- Konu Sahibi morpapatyam
-
doğduğum büyüdüğüm yeri bıraktım neiçin onun için.işimi bıraktım ne için onu için.arkadaşlarımı bıraktım, gezdiğim tozduğum yerleri, alışveriş ettiğim yerleri herşeyi bıraktım.naptım daha küçük daha köhne monoton daha soğuk bi şehre taşındım.kımın için onun için.onun karıyeri için.en başta ağzından kaçırıpda sonra toparlamaya çalıştığı anne baba düşkünlüğü için.tüm sülalesi burda olduğu için.10 ay oldu evleneli.hala sindiremiyorum.okadar salakmışımkı.okadar saf kalplıymışımkı.kocamın karıyerı ıçın giderım dedım kendı anamada onun anasına babasınada.hiç ustunde durmadım.çünkü hep böle gıtcek zannedıyordum.noldu?ben herkezi arkamda bıraktım onun için o ise her fırsat bulduğunda benı yanlız bırakıp anasına koştu.hasta oldum yine bıraktı.bazne düşünüyorum benm abartıyorum kızlar.nolur bana akıl verın.benım gibi aynı şehirde olup tam gün çalıştığı halde haftada 3-4 kayınvaldeisne gitmek zorunda olan varmı.banamı anormal geliyo bu samımıyet.eşimin kaç günde bir gittiğini bile bilmiyom.çoğu zaman benı işe bırakıp uğruyo sabahtan.bide akşam gidiyoz beraber.ya sındıremıyorum kızlar. ben anamaı babamı öle boynu bükük bıraktım geldim.ama o yeni bi hayat kurduğunun farkında değil .hala kopmadı onlardan.kendimi salak enayi gibi hissediyorum.içim hiç bişi yapmak istemiyo.hep ağlıyorum.konuşmayı her denediğimde kavga ettik.ben seninle daha fazla zaman geöçirmedk istiyorum dedim cevabı zaten hep bırlıkteyiz oldu.daha neler neler konuştuk.anlamıyo anlamıyooo.benmı abartıyorum bilmiyorum.ama uzulmekten ağlamaktan çok yoruldumm.başkalarına endekslı yaşamaktan yoruldum.adam gibi haftalık planımı bile yapamıyorum.çünkü 2-3 gün geçtimi benım sınamaya yada salışverişe gidelim deme gibi lüksüm yok.anasına gidilcek cünkü.arkadaşlar buna benzer sorunlar varmı evliliklerinde?hepinizi öpüyorum
ben hergün gidiyorumda yaranamıyorum bi ana kuzusuda bende var evleneli 1,5sene oldu çıldırcam 1,5 senedir hergün ailesine giderim eşimle bi yere gidecegemiz zamanlar bile yarım saatte olsa illa anasına ugrar anasının agzına bakar dolduruşuna gelir bana laf sokmasına göz yumar altında art niyet arama diye bana kızar ama ben en ufak bişey söyleyim kıyametler kopar
yeni dogmuş bebegime yemek sularından çorba vermesine göz yumar ben söyleyince haksız olurum
bana gelip haklısın der ama afra tafra surat yanına yaklaşılmaz haklılıgım nerde arayıp duruyorum
kendi benim babamın laflarını gelir bana anlatır benden anlayış bekler ama aynı anlayışı kendi göstermez vs.saymaya devam edersem sayfalar alır ben çözümü bilmiyorum bilen varsa banada anlatsın
ha belki çözüm şu olabilir benim babamda böyleydi annem kanser oldu babam oldu melek şimdi öyle agzına bakıyor neye yaradı hiçbişeye ilerde bizede bişey olursa belki o zaman kıymete bineriz
Ayy kıyamam yaAllah akıl fikir versin eşine inşallah. Kendi uğrasın her gün . Sen in evin işin çocuğun . Bir bahane uydur. Yavaş yavaş alışırlar. Sülaledeki diğer gelinler de her gün uğruyor mu? Hiç sanmıyorum.
