- 29 Mayıs 2021
- 14.952
- 97.461
- 548
- 37
O yorumdan önce aldığı tepkiler? Sizde onlara düzgün bakamadınız demek ki. Yeniden bir okuyun isterseniz, bir boşluk buldum oradan gideyim çabasına girmezsiniz en azından.Konu sahibi yorumu beğendi düzgün baksaydınız görürdünüz
Herkes ektiğini biçer herkesin düşüncesini de savunmak zorunda değiliz.Nereden boşluk yaratıp gireceğimi de size soracak değilim iyi akşamlarO yorumdan önce aldığı tepkiler? Sizde onlara düzgün bakamadınız demek ki. Yeniden bir okuyun isterseniz, bir boşluk buldum oradan gideyim çabasına girmezsiniz en azından.
Konu sahibi de hangi yorumu beğendiğini size sormayacak o zaman.Herkes ektiğini biçer herkesin düşüncesini de savunmak zorunda değiliz.Nereden boşluk yaratıp gireceğimi de size soracak değilim iyi akşamlar
Bana sormayacak ama neyi beğendiği onun karakterini gösterir.Konu sahibi de hangi yorumu beğendiğini size sormayacak o zaman.
İyi akşamlar.
Ben oruçlu oruçlu yemek yapacağım,temizlik yapacağım,özenli sofralar kuracağım,sabahtan beri yiyip içen insan gelecek masama konacak. Üstelik hatır kıymet bilmeyen birileri !!selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Ama karşı tarafın normal zamanda da bu gelinle arası açık. Yani mesele oruç tutmayandan ziyade yemek davetinin kıymetini bilmeyecek insanlar olması. Oruç tutmayan arkadaşım bana gelsin okey çünkü oturup sabahlara kadar güler eğlenirim en basiti. Ama bu insanlar bu gelinle zaten dargın. Kıymet bilmeyecekler boşuna emek verecek. Bi güler yüzü esirgeyecekler.Valla benim kayımpederim de gururla oruç tutmuyor. Ama onu da iftara davet ediyorum. Ya da arkadaşlarımız da tutmuyor ama iftara onları da cağırıyorum. Neden niçin nasıl olduğu bizi hiç ilgilendirmez..
Yine de ramazanda bir iftar yemeği arayı ısıtmak için güzel bir fırsat olabilir benceAma karşı tarafın normal zamanda da bu gelinle arası açık. Yani mesele oruç tutmayandan ziyade yemek davetinin kıymetini bilmeyecek insanlar olması. Oruç tutmayan arkadaşım bana gelsin okey çünkü oturup sabahlara kadar güler eğlenirim en basiti. Ama bu insanlar bu gelinle zaten dargın. Kıymet bilmeyecekler boşuna emek verecek. Bi güler yüzü esirgeyecekler.
Çağırmam tabi ki oruc tutmus olsalar bir nebze cagırın dersim ama oruc tutmuyorlarsa iftarın ne anlamı var ramazan sonrası herhangi bir aksam yemeği davetı verın daha ıyıselam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Ne diyek Allah kabul etsinPardon ya şu kısmı anlayamadım oruç tutmayan insana hizmet etmek derken? Oruç tuttuğun için insanları nasıl hor görmek ne alaka ? Birkaç defa tekrarlamışsınız çünkü bu zihniyetle tuttuğunuz oruç kabul görür mü, bilemem.
Ya gerçekten kendimi sorguladım ama hiçte salak değilim doğru anlamışım konu sahibinin ve diğer ekürilerinin niyetini.Pardon ya şu kısmı anlayamadım oruç tutmayan insana hizmet etmek derken? Oruç tuttuğun için insanları nasıl hor görmek ne alaka ? Birkaç defa tekrarlamışsınız çünkü bu zihniyetle tuttuğunuz oruç kabul görür mü, bilemem.
7-8 kişilik iftar sofrasını 2-3 bine hazirlayabiliyorsaniz bravo...Dün 6 tane lahmacun söyledim ayranı hariç 1200 tuttu, iki kişi zor doyduk. Hele ki iftar sofrası?bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil
Tabii ki ya ne münasebet insanları inançlarıyla alışkanlıklarıyla yargılamak hayırdır? İslam hoşgörü dini değil miydi?Ya gerçekten kendimi sorguladım ama hiçte salak değilim doğru anlamışım konu sahibinin ve diğer ekürilerinin niyetini.
Her lafımın da arkasındayım vallahi size de teşekkür ederim bu tarz kişilere susmadığınız için
Millet birbirine girmişken bu yorum beni güldürdü ya7-8 kişilik iftar sofrasını 2-3 bine hazirlayabiliyorsaniz bravo...Dün 6 tane lahmacun söyledim ayranı hariç 1200 tuttu, iki kişi zor doyduk. Hele ki iftar sofrası?
ben her gün sofra kuruyor yemek yapıyorum. ev tam takır kuru bakır değilse 3 bin liraya muhteşem sofralar kurarım. yeter ki 3 bin lira para geçsin elime. ne yemekler yaparım onunla var ya. tatlı da yaparım. 300 gr cevizle 150 gr tereyağı ile 1 tepsi tatlı açarım ne var. yeter ki vakit olsun. ama burda sorun para değil. değmeyecek insanlar için emek harcamak.7-8 kişilik iftar sofrasını 2-3 bine hazirlayabiliyorsaniz bravo...Dün 6 tane lahmacun söyledim ayranı hariç 1200 tuttu, iki kişi zor doyduk. Hele ki iftar sofrası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?