Eşimin ailesini neden sevemiyorum ? :(

konu açalırken her yoruma açık olmalı ama hep nedense istemediği işine gelmeyen yorumlar olunca hemen saldırganlaşılıyor valla benim yorumumda hoşunuza gitmeyecek ama yazıcam bir kere taşralı oluşları demenize takıldım bu ne demek ya :umursamaz: söylediklerinizin hiç birinden elle tutulur bir yan yok sadece kapris bence artı kimbilir belki çoğu kişiye görede siz taşralı gelecektiniz :umursamaz:( sanki kötü bir özellik gibi yazmışsınmızya o yüzden bende öyle yazdım )

uzak durun..zaten uzak durmakta istiyorsunuz..sizin kültür ve bakış acınıza yakın olmayan sizin kadar rahat yaşamamış insanlar size cok zarar verebilirler..sizi kendilerine benzetmek isterler olmaz bu sefer sizi koyabilecekleri en kotu yere koyarlar akıllarında..siz bile sasırırsınız..kapalı bi ortamda yasamıs okumamıs cevresiyle ilişkileri olmayan insanlar kendi içlerinde mutsuz insanlardır ve karsısındakı insanı iyi düşünmeleri cok zordur..
siz istemedikten sonrada kımse dibinize girmek istemez inşallah..

hadi ya, hangi kitapta yazıyor acaba busengözlerimebaksanab

sanırım bilirkişi olarak ihtisas yaptığınız konuda görüşünüzü belirttiniz.:delphin:

kapalı bi ortamda yasamıs okumamıs cevresiyle ilişkileri olmayan insanlar kendi içlerinde mutsuz insanlardır ve karsısındakı insanı iyi düşünmeleri cok zordur..

Genelde düşünürsek bu çok doğru bir tesbittir...katılıyorum

onları olduğu giBi kaBullenmeye çalışın, iyi yönlerine odaklanın, kusur ararsak herkeste Bi çok kusur Buluruz.. çocuklarınızı da siz yetiştireceğiniz için şiveli konuşmazlar endişelenmeyin.. Benim sevgilim de ailesi de arap şivesiyle konuşur, hiç endişe duymadım ilerde çocuklarımın konuşması olumsuz yönde etkilenir diye, çünkü çocuk en çok anneden alır anadili eğitimini.. çok iyi anlaşamıyorsanız da ortak nokta Bulmaya çalışın, hem eğitimli olmak demek değil midir her türlü seviyelere eğileBilmek, yöneleBilmek, her Bi telden çalaBilmek.. insanları çok kolay kategorize edeBiliyoruz aslında, ama cahil demeden eğitimsiz demeden kültürsüz demeden dar görüşlü demeden herkese eğileBilmemiz, herkesle paylaşaBilecek Bişeyler BulaBilmemiz lazım.. insanlık Budur.. insanın her şeyinden önce diplomasından kütüğünden dünya görüşünden önce yüreğine insanlığına Bakmak gerekir.. ve kimse kimseden üstün değildir, Bu açılardan Bakmaya çalışırsanız endişelerinizi daha hafif atlatırsınız.. Sevgiler..

Ama yanlış anlaşıldığım noktalar var sanırım. Ben diplomadaki rütbeyle insan beğenmemezlik yapmıyorum. Bu okuma düzeyi, gezmiş görmüş geçirmişlik düzeyi sonuçta insanların sohbet kalitesini de etkileyen birşey. Ben 3-5 ülke görmüşsem şehrinden çıkmamış bir insana bunları anlatsam da keyif alamıyorum. Bu bahsettiğim kişi olan eşimin kardeşi zaten üniversite mezunu ama üniversiteyi de o küçük şehirde annesinin babasının yanında okumuş birisi.ıstanbula bile gitmemiş üniversite hayatı boyunca.Bu verdiğim örnek sadece kendimi anlatabilmek için verdiğim bir örnek. Saldırmacı ruhlu arkadaşlar bu örneğimi alıp "hangi ülkeleri gezdin acaba evliya çelebi hanfendi" filan diye çamaşırcı zehranın "bana baaaak hanııımmm" üslubunda tartışmaya teşvik edici şeyler söylemesinler lütfen.:)) (Ayrıca zehalar da küsmesin kızmasın :)) Ayrıca çamaşırcılar da kızmasın onları aşağılamıyorum, sadece bi film sahnesinde vardı böyle bi kadınlar kavgası, oradan gözümde canlandı)