aynı şeyler yaşanıyo demekki ya..yani bu eşlerdenmi kaynaklanıyo yoksa kayınvalidelerdenmi anlayamıyorum ben..yazdıklarını okuduğumda benden bahsediyosun dedim resmen ve biz sırf bu sorunlar yüzünden bi süreliğine evlerimizi bile ayrdık şuan.bi süre mi olur onuda bilemiyorum gerçi.
allah yardımcın olsun.doğduğum büyüdüğüm yeri bıraktım neiçin onun için.işimi bıraktım ne için onu için.arkadaşlarımı bıraktım, gezdiğim tozduğum yerleri, alışveriş ettiğim yerleri herşeyi bıraktım.naptım daha küçük daha köhne monoton daha soğuk bi şehre taşındım.kımın için onun için.onun karıyeri için.en başta ağzından kaçırıpda sonra toparlamaya çalıştığı anne baba düşkünlüğü için.tüm sülalesi burda olduğu için.10 ay oldu evleneli.hala sindiremiyorum.okadar salakmışımkı.okadar saf kalplıymışımkı.kocamın karıyerı ıçın giderım dedım kendı anamada onun anasına babasınada.hiç ustunde durmadım.çünkü hep böle gıtcek zannedıyordum.noldu?ben herkezi arkamda bıraktım onun için o ise her fırsat bulduğunda benı yanlız bırakıp anasına koştu.hasta oldum yine bıraktı.bazne düşünüyorum benm abartıyorum kızlar.nolur bana akıl verın.benım gibi aynı şehirde olup tam gün çalıştığı halde haftada 3-4 kayınvaldeisne gitmek zorunda olan varmı.banamı anormal geliyo bu samımıyet.eşimin kaç günde bir gittiğini bile bilmiyom.çoğu zaman benı işe bırakıp uğruyo sabahtan.bide akşam gidiyoz beraber.ya sındıremıyorum kızlar. ben anamaı babamı öle boynu bükük bıraktım geldim.ama o yeni bi hayat kurduğunun farkında değil .hala kopmadı onlardan.kendimi salak enayi gibi hissediyorum.içim hiç bişi yapmak istemiyo.hep ağlıyorum.konuşmayı her denediğimde kavga ettik.ben seninle daha fazla zaman geöçirmedk istiyorum dedim cevabı zaten hep bırlıkteyiz oldu.daha neler neler konuştuk.anlamıyo anlamıyooo.benmı abartıyorum bilmiyorum.ama uzulmekten ağlamaktan çok yoruldumm.başkalarına endekslı yaşamaktan yoruldum.adam gibi haftalık planımı bile yapamıyorum.çünkü 2-3 gün geçtimi benım sınamaya yada salışverişe gidelim deme gibi lüksüm yok.anasına gidilcek cünkü.arkadaşlar buna benzer sorunlar varmı evliliklerinde?hepinizi öpüyorum
erkeklerde evliliğin ilk zamanları oluyomuş böle şeyler yani aileye daha bi düşkün oluyorlarmış sürekli ailesiyle görüşmek istiyolarmış çevremdekilerde de aynı şeyi gözlemledim kocamda da.. kayınvalidelerde değişiklikler oluyo o da gerçek..benim kocam bekarken hafta da 5 gün arkadaşlarıyla takılırdı eve 2 gün zor giderdi gitmediği de olurdu ..uzun süre kalmazdı kendi evinde evlendikten sonra 2-3 gün görüşmesek yüzünüzü gören cennetlik modunda ...[/
al ıste aynı benımkı bız sevgılıyken onların tel. açmazdı eve gıtmezdı sımdı ordan cıkaramıyoruz bızde ıstanbuldan 30 saatlık uzakta bır ıldeyken gayet ıyıydık ama 1 saatlık mesafeye geldık benımkı nerdeyse aklını yıtırdı bıde bı ara babası hasta oldu gıttı sonra 2 hafta sonra tekrar gıdecem dedı bend olmaz falan dıyınce kıyamet koptu, daha sonra kocam bu yenı geldıgımız ılde sureklı benden habersız ızın almıs rapor almıs gıtmıs 1 hafta 10 gun gelmedıgı zamanlar oldu ya sabır cektım bıde ustune benımkı kusup 2-3 ay arka odada oturur yanıma gelmez konusmaz aynı evın ıcınde yuzumuzu gormedık aylarca 6 aya yakın kustuk 2-3 ay ıstanbullarda