- Konu Sahibi morpapatyam
-
eşime ve ailesine bir sitemde benden..:) sekiz aylık hamileyim ve cok zor geciyo hareketlerim kısıtlıyken abilerini akrabalarını bize topladı sehir dısından sırf göresi gelmiş die şimdi maaile burdalar ben köle izavra modunda yemek bulasık cırpınıyorum agrılar içinde üstelik bi de yaptıgım yemegi bitanesi begenmedi acayip gücüme gitti eşim üstüne üslük bakmak zorundasın iyi davranmak zorundasın die tepemde zaten saçım süpürge olmuskennve ci ton cocuk evde kapıları çarpıolar halılarım evim battı pislik içinde kaldı heryer off cocuklu ailelerden nefret ediorum helede sımarık olanlardan ((ay aglıcamm
zavallı mor papatya. aynı benim hikayem. kendime acıyodum.. ama yalnız değilmişim. biliomusun bence hiç düzelicek die bekleme. aynı şey benim başımda var.3. yılımız ama hala anamın evi akrabalarım dio başka bişi demio. bide bizim 4 aylık oldu bebeğimiz var düşün. ben gitmiyorum artık yeter dedim. bizi bırakıp yine gidio biliomusun. bence çocuk yapmadan dön yolun başındayken. dön arkadaş döööööööööööööööööööön.
çook ah kafam dersin. zaman kaybetmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
ömür boyu çekilmez bu çile. adam olsun evini bilsin. asıl ailesi sensin artık onu bilsin dicem ama bilmez hayatım. bak çocukta geldi hala seniinki gibi. artık asla düzelmicenden eminim ben. bebeğimi büyüteyim birazcık. en azından işe başlayabileceğim çağa gelsin. bakıcam icabına.
vallaha bana inat giyinip süslenip kokulanıp gidiyo hemde. ne haber vermek var ne bişey. ben evde bebeğe adadım kendimi.o kapı kapı geziyo.
arkadaşıııııııııım bak aynıyız bana bak geleceğini gör. sakın çocuk yapmadan dön canım dönnnn
Madem süt kuzusuymuş ne diye evlendiSende bi annenin babanın evladısın. Bi onun mu annesi var Kusura bakmayın ama çok kızdım eşinize. Yani madem annesinden ayrılmayacaktı sizin niye hayatınızı olumsz etkiliyr. Yani anlamadan dinlemedn yorum yapmak iyi bişey değil ama ben sizin yerinizde olsam 1-2 haftalığına ailemin yanına tatile giderim. Maksat burnunu sürtmek Belki o zaman anlar sizi :44:
Canım benım Allah yardımcın olsun.insan kendini ikinci plana atılmış gibi hissediyo.sonra yaptığın fedakarlıklar için kendını enayı gibi hissediyosun.
peki enbaşta nasıldıız?yani il 6 ay falan.yanı dahamı sık gıdıyodu?Kayınvalidenle aran nasıldı ozamanlar?bu konuda tartışmaların oluyomu eşinle?o nediyo sana?
bide sence nasıl bir tavır sergilemek lazım.