Sizin bahsettiğinizle az çok benzer şeyler anlatamayacak ya da tek hayatı çocukları olmuş birisiyle ne konuşabilirsiniz ki bi süre sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi de canım senden sürekli iç içe olmak giBi Bi Beklentileri yoksa, sadece Belirli günlerde Bir araya gelir genel şeyler konuşursunuz.. Burda kaçımız kayınvalidesiyle görümceleriyle oturup çok derin ilişkiler kuruyor ki sanki ? Sen de saBır gösterip gittiğin zaman üç Beş muhaBBet edersin olur Biter, kötü insanlar olmasınlar da, tek derdin paylaşacak Bişeylerinin olmaması olsun canım..

saldırmacı ruhlu olmadığım için kaydirigubbakcemile3 sanırım aşağılama amaçlı söylemediniz bir takım söylemlerinizi ama inanın bu kadar yormayın kendinizi onlar sizin seviyenize çıkamıyorsa siz onun seviyesine inip bir kaç cümle ile sohbet edin yüzeysel havadan sudan konuşun onlarda samimi olmayın mesafeli olun yine herşey ne okumak ne gezmek değildir öyle insanlar var ki okumuş cahil görmüş cahil örnek mi benim eşimin ailesi hayatta kimsenin görmediği bir hayat yaşarlar ne 3 5 ülkesi dünyanın yarısın gezmişler benim valide en güzel yerlerde kalmış çoğu insanın hayal bile edemeyeceği şeylere sahip ama kadın okumuş cahil görmüş cahil kafamçokkarıştı4 senelik evliyim 1 sene de nişanlılık dönemi 5 senedir tanıyorum kadını sohbet ettiği tek konu kendi kızının kaynanasının kendi kızına yaptıkları bu arada kızı evlenelide 8 sene olmuş ben 5 yıldır 8 sene önceki olayları dinliyorum ve ben aynı şehirdeyim valideyle kaydirigubbakcemile3 inanın boş yere abartıyorsunuz kaydirigubbakcemile3

bugün apartmanımın önünde yün çırptı insanlar saatlerce.
sabah 6 da kalkıp okula gitmiştim.
eve geldiğimde öğleydi ve biraz uyumak istedim.
uyuyamadım tabi ki.
bu taşralılıktır.
bu insanları küçümserim evet.
yaptıkları işten değil, görgü sorunlarından dolayı.

köyde yaşayan, gerçek köylü, üreten insan ise takdire ve saygıya şayandır.
önünde saygıyla eğilirim.

arkadaşın da haklı olduğu yerler olabilir.
her şeyi birbirine karıştırmamak lazım.

bence herşey sizin 3 yıldır gelen uzak mesafenizden kaynaklanıyor
sonucta onların oğullarıyla evlisiniz
oğluyla yaşarken iyide onlara gelince mi kötü
yapmayı lütfen
onlarda sizin aileniz ömür boyu böyle geçmez
sonuçta eşinizle evlenirken biliyordunuz taşralı olduklarını ?
etrafınıza bakın sizden bin beter ailelerle karşılaşan insanlar var
öyle kabullenmeye çalışın yoksa ömür boyu mutlu olamazsınız..

ayrıca bende bir yıldır nişanlıyım
kayınvalidem okumuş biri değil ilkokul mezunu
şiveside sizin dediğiniz gibi çok farklı
aile yapısı,konuşmaları...
yani bunun gibi bir çok şey sayabilirim
ama canı gönülden kızım diyorya bana
kendi kızlarından ayırmıyor
içinde zerre kötülük yok
işte bu bana yetiyor
inanın herşeyi bilen biri olacağına
bunlarda değerlisi kalbi bana yetiyor
bunlarla sıkma canını sevmeye çalış
elindekilerin değerini bil bence
hayat çok kötü Allah kötüleriyle karşılaştırmasın.

