Eşimin ailesine düşkünlüğü beni ondan soğuttu

B
Çoğu erkek eşiniz gibi bir de benimki gibi ne ailesine ne karısına düşkün olmayanlar var aman aman. Çevremden gördüğüm zamanla eşinin çocuğunun çekirdek ailesinin kıymetini anlıyor erkekler çünkü aile kıymetini biliyor bu güzel bir şey aslında. Size tavsiyem ailen şöyle böyle sen öyle davrandın demeyin. Zaten sorunlu insanlar değillermiş tatlı tatlı mesafe koymaya çalışın. Siz ailesini istemiyorsunuz izlenimi oluştukça kesinlikle daha çok ailesine sarılacak. Erkekler hep öyle yapıyor. Size karşı da başbaşayken iyiymiş siz de o konuları hiç açmazsanız zamanla sizin yanınızda daha çok huzur bulacağı için o mesafe kurulacaktır. Mutluluklar dilerim
Bende bu korkumdan dolayı kötülemiyorum ailesini derler ya kötüledikçe erkek daha çok yakşaşır diye bu yüzden. Evet ailesi ile sorunum yok ama kültürlerimiz bambaşka uyuşamıyoruz pek

Evet başlıktanda anlaşılacağı gibi... malesef kv olsun görümcelerim olsun iyidir aman aman sorunum yok ama eşimin onlara olan düşkünlüğü beni onlardan da soğutuyor en başında böyleydi arkadaşlar toplu bir yere gezmeye gideriz mesela eşim anne babası kardeşleri ile foto çektirir ben sadece fotoyu çeken olurum bana demez ki gel çekinelim yada onlar varken bana çok bişey demez muhatap olmaz ama kimse yokken vs aşkımlar canımlar.. eşim hödükte bir insandır geçmişten gelen bu hırs beni soğuttu telefonda annesi ile 1-2 saat konuşur yani benimle sohbeti pek yoktur ve üzülüyorum böyle olmasına da kız kardeşleri gelir bize oturur onlarla film seçer demez ki sende bunu izler misin diye ama ben seçeyim filmi kardeşine aorar iyi mi izler misin diye bu bi örnek arkadaşlar bunda ne var demeyin genelde böyle ailesinin yanında beni görmezden geliyo düşünün herkesle foto çekiniliyo ben sap gibi bir köşede annesi diyo eşinle de olsun foton biz burda daha önce çektirdik diyo 😒 ben konusunu açtığım zman utanıyorum anne babamın yanında senle foto çekinmeye diyo yada espri yapmaya vs. Bu insnlarla arada görüşsem neyse çok sık görüşüyoruz ve o ortamda çok geriliyorum ruh gibi oldugum için. Mesela gezmeye gidelim buraya bizimkilerle gelelim kahvaltıya der yada bişey alalım bzimkilere de alalım der ya tamam gideriz alırız da ilk gittiğimiz yerde düşündüğü aklına gelen ilk şey ailesiyle oraya gitmek. Ben ararım ailen gelcekmiş bu akşam diyim işten hemen erken çıkar gelir dolu dolu alışveriş yapar hiçbi eksik olmasın der sanki ayda bir geliyolarmış gibi ben erken çık desem saydırır ama bana. Daha çok örnek var kendimi çok değersiz hissediyorum konuşasım yüzünü göresim gelmiyor adamı da ailesini de.. destekli mesajlar atın lütfen çok doluyum
Sadece sende yok bacim bende bir tane kardesleri dedimi akan sular durur tel.koca bir gun konusur daha doymazlar gece grup konusmasi yaparlar

1-2 kere denedim kabullenmiyo benim abarttığımı düşünüyor bazen hak veriyor onlarda ders niteliği taşımıyor
Bu yapıyı degistirmek malesef cok zor. Hic onun yaptigini yapmayi denediniz mi peki mesela o ailesiyle cok sık gorusuyor ya sizde ailenizle sık gorusseniz. Annem kahvaltiya gelicek annemlerle suraya gidecez onun yaptigi gibi yapsaniz fark edermi durumu acaba. Hani onunla sizde gidiyosunuz ama dislaniyosunuz ya. Siz onu hic goturmeseniz mesela. Yazinizdan anladigima gore sanki ailesinin yaninda ailesine bisey ispatlamaya calisiyor gibi yani şoyle soyliyim benim aklima gelen şey sanki ailesine sizden bezmis muhabbetleri yapiyor siz yokken. Siz varkende yakın davranamiyor sozlerini yutmamak icin hani annesi ya da kardesi hani boyle diyordun noldu der belki diye.

