• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine karşı mesafeli davranmak için ne yapmalıyım ?

Eşimle de konuştun sen bartıyorusun o daha çocuk diyor ama ben çocuk olduğunu düşünmüyorum cin gibi yeter ki peşimizi bıraksın 3 tane ablası var onların yanına gitsin

ne çocuğu, yengesini kıskandırmak için facede türlü saçmalıklar yapmaya aklı yetiyo ama o zmn çocuk olmuyo. ayıp ya, sanıldığı gibi çocuk olsa herşeyden önce abisinin eşine, ailesine saygısı olurdu. ve sürekli bişeyler isteyip yüzsüzlük yapmazdı. belki yengemle aralarında huzursuzluk çıkar diye düşünmeliydi, ama ztn bunları kasıtlı yapıyo gibi görünüyor. keşke bunu eşinizde görebilse.

bende kayınvaldemle sorunlar yaşadım halada yaşamaktayım hedef olmaktan sakının eşine dersin durumu ben huzursuz olacağım yada ne istiyosanız ona göre karar verin anlatmadıktan sonra anlaşılmazsın...

Evet köyde yaşıyorlar aslında ankarda guzel bir yerde evleri var köyleri guzel ama köy hayatı işte hem orda kurtulacak ankaraya kaynanamam gitmiyor badem kızının geleceğini düşünüyor gitsin .... Niye öyle bir düşünceleri var ki daha bana böyle bisey söylenmedi ama öyle olacakk yapamıyoruym temelim yok falan ne demek yaniiii çalışırsa yapsın tarih coğrafya için okuyum anlayacak yani

Hem köy hayatından kurtulacak şehre gelecek dersanye gidecek ona göre dersnae parası kitap ğarası kıyafet parası hepsi bizden ne ala ....

Herşey eşinde biter canım. Görümcenin şımarık bir kız olduğunu varsaydım. Zaten o yaşlarda gençler ne görseler isterler nazı da abisine geçiyo demekki. Hadi eşin kırmak istemiyo küçük kardeşini ya aile buna neden dur demiyor. Annesi babası neden kızım abini üzme bak sıkıntıları var diyemiyor. Çünkü önce eşin buna dur demeli. Kardeşidir mutlu etmek ister anlarım ama fazlası anlayışsızlıktır bence. Bende evliyim benim de, eşimin de kardeşi var 20 yaşlarında ama biz ikisine de aynı özveriyle yaklaşıyoruz. Birine bişey yaptıysak diğerine de yapıyoruz. Bir hediye alsak hemen ailelerimiz kızıyor çocuklar ne gerek var niye masraf ediyorsunuz diyorlar ki bizim borcumuz yada elle tutulur bir sıkıntımız da yok. Senin durumunda ben olsam eşimi alır karşıma konuşurum. Hayatım kardeşine her istediğini yapmaya çalışıyosun anlıyorum ama fazlasını yaparsan bu kız yok dan anlamaz de. Zaten bizim durumumuz belli birikim yapmamız lazım de. Oldu ki sen işi bıraktın bişey oldu birde o kızın dershane parasını nasıl ödersiniz. :51:

abisinin dersane parası ödemesi hakkında bişey diyemeyecegim ama eşinizle konusun mutlaka.. üniversiteye hazırlık süreci çok önemli, çok hassas dengeler oluyor, evimizde kavga etsek kız duyacak etkilenecek, yüksek sesli konuşamıycaz rahatsız olcak sonuçta ders çalışacak... e zaman kötü, yeri gelecek geç kalacak telle açsam sorsam yanlış anlaşılacak, sormasam kaygılanacaz vssss bir sürü şeyi var,kendi çocugumuz dışında biz bir genç kızın sorumluluğunu üzerimize alamayız, çocuk olsa laf dinler, ergenlik yaşında ben başademem valla diyip kapatın konuyu, gitsin ablasında kalsın..

Canım benim sen eşini görümcenle paylaşamıyorsun sanırım.Bence kocanla konuşmak ters tepki yapar ve eşinin tepkisiyle karşılaşabilirsin.Çünkü abiler küçük kardeşlere bana şefkatiyle yaklaşır.Bence görümcene iyi davran,hayatın ne getireceğini hiçkimse bilemez.Belki bir süre sonra sende onun yardımına ihtiyaç duyabilirsin.

evlilik iki kişilik değilmiş ben bunu evlenince anladım..eşlerin aileleriylede evleniliyor...ve kayıtsız şartısız her zaman hayatımızın içinde oluyorlar öyle yada böyle..evlilik böyle birşey..ya bunları bilerek evlenip sesimizi çıkartmayacağız ki çıkarttığımız zaman kötü biz oluyoruz..yada kuzu kuzu her olana kafa sallıycaz arkdşlar bence başka yolu yok bunun..

ne gibi isteklerde bulunuyor mesela
maddi olarak sizin bütçenizi sarsacak şeylermi
ne sıklıkla istiyor
ayrıca neden görümcenizden nefret ediyorsunuz

Görümcesinden nefret ediyor çünkü 'görümce'.

