Eşimin ailesini neden sevemiyorum ? :(

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba.Bu anlatacağım buradaki birçok insanın derdinin yanında hiçbir şey gibi görünecek biliyorum, O yüzden aslında biraz da çekinerek açıyorum konuyu. Mesele şu. Ben 3 yıllık evliyim ve görevimiz gereği eşimin de benim de ailemden uzak yaşadık bu 3 sene boyunca, ama şimdi mecburi görevimiz bitiyor ve iki ailenin de yaşadığı şehire çok yakın bir şehirde oturacagız. Evlendiğimizden beri eşimin ailesiyle hep resmi ilişkiler kurdum, çünkü burada yazan milyon tane eşimin ailesi sorunlarını yaşamamanın çözümünün bu olduğunu düşündüm. Gerçekten de belki de bu sayede hiçbir sorunumuz olmadı .Allah var, ne annesi ne babası kötü olmamızı isterler. Ama ben şunu farkettim ki ben onları sevmiyorum. Kültürel olarak uyuşmadığımızı düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmeyi bırakın, telefonda 5 dakika "nasılsın, iyiyim, sen nasılsın, biz de iyiyiz işte"den öteye geçmeyen muahabbetlere bile dayanamıyorum. O yeğenlere filan hele hiç tahammülüm yok. En ufacık meziyetlerinin günlerce anlatılması boğuyo beni. Ve şu an yakınlarına taşınacak olması beni ürkütüyo. Dediğim gibi, burada yazılanları okuyunca ne sorunum var ki benim adamlarla diyorum ama gerçekten hiçbir paylaşım istemiyorum onlarla. Çocuklarımın onların şiveli konuşmalarından etkilenmesi ihtimali bile tüylerimi dikiyor. Çok mu burnu büyüklük ediyorum, kibir mi bu ne? Çok üzülüyorum aslında bu duruma. Çünkü hem ister istemez eşimi ailesinden uzak tutacagımı biliyorum hem de yalnızlık yaşamamıza sebebp olacak bu durum. Yani anne babasıyla ve kardeşleriyle gidip gelmeyi, toplu ve kocaman bi aile olmayı isterdim ama taşralı oluşları ve çok fazla ortak noktamız olmaması sebebiyle bunu yapamayacağımı hissediyorum :( Benzer hisleri olan ya da bana olumlu öğütler verebilecek kimse var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peşin hükümlü olmayın derim.

Evet biraz mesafe,biraz kendi kurallarının olması bu ilişkileri yüz göz olmaktan kurtaran şeyler.

Ama korktuğunuz şeylerin hiçbiri olmayabilir.
Zaten hala farklı şehirde olacakmışsınız.

Mesafenizi koruyun ama onlarında kendilerine ait yaşantıları ve yaşanmışlıkları ile bir kültürleri olduğunu unutmayın.
Herkes birbirini saygı gösterir ve bir şeyleri empoze etmeye çalışmazsa sorunda olmaz.

(Evet biliyorum,çoğunlukla eşlerimizin ailesi bu incelikte olmuyor ama yinede bilemezsiniz belki herşey bugün nasılsa öyle devam eder)

çok büyük bi ön yargınız var bence; tamam aranıza mesafe koyun ama bunu da abartmayın, yani en azından çocuklarınız eşinizin ailesine karşı soğuk olmasın...

Bu kadar önyargılı olmayın. Çünkü yakın yaşmaya başlayınca yoktan sorun var eder bu tavrınız. Mesafe evet iyidir ama bu gerektiği yerde kocaman bir aile olmanıza engel değil. Biraz hoşgörü, biraz güleryüz, biraz tatlı dil. Hem şu da var, sizi eşinizin ailesine ne kadar yakın durusanız, kendi ailenize eşinizin tavrı da o denli yakın olur.

bence çok acımasız bir tavır sizinki...
hem size bir zararları olmadığını, kötü olmanızı istemedilkerini söylüyorsunuz hem de seslerine bile tahammül edemiyorsunuz. ya bizler gibi türlü türlü hakaret içeren kırıcı söz ve davranışlara maruz kalsanız ne yapacaktınız.
şivelerini, kültürel seviyelerini evlenmeden biliyordunuz muhakkak. sadece evin oğlunu almıyorsunuz bunu unutmayın. eşinizin ailesi size bir saygısızlık yapmadığı sürece sizde gerekli saygıyı göstermek zorundasınız. asla sevmek gibi bir mecburiyetiniz yok.görüşme sıklığınıza da siz karar verirsiniz.ama eşinizi engelleyemezsiniz. ben böyle düşünüyorum.

