eşimin ailesine maddi yardım yapma isteğini nasıl bitirebilirim?

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
eşimin ailesinin şimdiye kadar bize maddi hiç bir katkısı olmadı, (1-2 takı dışında) ailesini severim, aramız iyi.
ancak halden anlamıyorlar malesef. maddi durumumuz çok iyi değil. ve eşimin bi akrabasına 5750 lira borcu var.
babasının maddi durumu iyi, şirketi var ama biraz annesini sıkıyor maddi konularda. bu yüzden eşim her ay 500 lira gönderip, kiralarını ödemek annesinin kafasını rahatlatmak istiyor. bende kist olduğundan, bebek yapmaya karar vermiştik. ama bana bu fikrini söyleyince vazgeçtiğimi söyledim. o da tamam dedi.
kendi ailemizi aile olarak görmüyor hala ailesinin bir bireyi olarak görüyor kendini. bana eve halı bile aldırmadı gereksiz masraf diye, yıllık memlekete giderken onlara aldığı hediyelerle evi baştan aşağı döşerdik.

neyse. benim sorum, ne yapsam da eşimi vazgeçirsem? ihtiyaçları olsa neyse.. .
işi bırakmalı mıyım? ya da eve desteğimi kesmeli miyim?

arkadaşım süpersin yaaa :) Valla çok güzel söylemiş sende 500 vericem de bak bakalım bir daha lafını yapıyor mu

bu erkekleri ne yapmalı bilmem ya evet bencede sen bende aileme yardım edecem debelki anlar her ay maaşından at bir köşeye bu erkekler akıllanmaz bir zamanlar benim ki de öyleydi

gerci böyle erkekler esini pek dinlemez ama sizde kazancinizi eve harcamayin ..

cünki sizin calistiginiz aslinda onlarin cebine gidiyor bu durumda..annesi kendi basinin caresine baksin,iyi geciniyoruz diyorsunuz da iyi kayinvalide sizin paranizi yemez...esi bakmiyorsa onu bosansin nafaka alsin bu durum sizin derdiniz degil.

ben oglunun parasini kendine ortak gören annelerden nefret ediyorum.ben ac acik kalirsam ancak oglumdan para alirim ki önce careyi kendim ararim hic cikisim yoksa alirim..

eşinle güzelce konuş seni dinlemiyorsa eve harcama yapma paranı biriktirbu erkek milletinin aklı nasıl çalışıyor anlamadım.gerçekten ihtiyacı yoksa neden anne babaya kardeşe para verilsin kieşin ailesine yardım etmek için bebek yapma fikrinden bile vazgeçmiş.yeni bir yuva kurduğunun önceliğinin farkında değil böyleleri bence hiç evlenmemeli

of bilmiyorum çok sinir bozucu.halı aldırmadı demişsin onu dinleme git al.niye sen kısacakmışsınki.kayınvaldenle aranız iyiymiş.ordan halletmeye çalışsan sorunu.konuşurken tesadüfen açılmış gibi konuya gir.istediğim bişey olunca aldırmıyor.ben boşuna mı çalışıyorum.çocuk yapmayı bile erteledik,maddi durum yok diye. çok ağırıma gitti de.bunları mutlaka söyle halada para kabul ederse yuh derim

kaynanla konu bence kocan anlamıosa kaynan aç telefonu hiç kırmadan ama bizden alıosunuz iyi hoşda bizde bebk yapmayı düşünüoruz eger böle giderse yapamıcaz çünkü bütçemiz izin vermio de kırmadan eşinde nie annemi aradın derse sen laftan anlamıosun belki annen anlar dedim de:)
ama işin en acısı eşinin bunu düşünenmemiş olması gerçekten çok sinir bozucu arkadaşların dediği gibi bende göndercem ihtiyaçları varmış de iki ay at köşeye bak bakalım napıo oh ya sen hem çalışcan hemde kaynana yedircen iyi valla madem öle evlendirmeseymiş küçük oğlunu her ay yeseymiş parasını sende çalışıosun o eve giren parada seninde konuşma hakkın var ezdirme kendini çocunuzun geleceğinden çaldırma sakın akıllı ol valla

bana zaten ver diyor ailene her ay, eşim benim paramı nasıl harcadığıma karışmıyor.

