Eşimin ailesine karşı nasıl sabır gösterebilirim lütfen akıl verin !!!

daya25

BİZİ BİZE BIRAKMA RABBİM
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
644
7
48
Eşimle daha bi kaç aylık evliyiz görümcemlerle aynı şehirde ama ist. gibi bir yerin uç noktalarındayız birimiz ist.un en batısında digeri en dogusunda. 6 görümcem var bir görümcem benimle kalıyor anneleri babalarını eşimle evlenmeden önce kaybetmişler hepsi evli yanımda kalan görümcem dısında.görümcemde yeni evliyiz diye sağolsun üniversitede okurkenki ev arkadaşına tatile gitti bi kaç aylıgına buraya kadar hersey süper.düğünümüzde kimsecikler yardımcı olmadı anne baba olmayınca biz hersemizi kendimiz yaptık ettik yalnız görümcelerimden 4 ü çok bencil ve konuskan herşeyde ben ben ben 15 tatil diye çoluk cocuk alıp bize geldiler kalmaya hadi gelsinler yemek yaptık yedik içtik bulasıklara yardımcı olmadılar misafirlerdi buraya kadarda tamam ben biraz titizim ama herkes gibi titizim görümcem görmüş geçirmiş kadın duşa girmek istedi havlusunu verdim girdi yıkandı saclarını bany küvetinden tmizlememiş bide fayanaslar hep kıl saç hiç sevmedğim seyler ama napalım ayda yılda bir kac kere gelecekleri için sustum aama halama derdimi actıgımda halam kızım kocan için susucaksın isterse evine s...ç salarda bişey diyemezsin demezmi aşırı sigara içiyor küllükte sifara izmaritleri dökmüyo 5 gün boyunca bu böyle sürdü banyoyu kıllarla küllüğü sigara izmaritleriyle vc den cıkınca ısık söndürmeden geceleri tv acık bırakmalar vc den cıktııgında arkasına bakmamamalar felan bu görümceler,n 4 ü böyle yaa onlara diyemiyorumki söyle böyle yapın daha iyi olur diye bir yaşları benden büyük 2. ayıp olur ayda yılda bi kez geliyolar ama peşlerinde dolanmaktanda bıktım eşime söylediğimdede aman napcan atsan atılmaz satsan satılmaz dedi tamam oda haklı peki siz olsanız naparsınız bu durumda? ve bu pisliklerini arkalarından koşma durumlarını nasıl çözüm sunabilirsiniz ? yani kafayı yememek elde değil cok takıyorum ama annemde halamda napcan yavrum şükür et hergün burda değiller arkalarından toplayacan ve susucan baska yolu yok diyolar :2::2::2: bende sinirden sizle paylastım siz olsanız napardınız en azından kendime sunu yapnalıyım bunu yapmalıyım demem lazımkii bi dahaki gelmelerinde bu kadar sinir olmam. benle kalacak görümcemde 1 ay sonra gelcek oda biraz pasaklı dagınık hadi o benle kalıyor diye güzelce konusup yarın evlendiğinde dediklerim işine yarar derimde digerlerine ne derim bilmem bakalım oda dinlermi beni orasıda mechuul yaa kocam onların yanında zemzemle arıtılmıs gibi tertemiz ve arkasını toplar anlayamadım gitttiii offfffffffffffffff:50::50::50::50::50::50::50:

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun bende senin gibi biraz titizim ,aslında banyoda kıl saç istememek titizlik değil normaldir....ama elinden bir şey gelmez eşinin ailesi hemde senden büyüklermiş bir şey desen olmaz...o yaşa kadar tertip düzen öğrenmemişler bu satten sonra biraz zor...artık senede bir dişini sıkacaksın...en basiti kardeşim bana kalmaya geldiğinde ona bile bazı şeyler hakkında uyarsam hemen darılır ..yani kardeş kardeşe bile alınıyor böyle konularda...onun için dişini sık sabret....illede katlanamıyorum dersen onlar peşinden temizliğe başla anlasınlar rahatsız olduğunu..yani banyomu yaptılar hemen yanlarında cifle banyoyu rahatsız olurlar belki daha dikkat ederler :D

