Eşimin ailesine karşı nasıl sabır gösterebilirim lütfen akıl verin !!!

hemen şimdi, bugünün tarihini kocaman yazarak, "evimizin daimi ve misafir üyeleri için kurallar" başlıklı yazı yazın.
1. banyoyu, tuvaleti bir sonraki kişi için temiz bırakalım.
2. yediklerimizin kalanını mutfağa götürelim.
3. en son yatan tüm ışıkları, tvyi kapatır.

vs vs. şeklinde. hem de böylece bir sonraki gelişlerinde eski tarihli bir yazı olacağı için kırıcı olmaz :31:

hehe bencede iyi fikir...
+ çok mesafeli davran gelmek istemesinler
ayrica dikkatimi çekti ben olsam bekar kiz kardesimi evime alirdim yengeme birakmazdim, sonuçta evin temizligini yemegini abim yapmiyor yengem yapiyor ve kizkardesiminkini yapmak istemeyebilir... onu da geçtim gonlum razi olmazdi...
tabi belki boyle olmasi için sebepler vardir onu bilemem (esin, okul vb)

onlar bir gün ''gelin bizde kalın''derlerse ''aynı şehirde kalmak ne mantıksız ''gibi şeyler söyleyin
tatil köyümü eviniz toplaşıp geliyolar
evde de toplamayın arkalarını onlar sizdeyken sizde onların gibi yayılıp yatın
titizsin,z ama belki anlarlar bir ihtimal
sonra gittiklerinde temizlersiniz eviniz

Gerçekten zor bi durum.. wc banyo olayına yorum yapamıyorum yuh yani insan yapmayı akıl ediyosa temizlemeyi nasıl unutur anlamış değilim.ama en çok takıldığım konu yiyip içip köşeye çekilmeleri... 4 kişiden biri de akıl etmiyosa ben art niyet arardım şahsen ne demek yani ?? daha yeniymişsiniz ama nasıl başlarsa oyle alışırlar olan size olur bence bundan sonrası için yavaş yavaş tavrınızı koyun. eşinizle onlar yüzünden karşı karşıya gelmeyin ama onlarla birebir tatlı tatlı halletmeye bakın derim ben...

hehe bencede iyi fikir...
+ çok mesafeli davran gelmek istemesinler
ayrica dikkatimi çekti ben olsam bekar kiz kardesimi evime alirdim yengeme birakmazdim, sonuçta evin temizligini yemegini abim yapmiyor yengem yapiyor ve kizkardesiminkini yapmak istemeyebilir... onu da geçtim gonlum razi olmazdi...
tabi belki boyle olmasi için sebepler vardir onu bilemem (esin, okul vb)

Tam tersi, bekar kiz enistenin yaninda kalmaz, nede olsa elin oglu, baldiza yan gözle bakan oluyor maalesef.

Son düzenleme:
Olur canim öyle seyler, kalabalik geldikleri icin kim kime dum duma olmus, teker teker geldiklerinde bukadar sorun yasamiyacaksindir.

Benim yengemin cani yokmu, yedi görümcesi var, teker teker iyiler belki ama hepsi bir araya gelince teyzemler masallah dayimla bir olup cok giderler kadinin üzerine, gerek laf sokmalar, herseyine karismalar, gerek evde kosturmalar, bir yardim etseler üc etmezler, ama o ya sabir cekip bir kac gün idare eder gelenleri, zaten senede bir iki öyle toplanirlar, ama yinede, Allah razi olsun ondan cok güzel agirliyor akrabalari.

Sahsen kizkardesim ve ben dün konusurken ikimizde ayni seyi söyledik: Yengeme gidince rahat ediyoruz, güler yüzlü oluyor, hic laf sokmaz, hic insana rahatsizlik vermez, senle güler sohbet eder, temizligini bile yapacaksa baskalari gibi insanin yüzüne vura vura yapmaz, hani olurya "sizden cok rahatsiz oluyorum, aman gelmesenizde evim temiz kalsa keske" gibilerinden cat cat bulasik yikayanlar, on karis surat asip önüne cay koyanlardan degil.

