- 25 Ağustos 2014
- 21.139
- 50.599
- 798
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
yaranmayi ne saniyolar anlamadimki? anne babasi olmadiklari halde, bi insani yaklasimlari olmadigi halde, esin zaten evlat gibi davranip ilgileniyomus, ne istiyolar daha?töbe töbe allahın işine karışılmaz diye boşuna dememişler... hepdiyorum ki onlar anne baba olacak vasıfta insan olsaymışlar Allah onlara evlat verirmiş demekki... onlar bir çocukla aynı evde buyumenın anne babalık olduğunu sanıyorlar. eşim üniv fakülte birinciliği ile mezun oldu, aferim yok, biz okula gönderdik var. biz göndermeseydik hiçbişey y7apamazdın bizim sayemizde gittin. kaldıki eşim üniv deyken çok başarılı olduğundan tev den burs alıyordu, ben çalışıyordum ben destek çıkıyordum ona. o part time işler buluyordu felan. annesinin evi çok eski diye para biriktirip annesinin evini banyosunu mutfağını yeniledi yaptı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ide-adayimin-evindeki-surpriz-degisim.500117/
linkte görebilirsiniz. masraf etmediler o ayrı, gitmesine izin vermişler diye bile lütfettik sayıyolar.
biz seni dövüp sövüp bize çalış para getir demedik hala yaranamıyoruz diyolar....
Görüşme o zmn . Hep diyorum bu ülkede hep kutsallık dokunulmazlık var ; yaşlı , anne ve çocuk . Çocuk masum , anne kutsal yaşlı yazık !!!! Hal böyle olunca kötüler için sığınak bu dokunulmazlıklar Kutsal ya. Aaa bi yaşlıyı sığdırmadın , ana o ana , sen nasıl terbiyesiz dersin çocuk o masum . Görüşme eşinin ailesi eşin özlerse gider gelir . Sende bayramdan bayrama kısa ziyaret et geç .aslında belki bir çoğunuz beni anlamayacak ve bir dolu tepki vereceksiniz. hatta ben bu konuyu açtığım için bin pişman olacağım bilmiyorum. ama paylaşmak istedim.
herkesin kayınvalidesiyle problemi vardır muhakkak, ama bizim durumumuz biraz farklı...
kayınvalidem ve kayınpederim 2014 yılında istanbulun sayılı semtlerinde yaşayan ancak yaşam tarzı ve düşünce tarzı olarak 50 sene öncesinde kalmış insanlar.
çocukları uzun yıllar olmayınca bizi yaşlanınca kim bakacak düşüncesiyle kardeşinin çocuğunu evlat edinmişler. durum böyle olunca kendi çocukları gibi de sahiplenenmişler eşim 28 yaşına kadar o evde ne bir odası ne bir dolabı ne bir yatağı olmadan yaşamış. kaldıki paraları da çok evleri de müsait. ama ona bir hayat vermemişler asla ve çocuk gerçekten ziyan zebil bir halde büyümüş.
kayınvalidem zaten tertip düzen nedir zerresinden haberi olmadığı gibi, biz yaptığımızda da ağlayıp bağırıp bizi zaten beğenmiyorsunuz sevmiyorsunuz siz sosyetiksiniz diye söylenen kurduğumuz düzeni balyozla kırıp çöp ettikten sonra rahata eren bir kadın.
paraları çok olmasına rağmen cimrilikte tarifsiz bir yerdeler. eşimin tabiriyle oksijen parayla satılan bişi olsa asla para verip almazlar...
her telefon açışımızda illaki canımızı sıkacak bir cümle, bir laf çarpıtma, bir sitem... durum bu olunca ne eşim ne ben aramak bile istemiyoruz. o zaman da evlendi gelinim oğlumu benden kaçırdı muhabbeti. bir suçlu lazım olay bana dönüyor hep... ne yapsam yaranamıyorum gitmicem görüşmücem diyorum o zaman da suçluyum...
nikahımızda gelinliğim üzerimde annemin evinden almaya geldiler beni, kaynanam orda kapıyı kapatmış kızlar adettendir kapı parası pazarlığındalar, kayınpederim 20 lira verip daha fazlasını vermem soyguncusunuz siz dedi bastı gitti, kayınvalidem de kapının arkasından "ben sana sorarım gelin gelin sen benim elime düş bak seni ne yapıcam ben sen görürsün hele bi açılsın o kapı" diye üzerimde gelinlik varken bütün sülalemin arkadşalarımın içinde beni rezil rüsva etti annemin evinden çıkıyorum gelinlik üzerimde edilir laf mı bu?