gecırdı hastaydım bıraktı ıstanbula aılesıne gıttı komsularım ıs arkadaslarım baktı, bır cuma ogle yemegınde yedıgım balıktan rahatsızlandım gece 2-3 e kadar öğürdüm gelıp sormadı neyın var dıye yatana kadar ben 4-5 oldu ertesı gun 12 de kalktık ıkmızde kahvaltı hazırlım dıye mutfaga gıttım bana bu saatte kadar okuz gıbı yatıyosun sımdı kahvaltımı olur lafını ısıttım.. tum cevreme onun yuzunden rezıl oldum mıllet aa esın ızıne cıkmıs sen cıkmadınmı deyınce verecek cvp bulamadım. 5.yıla gırcez cocuk ıstedım aıleme para yollamıyım yardım edmıyım dıye masraf olsun dıye ıstıyosun dedı ev alalım dedım aynısını dedı sonra 1-2 sene tekrar cocuk dedım bosanırsak cocuk nolcak senın kılo vermen lazım gıbı seyler soyledı en son esyalarını topladı evden gıttı..bırde bu arada son 1 snedır eve ekonomık anlamda yardımı sıfır zatn babasının 30 mılyarlık hastane faturasını 7 kardesten 3 ne kakaladılar bırıde bızız tabıkı ama tum bunları gectım esım sadece bır kere hayatım napayım babam bakmam lazım dese amennah ben her sordugumda sana hesapmı verecem dedı herseyı gızlı saklıydı babasının emeklı maası 2 evı kırada hala para ıster kurban kescem para hacca gıtcem para fatura odeyemedım para sureklı her lafları para bunlar yuzunden paradan tıksındım bunun yanısıra kardeslerı abı ve ablaları onların cocuklarıda para ısterdı 4 senede 30*40 mılyar paramı yedıler benım.. sımdıde bosanma asamasındayız bın tane mesaj attı ben gerı adım atmayınca konusaım evlılıgımızı kurtaralım bızım evlılıgımız mesajlamı basladı mesajla bıtsın bılmem ne benı cekıp cekıp gıderken aramadı sormadı konusmadı aylarca benımde aılemın hıc bırseyden haberı yoktu en son geldım yanlarına anlattım herseyı annemde ablasının aradıgında herseyı soyledı o lanet olasıca allahından bulasıca gorumcemde kımbılır kardesıne neler katarak anlattıkı bana hakaret mesajları falan fılan ıste bakalım neler olacak artık
benim ailesiyle kişisel olarak hiç bir sorunum yok çok şükür.bunca yapılanlara rağmen hepsini sindiriyorum geçmişte olan nevarsa.2.5 sene ailesiyle birlikte oturdum 1 kere bile ağzımı açmadım ıkımızde çalıştık paralara el konuldu bende bu evdeyim dedim ne kazandıysak verdik ama kıymet bilen olmadı sağolsun helalde olsun ama eşim en sonunda patladı kiraya çıktık.size yemin ederim bir yatak odam vardı evin içinde .ilk gün kımse demediki siz nasıl tuttunuz paranız varmı diye sağolsun anemler yardımcı oldu.bikere hiç unutmam maaşımızı almamıza 2 gün var dedimki abinden 5 tl iste yol parası akşam dönünce ben içerden çekim maaşı eşim gitti kimse suratına bile bakmamış ve eşim ağlayarak döndü eve saatlerce beraber ağladık ogün yemin ettim allahım sen onları benim elime düşürme diye sonra nemi oldu biz ev sahibi olduk taksitle hala ödüyoruz amaçok şükür bi arabamız bitek bebişimiz eksik yuvamızda (( oda olur inş allahın izniyle.ama benim salak kocam çabuk unuttu geçmişini yaşadıklarımızı yine anasından babasından kıymetlisi yok.ben nedersem kötüyüm ama farkına vardığında benden kıymetlisi yok .hasta olsalar bakarım bakmam demiyorum düşmanım değiller ama ke riz de değilim bundan sonra.aramızda sadece tek sorun yapılan para alışverişi .borçsa borç geriye verme yok neden bende çalışıyorum çöpten gelmiyoki paralar.sanırım bu iş bu şekil devam edicek çünkü para yüzünden ailesinin eşimle arama girmelerine izin vermiycem 9 yılımı verdim onlar için huzurumu kaçırmaya hiççççmi hiç nıyetım yok[/QUO