Anne babasınin yaninda sizinle fotograf cekilmekten utanmasina bir sey diyemem. Boyle yetistirilmisse bunu yıkmak kolay degil. Ama hareketlerini kisitlaya kisitlaya bulundugu bir ortamda surekli bulunmak istemesi, sizi de goturmesi yanlis.

Anne babasınin yaninda sizinle fotograf cekilmekten utanmasina bir sey diyemem. Boyle yetistirilmisse bunu yıkmak kolay degil. Ama hareketlerini kisitlaya kisitlaya bulundugu bir ortamda surekli bulunmak istemesi, sizi de goturmesi yanlis.
Ya ben bunuda anlamiyorum iste bi adam anne babasinin yaninda saddce fotograf cekilmeye nasil utaniyor sarilsin etsin demiyor ki kadin alt tarafi bir fotograf uzuldum konu sahibine kendisini hep dis kapinin mandali gibi goruyo hic bir zaman aileye dahil gormez bu sekilde benimseyemez. Ve gercekten madem utaniyor niye goturuyor cok dogru

Eşimin aklından geçer ben dile getiririm mesela alışverişe çıkınca AA bak tam annenlik derim alalım mı vs konusuruz ortak karar veririz hani siz de ortak karar almaz misiniz yoksa direk teklifsiz hareketleri mı var orayı pek anlamadım , ya aslında anormal olan bir şey de yok ama bana göre yok demekki size sıkıntı oluyor bu durumlar yani konuşunca bu alışkanlıklar huylar değişmez daha beter olur diye düşünüyorum

Eşim evlenmemize 2 ay kala yaşayacağımız eve geçmişti önemli bir sınavı vardı benle aynı şehirdeydik zaten doğum gününde hediyeler aldım pasta vs eve gittim bunun doğum gününü kutlamak için neyse kutladık annesi aradı sana geliyoruz diye diyemedi ki bugün doğum günüm makarone ile buluşcam tamam dedi bana da aşkım sen git dedi ailesi de belki kutlayacaktır diyenlere söylim ailesi o gün doğum günü oldugundan bile haberleri yoktu. Burdan başladık burdan anlamalıydım...

Aslinda her sey belliymis...

Ya ben bunuda anlamiyorum iste bi adam anne babasinin yaninda saddce fotograf cekilmeye nasil utaniyor sarilsin etsin demiyor ki kadin alt tarafi bir fotograf uzuldum konu sahibine kendisini hep dis kapinin mandali gibi goruyo hic bir zaman aileye dahil gormez bu sekilde benimseyemez. Ve gercekten madem utaniyor niye goturuyor cok dogru

Benim yetistirilme tarzima göre de cok anormal bir durum ama bazi cevreler böyle.
Isyerimden bir kiz nisan yapti. Nişandan 1 ay sonra dogumgunuydu nisanlisi tektasini o zaman almis. Kiz babasinin yaninda takmaya cekiniyor mesela. Nisanlin bu yani, 3 5 ay sonra evleneceksin. Baban da elbetteki sureclerden haberdar. Yok takmıyor kiz.

Bu yapıyı degistirmek malesef cok zor. Hic onun yaptigini yapmayi denediniz mi peki mesela o ailesiyle cok sık gorusuyor ya sizde ailenizle sık gorusseniz. Annem kahvaltiya gelicek annemlerle suraya gidecez onun yaptigi gibi yapsaniz fark edermi durumu acaba. Hani onunla sizde gidiyosunuz ama dislaniyosunuz ya. Siz onu hic goturmeseniz mesela. Yazinizdan anladigima gore sanki ailesinin yaninda ailesine bisey ispatlamaya calisiyor gibi yani şoyle soyliyim benim aklima gelen şey sanki ailesine sizden bezmis muhabbetleri yapiyor siz yokken. Siz varkende yakın davranamiyor sozlerini yutmamak icin hani annesi ya da kardesi hani boyle diyordun noldu der belki diye.
Ailem yakın olsa öyle yapıcam da malesef.. ya öyle dediğiniz gibi değildir benden yakınmaz ailesine buna eminim ama asıl onun ego sorunu var bence kendini şöyle kanıtlamaya çalışıyor bak ben ona böyle davranıyorum ama o beni yine seviyo sevecek gibi yani böyle düşünüyorum artık

Aslinda her sey belliymis...

