eşimin ailesine düşkünlüğü

İlk evlendiğimiz dönem aynen senin yaşadıklarını yaşamıştım. Gelin diye çağırdıklarında gitmeyince kayınvalidem çok ağladım diye birkaç gün sonra anlatıyordu. Haftada 3-4 kere gidiyorduk gene de niye gelmiyorsunuz diyorlardı. Oğlum olympias ankara da okumuş ailesi alışmıştır 5 senede . Biz her kahvaltıya oturuşumuzda seni göremeyince ağlıyoruz diyorlardı. Bir değil iki değil... En son eşime dedim bukadar üzülüyolarsa birdaha böyle söylediklerinde seni bırakıp eve gelicem bu ne böyle dedim. Hakketen bırakcak duruma da gelmiştim. E tabi tartışmalar... Senin ailene nekadar gidiliyosa benim aileme de okadar gidilecek dedim. E tabi 3-3 6 gün dışarda olamayacağımıza göre. Hem ikimiz de çalışıyoruz. 8 de evde oluyoruz. Evimin işi , iş yorgunluğu stresi... Eve cumartesileri yarım güne temizlikçi buldurdum. Cumartesi akşamları annemlere yemeğe gittik. Pazarları kayınvalidemlere gittik. BUnunla yetinmediklerinde gelmiyorsunuz dediklerinde ben gitmedim eşimi gönderdim. Bensiz gidince de kendini eksik hissetti .Canı sıkıldı. Yetiştireceğim işlerim oluyordu. Ev işlerim oluyordu yapmam gereken onları yapıyordum.

Sık sık başka gelinleri anlatıyordu. Yok çocuğu bırakıyormuş babaannesine , çocuk 15 gün kalıyormuş... Yok kayınvalidesinin anahtarı varmış ... Kendi açıp gelinininn evine giriyormuş. Hiçbirine müsade etmedim. Bu şekilde iç içe yaşayan gelinler de ayrılma noktasına geldiler. Kendi çocuklarıyla ve eşleriyle sağlklı bağları olamadı. Annem kırılmasın derken eşleriyle araları bozulan damat da nasıl ikna etsem de eşim baba evinden geri dönse diye düşünür durumda.

Herkes bizim haftalık programımıza alıştı. Gık çıkmıyo artık. Sülalede de kayınvalideme en iyi gelin seninki çıktı diyorlarmış. Ne fayda ben soğuduktan sonra. Ama ben haftalık ziyaretimi yapıyorum. Hasta olduklarında yemeği yapıyorum. Normal zamanlarda sofra kurma kaldırma , bulaşık yıkama işlerini yapıyorum. Hiçbir sülale dedikodusuna katılmıyorum. Eşime de söyledim ben sevmiyorum böyle sohbetleri diye o da onayladı. Kayınvalidemle çok çok farklı olduğumuzu ve anlaşamayacağımızı anladı. Durumumuz şu an bu.

Evimin huzurunu sağlamak zorundasın , her gün kavga gürültü böyle ömür yaşamak istemiyorum de. Her gün annesini görmek istiyorsa evlenmeseymiş. Koy kurallarını söyle. Böyle kavga gürültü gidecekse çok dikkat et sakın hamile kalma. Çocuk olunca evden çıkmıyorlar.

Son düzenleme:
Bir de iki görümcem de kayınvalidelerine ayda bir zor gider olunca bizim program en iyisi oldu. Bekar görümcen varsa durum onun kayınvalide kavgalarıyla düzelebilir.

ben hergün gidiyorumda yaranamıyorum bi ana kuzusuda bende var evleneli 1,5sene oldu çıldırcam 1,5 senedir hergün ailesine giderim eşimle bi yere gidecegemiz zamanlar bile yarım saatte olsa illa anasına ugrar anasının agzına bakar dolduruşuna gelir bana laf sokmasına göz yumar altında art niyet arama diye bana kızar ama ben en ufak bişey söyleyim kıyametler kopar
yeni dogmuş bebegime yemek sularından çorba vermesine göz yumar ben söyleyince haksız olurum
bana gelip haklısın der ama afra tafra surat yanına yaklaşılmaz haklılıgım nerde arayıp duruyorum
kendi benim babamın laflarını gelir bana anlatır benden anlayış bekler ama aynı anlayışı kendi göstermez vs.saymaya devam edersem sayfalar alır ben çözümü bilmiyorum bilen varsa banada anlatsın
ha belki çözüm şu olabilir benim babamda böyleydi annem kanser oldu babam oldu melek şimdi öyle agzına bakıyor neye yaradı hiçbişeye ilerde bizede bişey olursa belki o zaman kıymete bineriz