kendine ii bak canım
merhba arkadaşlar,
meğer bu konuda ne çok dert ortağı varmış,, hani tıpkı ben dicem abartı olmucak okadar yazdıklarınızın aynılarını yaşıyor ve düşünüyorum, kısaca anlatayım 1,5 yıldır evliyim eşimin annesyle acaip samimiydik birlikte uzun uzun konusur myhabbet eder, alışveriş yapar evliik hazırlıklarında eşya alımında vs hp yanımızda taşıdık ben hiç rahatsız olmadım başlarda ama tanımamışımki asıl iç yüzünü, beni istemeye geldiklerinde babam dediki kızım bu kadın çok kunusuyo biraz farklı yapıda biri demişti gecinebilcekmisin diye hayır dedim babama öle biri değil o deidm... meğer babam haklıymış.. ben hiç aldırış etmedim oysa.. samimi ve yakın davranıp bi yerde asıl amacı oğlunun sürekli tepesinde olmak ve onu el altında tutmak her istediğinde yanında olsun, annesini arasın sorsun unutmasın, hatta eşinden daha çok annesine değer versin.. istediği ve amacı bunlarmış.. ben ilk başlarda ne safmısım yaa, evlerimz yakın olusundan her gün bizi yemek yeme bahanesiyle çağırıyor eşimi telle arıyor ( beni bir kere tenezzül edip aramıyor, oğluyla konusuyor) bizde her allahın günü gidiyorduk iş çıkışı..ben kendi ailemi ayda bir anca görebilirken ki gittiğimzde eşim 1-2 saat zorla oturur sonra bana aldırış etmeden aniden ayaklanıp allahaısmarladık diyip kalkıp giderken ben onun ailesine hergün vakit ayırdım,, ama bende seviyorudm başlarda anlamamıştım kayınavlidemin komplexli biri olduğunu, onun asıl amacı oğlunu elinde tutmakmış alışmasın annesizliğe diye, hergün eşimin sevdiği yemekleri yapıp telde de arayıp balladıra ballandıra anlatıp emri vaki yaptı, daha sonra ben konusmalarından ve bana karşı ve akrabalarının yanında beni küçük düşürücü -karı, - bu kelimelerinikullanmaya başladı, eşimle annesi tartıştığında beni yargılamaya çalıştı ve tartışmanın ortasına asıl tartıştığı benmişim gibi davrandı.. görümcemle tartıştığımda kızını savundu eşim annesiyle tartıştı yine kızını savundu eşimi ezdi gecti.. eşim bir müddet küs durdu ama kudurdu resmen, sürekli eşimi telle arayıp ağlaştı acındırdı kendini.. kızına saygıyı öğretmiyo hemde oğlunu arayıp acndırıyo kendini.. çok tehlikeli biri ama gec anladım ben neler yaptım ne emeklerim oldu..neyse 1 yıl sonra ben gitmemeye başladım evimde yemeğimi yapmaya başladım,, sürekli aradı durdu yemek muhabbetine çağırdı eşimde ailesine düşkün aslında ama ısrar etmedi gidelim diye.. artık haftada 1 10 gnd bir görüşüyoruz.. aramayı ısrar etmeyi bıraktı ama trip te yapıyor tabi, aramıyosunuz gekmiyosunuz diye ben bir sefer anne yoğpun çalışıyoruz bu yüzden direk evimize gitmk istiyoruz zaten kendi annemlerle bile ayd abir görüşebilioruz dedim cvp vermedi ve bir daha sitem etmedi... ama hala oğlunu hergün arar sorar nerdeyiz napıoruz diye haberimizi alır yani kaçmaz.. ben genede arada tel açar nasılsın derim, ama o hergün arayıp eşim yanımda dakiklarca konusur bir sefer beni isteyip gelinimin sesini duyayım demez... bende artık umursamıyorum.. eşim allahtan gidelim demiyor ama oda telle arar anasını devmlı..en azından gitmiyoruz.. bende yüz vermiyorum onlara bu yüzden cesaret edip gelmezler.. yüz versem laubali oluyolar hemen evimde rahat hareketler, yatak odama girip çıkmalar buzdolabımı acmalar vs bende mesafeli oluyorum onlra ki ileri gitmesinler.. ben de sonucta istemm böle olmasını ama annesi ve kardeşi beni enayi gb kullanıyolr resmen.. ihtşyacım olduğunda arayıp sormadılr bile.. neyse insan aman kayınvalide kim diyor bazen ama öle olmuyor cidden psikolojisi bzuluyor , bnim ellerim titriyor uykularım kaçıyor, tahamül edemiyorum artık yani, resmen bana nispet olsun diye her dk oğlunu arayıp hbr alıor benim salak eşimde her .moku anlatıyor.. ne yedik ne içtik nereye gittik vs. eşimle kavga etiik çok bu konu yüzünden ama çözüm değil, eşimden soğumaya başladım uzaklaştım.. ondan uzaklaşıncada tabi iş daha kötü oluyor.. hani bi arkadaşın yazdığı gibi işve cilve naz taktiği varya cidden erkeleride çok işe yarıyor ama bende moralm bozuk oldumu mümkün değil yapamam surat asarım çok rahat değilim kayınvalide tam tersi basar kahkahayı nispet yapar.. ben o kahkahayı nasıl atabiliyo şaşıyorum.. ben yapamıyorum belli ediyorum çok.. sinirden ağlıyorum o derecede.. bilmiyorum ne olcak böyle.. sinir hastası oluyoum galiba...((((
Canım ya eşlerimiz aynı desem yeridir...bizimki de olur olmaz her yerde rapor verir...kaynanam aramasa kendi arar...ben bi babamı arayayım maçı sorayım der , ama gene annesini arayıp ona sordurur:)of of napcaz bilmem...
