Eşimin ailesine nasıl alışabilirim:(

rebeka33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2014
136
139
53
Merhaba arkadaşlar...2yılı aşkın bir süredir evliyim ...Eşim Karadenizli ben Akdenizliyim..Biliyorum bir çok insanın derdi yanında benimki dert sayılmaz ama ben eşimin ailesine hiç ama hiç alışamadım özellikle de kayınvalideme
Özellikle farklı kültür olması birde kaynanamın paldır küldür hareketleri ,konuşmaları ,her şeye karışması beni çileden çıkartıyor(Tabi kendi içimde çileden çıkıyorum).Farklı şehirlerde yaşıyoruz ama onlar sık sık gelip bizde kalıyorlar...Ve yarın yine gelicekler ve ben onlar gelmeden stres oldum Onlar gelince ben kendi evime yabancılaşıyorum sanki...Kayınvalidem kendi eviymiş gibi davranıyor her yere karışıyor ,benim haberim olmadan bişeyler atıyor ,yerini değiştiriyor,kapı çalma özelliği yok pat diye dalıyor yatak odasına...Çekmelerime kadar açıp bakıyor...Mesela 10 gün kalıyorlar hiç banyo yapmadan gidiyorlar bu da garip geliyor .İnsan 10 gün hiç banyo yapmaz mı Tuvaleti de pis bırakıyorlar sinir oluyorum belkide ellerini de yıkamıyorlar Onların köyüne gidince bazen aynı tabaktan yemek zorunda kalıyoruz kayınvalidemin 10 parmağıda yemeğin içinde birde elini yalıyor sonra Yanına oturup yemek yemek istemiyorum

Ben mı çok abartıyorum sevemediğim için acaba her şey ondan mı gözüme batıyor bu kadar bilmiyorum ama ben onların yanında çoookkkk mutsuzum

Not: Aslında kayınvalidemin kötü niyetli biri olmadıgını biliyorum ama hal hareket davranışları daha anlatamadıgım bir çok şey işte beni strese sokuyor Subat tatilinden yaza kadar da bebeğime kayınvalidem gelip bakacak şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl geçicek 5 ay diye

Hiçte abartmıyorsun ayrıca zor bu yaşadıkların bende de bunun kayınpeder versiyonu var evlerden ırak.

Haklsınız aslında Eşimin Karadenizli olduğunu yazarken de geçirmiştim içimden eşimin anne ve babasının kişiliğiyle alakalı oldugunu

öyle 5 parmağın 5 i bir değil kardeşler arasında bile değişiyor tavır ve davranışlar.

aynı kültürden olup gayet temiz titiz kibar insanlarda bolca mevcut.

Neden bebeeğinize bakacak?
Öğretmenim ve 2. dönem çalışmaya başlayacağım Bebeğim çok küçük olduğu için kendi kanı canı babannesi daha iyi bakar diye en azından 1 yasına kadar babannesi baksın diye ikna etti eşim

Abartmak mi? Bu kadar pisler ve sen abarttigini mi dusunuyorsun? Bir de bebegine bakicak, Allah yardimcin olsun ne diyim..
Bende olsa dayanamaz konusur mesafemi koyardim heralde. Cunku bebegin sagligi da soz konusu dimi.

kayınvalideniz kötü niyetli değilse sizde neden anlaşamayasınız ki.bazı pisliklerinide görmezden gelin bazı insanlar yapı olarak pistir onuda değiştirmen mümkün değil içinde olacak.benim kayınvalidem evini temizler paklar ama şartı şurtuda yoktur.örnek olarakta mutfak bezinle toz alır.banyo kabları mutfakta ,mutfaktakilerde banyoya gidebilir.

Bence iyi fikir değil hem alışamadın,hem dikkatsizler özellikle temizlik konusunda, hem bebeğine bakacak!! Emi misin iyi bakacağına?

Bir de eşim kesinlikle laf söyletmez anne ve babasına en basiti yemek yerken annenin yanına oturmak istemiyorum parmaklarının hepsi yemeğin içinde oluyor dedim güzel bir şekilde sohbet ederken ama o birden fevrileşiyor dese ki haklısın ama bu yaştan sonra değiştiremem idare et gözüm görmeyecek ama onun ters ters cevapları hem eşimden hem ailesinden soğutuyor beni Hatta eşim onlar yuzunden bana oyle cevaplar verince onlara karşı daha da soğuk hissediyorum kendimi

Öncelikle; bu anlattıklarınızın memleketle değil kişilikle ve yetişmeyle ilgisi var.
biz de karadenizliyiz.
kayınvalidem nişanlıyken ev yerleştirmeye geldi bir tek sonra hiç gelmedi.
birkaç hafta önce oradaydık izin dolayısıyla 2 hafta kaldık, kaldığımız odanın kapısı kapalıysa o odadan bir şey lazım olsa bile kapıyı bile vurmaya çekinirler ki vurmazlar da rahatsız etmemek için.
her yeri de her zaman tertemizdir.

tabi bu kişilikte bir kv ile zor allah kolaylık versin.
banyo konusunda iki gün geçti mesela anne havlu vereyim mi duş almadın kaç gündür bir rahatla vs gibi çaktırmadan yaptırabilirsiniz.
yemek yerken özellikle herkese ayrı servis ile başlayabilirsiniz salataya bir servis kaşığı koymak bile yeterli olabilir; siz öyle davranınca o da uyar mecburen.
tuvalet konusunda da benzer çözümler bulunabilir, eşinizle konuşmayı deneyebilirsiniz.

kayınvalidenizden böyle huzursuzsunuz, kendi annenizin gelmesi mümkün değil mi?

Asla kabul etmez boşuna birşey söyleme eşine,sen kötü olursun..Görme, duyma ne olacakki der geçer..Çocuğa bakarkende birşey deme hakkı vermeyecekler..

Offf of ki of...bunun şehirle yöreyle ilgisi yok tamamen yaradılış... Allah sabir versin.gözün kör kulağın sağır olucak gidecekleri güne kadar ha bide burnun koku almasın korkularına karşılık.

Temizlik konusunda ben de çok hassasım belki de takığım.
Evime gelen birini lavaboya gidince falan istemeden takipliyorum sanki, çıkınca buyrun temiz havlu falan diyerek hemen elini yıkatıyorum belki yıkamaz diye.
1o gün banyo yapmamak çok abes geldi bana, zorla sokun, yorulmuşsunuzdur, yorgunluk atın vs.diye, havluyu da ellerine tutuşturun falan...
Duş almadan rahat edilmez ki yaa...
Allah yardımcınız olsun.

Midem bulandi ...
Abartmiyorsun cok haklisin.
Esinin ailesine alismak zorunda degilsin, Gormezden gel , umursama oyle kabul et onlarida...

Ama bebegine neden 5 ay bakacak anlamadim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…