Ayy kıyamam ya Allah akıl fikir versin eşine inşallah. Kendi uğrasın her gün . Sen in evin işin çocuğun . Bir bahane uydur. Yavaş yavaş alışırlar. Sülaledeki diğer gelinler de her gün uğruyor mu? Hiç sanmıyorum.

kendide ben gidince gider benim evimin işi falan olmuyomuş çocuk zaten onlara gitmek için en büyük bahane özlüyorlarmış alışacagını sanmıyorum bence bi insan 7 de neyse 70 de de o evin tek oglu başka gelin yok malesef

ben kayınvalideleri çok bencil buluyorum kız anneleri çok duyarlı olurken onlar sadece kendi mutluluklarını ,kendilerine keyif veren şeyleri düşünüyorlar.Büyük konuşmak istemem ilerde oğlum olursa ben nasl bir kayınvalide olurum bilemicem ama kimseyi huzursuz etmezmişim gibi geliyor..Bizimkinde hiç siz karı koca çalışıyorsunuz bi pazar gününüz var beraber takılın düşüncesi yok nedense çok mutlu oluyormuş hep beraber olunca öyle söylüyor..her pazar bir organizasyon yapmaya kalkışmıştır. 10 aydır evliyiz. cumartesi bile beraber vakit geçirmiş olsak pazar günü çağırmazsa olmaz ben eşime hiç yansıtmadan ya da daha önce de bahsettğim gib kayınvalidemden önce davranıp plan yaparak bazı pazar günlerimizi kurtardığım oldu ama kesin çözümü yok ..hergün inşallah bugün çağırmaz inşallah aramaz demekten alamıyorum kendimi..bi de vicdansız olabiliyorlar bazen bu kadarına önceden olsa ihtimal vermezdim ama ramazanda iftara davet ettiğimde resmen görmüş oldum..iftara davet ettiğim gün telefonlaştık kendini çok yorma dedi (meğer kendi gelince yorcakmış onden öyle sölemiş sanırım)
ben de haftalık temizliği yaptığımı başka zamanım olmadığı için bugüne sığdırdığımdan bahsettim tabi anlayana..herneyse sadece kayınvalidemler değil eşimin başka akrabalarını da davet ettik onlarla 10-12 kişilik iftar yemeği hazırladım ağırladım çay ,tatlı çerez derken ..kayınvalidem balkonda keyfe bi başladı hiç kalkmak istemiyo..kalkalım diolar saçma bahanelerle oturmaya devam ediyo kayınvalidem haricinde herkes yorulduğumu farkediyor o öle sölenince alay eder gibi gülüyor ..zar zor gece bir buçukta kalkabildiler ..ama öyle yorulmuştum ki sahura da kalıcaklar diye korkmuştum..eşime de sahura kalsınlar diye ısrar etme demiştim öncesinde demez olaydım suçlu ben oldum misafire yorgun görünmüşüm güzel yemekleri kendimi ıspatlamak için yapıyormuşum kayınvalidem sahura kalın dediği çok olmuştur ama bizim iftardan sonra uğradığımız zamanlarda ki ben kayınvalidemle bir miyim annem bana kıyamazken kayınvalidem canıma okumaya çalışıyor ... Allah herkesin niyetine göre verir inşallah diyorum..kayınvalidemde ben iyi niyet göremiyorum maalesef

aynı şeyler yaşanıyo demekki ya..yani bu eşlerdenmi kaynaklanıyo yoksa kayınvalidelerdenmi anlayamıyorum ben..yazdıklarını okuduğumda benden bahsediyosun dedim resmen ve biz sırf bu sorunlar yüzünden bi süreliğine evlerimizi bile ayrdık şuan.bi süre mi olur onuda bilemiyorum gerçi.

Evinizi nasıl ayırdınız ?
Siz mi gittiniz ?
Annenin yanına mı gittiniz ?

allah yardımcın olsun.
''Aldırmadan gidemiyorsa, aldırmadan kalmayı bilmeli insan. Çünkü henüz icat edilmedi; anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan.''
demiş şair.