Benim yetistirilme tarzima göre de cok anormal bir durum ama bazi cevreler böyle.
Isyerimden bir kiz nisan yapti. Nişandan 1 ay sonra dogumgunuydu nisanlisi tektasini o zaman almis. Kiz babasinin yaninda takmaya cekiniyor mesela. Nisanlin bu yani, 3 5 ay sonra evleneceksin. Baban da elbetteki sureclerden haberdar. Yok takmıyor kiz.
Inanamiyorum ya adi ustunde nişanlisin sevgili degil sözlude degil. Yani bence sozlude olsa sorun yokta yani nisandan sonra dugun gelir yani ne olucak simdi takmazsa ne anlami varki bekarken yuzuk takmak daha guzel bence daha bi heyecanli farkli gelir bana

Ailem yakın olsa öyle yapıcam da malesef.. ya öyle dediğiniz gibi değildir benden yakınmaz ailesine buna eminim ama asıl onun ego sorunu var bence kendini şöyle kanıtlamaya çalışıyor bak ben ona böyle davranıyorum ama o beni yine seviyo sevecek gibi yani böyle düşünüyorum artık
Ama buda bencillik ya boyle cok sacma. Sizde gorumceleriyle ondan daha iyi olun o zaman mesela o biseyler yapiyo ya ondan once siz yapin ya biz kizkiza yapicaz ya da kizkiza takilicaz senin ne isin var gibi dislaya bilirsin. Bi sekilde bu tavrindan vazgecmek zorunda ya da sizinde dediginiz gibi egosundan belki ailesiyle sizi oyle gorunce farkinda olmadan egolu halleri kendiliginden yok olur

Evet başlıktanda anlaşılacağı gibi... malesef kv olsun görümcelerim olsun iyidir aman aman sorunum yok ama eşimin onlara olan düşkünlüğü beni onlardan da soğutuyor en başında böyleydi arkadaşlar toplu bir yere gezmeye gideriz mesela eşim anne babası kardeşleri ile foto çektirir ben sadece fotoyu çeken olurum bana demez ki gel çekinelim yada onlar varken bana çok bişey demez muhatap olmaz ama kimse yokken vs aşkımlar canımlar.. eşim hödükte bir insandır geçmişten gelen bu hırs beni soğuttu telefonda annesi ile 1-2 saat konuşur yani benimle sohbeti pek yoktur ve üzülüyorum böyle olmasına da kız kardeşleri gelir bize oturur onlarla film seçer demez ki sende bunu izler misin diye ama ben seçeyim filmi kardeşine aorar iyi mi izler misin diye bu bi örnek arkadaşlar bunda ne var demeyin genelde böyle ailesinin yanında beni görmezden geliyo düşünün herkesle foto çekiniliyo ben sap gibi bir köşede annesi diyo eşinle de olsun foton biz burda daha önce çektirdik diyo 😒 ben konusunu açtığım zman utanıyorum anne babamın yanında senle foto çekinmeye diyo yada espri yapmaya vs. Bu insnlarla arada görüşsem neyse çok sık görüşüyoruz ve o ortamda çok geriliyorum ruh gibi oldugum için. Mesela gezmeye gidelim buraya bizimkilerle gelelim kahvaltıya der yada bişey alalım bzimkilere de alalım der ya tamam gideriz alırız da ilk gittiğimiz yerde düşündüğü aklına gelen ilk şey ailesiyle oraya gitmek. Ben ararım ailen gelcekmiş bu akşam diyim işten hemen erken çıkar gelir dolu dolu alışveriş yapar hiçbi eksik olmasın der sanki ayda bir geliyolarmış gibi ben erken çık desem saydırır ama bana. Daha çok örnek var kendimi çok değersiz hissediyorum konuşasım yüzünü göresim gelmiyor adamı da ailesini de.. destekli mesajlar atın lütfen çok doluyum
Eşin anne baba kardeş - eş arasında denge kuramıyor. Belki bekarken ya da çocukken çok mu uğraştılar sen evlenince bizi unutursun vs diyerek, o da bunların etkisinden kurtulamıyor olabilir mi acaba?