Yani aslında kaygım bana ve evliliğime müdahale etmeleri ihtimalinden daha çok benim onlarla ortak noktam olmadığını düşünmem sebebiyle görüşmek istemeyişim. Benim eğitim düzeyim, maddi düzeyim ve kişisel olarak olaylara bakışım onlardan çok farklı . onlar bana çok yaklaşamıyor benim resmiyetimden dolayı, ben de onlarla paylaşacak birşey bulamadıkça resmiyetimi sürdürüyorum :(( Bilmiyorum, belki de zorlamamalıyım, kafalarımız farklıysa farklı, yapacak birşey yok. Sohbet etmekten hoşlanmıyorum onlarla, paylaşacak bir şey bulamıyorum, napalım, bu da benim hayatımın farklı insanlarla çakışması diyip kabullenmeliyim. Ama işte annesi babasının tarafını sevmediği için baba tarafıyla kaynaşamayan, babaannesini sevmediğini, halasına amcasına zorla gittiğini bildiği bi annesi olmasını da istemiyorum müstakbel çocuklarımın :((

önyargı ve korkularınızdan dolayı ilişkiniz böyle bir hal almış.

ben ve eşimin ailesi çok farklıyızdır. doğudan gelmişler. örf ve adetleri düşünceleri herşeyi farklı benden.
evime ben çağırmadan gelmez kolay kolay. çok severim ailesini ve hergün en az bir kere telefonlaşırız. ve hergün 1-2 saat yüzyüze görüşürüz. eşimin çatıda güvercinleri var bende giderim onunla kayınvalidemle otururuz. birbirimizden çok farklıdır dünyamız ama saygı duyup severiz birbirimizi.
bugün aradım nasılsın diye ben biraz grip gibi yorgunum işte dedim kapadık 2 şer saat arayla naptın ilaç içseydin. dr.a gitseydin yada ben geliym mi yanına diye 3 kez aradı:))
sevdikten sonra kültür farkı yaşkı önemli olmuyor. ailede ki en küçük kişi benim eşim 32 ben 24 yaşındayım. çok sever sayarlar beni. hiç bir kötülüklerini görmedim. sizde hiç dert etmeyin.eğer tabularınızı yıkarsanız onları seversiniz.

Yapacak çok ta birşey görünmüyor.
Belirli farklılıklar olabilir.
Şu saatten sonra bu insanları değiştirecek değilsiniz, değişmek zorunda da değiller ayrıca.
Eğer muhabbet edilecek konu bile bulunamıyorsa, kısıtlı muhabbet edilir olur biter.
İlla sevmek ve çok samimi olmak durumunda değilsiniz, olmamışsınız zaten.
Farklılıkların size yansımayacağını yazmışsınız. Bundan ötesi için yapılacak birşey yok bence.
Çocuklarım onları sevmediğimi filan bildiğinde ne olacak demişsinizde,
zorla sevecek değilsiniz. Zaten size bir zararlarıda dokunmamış.
Sevmeden de, çocuklarınızla beraberde gayet iyi ama resmi bir ilişki devam edebilir.
Burada ki en önemli sıkıntı, size çok müdahele etme olasılığıydı, bu da olmaz diyorsunuz, bunun dışında bence sıkıntı yok.
Sevmiyorsunuz diye ve bazı şeyler uyuşmıuyor diye, eşinizin ailesini yok sayamazsınız sonuçta.