Son düzenleme:
şunu kesinlikle unutmayın
en taşralı dediğiniz insandan bile öğrenebileceğiniz birşey vardır
bir anneden,bir babadan mutlaka öğrenebileceğiniz birşey vardır
eğitim önemli ama yaşam tecrübesi denilen şey ne parayla,ne okulla eğitimle alınamıyor
insanların zararını görmediyseniz görüşün
yine sınırlanızı çizin vıcık vıcık olmayın ama
görüşün
ve evet bu kadar kesin ben daha iyiyim diye düşünmeniz maalesef kibirdir
şöyle bir örnek vermek istiyorum
ben tıp okuyorum
erkek arkımın annesi ilkokul mezunu
bir gün boynumda bir lenf bezi çıktı,çok ağrıyordu ve ben çok korktum ,mantıklı düşünemedim,aklım kötüye gitti hep
sevgilimin annesi küçük oğluma da aynısı olmuştu,mikroptur,her insana olabilir,3-4 güne geçer kızım dedi
içim rahatladı ve 3-4 güne de geçti
ki ben o kadından bu konuda kat be kat bilgilyim,kat be kat okumuşum değil mi?

Son düzenleme:
Ama yanlış anlaşıldığım noktalar var sanırım. Ben diplomadaki rütbeyle insan beğenmemezlik yapmıyorum. Bu okuma düzeyi, gezmiş görmüş geçirmişlik düzeyi sonuçta insanların sohbet kalitesini de etkileyen birşey. Ben 3-5 ülke görmüşsem şehrinden çıkmamış bir insana bunları anlatsam da keyif alamıyorum. Bu bahsettiğim kişi olan eşimin kardeşi zaten üniversite mezunu ama üniversiteyi de o küçük şehirde annesinin babasının yanında okumuş birisi.İstanbula bile gitmemiş üniversite hayatı boyunca.Bu verdiğim örnek sadece kendimi anlatabilmek için verdiğim bir örnek. Saldırmacı ruhlu arkadaşlar bu örneğimi alıp "hangi ülkeleri gezdin acaba evliya çelebi hanfendi" filan diye çamaşırcı zehranın "bana baaaak hanııımmm" üslubunda tartışmaya teşvik edici şeyler söylemesinler lütfen.:)) (Ayrıca zehalar da küsmesin kızmasın :)) Ayrıca çamaşırcılar da kızmasın onları aşağılamıyorum, sadece bi film sahnesinde vardı böyle bi kadınlar kavgası, oradan gözümde canlandı)

Sizin bahsettiğinizle az çok benzer şeyler anlatamayacak ya da tek hayatı çocukları olmuş birisiyle ne konuşabilirsiniz ki bi süre sonra?

Ben değil 3-5 10-15 ayrı ülke gezdim... Ama bu gezilerimi herkese de anlattım, herkes de ilgiyle dinledi.. Şehrinden çıkmamış birine anlattığında neden keyif alamayasın ki... Bunu anlatmak gezip gödüklerini birileriyle paylaşmak değil mi??? İlla anlattığın kişinin de o ülkeleri görmüş olması ön koşul değil ki....

Bu arada çamaşırcı zehranın filmini izlemedim bilmiyorum... Yorum yapamıycam... O yüzden nasıl bir karşılık istemediğini kestiremiyorum....

Ama insan ailesiyle benim bahsettiklerimle az çok benzer şeyler anlatamayacak diye arasına mesafe koymaz....
Benim teyzem de mesela İstanbuldan başka şehir görmemiş lise mezunu bir kadındır... Ama paylaşacak birçok şeyimiz var.. Mesela ben hamileyim onun 1 yaşında kızı var.. Bana tecrübelerini yaşadıklarını anlatır ben de hazırlıklı oluyorum bazı şeylere...

