde.
Özellikle şuan yaşı 25-40 olan erkekler yani hemen hemen yeni nesil erkekler ve erkek aileleri böyleler.
Bir aile var tanıdığımız, gelin resmen köpek gibi çalışıyor, eşinin ve eşinin ailesinin maaşı Tr ortalamasına göre çok iyi, ama zavallı kız resmen her tatilini her bayramını kayınvalideye gitmek için ve maaşını sürekli kendilerine yatıya gelen kayınvalidesine harcıyor. Anneliğinden ne kendisi ne çocukları hiçbir şey anlamadı. Evinin içi bile ev değil.
Yalnız bu adamlar sevgiliyken nişanlıyken toksik sinyallerini vermişler aslında , kadınlar görmek istememişler . Hep elalem için kendilerini yakmışlar . Elalem kocası var desin , elalem vayyy x in kocası şu meslekten ne şanslı desin diye .
Uyanıklar evlilik öncesi babanın üstüne araba alıp parasını da gelinin takılarıyla öderiz demişler. Aynen sonsuz güven için çok uygun tipler.
Valla herkesin hayat şartı, ailevi durumu vs farklıdır ama 2 doktor olarak düğün ve balayı yapılmıyorsa ben kendimi hiç evlenecek gibi hissedemedimNöyyyy konu sahibi de mi doktor ? İkinci şokum . Yok anacığım kızı doktor yapmaktan vazgeçtim baksanıza geçinemiyorlarmış , düğün bile yapılamıyormuş borç paçalardan akıyormuş . Veririm 3 harfli marketlere . Onlar daha rahat evleniyorlar konu sahibine göre
Ülkenin derece yapan gençlerinin çoğu tıp yazıyor artık mesleği sevse de sevmese de. İş garantisi var ülke ortalaması üstünde devamlı da artacak maaş var .Geçen düğüne gittim kız çalışmıyor adam da polis . Valla adam biriktirmiş altını da yerindeydi salon da şıktı . İki doktor geçim için para için kavga ediyorsa işin içinde başka işler var demektirValla herkesin hayat şartı, ailevi durumu vs farklıdır ama 2 doktor olarak düğün ve balayı yapılmıyorsa ben kendimi hiç evlenecek gibi hissedemedim.
Gerçi böyle markette çalışıp söz nişan düğün balayı hepsini 1 seneye sığdıran da var.
Satsın arabasını versin.Hanimlar merhaba.. beni son zamanlarda cok cok bunaltan bir konuda size fikir sormak istiyorum. Bizim evlilik surecimiz nikahi erken yaptigimiz icin (es durumu yapabilmek adina) biraz karmasikti. Es durumu tayini yaptiktan sonra 3-4 ay icinde dugun yapacaktik normalde. Bizim dugun salonuyla anlastigimiz gunun aksaminda esim bana “annemlerin bankada her cocugu icin ayirdigi esit miktarda para var ama onu bozdururlarsa getirisi azalacak onlarin da daha iki tane cocugu var okuyan, hayalleri var yapmak istedikleri var. O parayi bozdurmayalim diyorlar. Ben arabayi alirken onlardan 400bin tl degerinde altin/dolar borc almistim. Gunumuzde 1milyonu gecik bir para ediyor. Dugunden sonra takılan bilezikleri annemlere verelim hem borcum kapanmis olur hem annemlerin de bankadaki hesabi bozulmamis olur.” Dedi. Benim o an gozum dondu tabii cunku baska konularda da bana haksizlik ediliyor gibi hissediyordum. Nisanda set istemedik zorlamayalim diye sadece 2 tane 10gram ajda bilezik takildi onu esim kendi parasiyla almisti zaten. Bohca vs istemedik ayrica masraf etmesinler diye. Ayrica esim bana tektas almamisti henuz. Sozde takilan alyansi da babam aldi. Kayinvalidemler hic demedi yuzuk alinacak oglan tarafi alir vs diye. Onlardan ses cikmayinca da soz için gelecekler ortada yuzuk yok ben esime soyledim artik cikip alalim sonra kendi aramizda halledelim diye. Babamla birlikte almaya gittik babam odedi sag olsun. Neyse o donemden zaten ben evlenme teklifi etmedi esim, tektas da almadik o donemde gidip bakip beğenmemize rağmen. İyice asabim bozuldu yani bu dugun altinlarini annemlere verelim deyince. Bunu soyleyen de kayinvalidem bu arada. Demis ki “biz sana araba alirken yardim ettik o parayi bize geri odemedin. Dugundeki altinlari bize verin borcunu kapat”