Insan idare etmekde bir sanatdir bence.

Birde bekar görümcene gelince: Sen sen ol bekar görümcenle iyi gecin o size geldikten sonra, farzetki kendi kardesin.
Ben kendi kizkardesime bile cok zor tahammül ediyorum bazen, insan kendi canindan bile olunca rahatsiz olabiliyor, ama kardesim diye yine koruyorsun, yine kolluyorsun, hep sanki kendi canin kaninmis gibi davran.
Benim kizkardesim bana bagirsa bile dayanamiyordum iki gün küs kalmaya, ama görümcem ters bir laf söylese biraksan ömür boyu konusmayacak duruma gelirdim ilk evlendigim zamanlar.
Sonra baktim böyle hayat gitmez, herzaman dedim, farzetki kendi ailen, nasil davranirdin?
Ve ondan beri gercekten benimde icim rahat, kafam rahat.
Baktin görümcen pismi, daginikmi, nasil kardesini güzel yolla ikna ederdin, öyle yap.
Nazin geciyorsa öyle yap, kizmaktan anliyorsa öyle yap ama sonradan gönlünü al.
Asla art niyetli olmadigini anlasin, dogumgünlerinde hediyesini al, arada saril öp, "Iyiki sen benim görümcensin, nekadar iyisin" de iyi birsey yaptiginda veya hicbirsey ortada yokken sanki aklina birden gelmis gibi, niye derse, iste ne bileyim nekadar düsüncelisin, söylesin böylesin diye siralarsin. Tatli dilli ol.
Bastan öyle olursan, o öyle sürüp gider.
Ama bastan saygisizlik olursa, oda sürüp gider, buna asla müsade verme. Esinin yaninda herzaman iyi davran, aranizda bir sorun oldugu zaman görümcenle aranda halletmeye calis.
Ve mümkün oldukca evinizdeki seyleri disari anlatmamasi gerektigini söyle, sizin bir "Aile" oldugunuzu dile getir, baglarinizi güclendir bastan beri.
Bugün olmasada yarin birgün mutlaka oda senin degerini anliyacaktir.
Is yapmasini istesen bile "Sunu yap bunu yap" deme asla, "Beraber evi temizleyelim hadi iki saatde bitirelim" de ve onla beraber giris ise, yada sen ütümü yapmak istersin, yoksa mutfagimi toparlarsin de, biriniz bir isi digeriniz diger isi yapsin.
Insallah onada güzel bir talip cikar ve evlenir, ama gidecegi yeri yok kizin, aman derim kusurunu bile görürsen görmemizlikten gel, yazik bak abisinden baska kizin neyi kalmis, annesiz babasiz hayat cok zor, insan kimsenin yerine sigmaz.
Belki bazen diger görümcenlerin doldurusuna gelir, dikkatli ol, herseyde kötü niyet arama.
Bencede sen iyi bir yenge olursun, ama kolay degil tabii evde bir ücüncü kisinin daha olmasi, mutlaka kötü günlerinizde olacaktir, ama asla olaylarin büyümesine firsat verme.

Son düzenleme:
zaten biliyolar temizliği sevdğimi ama işte yeni gelinsin ya bişey diyemedim haliyle alınırlar gücenirler diye ama arkalarından koşturmakta beni cok sinir etti acıkcası eşime söyledim oda napayım askın ayda yılda bi kez geldiler bişey deme gözünü seveyim dedi ben gene altına basa basa diyorum temizliğimi onlar gtsn gene yaparım ama sen bi kadınsın ya üniye giden kızları bile vurdum duymaz ya aniden gelen o adama mahcup oldum inanınkii kesin içinden vay be ne pasaklı kadınmıs ddemiştir eminim oyy offf.bişey desen alınırlar demesen peşlerinde kostur dur. kış mevsimindeyiz bide oda kapılarını acık bırakırlar kac defa gördüler kapıları kapatıyorumki havakaybı olmasın diye yada kullanılmayan ısık kapatılır cok israf yaa yazık günahtır ben onlara gidince ben utanıyorum bir yanlısım olurmu diye masallah kardeşlerinin evi yaa yapmadıkları kalmadı bide gelecek görümcem evlenene dek bendde kalcak 23 yasında onada düzen tertip ögretmek istiyom ama yanlıs anlamaz umarım biraz burun dikine giden bi tip inatcıda ama kötü olmasını istememkii yarın bi gün evlenince oda öyle olursa hem kendine eder hem bana gene

