Esimin ailesine borcu

Doktor olmasına ağzım açık kaldı . Okul biter bitmez evlenmemiştir bu adam bi kaç yıl geçmiştir . Yemiş içmiş belki de kumar oynamış maaşını ki onların mezun olur olmaz maaşları olur herkes bilir bunu , adam karısının maaşına güvenerek geçmişteki borçlarına dek hesap ediyor . Kadın doktorla evlenmiş kemerleri sıkalım anama para ödeyelim diyor adam . Duyduğum en absürt konulardan sitede

Sonuç olarak düğünü onlar mı yaptı, siz mi yaptınız? Eşiniz krediyle neyin borcunu ödedi?
Ortalığa bir sürü çelişkili durum saçan kişi eşiniz.
İki doktor kendi düğününüzü kendiniz yapamıyorsanız zaten evlenmemeliydiniz. Kimse size düğün yapmak zorunda değil ama hem iki düğün yapmışsınız hem kimin neyi ödediği belli değil. Arada olan ailenize olmuş.

Olaylara verdiğiniz tepkiler de çok garip.
150 gram az değil. Zincir de ucuz oluverseydi, bu kadar olay çıkaracak bir şey yokmuş.
Yüzüğü babanız alıyor, sorun yok. Eşiniz size sormadan kredi çekiyor, problem etmeden hımm ok deyip altın bozup ödüyorsunuz. Ama ailesi 150 gram altın vermişken yanında taktıkları 14 ayar zincir sorun oluyor.
Gereksiz şeylere tepki gösterip boşanma sebebi olan şeyleri dünyanın en normal olayıymış gibi karşılamışsınız.

Ortada gerçekten araba borcu var mı bilmiyorum ama eşiniz ve ailesi bir maaşı kendilerine almayı kafaya koymuşlar.
O borç asla bitmez haberiniz olsun.
Sizin evinizi bir ömür siz geçindireceksiniz. Eşiniz de ailesinin evini geçindirecek. Amaçları bu.
Bu iş için de babasının aldığı yüzüğe tamam olan birinden daha iyi birini bulamazlardı.

Nöyyyy konu sahibi de mi doktor ? İkinci şokum . Yok anacığım kızı doktor yapmaktan vazgeçtim baksanıza geçinemiyorlarmış , düğün bile yapılamıyormuş borç paçalardan akıyormuş . Veririm 3 harfli marketlere . Onlar daha rahat evleniyorlar konu sahibine göre

Birçok erkek sırf kendi annesine babasına bakmak için evleniyor, bu şekilde evlerine +1 fazladan maaş giriyor. Gelinlerinin parasını yiyon çooook kayınvalide kayınpeder var çevremde.

Özellikle şuan yaşı 25-40 olan erkekler yani hemen hemen yeni nesil erkekler ve erkek aileleri böyleler.

Bir aile var tanıdığımız, gelin resmen köpek gibi çalışıyor, eşinin ve eşinin ailesinin maaşı Tr ortalamasına göre çok iyi, ama zavallı kız resmen her tatilini her bayramını kayınvalideye gitmek için ve maaşını sürekli kendilerine yatıya gelen kayınvalidesine harcıyor. Anneliğinden ne kendisi ne çocukları hiçbir şey anlamadı. Evinin içi bile ev değil.

Yalnız bu adamlar sevgiliyken nişanlıyken toksik sinyallerini vermişler aslında , kadınlar görmek istememişler . Hep elalem için kendilerini yakmışlar . Elalem kocası var desin , elalem vayyy x in kocası şu meslekten ne şanslı desin diye .

Görmüşlerdir. Değişir sanmışlardır. Bir daha sıfırdan biriyle tanışmak, ciddi yola girmek zor gelmiştir. Elimdekini yontarım demişlerdir.

Araba alındığında daha biz tanışmamıştık bile demişsiniz bir yorumunuzda. 1 senelik evli olduğunuza göre araba yıllar önce alınmış. Bu ‘doktor’ arkadaş ailesine borcunu neden zamanında ödememiş de şimdi evlenince bi anda ödenmesi elzem oldu? Kaldı ki 2 doktorun ailelerden bağımsız düğün yapamaması da ayrı bir konu.

Valla şaşırmadım. Dugun gibi şeylerden de soğudum. Herseyi okumadım ama okumadan da gerek yok bence. Bizzat annemden biliyorum hep kardesimin parasını yedi. Yok şu alınacak, yok ev alınacak.. bizimki hep berdi üzerine bindiler. En son annem güya ona rv parası biriktiyordu annem onj dayıma verdi. Benim de bütün birikmiş parami yemiş biri annem. O yzuden şaşırmıyorum bazı anne babalar bencil oluyor. Bence eş seçerken aileyle ilişkisine de bakmak lazım.sizin paranıza da göz diken kv deler olabiliyor.

Tum mesajlari tam okuyamadim ama siz ne yasadiginizin farkinda misiniz?
Yazdiklarinizi baskasi yazmis gibi okuyun. Dolandiriliyor gibisiniz.
Arabayi borcla almis ama babasinin uzerine. Esinize deyin ki, ver babana arabayı,bana da bir daha ne borctan ne ailenden bahset. Cunku boyle surekli para ,borc muhabbeti yapan aile olmaz.