onlardan o akdar nefret ettim ki, varlıklarını bilmeye bile tahammülüm yok!
eşim 28 yaşına kadar yer yatağında yatmış, bir nevresim bir çarşaf bile yok pislik içinde tozlu pisli döşeklerde. bu yüzdendir ki hastalık derecesinde titiz şu an, 2 gün aynı nevresimde yatmıyor çocuk...
kayınvalidemler ibadeti bile en ucuza getirmek adına en ucuz bağış neresiyse (ki onlara sorarsan allah için yaşıyorlar kp kuran kursundan eve gelmiyor kv secdededen başını kaldırmıyor) kurban bağışı yapıyorlar yıllarıdr. böyle olunca bizde kendi annemlerle ortaklaşa kurban kestik. e malum bayramı birlikte geçirmedik 3. gün gidebildik. kendi kurbanımızdan etleri kuşbaşı hazırladım, buzdolabı poşetlerine doldurdum minik minik, bir kısmını kıyma çektim filan hazırladım misssss gibi götürdüm, bi de bu kuşbaşılar buyuk olmuş diye laf etti bana (bit kadar doğradım halbuki)
ne yapsam yaranamıyorum ya vala çok ilginç bi durum
bu ev çok kötüymüş nasıl varlıklı insanlar???töbe töbe allahın işine karışılmaz diye boşuna dememişler... hepdiyorum ki onlar anne baba olacak vasıfta insan olsaymışlar Allah onlara evlat verirmiş demekki... onlar bir çocukla aynı evde buyumenın anne babalık olduğunu sanıyorlar. eşim üniv fakülte birinciliği ile mezun oldu, aferim yok, biz okula gönderdik var. biz göndermeseydik hiçbişey y7apamazdın bizim sayemizde gittin. kaldıki eşim üniv deyken çok başarılı olduğundan tev den burs alıyordu, ben çalışıyordum ben destek çıkıyordum ona. o part time işler buluyordu felan. annesinin evi çok eski diye para biriktirip annesinin evini banyosunu mutfağını yeniledi yaptı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ide-adayimin-evindeki-surpriz-degisim.500117/
linkte görebilirsiniz. masraf etmediler o ayrı, gitmesine izin vermişler diye bile lütfettik sayıyolar.
biz seni dövüp sövüp bize çalış para getir demedik hala yaranamıyoruz diyolar....
konuları unutmasam da nikler aklımda pek kalmaz ama o konusu yüzünden kırmızıgitarı hiç unutmadım.ne hakla o evi koyar burayaBu e
bu ev çok kötüymüş nasıl varlıklı insanlar???
Bu e
bu ev çok kötüymüş nasıl varlıklı insanlar???
konuları unutmasam da nikler aklımda pek kalmaz ama o konusu yüzünden kırmızıgitarı hiç unutmadım.ne hakla o evi koyar buraya
Aile hakkında çok varlıklılar demişte ben fotolara bakınca şok geçirdim nasıl kötü bir evde yaşıyorlar nasıl yardım etsinler çocuk evlendirsinler anlamadım yanlış mı anladım?konuları unutmasam da nikler aklımda pek kalmaz ama o konusu yüzünden kırmızıgitarı hiç unutmadım.ne hakla o evi koyar buraya
kaynananın evini koymaya ne hakkın var.birisi senin annenin evini koysa hoşuna gider mianlayamadım?
Canım sen iyi bir semtte oturuyorlar varlıklılar biz evlenince yardım etmediler demedin mi? Bu fotolardan anlaşılan bu insanlar zor geçiniyor varlığı bırak oldukça fakirler, çocuk evlendirecek ya da ayrı oda yapacak vs durum yok belli ayrıca evlat edinmeleri elbette mantıksızbunun varlıkla alakası yok, eşim öğrenci haliyle o evi düzeltti adam etti, 20 gün sonra o mutfak balyozla kırıldı ve rezil bir hale sokuldu yine. şu an bir bardak su içemezsin yine bu halinden eser yok.
kaynananın evini koymaya ne hakkın var.birisi senin annenin evini koysa hoşuna gider mi
Canım sen iyi bir semtte oturuyorlar varlıklılar biz evlenince yardım etmediler demedin mi? Bu fotolardan anlaşılan bu insanlar zor geçiniyor varlığı bırak oldukça fakirler, çocuk evlendirecek ya da ayrı oda yapacak vs durum yok belli ayrıca evlat edinmeleri elbette mantıksız
onun için mi ıncığını cıncığını anlatıp ortaya döktün.her an tanıyan biri çıkıp aileye anlatabilir.daha bir kaç hafta önce birisi benim tanıdıklarımın resmini koydu buraya,izinsizbirincisi, ben o başlığı açtığımda amacım kayınvalidemi rezil etmek değil, dekorasyon hakkında öncesi sonrası olarak insanlara fikir vermek amacıyla açmıştım.