benım anlamadıgım evlendıkten sonra herksın yolu evı ayrılır ayrı butcen olur bunlar nasıl ınsanlarkı bızım paramız onların parası onların parası onların parası mantıgındalar ya ben esek gıbı calısıp kazanacam ekmegımı 9-10 kısı ısteyecek ustelık borc bıle degıl ıstedıklerı en son kayınpederım 7 cocugu var acmıs benden para ıstıyo delırmek ısten degıl
benim ailesiyle kişisel olarak hiç bir sorunum yok çok şükür.bunca yapılanlara rağmen hepsini sindiriyorum geçmişte olan nevarsa.2.5 sene ailesiyle birlikte oturdum 1 kere bile ağzımı açmadım ıkımızde çalıştık paralara el konuldu bende bu evdeyim dedim ne kazandıysak verdik ama kıymet bilen olmadı sağolsun helalde olsun ama eşim en sonunda patladı kiraya çıktık.size yemin ederim bir yatak odam vardı evin içinde .ilk gün kımse demediki siz nasıl tuttunuz paranız varmı diye sağolsun anemler yardımcı oldu.bikere hiç unutmam maaşımızı almamıza 2 gün var dedimki abinden 5 tl iste yol parası akşam dönünce ben içerden çekim maaşı eşim gitti kimse suratına bile bakmamış ve eşim ağlayarak döndü eve saatlerce beraber ağladık ogün yemin ettim allahım sen onları benim elime düşürme diye sonra nemi oldu biz ev sahibi olduk taksitle hala ödüyoruz amaçok şükür bi arabamız bitek bebişimiz eksik yuvamızda (( oda olur inş allahın izniyle.ama benim salak kocam çabuk unuttu geçmişini yaşadıklarımızı yine anasından babasından kıymetlisi yok.ben nedersem kötüyüm ama farkına vardığında benden kıymetlisi yok .hasta olsalar bakarım bakmam demiyorum düşmanım değiller ama ke riz de değilim bundan sonra.aramızda sadece tek sorun yapılan para alışverişi .borçsa borç geriye verme yok neden bende çalışıyorum çöpten gelmiyoki paralar.sanırım bu iş bu şekil devam edicek çünkü para yüzünden ailesinin eşimle arama girmelerine izin vermiycem 9 yılımı verdim onlar için huzurumu kaçırmaya hiççççmi hiç nıyetım yok[/QUO
benım anlamadıgım evlendıkten sonra herksın yolu evı ayrılır ayrı butcen olur bunlar nasıl ınsanlarkı bızım paramız onların parası onların parası onların parası mantıgındalar ya ben esek gıbı calısıp kazanacam ekmegımı 9-10 kısı ısteyecek ustelık borc bıle degıl ıstedıklerı en son kayınpederım 7 cocugu var acmıs benden para ıstıyo delırmek ısten degıl
aynen katılıyorum canım sana .benim eşimlerde 3 kardeş ama kimin başı sıkısşa bizim kapıda.surat asamıyorum para için değmez diyorum ama yaptıkları sabır sınırlarımı zorluyor çok şükür eşim hiçbirşeye muhtaç etmedi beni buzaman içersinde.ama neden kötü güne para ayırmak verken borç olarak alınan paraları istiyemiyor anlamıyorum.tek sorunumuz bu allah yardımcımız olsun.
Canım benım Allah yardımcın olsun.insan kendini ikinci plana atılmış gibi hissediyo.sonra yaptığın fedakarlıklar için kendını enayı gibi hissediyosun.
peki enbaşta nasıldıız?yani il 6 ay falan.yanı dahamı sık gıdıyodu?Kayınvalidenle aran nasıldı ozamanlar?bu konuda tartışmaların oluyomu eşinle?o nediyo sana?
bide sence nasıl bir tavır sergilemek lazım.
kendine ii bak canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?