Görümcem ilkokul mezunu... Köyden gelmişler İstanbulun çok merkezi ama bir o kadar da varoş bir semtine. neredeyse o semtten dışarı çıkmamış... Biz evlendikten sonra boğaza gitti, biz evlendikten sonra emirgana gitti...Çünkü ben her biryere gidşimizde onları da götürdüm.. Aaa dünyadan haberi yok görgüsüz taşralı demek yerine, götürdüm gösterdim... Böylece paylaşacak konularımız arttı....
Bunun ışında havadan sudan konuşuruz nasılsın iyimisin sağlığın nasıl çocuklar nasıl hava da çok sıcak çok soğuk zaten bi 10-15 dk.. geçiyor... Araya biraz tv biraz yemek çay girdimi zaten rutin ziyaret bitiyor....

Yani oturup saatlerce gezip gödüğünüz ülkelerden bahsetmeniz, o ülkenin tarihi kültürel ve ekonomik politik yapılarını tartışıp paylaşmanız gerekmiyor....

Demem o ki biriyle 1 saat vakit geçirmek için aynı görgü aynı kültür aynı eğitim seviyesine aynı ekonomik yıya sahip olmak gerkmiyor...
Asgari ortaklarla da pekala 1-2 saatlik akraba ziyaretleri geçiştirilbilir..
Yeter ki yapmak isteyin... Ama yapmak istemeyince bahane de çok olur tabi.. Yeri gelir ben onla ne konuşucam o köfte sevmiyor... Ben çok seviyorum köftenin 3-5 çeşidini de yedim o ise hiçbirini yememiş... Ne paylaşabilirim ki onunla bile denebilir....

Merhaba.Bu anlatacağım buradaki birçok insanın derdinin yanında hiçbir şey gibi görünecek biliyorum, O yüzden aslında biraz da çekinerek açıyorum konuyu. Mesele şu. Ben 3 yıllık evliyim ve görevimiz gereği eşimin de benim de ailemden uzak yaşadık bu 3 sene boyunca, ama şimdi mecburi görevimiz bitiyor ve iki ailenin de yaşadığı şehire çok yakın bir şehirde oturacagız. Evlendiğimizden beri eşimin ailesiyle hep resmi ilişkiler kurdum, çünkü burada yazan milyon tane eşimin ailesi sorunlarını yaşamamanın çözümünün bu olduğunu düşündüm. Gerçekten de belki de bu sayede hiçbir sorunumuz olmadı .Allah var, ne annesi ne babası kötü olmamızı isterler. Ama ben şunu farkettim ki ben onları sevmiyorum. Kültürel olarak uyuşmadığımızı düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmeyi bırakın, telefonda 5 dakika "nasılsın, iyiyim, sen nasılsın, biz de iyiyiz işte"den öteye geçmeyen muahabbetlere bile dayanamıyorum. O yeğenlere filan hele hiç tahammülüm yok. En ufacık meziyetlerinin günlerce anlatılması boğuyo beni. Ve şu an yakınlarına taşınacak olması beni ürkütüyo. Dediğim gibi, burada yazılanları okuyunca ne sorunum var ki benim adamlarla diyorum ama gerçekten hiçbir paylaşım istemiyorum onlarla. Çocuklarımın onların şiveli konuşmalarından etkilenmesi ihtimali bile tüylerimi dikiyor. Çok mu burnu büyüklük ediyorum, kibir mi bu ne? Çok üzülüyorum aslında bu duruma. Çünkü hem ister istemez eşimi ailesinden uzak tutacagımı biliyorum hem de yalnızlık yaşamamıza sebebp olacak bu durum. Yani anne babasıyla ve kardeşleriyle gidip gelmeyi, toplu ve kocaman bi aile olmayı isterdim ama taşralı oluşları ve çok fazla ortak noktamız olmaması sebebiyle bunu yapamayacağımı hissediyorum :( Benzer hisleri olan ya da bana olumlu öğütler verebilecek kimse var mı ?