Yani aslında kaygım bana ve evliliğime müdahale etmeleri ihtimalinden daha çok benim onlarla ortak noktam olmadığını düşünmem sebebiyle görüşmek istemeyişim. Benim eğitim düzeyim, maddi düzeyim ve kişisel olarak olaylara bakışım onlardan çok farklı . onlar bana çok yaklaşamıyor benim resmiyetimden dolayı, ben de onlarla paylaşacak birşey bulamadıkça resmiyetimi sürdürüyorum :(( Bilmiyorum, belki de zorlamamalıyım, kafalarımız farklıysa farklı, yapacak birşey yok. Sohbet etmekten hoşlanmıyorum onlarla, paylaşacak bir şey bulamıyorum, napalım, bu da benim hayatımın farklı insanlarla çakışması diyip kabullenmeliyim. Ama işte annesi babasının tarafını sevmediği için baba tarafıyla kaynaşamayan, babaannesini sevmediğini, halasına amcasına zorla gittiğini bildiği bi annesi olmasını da istemiyorum müstakbel çocuklarımın :((

Sırf şu işaretlediğim kısımdan size yaklaşamıyorlarsa ortada bir yanlış var demektir.

Ayrıca onlarda sizinle anlaşamadığına göre korkularınız yersiz.

Çok mu burnu büyüklük ediyorum, kibir mi bu ne?

evet bence bunun adı kibir ve siz çok burnu büyüklük ediyorsunuz.

yeğenlerin meziyetlerinin anlatılmasına tahammül edemiyorsunuz ya; siz çocuğunuzun meziyetleriyle gurur duymaz mıydınız? emin olun duyacaksınız..
hatta 2 gün tuvaletini yapamayıp 3.gün yapınca bunu dünyanın en önemli olayı sanacaksınız..
anlatırsınız ya da anlatmazsınız bu farklı ama gurur duyarsınız işte.
onlarda duydukları gururu paylaşmak istiyorlardır.
belki o gururdan mutluluk duyacağınızı düşünüyorlardır.

siizn eşinizin ailesini hor görmenizin tek nedeni taşralı oluşlarıymış.
peki siz evlenmeden önce eşraftan mıydı ki bu insanlar; o zaman da taşralıydı..
zaten oldum olası kültür farkından dolayı karşı tarafı hakir görülme durumuna kızmışımdır.

siz kendi kendinizi dolduruyorsunuz.
konuşacak birşeyimiz yok diye diye duvar örüyorsunuz.
havadan sudan da mı anlamayan insanlar canım bunlar. konuşmak isteyene konu çoookkk
siz bunu istemiyorsunuz..

Onların taşralı oluşları diyorsunuz...
Çocuklarınızın şivelerinden etkilenmesinden korkuyorsunuz...
Siz o anne babanın evladı ile evlisiniz...
Bence evet dediğiniz gibi burnu büyüklük, ve kibirlilik yapıyorsunuz...
Size hiçbir şey yapmamalarına rağmen onları sevmemeniz, sevmemeye çalışmanız bence yanlış...

:((( bu kadar akıl, bu kadar kültür peki neden bukadar uyuşmadığınız bir ailenin oğlunu sevebildiniz. eşinizin şivesi var mı? bakış acısı dar mı, onunla konuşacak birşey bulamıyormusunuz? sonuçta onların yetiştirdiği bir evlat...
eğer eşinizi kendinize yakıştırmayı becerdiyseniz ailesinide yakıştırmayı becereksiniz... gerekiyorsa onların yanında yerde yemek yiyecek, bıçak kullanmayı bilmiyorlarsa ziyafet masanıza bıçak koymayacaksınız... merak etmeyin onlar sizi anlayamadığı için sizin alanınıza hiç girmeyecekler...
dediğiniz gibi yalnlızlık zor, yalnız kalmak dahada zor...

beni ve ailemi beğenmeyen lütfen oğlumla da evlenmesin:kızgın:

dayımın eşi, yani yengem de böyle yapmakta....kayınvalidesi ve biz küçük bir ilçede oturuyoruz. onlar ise izmirde oturuyorlar ve bayramdan bayrama geliyorlar. kayınvalidesini hiçbir şekilde sevmiyor ve sürekli eleştiriyor. beğenmediğini bariz belli ediyor belki de istemeden.