Neyse ben o donem kabul etmedim bunu ve dugunu de erteledik. “Ben bu sekilde bu belirsizlikte dugun istemiyorum” dedim. Haftalarca bu yuzden kavga ettik esimle de. Neyse mevzu halledilmedi ama biz kavga etmekten yoruldugumuz icin artik konusmaz olduk bu konuyu. İlerleyen aylarda kayinvalidemle bu konuyu konusmak istedim ben ve kirildigimi soyledim. Kayinvalidem de “ben o donem dugunde takacagim bilezik icin akrabalardan 20gram borc altin aldim, onu kapatmak icin istedim sadece” dedi. Ben de “anne biz o kadar uzun sure kavga ettik sen de farkindaydin neden demedin bana, 20gram icin mi dugun altinlarini istediniz. 20 gram halledilmeyecek bi mebla degil ki.” Dedim. Kayinvalidem de “ben ilerde size ev vs alirken hibe edecegim belki o altinlari zaten” dedi. Neyse mevzu yine bu sekilde kapandi. Ama esimle aramizda bu arabanin borcu ara ara açılıyordu ben de en son artik ne yapacağımi sasirdim ve “madem illa odenecek bu borc, dugunden sonra duze cikinca azar azar odeyelim, su an eve alacağımiz esyayi bile defalarca kez dusunup aliyoruz borctan cikamadik” dedim. Vakit gecti dugunu yaptik, dugunden sonra balayina gidecegiz ama esim surekli plani erteliyor turlu bahanelerle. E dugun bitti biz tatile gitmeyecek miyiz diye ben sabah aksam otel villa vs bakiuorum. Esim en son altinlari kasaya koymaya gitmeden once dedi ki “dugunden bi hafta once annem beni aradi sen bize hic destek olmadin senin yuzunden biz zorlaniyoruz dedi ben de kredi cektim”
Benden habersiz 400 bin tl civari faizli kredi cekmis paranin bi kismini annesine gondermis, geri kalaniyla da iste dugun mekaninin kalan taksidi, dugunde ikram edilecek kuruyemisler, cikolatalar, meyveler ve yemek parasını, düğündeki fotoğrafcinin ve organizasyonun parasını odemis. Ve bana soyledigi sey de “anneme ben 50bin tl gonderdim zaten onlar biraz duze cikinca bana gonderecekmis parayi”
Yani annesine gonderdigi para 50bin tl ama paranin gerisi yine dugune gitmis. Ben de faize cok karsi oldugum icin dedim ki mecbur bileziklerden bozdurup kapatacagiz cunku bir sene odemesi var ve faizi yüksek. Hani kavga bile cikarmadim ya. Aslinda icime batan cok sey oldu bu surecte bana cok haksizlik edildigini dusundugum yer vardi. ailesi bana dugunde set takmadi, beni kuyumcu kuyumcu gezdirdiler bi hafta, ne istiyosan onu alalim dediler. Ben de “bi zincir alalim 50-55 cm yeter uzunlugu, ucuna bi altin takarsiniz. Hem bozdurunca da zarara sokacak bir sey olmamis olur” dedim. Ama kayınvalidem en son kendi dedigini yaptirdi 14 ayar zincir almis. Ben de esime “bana takacaklari tek ziynet bi tane zincirdi ne kupe istedim ne de islemeli bilezik/kunye istedim. O zinciri takmasinlar yolar atarim milletin icinde rezillik cikar” dedim. Annesi bozulmuş tabii ama bize “set icin ayirdigim para 80bin tl butcem bu kadar” dedigi gun kardesine borc para vermis (kardesi ev almisti onun pesinatini)
Ben de bunu esime soyledim, kendi gelinine ayiracak parasi yok ama kardesine borc para veriyor ayni gun dedim. Esim de “tamam biz alalim ne istiyorsan gidip. Ben sana hak veriyorum anneme de soyluyorum yaptığının mantiksiz oldugunu ama gunlerce de konussam kendi bildiginden sasmiyor ne yapayım” dedi. Ben de “istemiyorum bizim alacagimiz kolyeyi, bi de onun borcunu odeyemeyecegim dugunden sonra” dedim. Neyse biz esimle dugunden bi gun once gittik 3 tane tam altin aldik kayinvalidem onu takti dugunde kurdeleye baglayip. Cunku esime demis ki “ben mahcup oldum kiz tarafinda kolye takmayinca, bari kendi dugunumuzde mahcup olmayalim” demis.
