• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesini istemiyorum artık..

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
evet,,,belki çok sert bir çıkış oldu ama artık onları görmek istemiyorum ben.
kayınpederim rahatsız ve ist dışında yaşıyorlar..yaklaşık 2 senedir yani biz evlendiğimizden beri doktor,amelyat vs için sık sık ist a geliyorlar.eşimin 2 tane daha kardeşinin olmasına karşın sürekli bize geliyorlar..
9 aylık hamile olduğumda da hep bize geldiler,bebeğim yeni doğduğundada..
bu arada evimde küçücük,1+1:(diğer eltilerim kabul etiyorlar,istemiyorlar.ve onlarda davet etmeden hep bize çörekleniyorlar..
şimdiyse çalışıyorum ben ve 1 yaşındaki oğluma annem bakıyor kendi evinde..
eşim bu sabah emrivaki yapıp annelerinin yine bize geleceğini söyledi..sanırım eşim davet etmiş bana danışmadan..:47:
ciddi bir tartışma yaşadık ve istemediğimi söyledim.gelicekler işte o kadar diyor...
çok bunaldım:(akşam 8 30 da evimde oluyorum.yorgunluktan oğlumla bile ilgilenemiyorum birde nasıl misafirle uğraşıcam..diğer eltilerimin ikiside aynı mahallede ve ev hanımları...
söylermisiniz çok mu kötü biriyim..?

anliyorum seni cok bunaliyorsun, sikiliyorsun. ama onlar esinin ailesi, dusunsene esin nasil uzulmustur istemiyorum onlari dediginde. bukadarina sabredin diyorum ben. sonucta ayni evde yasamiyorsunuz. eviniz ayri. bazen geldiklerindede guleryuzlu ol. kimse icin degil Allah rizasi icin yap bunu. Ayni evde yasamak zorunda olanlari bir dusun? halimize sukretmek lazim.

kayınvalidenler sana geldiğinde nasıl davranıyolar sana karşı..en azından yardımcı oluyormu kayınvaliden ?

iki tane eltin varken seni bıktırmalarınıda hiç anlamıyorum ? diğerlerinede gitsinler ozaman ..hem çocuğun var..hem 1+1 evde yaşıyorsun..hem akşama kadar çalışıyorsun..

birazda onların düşünmesi lazım...tamam eşinin ailesidir..ağırlarsın saygıda kusur etmezsin ama herşey bir yere kadar öyle değil mi? birazda anlayışlı olmalı karşı taraf...

senin yapacağın pek birşey yok gibi .napabilirsin ki ? evdenmi kovacaksın? bunaldım artık gelmeyin mi diyeceksin...

eşinle sakin bir şekilde bu konuyu konuşmalısın canım...böyle giderse daha çok gerilir ve daha çok kırıcı olursun ....

seni çok iyi anlıyorum canım benimde kayınpederim hastaydı yatalaktı helali hoş olsun hep ben ilgilendim eltimin biri çalışıyo birinin 3 çocuğu var doktor vesaire işleriyle hep ben ilgilendim şimdi kayınvalidem ameliyat oldu yine herşeyi benden bekliyolar tabiki bakıcaz ilgilenicez ama üst üste gelince insan yoruluyo bende şu aralar senin yaşadıklarını yaşıyorum kimseyi görmek istemiyorum eşinle sakin bi şekilde konuş kavga etmeden yaşadıklarını anlat umarım senin tarafında olur birazda öbür gelinler ilgilensin

hayır kötü biri olduugn için degıl.yerınde kım olsa aynı şeyı duusnur. çalışıyosun.bebegın var.eve geliyosun yorgun argın.annenden bebgını almaya gıdıyosun yemek yap. BEBĞE BAK KOCANLA İLGİLEN.ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİDE MİSAFİR. SIRT KAYINVALIDEN GELDIIGi İÇİN DEGIL KIM GELSE İNSAN SİNİR OLUR...
kayınvalıdenlere eltinlerede gitmeleri için biraz laf çarptırsan.yorgunum çok offf falan desen inceden..

kayınvalidenler çok mu sertler kablar sana karşı
eğer iyilerse idare etmelisin canım
bak kendin diyosun diğerleri istemiyo diye
bide oları düşün evlatlarını büyütüp yetiştirsinler onlarda annelerini istemesin sonra
benimde oğlum var ve bi gün oğlum beni istemezse dünya başıma yıkılır
görüyosun sende annesin evlat yetiştirmek zor çok emek var
rabbim sabır versin sana
ama inan çok daha büyük sorunlar var dünyada insanlarda
zaman zaman bnde çok takarım kafama olur omadık şeyleri
sonra bi düşünüyorum
insanlar nelerle uğraşıyo bn ne düşünüyorum diyorum
tekrar tekrar rabbimim sabır vermesi dileklerimle......

bunu eşinin ailesiinin düşünmesi gerek..bu gelin calışıyo bizimle ilgilenemez,üstelikde evi küçük rahatsız etmeyelim demelilerdi vede öbür eltinlerde kalmalılardı..ne rahat insanlarmış böyle!!!ne kadar düşüncesiz..bende olsam bende sinir olurdum gercekten..bunun kötü olmakla alakası yok!!!