Yeni evlisiniz duzgun esya almamissiniz, duzgun balayina gidememissiniz. Surekli bir yerlerden cikan para odeme muhabbeti.
Sevginizi kenara bırakın, mantiginizi devreye alin

Valla herkesin hayat şartı, ailevi durumu vs farklıdır ama 2 doktor olarak düğün ve balayı yapılmıyorsa ben kendimi hiç evlenecek gibi hissedemedim .
Gerçi böyle markette çalışıp söz nişan düğün balayı hepsini 1 seneye sığdıran da var.

Düğünde takılan altınlar gelinindir. Maaş da sizin maaşınız. Şimdi sınırı çizmezseniz daha çoook sömürecekler sizi. Eşinizin evlenmeden önceki borcu sizi ırgalamaz.
Birkaç kişi yazmış cevap vermemişsiniz. Sizin aileniz de düğün yapmış altın takmış ama onlara ödenen bir şey yok. Madem yapılan masraflar ödenecek o zaman iki tarafa da ödensin.
Siz eşek olduğunuz sürece semer vuran çok olur.

Ülkenin derece yapan gençlerinin çoğu tıp yazıyor artık mesleği sevse de sevmese de. İş garantisi var ülke ortalaması üstünde devamlı da artacak maaş var .Geçen düğüne gittim kız çalışmıyor adam da polis . Valla adam biriktirmiş altını da yerindeydi salon da şıktı . İki doktor geçim için para için kavga ediyorsa işin içinde başka işler var demektir

Sunu gercekten anlamadim. 150 gr altin takribi 1 milyon 50 bin tl ye denk geliyor. 400 bin borcu varsa esinizin bunu ondan dusebilirlerdi. Icinden bir 400 binde düğün yemek vs masrafindan dusseler geriye yaklasik 250 bin kaliyor. Bunu size hic yansitmadan aralarında halledip size 250 bin lik 10 gr.dan 3 4 adet bilezik taksalar ogullarina düğün yapan, ogullarinin ailesine borcu olmayan, ustelikde geline 3 4 bilezik takan gayet eli genis bir aile imaji cizecekken neden 150 gr altin takip geline oglumun borcu vardi yok dugun masrafi vardi diyorlar gercekren hic anlamadim. Haksiz miyim ya cok sacma degil mi

Satsın arabasını versin.
Dolandırıcı gibi bu ne ya.
Sizinle evlenmeden önce bu borc yok muydu? Sizi finansör almis bu adam,ikiniz çalışıp ödeyin diye. Boşansaniz araba onun zaten zira sizden önce almis,ama borcunu sizinle birlikte ödeyecek oldu.
5 kurus vermeyin bu adama.
Krediyi de kendisi ödesin

Ya bu nasıl borçmuş anlamadım. Okudukça da şaşırdım. Tefeci mi bunlar ailece. Bu arada Kemal’im yapmaz demeyin ne akademisyenler kumar bağımlısı çıkıyor ne müdürler paravan düğün altınları ile borç ödettiriyor, gelinin ruhu duymadı. Düğünden sonra gözü açıldı. Bunlar daha benim etrafımda olan duyduklarım. Nice vardır böyle. Bu kadar insan da fikir belirtmiş bence yol yakınken bunların peşine düşün. Kanmayın. Gerekirse ilk etapta maaşınızı sakın sakın ortak giderler dışında vermeyin.

Çok haklısınız . Koca doktor kadın da kendini maddi manevi ezdiriyorsa , işi ve gidecek yeri olmayan kadınlarımız napsın ?

Doktor olduğunuz yerde acayip şaşırdım. Hesap yapmayı bilmeyen doktor olduğunuzu sanmıyorum. Evlenmeden önce ailesine borcunu ödemeliydi. Kaldı ki arabayı da babasının üzerine yapmış. Siz o borçu verince arabayı üzerinize vereceğini düşünmüş olamazsınız. Alım satım parası vermeyelim sizin zaten diyecekler. Bu tip aile eder. Siz karı koca doktorsunuz diye, ailesi sömürüyor. Başka açıklaması yok bunun. Emin olun o araba parası ile kalmayacak.

Herşeyi geçtim Babanızın yüzük parasını ödemesine nasıl katlandınız ya… o kadar büyütmüş okutmuş kızını doktor etmiş adam. Maddi olarak bolluk içinde olmalıydınız. Daha balayına gidememişsiniz.

Yaz tatilinde çalışan, eşi doktor olan bir hanım, 2 kez otel tatiline, bir de Paris tatiline gittiler ya. Nasıl borç içindesiniz siz. Var bunda işler….

Konu sahibi diş hekimiymiş eşi ne hekimi acaba? Tefeciler birliğinin daimi üyesi olduğu kesin de.

++++
Konu sahibesi doktorla evlenicem diye kazığı yemiş

rezillik cidden , ya gercekten cok cirkin , ya cok zeki degil .

Ay cok komiksiniz kendim zaten hekimim niye doktorla evlenicem diye bi derdim olsun ki nasil fikir yurutmek bu

cok komigim evet :) bir de doktor olarak mi cekiyorsun bu derdi ? ciddi misin ? hayir bir de doktor olarak bula bula bunu mu buldun ? hic mi onurun gururun yoktu da , yüzügü bile kendin aldin ? hadi ama bu kadar caresiz olamazdin gercekten tatlim sen bence kim daha komik oturup bir daha düsün !

`