Terbiyesize bak ya abi abi deyip duruyormus sadece, evin hanımefendisi dururken.
Hele birde abisinden destek beklemesi ne kadar yalnis.
Nasıl anlamıyorlar, abisi evlendi artık abi yok, Yengesinin tapulu malı oldu.

Görümcesinden nefret ediyor çünkü 'görümce'.

Terbiyesize bak ya abi abi deyip duruyormus sadece, evin hanımefendisi dururken.
Hele birde abisinden destek beklemesi ne kadar yalnis.
Nasıl anlamıyorlar, abisi evlendi artık abi yok, Yengesinin tapulu malı oldu.

Kararı açıklıyorum; bu terrrrrrrbiyesiz görümce olacak hadsiz bir daha abisine abi demeye!!!!!!

Enişte desin, amca desin, yenge bile diyebilir ama abi assla.:99:

Eşimin ailesini sevmiyorum demişsiniz sadece tabi sebebini bilmiyorum belki gerçekten çok büyük sebeplerin vardır ama sadece yazdığınıza göre yorum yapacağım bu benim düşüncemdir siz dilediğinizi düşünmekte özgürsünüz tabi

Şahsen ben evlendim diye ne eşimi ailesinden soyutlarım nede ben kendi ailemden soyutlanırım..evlenmiş olsamda onlar bizim ailelerimiz kişiliğime saldırmadıkları sürece bir gözüm sürekli onların üstlerinde olur.Şahsen benim nişanlımın kardeşi bu sene üniversiteye gidecek bırak eşimin demesini ona söylemeden ona sormadan maddi durumum elverdiği sürece ona yardım ederim okuması için.
Ben o eve abisinin eşi sıfatıyla girdiysem yenge olarak değil abla olarak görmeli beni aynı şeyi ben abimin eşinden de beklerim tabi. Ha ne olur dediğim gibi sen çabalarsın ama haketmiyorlarsa iş değişir o zaman mesafeni korursun, ama ortada öyle bir sorun olmadan direk sevmiyorum aramasın gelmesin diyorsan bence ayıp edersin..

Köyde yaşayan sizin aileniz,dersaneye gitmesi gereken de sizin kardeşiniz olsa buraya açtığınız konu tam olarak şu olurdu.;
'''Eşim zavallı kardeşimin dershaneye gitmek için biraz kalmasına müsade etmiyor.Kızcağızın temeli yok,hayatı söz konusu aileminde maddi durumu kötü zaten,köyde yaşıyorlar.Oyüzden ben kardeşimi okutmak istiyorum.Hem bende çalışıyorum.Bu evde benim de söz hakkım var.'''

Biraz empati yapın lütfen.

bence görümce konusuna çok takılma canım abisi tabi gönderecek yeri gelirse yardım edecek. ben evlenmeden önce eşim kaynımı dersaneye yazdırmış kredi kartından çektirmiş evlendikten yedi ay sonrasına kadar aylık 360 tl ödüyoduk ben çalışmıyodum ve bu mikta bizi zorluyodu memur olduğumuz için hem kira hem taksitler hemde bu çok ağır bi külfetti ve üstelik kaynım 1 gün dahi dersaneye gittiğini ne gördüm ne duydum ama sesimi çıkartmadım çıkartamam hakkım yok kardeşi yapacak tabi. yeri gelir bende yaparım kardeşime ki zaten ben sesimi çıkarmadıkca eşm daha çok vicdan azabı çekti sen de sıkıntı yapma bu durumu bence

bence görümce konusuna çok takılma canım abisi tabi gönderecek yeri gelirse yardım edecek. ben evlenmeden önce eşim kaynımı dersaneye yazdırmış kredi kartından çektirmiş evlendikten yedi ay sonrasına kadar aylık 360 tl ödüyoduk ben çalışmıyodum ve bu mikta bizi zorluyodu memur olduğumuz için hem kira hem taksitler hemde bu çok ağır bi külfetti ve üstelik kaynım 1 gün dahi dersaneye gittiğini ne gördüm ne duydum ama sesimi çıkartmadım çıkartamam hakkım yok kardeşi yapacak tabi. yeri gelir bende yaparım kardeşime ki zaten ben sesimi çıkarmadıkca eşm daha çok vicdan azabı çekti sen de sıkıntı yapma bu durumu bence