cnm ne eşine nede eşinin ailesine geldikleri için kızama ama,
eltilerin için aynı şeyi söyleyemiycem,hadi eltilerini geçtim
kayınbiraderlerindemi hiç demez anne-baba bu geldiğinizdede bizde kalın,
biz evladınız değilmiyiz,gelinlerinizin bi kusurumu var diye??
çok şaşırdım resmen herşeyi eşinizin üstüne yıkıp kenara çekilmişler.
eşinizin ailesine sakın kızmayın,yazık napsınlar bi sizden güler yüz görüyolar demekki,
sonuçta yaşlı insanlar..bence siz doğru olanı yapıyosunuz..çok takdir ettim sizi.
ama sorun eşinizin diğer kardeşlerinde,bence eşiniz konuşmalı onlarla,
en azından siz çalıştığınız için ilgilenemediğinizi birazda onlarda kalmalrının uygun olduğunu söylemeli.
yeterince eziliyosunuz zaten

çok teşekkür ederim derdime ortak olup beni cevapsız bırakmadığınız için..
ben henüz 21 yaşındayım.tamam evlilik ve çocuk sorumluluk gerektirir ama bukadar da beklenti içinde olmalarını kaldıramıyorum artık.eltilerim evlerine geldiklerinde surat yapıp kötü davranıyorlar..bense evime gelmiş oldukları için Allah rızası için elimden geleni yaptım buzamana kadar ama beni de düşünüp dengelemeleri lazımdı..
eşime de çok kızıyorum ve çok ağır şeyler söyledim malesef..
istemiyorum artık yeter çok istiyorsan kalırsın evinde ailenle bende oğlumla annemde kalırım dedim..
oda adam hasta yazık zaten ölümcül bir hastalık vs diyip beni yumuşatmaya çalışıyor.kinci biri değilim ama bu kez sakinleşemiyorum:47::47::43::43::43:

kayınvalidenler sana geldiğinde nasıl davranıyolar sana karşı..en azından yardımcı oluyormu kayınvaliden ?

iki tane eltin varken seni bıktırmalarınıda hiç anlamıyorum ? diğerlerinede gitsinler ozaman ..hem çocuğun var..hem 1+1 evde yaşıyorsun..hem akşama kadar çalışıyorsun..

birazda onların düşünmesi lazım...tamam eşinin ailesidir..ağırlarsın saygıda kusur etmezsin ama herşey bir yere kadar öyle değil mi? birazda anlayışlı olmalı karşı taraf...

senin yapacağın pek birşey yok gibi .napabilirsin ki ? evdenmi kovacaksın? bunaldım artık gelmeyin mi diyeceksin...

eşinle sakin bir şekilde bu konuyu konuşmalısın canım...böyle giderse daha çok gerilir ve daha çok kırıcı olursun ....
sessiz sakin insanlar bir zararları yok ama sonuçta evinde birileri var ve yapman gerekenler mutlaka artıyor..hem ben evde yokken benim oğluma nasıl bakabilicek.evimin düzenini bilmezken nasıl oğluma,kendilerine yiyecek bişeyler hazırlayacak..

canım sakin davranmaya çalış ne olursa olsun eşinin annesi babası onlar ve inan bana değmiyo tartışmaya girmeye..bırak davet etmemek eltilerinin ayıbı olsun,inan bana kayınvaliden kayınpederinde goruyolardır onların yaptıklarını,sen efendi ol terbiyeli saygılı ol inan bana uzun vadede sen kazanırsın..evleriniz ayrı sonuçta,hiç canını sıkma derim,hem torun sever onlarda ;)

Eltilerin en küçüğü sen misin peki?
Biraz zordur büyük gelinlere böyle saçma şekilde yaklaşmak.
Eşinin gelecekler diye zorlaması çok çok ilginç biraz bencil bir eşiniz var galiba:31:

bir de kendi babanın hasta olduğunu ve eşinin aynı senin gbi söylendiğini düşün neler hissederdin kırılmazmıydın?sen benden küçüksün evlenmişsin çocugun olmuş çalışıyorsun ben hala öğrenciyim.küçük yaşta kaldırabileceginden fazla sorumluluk almışsın tabiki yoruluyorsundur ama o da eşinin ailesi onlar olmasa senın kocan da olmazdı üstelik adam hasta.eltilerin çok mu doğru yapıyor yazık değil mi?insanlık sende kalsın.Kuranda herkes kendi anne ve babasını bakmakla yükümlüdür diyor.yani sen eşinin anne ve babasına bakmak zorunda değilsin tabiki ama sende sevap işliyorsun hayır duası alıyorsun böyle düşün kendini rahatlat