görümcesine (yani annem) ve çocuklarına da (yani ben ve kardeşim) aynı tutum içerisinde soğuk duruyor. evimizi beğenmez, konuşmalarımızı beğenmez vs. Hatta bir keeresinde benim için Dove gezmekten giyinmekten vs. ne anlar tarzında birşeyler söylediğini bile duydum. :))))

Kısacası, eşinizin ailesi size göre daha az tahsilli olabilir, şiveyle konuşuyor olabilir. ama bu demek değil ki onlar kültürsüz, bilgisiz.... Eşiniz gibi birini yetiştirmişler öyle düşünsenize yerimseniben
asla çocuklarınızı da bu önyargıyla yetiştirmeyin. babaanneleri dedelerine karşı soğuk dururlar. ve anneannemin üzüldüğü gibi üzülür eşinizin ailesi de.

Tamam, eşinizin ailesini sevemeyişinizi, anlaşamıyor, ortak nokta bulamıyor oluşunuzu -bulmak da istememenizi- anlıyorum.
Olabilir..
Ama saygı duymanız gerekir; şimdi "Ne saygısızlık yaptım da böyle söyleniyor" diye düşünebilirsiniz,
fiziksel olarak bir şey yapmamış olabilirsiniz.
Ancak çocuklarımın şiveleri değişir diye düşünmek bile altta bir şeylerin kaynıyor olduğunu gösterir.
Ki bunun eşinize yansıması kaçınılmaz.. BU da kırıcı bir durum onun adına..
Zaten siz de bunu biliyor ve durumun getireceklerinden hoşlanmıyorsunuz anladığım kadarı ile..

Kendiniz için yapmasanız bile eşiniz için hoş vakit geçirmeye çalışın, bunları düşüneceğinize mutlu olmaya bakın,
varsın taşralı olsunlar, varsın çocuklarınız onlar gibi konuşsun, ne var ki..
Şu üç günlük dünya da birbirinizi hiç uğruna kırmaya değmez..

biraz kendinizi begenmişlik yapıyorsunuz..
okumakla adam olmuyor diye biz söz var..

her şey para degil...herşey egitim degil...önemli olan insanlık davranışlar...
herşeyin fazlası zarar derler ...insan çok okuyunca degişyor..önemli olan insani degerler..paylaşımlar..
onları sevmemenize paylaşmamanıza bişey diyemem bu çok normal herkeste olan bişey..ben bile dsüşünürüm..benim iiçin karşımdaki insaların.yani eşimin ailesinin ne egitim durumu nede maddi durumu beni alakadar etmez sırf onlarla muhabbet etmemi bu pozisyonları engelleyemez...
sıcak kanlı içten olsun canımı veriyim öyle insanlara misal..ama ikiyüzlülerle veya yalanını gördüysem daha o insana sıcak bakamam..mesafe koyarım yani..sadece bu sebebten...

anlıcan boşuna büyüklenme sıcak bakana sende sıcak bak...

para pul..kariyer gecici....herşey gecici..aslında..hayat kısa tadını çıkarın tatlım...

Kibirliliğin dik alası bu sizin yaptığınız.

İnsanları şiveleri, giyim kuşamları, yemeleri içmeleri ile değilde yürekleriyle değerlendirin, ha ne dersiniz.

Nesiniz, kimsiniz kuzum siz ki eşinizin ailesini sırf taşralı diye beğenmiyorsunuz:1closedeyes:

dayımın eşi, yani yengem de böyle yapmakta....kayınvalidesi ve biz küçük bir ilçede oturuyoruz. onlar ise izmirde oturuyorlar ve bayramdan bayrama geliyorlar. kayınvalidesini hiçbir şekilde sevmiyor ve sürekli eleştiriyor. beğenmediğini bariz belli ediyor belki de istemeden.

görümcesine (yani annem) ve çocuklarına da (yani ben ve kardeşim) aynı tutum içerisinde soğuk duruyor. evimizi beğenmez, konuşmalarımızı beğenmez vs. Hatta bir keeresinde benim için Dove gezmekten giyinmekten vs. ne anlar tarzında birşeyler söylediğini bile duydum. :))))

Kısacası, eşinizin ailesi size göre daha az tahsilli olabilir, şiveyle konuşuyor olabilir. ama bu demek değil ki onlar kültürsüz, bilgisiz.... Eşiniz gibi birini yetiştirmişler öyle düşünsenize yerimseniben
asla çocuklarınızı da bu önyargıyla yetiştirmeyin. babaanneleri dedelerine karşı soğuk dururlar. ve anneannemin üzüldüğü gibi üzülür eşinizin ailesi de.