Allah yardımcın olsun bende senin gibi biraz titizim ,aslında banyoda kıl saç istememek titizlik değil normaldir....ama elinden bir şey gelmez eşinin ailesi hemde senden büyüklermiş bir şey desen olmaz...o yaşa kadar tertip düzen öğrenmemişler bu satten sonra biraz zor...artık senede bir dişini sıkacaksın...en basiti kardeşim bana kalmaya geldiğinde ona bile bazı şeyler hakkında uyarsam hemen darılır ..yani kardeş kardeşe bile alınıyor böyle konularda...onun için dişini sık sabret....illede katlanamıyorum dersen onlar peşinden temizliğe başla anlasınlar rahatsız olduğunu..yani banyomu yaptılar hemen yanlarında cifle banyoyu rahatsız olurlar belki daha dikkat ederler :D

canım zaten dayanmak zorunda oldugumu biliyorum ama arkalarını sürekli toplamak bana sıkıntı veriyor bide hamile kalıp cocuklu olsam düşün hangi birine koşturcam yardım etmezler tamam misafirler yardım istemiyorum ama bari bal dök yala yaptıgım gün evi mahvettiler hemde cocuklarıda değil kendileri cocuklarından önce basladılar evi görsen su an iğrenc ötesi heryer saç. evde sac topluyorum saclarını acık bırakıyolar dagılıyor haliyle hadi onu anlıyorum insanlık hali ama bari banyoya gittin bi arkana bak o aksam eşimin iş arkdası kahve içmeye gelmişti görmesemm rezil olcaktım banyoya girip o halde görsee dicekki sunun karısına bak ne pasaklı. yoksa ben üşenmem gene temizlerim ama yanımda kalcak görümcemde onlar gibiymiş anlatılanlara gre bide büyüklenmeleri yokmu siz neyinize büyükleniyosunuz yaa yok öyleyiz böyleyiz daha cıktııgın yerin kapısını ısıgını söndürmüyosun grceler, tv acık uyuya kalıyorsun vc de afedersiniz psilediği yeri temizlemiyosun gelmiş bana ben böyleyim söyleyim diyosun ya daha ne diyim işte bende nasıl sabır göstercem bilmiyorum görmemeyemi calıssamki anlamadım gitti erkekler işten gelir uyur yemek yer görmez yaa ben aksine herseyi göryoru batıyo bide halleri delirmemek elde değil

işin zor canım söylesen olmaz söylemesen sinir olursun en iyisi davet etme onları:)

işin zor canım söylesen olmaz söylemesen sinir olursun en iyisi davet etme onları:)

davet etmessen olmazki canım ama bu kez ben davet etmemiştim geliyoz deyip geldiler 5-6 gün kalıp gittiler ayrı ayrı peşlerinde dolandım offfffffffff:14::14::14:

davet etmessen olmazki canım ama bu kez ben davet etmemiştim geliyoz deyip geldiler 5-6 gün kalıp gittiler ayrı ayrı peşlerinde dolandım offfffffffff:14::14::14:
gelene gelme denmez biliyorum ama daha bi kaç aylık evlisin şimdi böyle olursan ilerde hiç çıkamazsın işin içinden eşin üzülmüyor mu yorulduğuna

canım zaten dayanmak zorunda oldugumu biliyorum ama arkalarını sürekli toplamak bana sıkıntı veriyor bide hamile kalıp cocuklu olsam düşün hangi birine koşturcam yardım etmezler tamam misafirler yardım istemiyorum ama bari bal dök yala yaptıgım gün evi mahvettiler hemde cocuklarıda değil kendileri cocuklarından önce basladılar evi görsen su an iğrenc ötesi heryer saç. evde sac topluyorum saclarını acık bırakıyolar dagılıyor haliyle hadi onu anlıyorum insanlık hali ama bari banyoya gittin bi arkana bak o aksam eşimin iş arkdası kahve içmeye gelmişti görmesemm rezil olcaktım banyoya girip o halde görsee dicekki sunun karısına bak ne pasaklı. yoksa ben üşenmem gene temizlerim ama yanımda kalcak görümcemde onlar gibiymiş anlatılanlara gre bide büyüklenmeleri yokmu siz neyinize büyükleniyosunuz yaa yok öyleyiz böyleyiz daha cıktııgın yerin kapısını ısıgını söndürmüyosun grceler, tv acık uyuya kalıyorsun vc de afedersiniz psilediği yeri temizlemiyosun gelmiş bana ben böyleyim söyleyim diyosun ya daha ne diyim işte bende nasıl sabır göstercem bilmiyorum görmemeyemi calıssamki anlamadım gitti erkekler işten gelir uyur yemek yer görmez yaa ben aksine herseyi göryoru batıyo bide halleri delirmemek elde değil

