Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Eşin olacak dallama maaşını alıyor mu?
Ben fazla taviz verdiğinizi düşünüyorum.
Bu evin gelini sensin çekip cevir ne demek ?
Ne alaka ?
Kendi oğlunun da eli ayağı tutuyor değil mi?
Madem evde hasta biri var haftalık temizlikçi gelsin eve.
Yemek vs ona göre yapılır basit pratik geçiştirilir.
Bu kafaları geçsinler artık.
Sizde açık açık elimden bu kadarı geliyor.
Bende tüm kış calistim şimdi dinlenme zamanı deyin.
Ki hakkınız bu.
Sorgulayınca babam şaka yaptı oluyor.

2 cümleden fazla yazmıyorsunuz cevap olarak.Söylenecek her şey söylendi zaten ama siz birçok soruyu yanıtsız bıraktınız.Bu kafayla giderseniz çok yıpranırsınız.Yaşınız küçük belli ki.Evde,okulda çalış ;haftasonu da kayınvalide evi temizle.Kayınpederiniz hasta ise niye hala sizin ev temizlemenize takılıyor.Hasta adam yatar yatağında ,dinlenir.Ne biçim adam bu
Hasta ama böyle malesef .

Kurban bayramında kurbanlığın başında durmamışım ona sinirlenmişler.Ben zaten evde işleri yapıp, kurbanlığın yanına gidip getirilecek şeyleri getirdim , yardım ettim. Kayın babam hasta diye kaynanam sen biraz yanında dur bir şey olursa bak dedi.Ben orda 10 dakika oturdum diye eşim bana herkes çalışsın sen orda otur ahlaksız dedi şuan arkadaşımın evinde kalacağım. Evden kovdum gitmiyor

Kurban bayramında kurbanlığın başında durmamışım ona sinirlenmişler.Ben zaten evde işleri yapıp, kurbanlığın yanına gidip getirilecek şeyleri getirdim , yardım ettim. Kayın babam hasta diye kaynanam sen biraz yanında dur bir şey olursa bak dedi.Ben orda 10 dakika oturdum diye eşim bana herkes çalışsın sen orda otur ahlaksız dedi şuan arkadaşımın evinde kalacağım. Evden kovdum gitmiyor
ahlaksız mı dedi :olamaz: konuşulacak kelime değil :KK43:

Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Herhafta sonu neden kvde evine gidiliyor??Hastaymıs gecmıs olsun da siz gidince iyilesiyor mu?

Konunun calismanizla ilgisi yok. Calismasaydiniz da elinizi bir seye surmek zorunda degilsiniz. Siz o aileye hizmetci gelmediniz gelinseniz gelinsiniz. Siz kocanizin esisiniz. Hastalikta manevi destek verilir ama bu size gorev olarak yuklenmis dur deme zamaniniz gelmis. Calismayi filan da hic one surmeyin yarin bir gun baska sebeple calisamazsaniz hemen bak simdi calismiyorsun hadi yap olur onun adı. Esinizin de fikrini almayin niye onaylanma ihtiyaci duyuyorsunuz ki hayat sizin karar sizin. Esiniz begenmiyorsa girsin kendi yapsin.

Gelinsin diye benim yapmamı istiyorlar. Bu arada öğretmenim.
Ayda 1 alsınlar temizlikçi o zaman,siz çalışıyorsunuz,her haftasonu gidiyorsunuz kahvaltıdır,caydır ,yemektir neyse de(evde hasta biri olduğu için o da ,gelinleri olduğunuzdan değil)temizlik vs sizi ilgilendirmez ki. Siz kendi evinize anca yetişiyorsunuzdur zaten.
Eşiniz istiyorsa gitsin temizlesin evlerini ama size dayatamaz ki? Kadın olduğunuz için mi siz yapmak zorundasınız ben anlamadım?
Gayet haklısınız,geri adım atmayın,eşinizin eli ayağı tutuyor sizinle kavga etmeye harcayacağı enerjiyi temizliğe yöneltsin bence çok önemsiyorsa.

Back
X