Yok aslında ben hiçbirini küçümseyici bir söz söylemiyorum yüzlerine, hiç sürekli memnuniyetsizlik göstermiyorum, arada bir oluyor tabii, herkesin oluyordur. Ben de eşimi yetiştirdiklerini düşünüp anne babasını daha kabullenebildim zaten dediğiniz gibi, ama kardeşler konusunda halen arızalar var kafamda. Çok gürültüye dayanamıyorum sanırım biraz huysuzum bu konuda, ama hep bir araya gelinince cümbüşlü bi ortam oluyo ve ben sanırım bu durumdan rahatsız oluyorum belki de . Ama dediğiniz gibi, çocuğumu etkilemeye hakkım yok, çünkü kendimden biliyorum, o zaman çocuk babasının akrabalarını da sevmek isterken sırf annesi sevmiyor diye sevemiyor.Acaba anneme naptılar diye hep biraz mesafeli duruyor. Herkese teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için.

Bence çok önyargılı davranıyorsun...
Benim ailemle eşimn ailesi arasında da çok büyük kültür eğitim mezhep ekomomik uçurumlar var....
Ve ben eşimin ailesine yaın oturuyorum, ıstanbulda.. Kendi ailem ise 2 saatlik bir mesafede....
Çalışıyorum... Ben davet etmeden asla evime gelmezler, gelmek istediklerinde günler öncesinden haber verirler ki mahçup olmıyım falan diye...
Şiveli konuşurlar çoğu zaman.. HAtta görümcelerimin çocuklarında da şive var... Ortaokula başalayacaklar bu sene... Ben se her seferinde çocukların şivesini düzeltiyorum... Yengecim gidek değil gidelim diyceksin diyorum.. ılk başlarda onlar hiçbişey belli etmeseler de eşim bozulduklarını sürekli onların yanlışını düzeltmekten vazgeçmem gerektiini oldukları gibi kabul etmemi söyledi...
Ben onlara iyi bişey yapıyorum dedim... KArışmamı istemiyorsan karışmam, gidelm yerine gidek demeye devam etsinler arkadaşları arasında alay konusu olsunlar mı istiyorsun dedim... Eşim de hakverdi bana...
Çoğu zaman ödevlerinde takıldıklarında beni ararlar yenge böyle böyle bişey var ben bulamadım diye...
Bir dönem çok uzakta çalışyordum ve eve gelmem çok geç oluyord.. ış çıkışı hergün görümceme giderdik orada yemek yiyip evimize geçerdik.. Bu benim şime gelirdi, yemek yapma derdim olmuyordu, sofra ur topla bılaşık yıka derdi olmuyordu... Ve sofra kurulana kadar o çocuğun ödevlerine yardımcı olurdum....

Görümcem ilkokulu bile bitirmemiş.... Genel ltürü de olmayan biri ama çok çok çok iyi bir kadın... Konuşacak birsürü şeyimiz oluyor.. ınanamazsın....
ZAten insan eltisiyle görümcesiyle kaynanasıyla memleket meselelerinden yada çevre kirliliğinden konuşmuyor...
Ee çocuklar nasıl neler yapıyorsun sağlğn nasıl iş güç ne alemde, yok hava sıcak yok çok yağmur yağdı.. ayrım saat ni saat sohbet oluyor...

Sen daha hiçbir paylaşımda bulunmadan ay onlar taşralı benden daha düşükler dersen iletişim kuramazsın zaten....

Yeri geliyor benim terörist dediğime, özgürlük savaşçısı diyen bir adamla bile paylaşcak konuşacak bişeyler bulabiliyorum ben...
Belki de ortak payda yaratmayı sevdiğimdendir...
Eğer farklılık ararsan ooo istemediğin kadar.. Ama iletişim kurmak istiyorsan az da olsa ortak bişeyler bulmak çok da zor değil...

Back
X