kayın valideme bu konuyu açamam malesef. aramızdaki mesafeyi korumak zorundayım.

ufak bir para meselesi yapsam, kazancı eve harcamama vs. hemen darılır daha benden para almaz.

eşim dün gece bebek yapmak istediğini söyledi, maddi açıdan hazır değiliz diye reddettim. ve reddedeceğim bilmiyorum anlar mı.

ben baştan konuşmuştum hatta sevgiliyken bitirmiştim durumu aile ilk önce şok oldu ama alıştılar. bence ona birikim artık yapmak istediğini çocuk yapmayı düşündüğünü ve rahat bir şekilde bu dönemi geçirmek istediğini söyle. ve açıkça bu şekilde böyle olursa olmaz burda da bir yuvan olduğunu unutma de ben de hayallerimi güven içinde yaşamak istiyorum diyebilirsin. direk konuş. ona evli olduğunu hatırlat canım

Bak canim diyorsun ki benim aileme yapmama bir sey demiyor,bunu okumasaydim daha baska yorumlar yapardim..Madem o bunu söylüyor sende karisma.Paylastikca allah arttirir.Ben yillardir karismam.Oda ben yapmak istedigimde ses cikarmiyor.haa su var onunkine 5 yaparsak bize 3 yapariz.Olaylar böyle gelisiyor.Her neyse hepimizin ailemize karsi görevlerimiz var.Annenin hakki ödenmezmis..babninda öyle..yapsa ne olur arkadasim ? Annelrimiz babalarimiz bize günlerce bakiyorlar .bizlerde yardim etsek ne olur. belki sürekli olunca insanin cani sikilabilir o konuda senide anliyorum.Esinin sana hayir dedigi halde onlara diyememesi üzücü.Bizlerde ayni sikintiyi yasiyoruz.Halada var ama....
Canim her cocuk kendi kismetiyle dogarmis.allah kullarina sorarak vermiyor.gönderirkende kaderini,rizkini yaparak gönderiyor..Cocuk olunca eve berekette geliyor o yüzden..Allah herkese yasayacak kadar rizkini veriyor.Rizkimiz kesildigi an ölüm vakti gelmistir..Insallah sizinde bir bebisiniz olur..

Diyecegim o ki arkadasim hayatimda hic bir zaman rizk konusunda endiselenmedim..Cünkü veren allah...

ihtiyaçları olsa ben de desteklerim yapmasını ama babasının 1 milyon lirayı aşkın mal varlığı varken ve biz en ufacık şeylerin hesabını yaparken değil.

Ya sen nedersen de ne yaparsan ya eşin vermek istiyorsa verecek he madem sanada karışmıyor
sende çok fazla üsteleme çocuk istiyorsan yap hem ozaman çocuğun eksikleri için daha çok harcamak zorunda kalır
belki o açıklar annesine durumu
Ya benim ablamda böyle abime karşı abim en ufak bir şey olduğunda sırtını döner ama o genede
yardım eder çocuğuna falan hatta ben kızdım geçende yapma dedim ama evet haklısın diyor sinirleniyor ama
bir telefon gene bakıyorum vermiş
anlatmak istediğim bu insanın karakteri çocuk yapmayı sakın başkaları yüzünden erteleme
çok pişman olursun korkma rızk Allahtan hem ko-can ozaman dahada inanır aile olduğunuza

500 tl mi sadece veriyor eve.. kendi durumumda olsan o zaman daha kötü hissederdin. benım eşim 18 yasına gırdı gırelı eve para verıyormus, 26 yasında evlendi hala bır maaşını yukarı kata (kaynanamlara) veriyor. kendi annemler zor durumda kaldıgında bende verıyorum ama bınbir laf ile.... bende konusturtma simdi benı dıyorum. bu arada kaynanamların 4 katlı apartmanı , 1 bakkalı, 1 arsası ve arabaları. 2 kıracısı var ve başka yerde de 1 dairesi var onda da kıracı var. apartmanın bır katında bız kalıyoruz. eşi de çalısıyor, kızları da (2 gorumcem). yıne bızden para almamazlık yapmıyor..... huy işte.... patlama noktama gelıcem yakında...eşimin dediği ise ben yıllardır verdım vermek zorundayım.. bu lafa cıldırıyorum... her maas gunu gerılım, tartısma....