bence burda suçlu kayınvaldenler ve eşinin kardeşleri.kayınvaldenlerin biraz anlayışlı olması lazım.siz hem çalışıyormuşsunuz hemde hep aynı kişiye yüklenilmezki.diğer çocuklarınada pes doğrusu.ölümcül hastalığı varmış.insan babasını evinde misafir edemezmi.ama eşinizde suç yok bence.onu anlayın.kardeşleri böyle yapıyor diye o zaman bizede gelmesinler diyemezki.bunun için eşinizle aranızı bozmayın bence.sonuna kadar haklısınız ama eşinize böyle yaparak ne elde edeceksinizki.siz ne derseniz deyin eşiniz annesine babasına gelmeyin diyemez.siz olsaydınız da diyemezdiniz.belki bağırıp çağırmadan aşkım ben çok yoruluyorum hemde annenleri kardeşlerinin de eve kabul etmesi lazım.bu annenleride çok üzüyordur falan deyip kardeşleriyle konuşsanız siz de onları davet etmelisiniz deseniz.tabi kabul ederlerse.etmezlersede yapacak birşey yok.eşinizle kavga ederek inanki bu durum çözülmez.boşu boşuna aranız bozulur.eşine de kızma lütfen.inanki suçu yok

evine tatil yapmaya gelmiyorlar sonuçta. kayınpederin kanser hastasıymış kendi sıkıntıları kendilerine yetiyordur zaten. tedavisi bitince gelmezler. allah korusun kendi öz babanız kanser olsaydı burada yine konu açarmıydınız babamları istemiyorum artık diye. hem iyi insanlarmış.eltilerinden yüz bulamayınca onlar napsınlar? hani kötümüyüm diye sormuşsunuz ya bakın vicdanınız da rahat değil aslında.

ayy okuyunca cok uzuldum, bizimde cocuklarimiz var, ya onlarda buyuyunce bizi istemezlerse, bakin sizinde cocugunuz var, onu ne emeklerle buyutuyorsunuz, ilerde yaslanip bir sureligine oglunun evine gitmek istedigin de ayni seyin senin basina geldigini dusun, yada senin ailenin boyle bir durumda size mecburen gelmek zorunda kaldigini ve esnin istemedigini ne dusunursun. ustelik mecburen geliyolarmis, ve de sessiz sakin insanlardiyorsunuz, ne olur sanki calissaniz bile, evlatlarinin evine mecbur kalip geliyorlar, lutfen kirmayin elinizden geldigi kadar iyi davranip agirlayin, eltilerinizin onlari istememesi sizi etkilemesin, bu onlarin insanlik larinin ne noktada oldugunu gosteriyor. ustelik boyle bir durumda esninzde cok uzgun olmali, yani babasnin kanser olmasindan dolayi, esinizi birde bu konuda uzmeyin destek olun. ben okuyunca cok uzuldum inanin, bence vicdaninizla karar verin bu meseleye. ve aile cok onemli bizim icin, bu kadar sorun olmamaliydi.

bizim zamanımıza kadar otele gönderecekler herhalde evlatlar. anne babaya da evde yabancı bir misafir muamelesi yapılmamalı.madem iyi insanlar mutfağınıza girmesine izin verebilirsiniz. işten gelince yemek hazır olur. yani pek yük olacaklarını sanmıyorum.

iki tane daha eltin varken hep sana gelmeleri gercekten sinir bozucu
Evin de çok küçükmüş en azından nerde yatacaz kalkacaz diye düşünmeleri gerekir
Peki sen çalışıyorsun kayınvaliden yardım etmiyormu ev işlerine,yemeğe falan
Yoksa işten gelip onu da sen mi yapıyorsun
Aynı şehirde değilsiniz aslında biraz sabır bi kaç gün kalıp gidecekler ne de olsa
Eşinle bu tarz tartışmalara girersen ailesini istemediğini düşünüp senle daha kötü olur
Boşu boşuna huzursuz olmuş olursunuz

canım bunalmanı anlıyorum çok normal haklıısın ama şöyle düşün inan rahatlıyacaksın;
TEK GELİN SENSİN ELTİN FALAN YOK.....VE ALLAH RIZASI İÇİN SABRET..YA HASTA OLARAK SIK SIK SENİN EVİNE ANNEN BABAN GELSEYDİ ?SAMİMİ OLARAK CEVAP VER ANNENİN BABANIN TEDAVİ İÇİN YANINA GELİP KALMANDAN ŞİKAYET EDİP GELMESİNLER DER MİSİN?Eşin ne yapsın zavallı diğer kardeşleri insan değilse?ana babasını sokkata mı otelde mi bıraksın?mecbur alıp gelecek eve.eşin haklı kocanı sık boğaz etme..ne yapsın...offf of Allah kimseyi el eteğe düşürmesin...ana bab küçükken onca çocuğa şikayet etmeden uykudan zamandan ÖMRÜNDEN fedakarlık edip bakıyor.ana baba yaşlanınca evlatların kimi istemiyor kimi umursamıyor...ne kötü..düşünsene senin çocuğun büyümüş...sen hastasın başka şehirdeki çocuğuna tedavi için gidince kalmak istiyorsu gelinin -damadın istemiyor seni?bi kendini onların yerine koy?çoook üzücü birşey..sabret olur mu canım..:71:
adamcağız kansermiş yeni okudum..bak çok sevabı var üstelik canım..

Son düzenleme:
Back
X