Düzensizler demekki....dediğim gibi yanlarında bşla temziliğe rahatsız olduğunu anlasınlar..yanında kalacak olan görümcenede abla gibi yaklaş ve yönlendir onu banyoyu temizledinmi canım falan de biri gelip görürse ayıp olur dersin ki bazı şeylerin farkına varsın.offf bende çok sinirleniyorum böyle şeylere ama Allah tan eşimin ailesi yatıya gelmiyorlar bazen kaynanam geliyor oda terliyor bazen banyo yap diyorum yapmıyor yattığı kanebe ertesi günü çok pis kokuyor :((( wc dende tiksiniyorum o gittikten sonra bol çamaşır suyuyla temziliyorum ve kanepeyii siliyorum :((( yerler bezazz beyazz saçlar avuç avuç dolaşıyor midem kalkıyor beyaz saçtan :(( ama yapacak bir şey yok ona farkettirmiyorum ama o gider gitmez başlıyorum temizliğe neticede onun düşünmesi lazım Allah tan çok sık gelmiyor :D

bende aynı şeyi yaşadım, görümceme dedimki, canım senin saçın ne çok dökülüyor öyle bütün banyo saç içinde, bende saç dökülmesi için bir yağ karışımı var, kullan istersen dedim,
farketmedim döküldüğünü dedi, bir dahada olmadı,
her şeyi güzellikle söylersen herşeyin çözümü bulunur, biraz daha dikkat ederler,

tuvalet içinde, bir arkadaşına gittiğini, çok pis tuvaleti olduğunu söyle, ben çok titizim , midem bulanıyor tuvalet pisken, Allahtan eşimde çok dikkat eder temizliğine falan de,
insan olan anlar

mutfak içinde yardım etmiyorlarsa eşine söyle, hayatım çok yoruldum tansiyonum düştü galiba, biraz toparlamaya yardım et, yada ben biraz kendime geleyim kalanını yaparım başım döndü de, sessizce söylüyormuş gibi ama onlarında duyacağı şekilde söyle,
kalkıp bir işin ucundan tutsunlar bir zahmet

hemen şimdi, bugünün tarihini kocaman yazarak, "evimizin daimi ve misafir üyeleri için kurallar" başlıklı yazı yazın.
1. banyoyu, tuvaleti bir sonraki kişi için temiz bırakalım.
2. yediklerimizin kalanını mutfağa götürelim.
3. en son yatan tüm ışıkları, tvyi kapatır.

vs vs. şeklinde. hem de böylece bir sonraki gelişlerinde eski tarihli bir yazı olacağı için kırıcı olmaz :31:

Offfff işin çok zor Allah yardımcın olsun ama hepsi kocaman kadın ne yani evlerinde demi böyle bunlar ben senin ısrarla arkalarını toplama çabanı anlayamadım güzel söylemlerle hepsini temîzlik dahil her olaya dahil edebilirdin ben örneğin evime gelenden yardım beklerim neden beklemeyim kim olursa olsun ben evi bal dök yala yapmışım canı istediği gibi kirletemez kirletirse de yardımcı olmak zorunda siz şimdiden evinizi dingonun ahırı gibi kullanılmaya alıştırırsanız asla önünü alamazsınız hiç öyle aman her zaman mı gelecekler diye düşünmeyin neden size yazık değil mi uygun bir dille yardım isteyin mîsal ben şöyle yaparım baktım ev almış başını gidiyor ayyy dağınık eve misafir çok gelirmiş şimdi bana da gelirse diye yalandan bir panikle abla sen salonu bi toplasan ben mutfağa geceyim sende şurayı yapıversen deseniz ama söylem çok önemli kesinlikle samimi ve imdat niteliğinde olmalı böyle böyle alırsınız önünü bu işin

sizi çok iyi anlıyorum bence bir tavır takının yoksa benim gibi başınız çok ağırır eşimin akrabaları benim evime gelmiyor ama kayınvalidemdeler sürekli her haftasonu her tatil onlarlayım aynı anlattıklarını gibiler ve sorun olan şu ben görümcem kaynım olsa tamam olsun diyecem eşimin halası amcası babaannesi kuzenleri sürekli bunlara hizmet yapıyorum düşün 15 tatil şuan ben kayınvalidemlerdeyim inan 15 gündür halalar amcalar kuzenler wc ye gidemiyorum sürekli karşıma biri çıkıyor çok bunalıyom kayınvalidemle kayınpederimi sevmesem adımımı atmam ama ne yapacaksın mutluluk için fedakarlık lazım..

