Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Şu foruma üye olduğumdan bu yana biz çocuklarımızı nasıl pasif öğretmenlere emanet edeceğiz diyorum. Kız çocuğumu daha kendi hakkını savunamayan kadın öğretmenler yetiştirecek. Kimse kırılmasın ama bugün ilkokul mezunu kadınların çoğu evlilikte ogretmene göre daha dişli. Herkes değil tabi. Ama bu kadar eziyet cekeceksen niye çalışıyorsun.
Size gelince eski konunuzda da dedim. Bosanin. İlk gece beraber olamadınız diye sizi azarlayan, size geber git diyen, ev işi yapmayıp oyun oynayan. Oğlu ne ki kp ne olsun?

Önceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
ataerkil aile yapılarında yetişmiş erkeklerle evlenirseniz maalesef sonu bu olur. Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili burada çok yazmak isterdim ama eşinizin ailesi ortada. Gelin evi çekip çevirir lafındaki adamlara ne anlatsanız boş. Ya boşanıp ataerkil bir ailede yetişmemiş birisini bulacaksınız ya da onlara uyacaksınız. Başka çıkar yol görmüyorum

Şu foruma üye olduğumdan bu yana biz çocuklarımızı nasıl pasif öğretmenlere emanet edeceğiz diyorum. Kız çocuğumu daha kendi hakkını savunamayan kadın öğretmenler yetiştirecek. Kimse kırılmasın ama bugün ilkokul mezunu kadınların çoğu evlilikte ogretmene göre daha dişli. Herkes değil tabi. Ama bu kadar eziyet cekeceksen niye çalışıyorsun.
Size gelince eski konunuzda da dedim. Bosanin. İlk gece beraber olamadınız diye sizi azarlayan, size geber git diyen, ev işi yapmayıp oyun oynayan. Oğlu ne ki kp ne olsun?
ya gerçekten yazdığınıza +100. Bu foruma girdiğimden beri öğretmenler gözümde o kadar soğudu ki. Hepsi aşırı pasif, abuk subuk mağara adamlarıyla evlilik yapıyor, ne istediğini söyleyemiyor. Bu insanlar çocukları nasıl eğiticekler?

ya gerçekten yazdığınıza +100. Bu foruma girdiğimden beri öğretmenler gözümde o kadar soğudu ki. Hepsi aşırı pasif, abuk subuk mağara adamlarıyla evlilik yapıyor, ne istediğini söyleyemiyor. Bu insanlar çocukları nasıl eğiticekler?
Ben de öğretmenim valla bu kişinin öğretmen olduğuna pek inanmadım ,daha kendini ifade edemiyor ağzından kerpetenle laf aldık, ama genel olarak evet öğretmen bayanlarda bir tuhaflık var sinir eden bir tuhaflık içinde benim gibi bikaçtane eyvallahı olmayan da var tabi...

Back
X