ikincisi, şu an yine kayınvalidemin pisliğini anlatmak amacıyla değil, biz ona iyilik yapsak bile yaranamıyoruz diye onunla sorunlarımıza açıklık getirmek amacıyla forumdaki başlığı burda da gösterdim. bu durum ile ilgili hoşunuza gider ya da gitmez beni yargılayacak kişinin siz olduğunuzu düşünmüyorum.
Yani anlayamıyorum bunların çok parası var varlıklılar ama harcamıyorlar mı? Kim yapılmış banyoyu mutfağı kırar ki? Yani kırıp derken neyi kastediyorsun ya sen abartıyorsun ya da bu insanlar türüne az rastlanır psikopatlar yani anlayamadım temiz mutfağın günahı neymiş??hayır parayla alakası yok! onlara göre herşey gereksiz. evleri dükkanları vs var ama onların yaşam tarzı bu. onlara göre dünya malına tamah etmek günah. zihniyet o. benim kayınpederim marangoz kocaman marangoz atölyesi vardı, evine bir dolap yapmamış adam yapamaz mı? alasını yapabilir, ama dünya malı ne gerek var biz kendimizi allaha adadık diyorlar.
benim sevgilim öğrenci parasıyla onlara bu mutfağı bu banyoyu yaptı da, onlar 1 ay temiz tutamadılar günah böyle yaşamak dediler kırdılar döktüler şu an yine eski düzende yaşıyorlar...
Sen o bodrum kattaki evi saraya ceviren bayandan değil miolay burdan kopuyor zaten. biz evlenmeye karar verdik kayınpederim burda bizimle yaşarsanız yaşayın ben kimseye bir kuruş ev kursun diye yardım etmem dedi. bu durumdan öz babanın haberi oldu. öz baba 3 kuruş emekli maaşıyla geçinen adam, gitti bankadan kredi çekti 10 15 bin bize verdi kurun çocuğum yuvanızı dedi. benim ailemde destek çıktı biz çalıştık filan bir şekilde yuvamızı kurduk kayınvalidem ve kayınpederim bizim evimize 1 liralık ihtiyacımızı bile sormadı almadı ilgilenmedi. aksine bir de hep trip yaptılar siz bizi beğenmeyin gidin tıkılın şimdi o eve diye (bodrum kat bir ev aldım ben onalr yardım etmeyince ailemin desteğiyle)
öz anne baba da düğünümüzde bütçelerinin yettiğince bilezik yaptı 2 tane taktı koluma, kurdunuz yuvanızı çok şükür dediler, aramıyor sormuyorlar ama bize hiç keyfimizi kaçıracak bir söz de etmiyorlar aksine eşim mutlu görünce mutlu oluyorlar anne babanın olması gerektiği gibi. ama kayınvalidem ve kapyınpederim oğlunun mutlu mu huzurlu mu olduğu ile ilgilenmnez sadece onalrı mutlu etti mi etmedi mi onunla ilgilenir.
kv ve kayınpeder evlenirken hiç masraf etmeyince nikahımızda konu düğün takılarına gelince en dandiği en ucuzu ama en gösterişlisinden alıp millete hava atmaya kalktı. eşim de duruma el koyup adam gibi altın aldırttı onlara. hiçbişey yapmadınız bari doğru dürüst altın takın borçlarım var onları kapatıcam o altınlarla ben dedi. kaynanamın taktığı 6 bileziğin zerre kadar değeri yok, öz anne babanbın taktığı iki bileziğin yanında.
ama onlar işte amca ve yenge bize. kayınvalide ve kayınpeder deyince, bu saçma insanlar ile muhattabım işte. diğerleri anne babalık görevlerini imkanları dahilinde yaptılar, ama tamamen geri planda kaldılar. bunlar ise hiçbişey yapmadılar sadece laf sokup huzur kaçırdılar....
Sen o bodrum kattaki evi saraya ceviren bayandan değil mi
Yani anlayamıyorum bunların çok parası var varlıklılar ama harcamıyorlar mı? Kim yapılmış banyoyu mutfağı kırar ki? Yani kırıp derken neyi kastediyorsun ya sen abartıyorsun ya da bu insanlar türüne az rastlanır psikopatlar yani anlayamadım temiz mutfağın günahı neymiş??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?