yanında kalacak görümce kaç yaşında:26:

daha önceki konunda eşim 27,görümcem 28 yaşında demiştin.hangisi doğru:27:

görümcen için birlikte yaşayacağız diye söyleyip duruyorsun burada da millete onca laf ettirdin anlayışsız yeni evlilerin yanında ne işi var diye,aylardır kız daha gelmemiş.:34:

Senin yapabîleceğin birşey yok bence..bu durumu eşin îdare edicek..görmüş geçirmîş insanlar yaşları büyük diyosun sen ne söylesen batar..eşin bi şekilde kalma olayını kısa tutucak arada sırada senîn huylarından bahsedicek belki anlarlar..benimkiler gelip gitmeden de yapıcaklarını yaptılar..etrafa karşı gidip rahatsız etmiyoruz deyip yaptıklarını örtbas ettiler.yani kısacası gelseler de gelmeselerde yapacakları varsa yapıyolar

bence de pislklerini toplama. eşin de zmanla görüp o da rahatsz olsun. bu niye burda die sana sorarsa yetiştiremiyorum. banyoda kıllar vardı onları temzledm yemek yapıyorum şimdi. farketmedm bile onun orda olduğunu canım falan de. sendne bilmesn ablalarının pisliğini. wc yi sık temzleme. onlar geldkten sonra nasıl evi berbat ettiklerini, düzeninizi nasıl bozduklarını.
ama işin ilginç tarafı şudur ki sen söylersen yaaa ablalrında böyle kirletiyor toplamıyolar flana die, eşin muhtemelen savnma moduna geçecektr.

bence de pislklerini toplama. eşin de zmanla görüp o da rahatsz olsun. bu niye burda die sana sorarsa yetiştiremiyorum. banyoda kıllar vardı onları temzledm yemek yapıyorum şimdi. farketmedm bile onun orda olduğunu canım falan de. sendne bilmesn ablalarının pisliğini. wc yi sık temzleme. onlar geldkten sonra nasıl evi berbat ettiklerini, düzeninizi nasıl bozduklarını.
ama işin ilginç tarafı şudur ki sen söylersen yaaa ablalrında böyle kirletiyor toplamıyolar flana die, eşin muhtemelen savnma moduna geçecektr.

görsünler evi ne hale getirdiklerini.belki utanırlar.

Olur canim öyle seyler, kalabalik geldikleri icin kim kime dum duma olmus, teker teker geldiklerinde bukadar sorun yasamiyacaksindir.

Benim yengemin cani yokmu, yedi görümcesi var, teker teker iyiler belki ama hepsi bir araya gelince teyzemler masallah dayimla bir olup cok giderler kadinin üzerine, gerek laf sokmalar, herseyine karismalar, gerek evde kosturmalar, bir yardim etseler üc etmezler, ama o ya sabir cekip bir kac gün idare eder gelenleri, zaten senede bir iki öyle toplanirlar, ama yinede, Allah razi olsun ondan cok güzel agirliyor akrabalari.