Ya sever hürmet eder saygı gösterirsiniz yada görüşmeyi kesersiniz ortası yok bunun...
bahsettiğiniz insanlar sizin kapı komşunuz değil sadece gördükçe "merhaba" diyebileceğiniz
siz eşinizin ailesinden bahsediyorsunuz hatırlatırım...
ve eğer dört ata'nın hakkını biliyorsanız paşa paşa saygı göstermek durumundasınız
neticede gülü seven dikenine katlanır :ssz:

Arkdaşlar 8 aylık evliyim eşimin ailesiyle ayrı şehirde oturuyoruz ama eşimin ailesini sevmiyorum özellikle küçük görümcemden nefret ediyorum ona karşı seviyeli olmak istiyorum zaten arayıp sormuyorum ama oda beni aramıyor abim abim diyor sürekli benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor hem görümceme karşı hem eşimin ailesine karşı mesafeli olmak istiyorum ama çok da mesafeli olmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?
bu arada küçük gömrümcem liseye gidiyor eger bu sene ünv kazanmazssa abisine der ki abi beni dersane ye gönder der zaten şimdiden yolunu yapmaya başladı temelim yok yapamıyorum demeye eşim de sen çalış da bakarız dedi olmazssa BANA SÖYLEMİYOR AMA KAZANMASA YAŞADIKLARI YERDE DERSANE YOK BENİM YANIMA DERSANEYE YOLLAYACAK EŞİME DERSE EŞİM HAYIR DEMEZ 2-3 AY NEYSE AMA BİR SENE KATLANAMAM BUNU GÖRÜMCEMİN DEMEMESİ İÇİN BENİM BİSEYLER YAPMAM LAZIM ONA SEVİYELİ VE MESAFELİ SOĞUK DAVRANIRSAM OLUR MU? ZATEN ÖYLE YAPIYORUM DA ANLAMIYOR GENE ABLACIM FALAN DİYOR DEMESİN BANA YAPTIKLARINDAN SONRA ARKDAŞLAR KAYINVALİDEME VE GÖRÜMCEME NASIL MESAFE KOAYBİLİRİM ?

liseye giden bir kıza karşı bile oyun yapmayı düşünüyosun ya,ne diyim sana sadece yaşın büyümüş...
"abim,abim" diyomuş,demekki ona varlığını hissettirip seni sevmesini sağlayamamışsın,seni sevmiyor diye de bir insanı yargılayamazsın,sevmek zorunda değil...
"nasıl mesafeli davranabilirim"in türkçesi kadınlar kulübünde,"ailesini başıma bela gelmeden kocamın hayatından nasıl çıkarabilirim"
yazık yazık bin kere yazık...
kayınvalideni çok seviyodun 1 ay önce ne oldu?o da mı senin kişisel çıkarlarına ters düştü...

o onun abisi dersaneye de gönderir,eşofman da alır,çanta da alır,ayakkabı da alır,gözlerini kısıp kendi kendini yiyeceğine birazcık iyi niyet göster...
benim kardeşim niye istemiyor diyosun...senden çekiniyodur belki...senin gibi ablam olsa ben de bişey istemezdim...helal olsun abisine "bak kocana değil abisine diyorum" senin kocan ama onun "abisi,abisi"

Diğer konuları bilmiyorum ama; bence bir gencin hele de bu yakın bir akraba ise,eğer imkanları yoksa onu okutmanın ve eğitim masraflarını karşılamanın ne kadar önemli birşey olduğunu idrak edemiyor musunuz?

Ne güzel birşey işte;sayenizde topluma ve ülkeye faydası olan,eğitimli bir insan yetiştirmiş olacaksınız.

Bu da bir ülkeye ve bir insana yatırımdır; aynı zamanda sevaptır kanımca...

Bir arkadaşın dediği gibi söz konusu kendi kardeşiniz olsaydı acaba aynı tepkiyi verirmiydiniz...

Son düzenleme:
hem seviyeli olmak istiyorsunuz hem de olmamak...iyi,güzelmiş..bunu başarabilmek zor ama bir deneyin..ama seviye koymak istediğiniz kişiler yan komşunuz değil eşinizin ailesi değil mi?

Back
X