Eşin anne baba kardeş - eş arasında denge kuramıyor. Belki bekarken ya da çocukken çok mu uğraştılar sen evlenince bizi unutursun vs diyerek, o da bunların etkisinden kurtulamıyor olabilir mi acaba?
Hiç bilmiyorum ama şu konu oluyo sen büyüksün sen kolaçan ediceksin gibi. Ama dediğinizi de demiş olabilirler şimdiki bekar kayınlarıma deniliyor tam öyle olmasa da bana yapmadın ona yaparsın kesin vs vs (temizlik yemek gibi)

Ama buda bencillik ya boyle cok sacma. Sizde gorumceleriyle ondan daha iyi olun o zaman mesela o biseyler yapiyo ya ondan once siz yapin ya biz kizkiza yapicaz ya da kizkiza takilicaz senin ne isin var gibi dislaya bilirsin. Bi sekilde bu tavrindan vazgecmek zorunda ya da sizinde dediginiz gibi egosundan belki ailesiyle sizi oyle gorunce farkinda olmadan egolu halleri kendiliginden yok olur
Görümcelerle çok aktivite vs yapacak yakınlıkta değiliz konuşuruz vs ama bi mesafemiz vardır ki öyle dediğiniz gibi olsa eşim dünyanın en mutlusu olur ailesiyle böyle oldugum için

Çok kavgalar ettik şuanda bile kavgalıyız boşanma konularını açtım evde artık sinir krizi geçirdim. Hamileyim ben o kaynım istediği için beni iş çıkışı almaya gelmiyo eltimi yolda kalmış eve bırakmak için onu almaya gidiyo ben de o koca karınla otobüslerdeyim bu olayda ipler koptu
Yok artık bunu yanına bırskmadınız umarım

Konunu ve yorumları okudum. Bence sen hislerine haklısın ve bunu fazlasıyla hayatının merkezine koymuşsun mesele bu. Her kadın buna benzer durumlar yaşar az ya da çok. Buna takılıp kalmamanı tavsiye ederim. Eminim seni seviyor ve değer veriyor ancak yetişme tarzı farklı. Sana nacizane tavsiyem kendini çok sev. Kendine çalış. Daha bakımlı ol daha güzel giyin daha neşeli ol. Olmasanda öyle görün. Ailesi ile ilgili fazla konuşma o konuşursa sen hmm öyle mi de geç. Derine inme. Çiçek açsın yüzünde. Çocuğunla neşeli vakit geçir. Sen önemsedikce bu böyle devam edecek

Yapamıyorum.. insan yerine konulmamak dokunuyor bana işim gücüm mesleğim var elim yüzüm temiz ailemden iyi ahlak aldım şimdi eşim böyle diye yaranmak istemiyorum ezilmek istemiyorum
Benim eşimin bir degisik versiyonu.Cok konuya yazdim buna da yazayim size ornek olsun diye.Benim esim de universite vs zamanlarinda vakit geciremedim der ve yapisik gezdik 3 sene.uzaklik bile yildirmadi.anne ile yatip anne ile kalkiyorduk.anne hic sakınmadan o da her an her firsatta telefonda bizi kontrol ediyordu.ablalar desen beni kabullenmedi.nefret ediyorum ikisinden de.daha da gormek istemiyorum yuzlerini.kendi mutsuzluklarinda bogulsunlar.hic istemezdim boyle cumleler soylemek.hep hediyelerle guler yuzle gittim yanlarina.ama bu kadari enayilik artik.iyi gunumde kotu gunumde bir konusmadilar benle.allah herkese icinden gecenleri yasatsin baska bisi demiyorum neyse.ustune ustluk esim her tartismada bosanalim diyordu.
Kayinvalide bizdeyken benim sinirlerim bosaldi.dedim ki bosaniyoruz biz sebebi de kocamin kafasi halen sizde sizin evde bu eve girmedi kafasi evliligi benimseyemedi dedim vs vs vs.bu lafi bile kabullenemediler dusun.evden cikardi beni esim.ben de ailemin yanina gittim.neyse 3 aylik surec kaldim annemde.dava dosyasini baslattim ve esyalarimi almaya eve geldim.arada daha cok olaylar var ama ozetle anafikir şu.
Beni bosanalim fikriyle bastirip ailem ailem diye uyum saglamaya zorluyormus.3 senede sinir krizi ile anca bazi seyleri su yuzune cikardim.Ben degil siz uyum saglayin bana dedim.Bosanacaksan evraklarim hazir buyur anlasmali yapalim dedim.
Halen beni bastirmaya calisiyor ama yoook .benim aileme gelince bir yemek yemez onun annesi Sultan hanim efendi.yok oyle yagma.Daha antlaşma metni imzalamadik.Bakalim kim galip cikacak.

Her seferinde gitmek istemedigini soyle o zaman. Eger bir iki cinnet hali gecirmezsen bu sonsuza dek boyle gider. Erkeklere biraz sesini çıkartacaksın .
Bunu inanin yasayarak anladim.Harikasiniz kizlar.Sesini cikartacaksin ve guclu duracaksin.Iyi bir cinnet silkeler onlari.

Back
X