bende sadece benim eşim böyle sanardım demekki tek değilmiş benim eşimde nışanlıyken farklıydı ben ne istersem ne düşünürsem yalansız dolansız anlatırım ailemden bunu örendım böyle yetıştım nişanlanmadanda nışanlıykende evlilikten isteklerimi açık açık söyledim ama erkekler bizler gibi değil hani bir laf varya alana kadar aynen öyle oluyo malisef banada herkez dedi yapamazsın sen bu aileyle etme yapma diye ama ben eşime inandım annemin evinde bırakın yemek yapmayı ev süpürmedim evlendim hergün kayınvalideme gittim biz arnavut asıllıyız eşimin aileside börek bile yaptım tek başına bır evini süpürmedi ben evlendim evleneli 2 hafta sonra başladı laf sokmalarki bile bile evlendi oğlu anem söledi ona benim kızım böyle yetıştı bunu yapamaz bunu ıstemez işine gelmıosa ayartsaydı oğlunu , yok annem anne değilmişte iş öretmemiş onun kızı şöyleymiş böyleymiş ben dantel sevmıyomuşum biyerim kalkmıomuş ondanmış ve direk yüzüme söyleniyo hadı diyosun eşinin annesi eşinin hatrı belli etme eşine annesini kotuleme arada bırakma ama olmuyo patlıosun bi süre sonra yok adet yok gelenek sanki ben uzaydan geldım tabi bütün bunların faturası kocana kesilio haklı olarak olmuo oda olmuo evliliğin yıpranıo yıprandıda artık birbirimize eskisi gibi bakmıyoruz görmüyoruz ne yapılsa hep beraber eşim abisi karısı çocuğu annesi babası heryere beraber baş başa bıyere gıtmeye kalksak suratlar on kat neymış annesı sıkılıomuş git be kadın al kocanı gez sende ne ışın var senın benım yanımda cafeyemı gıderım baramı sınemayamı yaşıtımmısın sen benım hep hasta oğullarıda düşkün telefon eder yanımda oturuo turp gıbı çok hastayım oğlum öluyorum işte yapamadım sonra ben ye azar yardım etmıomusun anneme kendı evımde var oturmasanda tozlanıyo işin oluo gucun oluo bır sene böyle devam etti evlenene kadar yenıyken gıderız bır süre dedi sevgili kocam evlendık annesı bır sene geelceksın dedı baktım oğluda ben öle demedım bır sene gıtcez dıo hadı gıttım sabır çeke çeke geç gıttım evımı temızledım geç geldım dıe laf yedım erken gıttım ışımı bıraktım pis oldum bır sene doldu dedım doldu süre geçelim evimize sanki o şartı koşan onlar deılmış gıbı suçlu gene ben oldum herşeyı zorla yaptırdım gezme tozma yok zaten evde uyuklar dururuz 60 yaşındayız çunku artık umrumdada değil zaten öyle böyle ayırdım evimi kocamada dedim çocumda oluyo sana zerre kadar ıhtıyacım yok ben senın önceliğin olmadım şimdiye kadar şimdiden sonrada sen benım önceliğim değilsin getir bize parayı napıosan yap ıstersen gıt annenle babanın ortasında yat hıç gelme eve çocunun uzerındede hakkın yok benım uzerımdede herşeyı söledım onun ıçın yaptıklarımı annesının yaptıklarını şimdi iyi çok üzgün hisediyorum bide hastalandım nerdeyse sevıncem bi korktu annemdeyım mecbur ayrı kalıo annesıde yazlıkta tek başına kaldı bensız kıymetımı anlasın bıraz ben olmasam köpekler yemez onu düşünsün taşınsın görsün

erkeklerde evliliğin ilk zamanları oluyomuş böle şeyler yani aileye daha bi düşkün oluyorlarmış sürekli ailesiyle görüşmek istiyolarmış çevremdekilerde de aynı şeyi gözlemledim kocamda da.. kayınvalidelerde değişiklikler oluyo o da gerçek..benim kocam bekarken hafta da 5 gün arkadaşlarıyla takılırdı eve 2 gün zor giderdi gitmediği de olurdu ..uzun süre kalmazdı kendi evinde evlendikten sonra 2-3 gün görüşmesek yüzünüzü gören cennetlik modunda ...

hepsi aynııııııııııııııııı la havle dıcez sabır dıcezzz artkk

Son düzenleme:

benim ailesiyle kişisel olarak hiç bir sorunum yok çok şükür.bunca yapılanlara rağmen hepsini sindiriyorum geçmişte olan nevarsa.2.5 sene ailesiyle birlikte oturdum 1 kere bile ağzımı açmadım ıkımızde çalıştık paralara el konuldu bende bu evdeyim dedim ne kazandıysak verdik ama kıymet bilen olmadı sağolsun helalde olsun ama eşim en sonunda patladı kiraya çıktık.size yemin ederim bir yatak odam vardı evin içinde .ilk gün kımse demediki siz nasıl tuttunuz paranız varmı diye sağolsun anemler yardımcı oldu.bikere hiç unutmam maaşımızı almamıza 2 gün var dedimki abinden 5 tl iste yol parası akşam dönünce ben içerden çekim maaşı eşim gitti kimse suratına bile bakmamış ve eşim ağlayarak döndü eve saatlerce beraber ağladık ogün yemin ettim allahım sen onları benim elime düşürme diye sonra nemi oldu biz ev sahibi olduk taksitle hala ödüyoruz ama çok şükür bi arabamız bitek bebişimiz eksik yuvamızda (( oda olur inş allahın izniyle.ama benim salak kocam çabuk unuttu geçmişini yaşadıklarımızı yine anasından babasından kıymetlisi yok.ben nedersem kötüyüm ama farkına vardığında benden kıymetlisi yok .hasta olsalar bakarım bakmam demiyorum düşmanım değiller ama ke riz de değilim bundan sonra.aramızda sadece tek sorun yapılan para alışverişi .borçsa borç geriye verme yok neden bende çalışıyorum çöpten gelmiyoki paralar.sanırım bu iş bu şekil devam edicek çünkü para yüzünden ailesinin eşimle arama girmelerine izin vermiycem 9 yılımı verdim onlar için huzurumu kaçırmaya hiççççmi hiç nıyetım yok

bir insan sevince evet gözü kimseyi görmüyor..fakat ailendemi karışmadı yada senmi dinlemedin ....
uzak bir şehirin herşeyi zor olur...tanımadığın onca insan tanımadığın çevre onların lafları sözleri herşeyi batar ilkten..

birde bunların üstüne eşinin sana umursamaz davranması ailesine düşkünlüğü cabası..sanırım bu ömür boyu böyle gider çünkü onun ailesi size yakın...

evinize birşey almanız yeni bir mobilya almanız gelen giden misafirleriniz eminim ilerde bunlarada karışırlar ben size şimdiden önleminizi alın derim..

araya bence biraz mesafe koyun ,faazla sohbet ortamına girmeyinki size lağbalice konuşamasın moralinizi bozmasın
sonra yapıcağınızı yaptıktan sonra (bu gezme ,misafirlik,alışveriş) olabilir sonra onlara bahsini açın
sizin onları işinize karıştırmak istemediğinizi anlasın

eşime ve ailesine bir sitemde benden..:) sekiz aylık hamileyim ve cok zor geciyo hareketlerim kısıtlıyken abilerini akrabalarını bize topladı sehir dısından sırf göresi gelmiş die şimdi maaile burdalar ben köle izavra modunda yemek bulasık cırpınıyorum agrılar içinde üstelik bi de yaptıgım yemegi bitanesi begenmedi acayip gücüme gitti eşim üstüne üslük bakmak zorundasın iyi davranmak zorundasın die tepemde zaten saçım süpürge olmuskennve ci ton cocuk evde kapıları çarpıolar halılarım evim battı pislik içinde kaldı heryer off cocuklu ailelerden nefret ediorum helede sımarık olanlardan((ay aglıcamm

saol canım senin de allah yardımcın olsun ilk zamanlar da böyleydi ben umursamadım evliliğe alışana kadar katlanırım zamanla düzelir dedim ama öyle olmadı gittikçe onlar da alıştı bu duruma aksayınca sorun etmeye başladılar. benim ailem bir de baaşka bi şehirde oraya gelip gitmemi sorun etmeye eşimin aklına girmeye başladılar bu yüzden çok sık tartışıyoruz mesela. ilk zamanlar bana istediğin her zaman gidebilirsin onlar senin ailen diyen adam şimdi ailesinin dolduruşuuna geliyo. başka bi örnek vereyim sana eşimin bir de bekar erkek kardeşi var 26 yaşında ama kayınvalidem oğlum gel buzdolabını çekip arkasını silicem diye eşimi çağırıyo her seferinde.bu en basit örnek mesela. bi de artık ben gitmek istemiyorum diye zor durumda kaldğımda söylüyorum. senin ailen sonuçta sana gitme diyemem ama ben haftada 3 gün oaya gitmek zorunda değilim diyorum sen de söyleyebilrsin. baştan onlara karşı da tavrını koy ki sonra fedakarlıkların göreve dönüşmesin. bana oldu çünkü..

evlendikten sonra kıymete biniyor aileleri herşeyi beraber yapmak istiyolar.anlamıyolar ki oğullarınında artık bi ailesi var.k.validem plan yapıo oğluna söylüo ve uyguluyoruz karısı ister mi istemez mi düşünmüyor bazen çok daralıyorum kavga etsen olmuyor güzel söylesen olmuyor nasıl yapcam bilmiyorum mesela yarın tek boş günü eşimin birlikte pikniğe gidelim diyo bi kere de başbaşa plan yap be adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…