öylemi dersin.ben çok ihtimal vermıyorum.ama denicem.eşim napar ne eder yine gider gider.eşim bu konularda bana göre biraz daah farklı zihniyete sahip.hep gidilsin gelinsin istiyo ailesi ve akrabalarıyla.yani hep eli ailesinde olsun akrabalarınada sanırım bunu göstermek istiyo.bende birazdaha kendı yağımızda kavrulmak taraftarıyım.gitmeyelim demiyorum.ama fırsat buldukca.yanı ben ziyaretlerden fırsat buldukca kendımıze evimize vakit ayırmak istemiyororum.bu konuda nasıl yaklaşmama lazım çözemedim artık.kendimi tanıyamaıyorum.çok kavgacı devamlı ağlıyan biri oldum.ki biz evleninceye kadar hiç tartışmamıştık nerdeyse.çevremde bu tarz sorunlar yaşıyanda yok akıl danışabileceğim.tek bildiğim psikolojimin yavaş yavaş bozulmaya başladığı
Biz evlendik hemde esimin isi gucu yokken herseyi goze alarak Ben guzelim ailemi birakip onun sehrine tasindim!Tuttugu ev annesine 5 dakika bile degildi!Sabahlari uyandigimda bir bakmisim esim erkenden kalkmis annesine gitmis!Daha yeni evliyiz ben evde tek basima o annesinde!Ablasi ve annesi agizlarini acip tek kelime demediler oglum sen yeni evlisin karin nerede diye sormadilar Aksine ben onlara gitmek istemiyormusum gibi bir hava yaratildi ve dislandim!Tabi gelin gittigim evde benim ailemin gonderdigi esyalar disinda tek bir esya bile yoktuHerneyse esim annesine her gittiginde ayaklari oksanir sevilir bende oyle salak salak otururdum bir kosede!Insan hakikaten cok cahil oluyor hemde okumus cahil en kotusude bu galiba!
Yanimda telefonla konusulmaz ablasi arar annesi arar hemen esim bir koseye cekilir gizli gizli konusulur!Su an yurtdisindayiz ayrilma asamasina geldik hala her gun bilgisayarda konusurlar rapor verilir surekli esimden para istenir sorulmaz hatta direkt gondereceksin denilir!32 haftalik hamileyim deli gibi calisiyorum cocugumun gelecegi icin daha bir kere arayip sormamislardir varsa yoksa bize para gonder!Hayatta tanidigim en bencil insanlar ablasi kendisi evli olmasina ragmen kocasina kiyamaz yada soz geciremez ki buna inanmiyorum tum ayak islerini esime yaptirir ben hastayim diye surekli demogoji yapar yaz tatillleri esim kendi ailesinin ayak isleriyle ugrasir ben kendi aileme giderimki daha birkez bile basbasa tatile gitmis degiliz !Hos zaten gitsekte butun masraflari benim odemem istenir ustune birde yurtdisindan en pahali cihazlar sipariz edilir sozde hediye!Yani bunlari yazarken kendime kiziyorum nasil bukadar aptal yerine koydurur insan kendini ama galiba hem sizlere hem kendime anlatiyorum uyanmak icin biranonce!Aileyi sevmek baska ama kendi ailesini kuramayacak kadar sut bebeyse bir insan hic evlenmesin dimi arkadaslar!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?