Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

.Esim de biraz onları haklı buluyor,
Zaten her gittiğinizde işin ucundan tutuyormuşsunuz daha ne istiyorlar?
Ay şu erkek ailelerindeki bitmek bilmeyen kapris beni bitiriyor ya, ne bu şımarıklık bunlardaki.
Sanki gelin değilde köle arıyorlar kendilerine zaten her hafta gidip yardımcı oluyormuşsunuz sizi el üstünde tutacaklarına arkadan konuşmalara bak.
Ayrıca annesini haklı bulan eşinize hem annesinin evini hemde kayınvalidesinin evini temizleme görevi verin bakalım yine Haklı bulacak mı? Zaten çalışıyorsunuz? İşte yorul, eve gel temizle yorul oturmadan yemeğe giriş çocuk varsa uyuyana kadar zaten bitik olunuyor. Bu hayatta erkek olmak varmıştı işten gelir ayağını uzatıp yatar sonrada anamın evini temizle derler oldu PAŞAM.

Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Neden kendine eziyet ettiriyorsun ki! Bırak ne halleri varsa görsünler. P*sl*kler ya gelin degil de hizmetci almis gibi konusuyolar lafa bak ya. Gelin diye hizmetci mi oluyor ne alaka? Bu konuda haklisin zaten gidip bayram temizligi yapacak halin yok herhalde.. calisiyorsun istemedigin seyleri lafinin altinda ezilme lütfen

Evet ama fedekarlık yapmam gerekiyormuşşş onlar benim ailem olduğu için.
eşine şunu söyle fedakarlık tek başına ve tek tarafa yapılmaz karşılıklı olur. Kendiside işin ucundan tutsun o da kendi evini temizlemeye,yemeğini yapmaya ve kayınvalidesinin evini temizlemeye başlasın görelim onunda fedakarlığını

Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Kayinvalide kac yasinda?
Aile cok mu geleneksel bir aile?
Bunu bilerek mi evlendiniz?

KV yasliysa, geleneksel bi aileyse ve bunlari bilerek evlendiysen, trmizlige yardim etmeyi anlayabilirim ama tum temizligi yapman icin baski kurmayi anlayamam.

Esin de bunun icin kavga ediyorsa ver eline temizlikci parasini ya kadin tutsun, ya da kendi temizlesin.

Bazı eş aileleri anormal.
Benim kaynanam da gelini hizmetçi gören tip.
Evine gider gitmez bir sürü iş buluyordu.
Ben alışkın degilim.
Hele de emir almaya.
Ki hani yaşlı olur kendin acirsin zaten ama benimki çok aşırı kafası degisik.
Laftan anlamaz vs
Evine misafir gitsin ona da aynı şekilde davranir.
Oturani sevmiyor hele kadınsa hep ayakta duracak vs.
Ben bayramdan bayrama gitmekle çözümü buldum.
Ve bu bayram okadar ısrar etti kal diye yok dedim çünkü yine aynı kaç kere dersen de değişmiyor.
Ayni terane devam ediyor.
Sırf çocuğu fazla görsün diye kalacaktım bir akşam ama yok sıfır degisim.
Ben de maalesef kendimi böyle koruyorum.

Her hafta sonu sen değil esin gitsin bence sende ayda 1 gider gidince de idare edersin. Sizin durum evin bütün idaresini üzerine vermek istiyorlar gibi. Böyle başlıyor zaten geline her görevi vermek. Hizmet beklemek. Zaten sen gitmesen esin asla bütün gün orada durmaz sıkılır çıkar evden.

Her hafta sonu sen değil esin gitsin bence sende ayda 1 gider gidince de idare edersin. Sizin durum evin bütün idaresini üzerine vermek istiyorlar gibi. Böyle başlıyor zaten geline her görevi vermek. Hizmet beklemek. Zaten sen gitmesen esin asla bütün gün orada durmaz sıkılır çıkar evden.
Amaçları o galiba

Back
X