canım benimde ilk aylarda büyük sıkıntılarım oluyordu ama zamanla su yolunu buluyor. emin ol o kadar da sık gelip gitmezler. hayırlı olsuna gelmiş gibi gelmişler. hem işin varsa yani çalışıyorsan onu da bahane edebilirsin. kafanı rahat tut inanki bak 6 aya kalmaz rahat olur kafan. dua et, evliliğinin tadına bak, hem eşinde seninle aynı fikirde anladığım kadarıyla.
boşver allah mesut bahtiyar günler yaşatsın.

Eşimle daha bi kaç aylık evliyiz görümcemlerle aynı şehirde ama ist. gibi bir yerin uç noktalarındayız birimiz ist.un en batısında digeri en dogusunda. 6 görümcem var bir görümcem benimle kalıyor anneleri babalarını eşimle evlenmeden önce kaybetmişler hepsi evli yanımda kalan görümcem dısında.görümcemde yeni evliyiz diye sağolsun üniversitede okurkenki ev arkadaşına tatile gitti bi kaç aylıgına buraya kadar hersey süper.düğünümüzde kimsecikler yardımcı olmadı anne baba olmayınca biz hersemizi kendimiz yaptık ettik yalnız görümcelerimden 4 ü çok bencil ve konuskan herşeyde ben ben ben 15 tatil diye çoluk cocuk alıp bize geldiler kalmaya hadi gelsinler yemek yaptık yedik içtik bulasıklara yardımcı olmadılar misafirlerdi buraya kadarda tamam ben biraz titizim ama herkes gibi titizim görümcem görmüş geçirmiş kadın duşa girmek istedi havlusunu verdim girdi yıkandı saclarını bany küvetinden tmizlememiş bide fayanaslar hep kıl saç hiç sevmedğim seyler ama napalım ayda yılda bir kac kere gelecekleri için sustum aama halama derdimi actıgımda halam kızım kocan için susucaksın isterse evine s...ç salarda bişey diyemezsin demezmi aşırı sigara içiyor küllükte sifara izmaritleri dökmüyo 5 gün boyunca bu böyle sürdü banyoyu kıllarla küllüğü sigara izmaritleriyle vc den cıkınca ısık söndürmeden geceleri tv acık bırakmalar vc den cıktııgında arkasına bakmamamalar felan bu görümceler,n 4 ü böyle yaa onlara diyemiyorumki söyle böyle yapın daha iyi olur diye bir yaşları benden büyük 2. ayıp olur ayda yılda bi kez geliyolar ama peşlerinde dolanmaktanda bıktım eşime söylediğimdede aman napcan atsan atılmaz satsan satılmaz dedi tamam oda haklı peki siz olsanız naparsınız bu durumda? ve bu pisliklerini arkalarından koşma durumlarını nasıl çözüm sunabilirsiniz ? yani kafayı yememek elde değil cok takıyorum ama annemde halamda napcan yavrum şükür et hergün burda değiller arkalarından toplayacan ve susucan baska yolu yok diyolar :2::2::2: bende sinirden sizle paylastım siz olsanız napardınız en azından kendime sunu yapnalıyım bunu yapmalıyım demem lazımkii bi dahaki gelmelerinde bu kadar sinir olmam. benle kalacak görümcemde 1 ay sonra gelcek oda biraz pasaklı dagınık hadi o benle kalıyor diye güzelce konusup yarın evlendiğinde dediklerim işine yarar derimde digerlerine ne derim bilmem bakalım oda dinlermi beni orasıda mechuul yaa kocam onların yanında zemzemle arıtılmıs gibi tertemiz ve arkasını toplar anlayamadım gitttiii offfffffffffffffff:50::50::50::50::50::50::50:

Pardon ben anlamadım, 4 görümce ve çocukları 15 tatilde size mi geldiler?
Toplam kaç kişiydiniz?
Eve sıgabildiniz mi? :)

Ayrıca en takıldıgım şey küllüklerin dökülmesini geçtim evde o çoluk çocukla sigara içilmesi.
Eşim ve ben de içiyoruz ama asla evde içmeyiz, içen bir misafir geldiğinde de izin vermeyiz.
Sigara balkonda içilir bizde.