Velhasil biz altini aldik dugunde onlari taktilar. Bi de 150gram bilezik taktilar.
Biz dugunden sonra altinlari bozdurduk esimin kredi borcunu kapattik kalan takilari da kasaya koyduk. Ama tatili uygun yollu gittik ki zaten benim istedigim gibi bizim planladigimiz gibi olmadı cunku ona butcemiz yoktu o anda. Psikolojik olarak da zaten tatil yapacak noktada değildik. Eve dondugumuzde de esim bana “harcamalara dikkat edelim de birimizin maasini ayirip annemlere borcu odeyelim” dedi, kavga ettik yine. Ya ben ne paranın bu kadar meselesini yaparim normalde ne de evlilikte butceyi ayri yapip ev arkadasi gibi yasama taraftariyim. Ama cidden ne keyfimize gore cikip bi yerlere gidebiliyoruz, ne yeni evliyiz deyip gezebiliyoruz, o kadar bunaldim ki. Hani esim eve kapanalim demiuor zaten o benden daha savurgan ve luks yasar. Oncesinde de hic birikmisi yoktu zaten maasini savurmus durmus. Yani ben de benden once alinmis bi arabanın borcunu odemek istemiyorum, esime de “satalim arabayi ver borcunu kendi biriktirdigimizle alabildigimiz neyse alalim borcunu da odeyelim kendimiz.” Dedim. Esim de “bana arabayi sattirma” diyor geri adim atmiyor. Altin dolar surekli yükseliyor borc da artiyor. Zaten kayinvalidem ne alindiysa ayni sekilde geri verilsin istiyor 24 ayar 30 gram bilezik, 6000 dolar, 5 ceyrek vs seklinde.
Bilmiyorum bencillik mi ediyorum, düşünemiyorum artik..
Çok haklısınız . Koca doktor kadın da kendini maddi manevi ezdiriyorsa , işi ve gidecek yeri olmayan kadınlarımız napsın ?Ya bu nasıl borçmuş anlamadım. Okudukça da şaşırdım. Tefeci mi bunlar ailece. Bu arada Kemal’im yapmaz demeyin ne akademisyenler kumar bağımlısı çıkıyor ne müdürler paravan düğün altınları ile borç ödettiriyor, gelinin ruhu duymadı. Düğünden sonra gözü açıldı. Bunlar daha benim etrafımda olan duyduklarım. Nice vardır böyle. Bu kadar insan da fikir belirtmiş bence yol yakınken bunların peşine düşün. Kanmayın. Gerekirse ilk etapta maaşınızı sakın sakın ortak giderler dışında vermeyin.
Konu sahibi diş hekimiymiş eşi ne hekimi acaba? Tefeciler birliğinin daimi üyesi olduğu kesin de.Nöyyyy konu sahibi de mi doktor ? İkinci şokum . Yok anacığım kızı doktor yapmaktan vazgeçtim baksanıza geçinemiyorlarmış , düğün bile yapılamıyormuş borç paçalardan akıyormuş . Veririm 3 harfli marketlere . Onlar daha rahat evleniyorlar konu sahibine göre
Vah ki vah ne diyelimBaştan mesleğinizi yzs
Ay kendiside uzman doktormuşOndan sonrasını okuyamayacağım artık. Kendini şu hallere düşüren bir uzman doktor bilemiyorum, çok çirkin sanırım karşısına çıkan tek insan ile evlenmiş. Evlenmek için babası ile yüzükleride kendileri almış koşa koşa. Kendi kök ailesinde de problem var demek. Üzücü.
++++
Konu sahibesi doktorla evlenicem diye kazığı yemiş
Ay cok komiksiniz kendim zaten hekimim niye doktorla evlenicem diye bi derdim olsun ki nasil fikir yurutmek bu