Sahsen kizkardesim ve ben dün konusurken ikimizde ayni seyi söyledik: Yengeme gidince rahat ediyoruz, güler yüzlü oluyor, hic laf sokmaz, hic insana rahatsizlik vermez, senle güler sohbet eder, temizligini bile yapacaksa baskalari gibi insanin yüzüne vura vura yapmaz, hani olurya "sizden cok rahatsiz oluyorum, aman gelmesenizde evim temiz kalsa keske" gibilerinden cat cat bulasik yikayanlar, on karis surat asip önüne cay koyanlardan degil.

Insan idare etmekde bir sanatdir bence.

Birde bekar görümcene gelince: Sen sen ol bekar görümcenle iyi gecin o size geldikten sonra, farzetki kendi kardesin.
Ben kendi kizkardesime bile cok zor tahammül ediyorum bazen, insan kendi canindan bile olunca rahatsiz olabiliyor, ama kardesim diye yine koruyorsun, yine kolluyorsun, hep sanki kendi canin kaninmis gibi davran.
Benim kizkardesim bana bagirsa bile dayanamiyordum iki gün küs kalmaya, ama görümcem ters bir laf söylese biraksan ömür boyu konusmayacak duruma gelirdim ilk evlendigim zamanlar.
Sonra baktim böyle hayat gitmez, herzaman dedim, farzetki kendi ailen, nasil davranirdin?
Ve ondan beri gercekten benimde icim rahat, kafam rahat.
Baktin görümcen pismi, daginikmi, nasil kardesini güzel yolla ikna ederdin, öyle yap.
Nazin geciyorsa öyle yap, kizmaktan anliyorsa öyle yap ama sonradan gönlünü al.
Asla art niyetli olmadigini anlasin, dogumgünlerinde hediyesini al, arada saril öp, "Iyiki sen benim görümcensin, nekadar iyisin" de iyi birsey yaptiginda veya hicbirsey ortada yokken sanki aklina birden gelmis gibi, niye derse, iste ne bileyim nekadar düsüncelisin, söylesin böylesin diye siralarsin. Tatli dilli ol.
Bastan öyle olursan, o öyle sürüp gider.
Ama bastan saygisizlik olursa, oda sürüp gider, buna asla müsade verme. Esinin yaninda herzaman iyi davran, aranizda bir sorun oldugu zaman görümcenle aranda halletmeye calis.
Ve mümkün oldukca evinizdeki seyleri disari anlatmamasi gerektigini söyle, sizin bir "Aile" oldugunuzu dile getir, baglarinizi güclendir bastan beri.
Bugün olmasada yarin birgün mutlaka oda senin degerini anliyacaktir.
Is yapmasini istesen bile "Sunu yap bunu yap" deme asla, "Beraber evi temizleyelim hadi iki saatde bitirelim" de ve onla beraber giris ise, yada sen ütümü yapmak istersin, yoksa mutfagimi toparlarsin de, biriniz bir isi digeriniz diger isi yapsin.
Insallah onada güzel bir talip cikar ve evlenir, ama gidecegi yeri yok kizin, aman derim kusurunu bile görürsen görmemizlikten gel, yazik bak abisinden baska kizin neyi kalmis, annesiz babasiz hayat cok zor, insan kimsenin yerine sigmaz.
Belki bazen diger görümcenlerin doldurusuna gelir, dikkatli ol, herseyde kötü niyet arama.
Bencede sen iyi bir yenge olursun, ama kolay degil tabii evde bir ücüncü kisinin daha olmasi, mutlaka kötü günlerinizde olacaktir, ama asla olaylarin büyümesine firsat verme.

Yengeni merak ettim doğrusu...iyi hoşta belliki kadın içine atıyor dışına yansıtamıyor..birde yengene sormak lazım psikolojısi nasıl? dışardan herşey hoş görünür birde onun yerine koymak lazım kendini yazık böyle iyi birine laf sokanlara yazıklar olsun ...kimse kimsenin çektiğini bilmez dışardan yansıtmaz yengeniz ama canı yokmu demişsiniz var tabikide ama içi göçmüştür kesin ........neticede o da insan et ve kemikten...