ben dedimki sen kızkardeşinin borcunu ödersen(6000 lira civarı) bende erkek kardeşimin borcunu öderim. (8500 lira)
yav napıym mecburen falan dedi. Gittim maaş kartımı anneme bıraktım. "anne bunu sakla, lazım olunca ben senden alırım" dedim
eşimede dedim " maaş kartımı anneme verdim. maaşım yattıkça ayda 1000 lira çekip kardeşimin borcunu ödeyecek. (maaşım zaten okadar) 9 ay sonra geri alacağım borcu bitince" dedim.
kendi borcumuz var 13.000 lira kadar. dün dedimki : kardeşinin 6000 lira borcunu ödeyebiliyorsan 13.000 lira kendi borcunuda ödersin artık.. benden fayda yok.. ben kardeşimin borcunu ödüyeceğim. sana kolay gelsin.. dedim. önce sesi çıkmadı. sonra geldi sarıldı. seni çok seviyorum, ama sen beni çok üzüyorsun ve çok ağlatıyorsun dedi. hiç sesimi çıkarmadım.

nişanlı ikende yüzük atmıştım ailesine para yolluyor dye. yalvar yakar ikna etmişti beni. bir daha yollamayacağım dedi. sonraki ay kardeşine 400 lira yollamış. çok yalvardı hayır diyemedim dedi. resmen 4-5 ay başına kaktım bunu. hala laf arasıda sokuyorum, kardeşin verdimi 400 lirayı, hani verecekti. diye. pöfürdüyor falan ama 1 kelime edemiyor. bir kez daha duyarsam terk ederim seni dedim. birdaha olmayacak dedi. inşallah olmaz. zaten akrabalarına sola enayi gibi çekip , akrabalarının ödemeyip üstüne kaldığı kredi borçları aramızı açtı gibi.. zaten bunuda dedim. bir borç daha gelirse bu evlilik biter diye... umarım sonunda üzülmeyiz.

Son düzenleme:
canm benim esimde oyle asla babasina hayir diyemez ama ben buldum yolunu ( borca sokuyorum esimi, arabayi degistirdim onun borcu biticek simdi de ev aldiriyorum ) baska yol bulamadim, bizim aylik iki binlira kaliyo maastan kv yiyecegine ev sahibi olurum. diyorym esimede iki cocugumuz olacak birer ev birakmamiz lazim diyorum hakliyimda

arkadaşlar konuyu açalı uzun zaman oldu. eşim hamile kaldıktan sonra vazgeçti aylık bu meblağdan ama arada ufak tefek gönderiyor ona da ses çıkarmıyorum. olsun. takside bağlanır gibi her ay belli miktar olmasın da

Benim eşimin ailesi eşim onların istediği işten çıktı diye
Çektiler elllerini eşimin üzerinden asla bi yardım yok varsada ufak tefek
ağıza alınacak değil yani kaynanamın kolu yarıdan aşağı bilezik dolu ben iş açsın eşim diye
bütük altınımı verdim işi açtık çok şükür ilk zamanlarda baya iyiydi ama benim aptal kocam
o zamanda kardeşinin durumu hiç yok kocası hasta çalışmıyor 2 tane küçük çocuğu var hep yardım etti ona
Annesinin babasının durumu bizden çok daha iyi onlar varken sanane diyorum ben kötü oluyorum bu sefer
Elinde para varsa benim ailemede verir şimdi lazım olduğunda ayrımcılık yapmaz ama şu anda biraz sıkışıkmış
6000tl lazım acil diyor annenlerden iste versin baban imkanı var diyorum vermezki kredimi cekim diyor aptal işte sen
onlara veriyosun onlar sana vermıyor ellerinde olduğu halde ama genede ağzını açıp tek kelime etmiyorr beterin beteri var yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…