Şimdi öncelikle en baştan buna müsade etmeyin.
Evinizde sigara içirmeyin ve sizi en çok ne rahatsız ettiyse tatlı dille söyleyin.

Zaten bir iki bir şey söyleseniz onlar da dikkat ederler herhalde...

Son düzenleme:
bende aynı şeyi yaşadım, görümceme dedimki, canım senin saçın ne çok dökülüyor öyle bütün banyo saç içinde, bende saç dökülmesi için bir yağ karışımı var, kullan istersen dedim,
farketmedim döküldüğünü dedi, bir dahada olmadı,
her şeyi güzellikle söylersen herşeyin çözümü bulunur, biraz daha dikkat ederler,

tuvalet içinde, bir arkadaşına gittiğini, çok pis tuvaleti olduğunu söyle, ben çok titizim , midem bulanıyor tuvalet pisken, Allahtan eşimde çok dikkat eder temizliğine falan de,
insan olan anlar

zaten biliyolar temizliği sevdğimi ama işte yeni gelinsin ya bişey diyemedim haliyle alınırlar gücenirler diye ama arkalarından koşturmakta beni cok sinir etti acıkcası eşime söyledim oda napayım askın ayda yılda bi kez geldiler bişey deme gözünü seveyim dedi ben gene altına basa basa diyorum temizliğimi onlar gtsn gene yaparım ama sen bi kadınsın ya üniye giden kızları bile vurdum duymaz ya aniden gelen o adama mahcup oldum inanınkii kesin içinden vay be ne pasaklı kadınmıs ddemiştir eminim oyy offf.bişey desen alınırlar demesen peşlerinde kostur dur. kış mevsimindeyiz bide oda kapılarını acık bırakırlar kac defa gördüler kapıları kapatıyorumki havakaybı olmasın diye yada kullanılmayan ısık kapatılır cok israf yaa yazık günahtır ben onlara gidince ben utanıyorum bir yanlısım olurmu diye masallah kardeşlerinin evi yaa yapmadıkları kalmadı bide gelecek görümcem evlenene dek bendde kalcak 23 yasında onada düzen tertip ögretmek istiyom ama yanlıs anlamaz umarım biraz burun dikine giden bi tip inatcıda ama kötü olmasını istememkii yarın bi gün evlenince oda öyle olursa hem kendine eder hem bana gene

Pardon ben anlamadım, 4 görümce ve çocukları 15 tatilde size mi geldiler?
Toplam kaç kişiydiniz?
Eve sıgabildiniz mi? :)

Ayrıca en takıldıgım şey küllüklerin dökülmesini geçtim evde o çoluk çocukla sigara içilmesi.
Eşim ve ben de içiyoruz ama asla evde içmeyiz, içen bir misafir geldiğinde de izin vermeyiz.
Sigara balkonda içilir bizde.

Şimdi öncelikle en baştan buna müsade etmeyin.
Evinizde sigara içirmeyin ve sizi en çok ne rahatsız ettiyse tatlı dille söyleyin.

Zaten bir iki bir şey söyleseniz onlar da dikkat ederler herhalde...

bizim evdede içirtimiyorum canım ama elindeki küllüğü boşaltmayıp balkona koyuyolar haliyle rüzgar ucuruyor oraya buraya ben onu demek istemiştim

annenle halanın tecrübelrinden faydalan

ayda yılda gelen insanlar için kocanı üzdüğüne değmez görmeyiver duymayıver

yapıcak bırşey yok.

annenle halanın tecrübelrinden faydalan

ayda yılda gelen insanlar için kocanı üzdüğüne değmez görmeyiver duymayıver

yapıcak bırşey yok.

bunu biliyorum ama işte siinirlerime nasıl hakim olcam peşlerini toplamasam rahatta edemiyorum napiyim bilemedim

Back
X