Yengeni merak ettim doğrusu...iyi hoşta belliki kadın içine atıyor dışına yansıtamıyor..birde yengene sormak lazım psikolojısi nasıl? dışardan herşey hoş görünür birde onun yerine koymak lazım kendini yazık böyle iyi birine laf sokanlara yazıklar olsun ...kimse kimsenin çektiğini bilmez dışardan yansıtmaz yengeniz ama canı yokmu demişsiniz var tabikide ama içi göçmüştür kesin ........neticede o da insan et ve kemikten...

Benim gözlemledigim kadariyla tabii kac cocugu var nerdeyse yirmi senedir evli, artik atsan atilmaz satsan satilmaz diye idare ediyor sanirim. Benim aileme sorsan yengeminde cok kötü huylari vardir, bizimkileri hic sevmiyordur, uzak duruyordur vs yani kendince herkes hakli olabiliyor tabii.
Birde haftada iki kere spora gidiyor yüzme, yürüyüs vs bayagi mutlu oluyor bundan, evine misafir gelse dahi gider sporuna mesela, bizimkiler bunu saygisiz buluyor, bende kaciyor gibi algiliyorum ama demek öyle rahat ediyor, birde gezmeyi cok sever, mümkün oldukca kendini evden disari atar, evde oturdugu pek yoktur, oda kafa dagitiyordur mutlaka.

Sanirim onun "kafayi yememe" yöntemi: Kendine baska bir mesguliyetler bulmak. Insanlara he he diyip gecmek. Yanlarinda olunca onlara karsi sabirli olmak. Ama belki onlardan mümkün oldukca köse bucakda kacmak : )

Benim gözlemledigim kadariyla tabii kac cocugu var nerdeyse yirmi senedir evli, artik atsan atilmaz satsan satilmaz diye idare ediyor sanirim. Benim aileme sorsan yengeminde cok kötü huylari vardir, bizimkileri hic sevmiyordur, uzak duruyordur vs yani kendince herkes hakli olabiliyor tabii.
Birde haftada iki kere spora gidiyor yüzme, yürüyüs vs bayagi mutlu oluyor bundan, evine misafir gelse dahi gider sporuna mesela, bizimkiler bunu saygisiz buluyor, bende kaciyor gibi algiliyorum ama demek öyle rahat ediyor, birde gezmeyi cok sever, mümkün oldukca kendini evden disari atar, evde oturdugu pek yoktur, oda kafa dagitiyordur mutlaka.

Sanirim onun "kafayi yememe" yöntemi: Kendine baska bir mesguliyetler bulmak. Insanlara he he diyip gecmek. Yanlarinda olunca onlara karsi sabirli olmak. Ama belki onlardan mümkün oldukca köse bucakda kacmak : )

Bende spora başlamıştım bir ara ama birileri oturmaya geleceği zaman ararlar bende gideceğim gün musait olmadımı ertesi günü gelmesini söylerim herkesin bir düzeni var sporu,kursu vs..vs.. herkesin işi olabiliyor...bende düzenimden şaşmak istemem doğrusu hatta pat diye gelenlere sinir olurum o gün işim varsa yengen en iyisini yapıyor eve bırakıp gitmekte....düzenini bozcak değil eve misafir geldi diye kaldıki sizler misafir sayılmazsınız bunda yadırgancak bşy yok....spora gideceği zamanı önceden ararsanız öğrenirsiniz....evde oturup kafayı yemekten iyidir yüzmeye yürüşe çıkması yoksa bir gün patlar herkesin kalbi kırılmış olur...hem sürekli laf sokan kişileri kim sever isterki evinde ?zor bulunur böyle yenge.....

Son düzenleme:
annen ve halan güzel diyor da öyle olmuyor işte ben sunu gördüm anladım ne kadar cingar olursan ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi olacaksın sonunda eli maşalı yani..arkalarından koşup yemeklerini yapınca sanki allah razı olsun diyen mi olacak ya da eşin çok mu değer verecek hayır tabi ki...

Back
X