Tabii ki kibir.:delphin:

Kibirlenme padisahim senden buyuk Allah var.
Bu deyim tam sizlikmiş:))

ben senin zihniyetindeki insanlara acıyorum doğrusu..hele birde düştüğün durumun farkına varamıyor hala bişeyler ıspatlama çabasına giriyorsun ya daha bi acıyorum sana..

sen , taşralıyı beğenmeyecek ama 5 ülke gezmiş birine köle olacak birisin...

verdiğim not bu..kusuru bakma

kendiniz sormuş kendiniz cevap vermişsiniz
kibir ve bencilikten başka bir şey değil bu anlattıklarınız
taşralı dediğiniz insanların çocuğu eşinizde...ve siz o taşralı deyip küçük gördüğünüz insanların tarlalarından çıkan ürünleri satın alıp yiyorsunuz...okumakla ve düzgün konuşmakla insan olunmaz..bunu anlayamamanız ne kadar acı..
daha çok şey yazardım ama :umursamaz:

benım rahmetlı kayınvalıdemle hıÇ bır ortak yÖnÜm yoktu ama eŞıme duyduĞum saygı ve sevgıden onu anlamaya arkadaŞlık kurmaya ÇalıŞtım Çokta hoŞuna gıderdı kadıncıĞazıneŞımıze deĞer verıyorsak aılesını ıtemeyız arasıra hal hatır sorma kÜÇÜk hedıyeler alınabılır gelınımız bızı dıŞlıyor hakır gÖrÜyor demesınler yazık ya sızın adınıza Çok ÜzÜldÜm nasıl bÖyle dÜŞÜne bılıyorsunuz sık sık olmasada arada kayınvalıdenızı alıp Çıksanız bır yemek ısmarlasanız sıze nekadar dua eder eŞınız onure olur

sevgili nhavent bende de aynı durum var eşimin aile yapısı ile benim aile yapım arasında dünyalar kadar fark olmasına rağmen bende de oturdum muhabbetlerine katıldım işlerini güçlerini gördüm ama onlar kıymet bilmediler...limonağacı sende de böyle bir durum varsa arada uçurumlar olmasına rağmen yapıpı ettiklerinin kıymetini bilmiyorlarsa koy mesafeni ama sana değer verip sevdikleri halde bu tavrı gösteriyorsan o zaman suç sen de arkadaşım...
keşke benimkiler azıcık kıymet bilip yaptıklarımı takdir etselerdi onları el üstünde tuttardım:2: ben de bilmedikleri için mesafe koymak durumunda kaldım...

sevgili arkadaşım takıldığım bir nokta taşralı derken neyi kastettiğiniz siz nerelisiniz
bir kaç ülke gezmek kültür göstergesi mi
kendi şehrinde okumak hiç istanbulu görmemek cehalet mi
siz zaten mesafeli oluşunuzdan dolayı karşı karşıya otursanız da gelmezler
çünkü resmiyetin ötesi aşağlaıyıcı burnu havalarda tavırları gösteriyorsunuz zaten
yalnız bir gün oğlunuz ya da kızınız evlediğinde evlendikleri insanlar da size aynısını gösterirlerse ben ne yaptım demeyin yıllar sonra
eğitiminiz maddi gücünüz sosyal çevreniz önemlidir ama asla bir anne ve babanın yerine geçmez
eşiniz adına üzüldüm eşim ailem için bunları düşünse yıkılırdım
haaaa bunları yapan yok mu var ama asla tasvip etmiyorum
siz mesafeli olun zaten siz istediğniz kadar çocuklar benden etkilenir mi deyin küşükken evet ama büyüdükçe kendi fikirleri oluşacaktır merak etmeyin

sevgili nhavent bende de aynı durum var eşimin aile yapısı ile benim aile yapım arasında dünyalar kadar fark olmasına rağmen bende de oturdum muhabbetlerine katıldım işlerini güçlerini gördüm ama onlar kıymet bilmediler...limonağacı sende de böyle bir durum varsa arada uçurumlar olmasına rağmen yapıpı ettiklerinin kıymetini bilmiyorlarsa koy mesafeni ama sana değer verip sevdikleri halde bu tavrı gösteriyorsan o zaman suç sen de arkadaşım...
keşke benimkiler azıcık kıymet bilip yaptıklarımı takdir etselerdi onları el üstünde tuttardım:2: ben de bilmedikleri için mesafe koymak durumunda kaldım...

mesela size katılırım siz el uzatırsınız onlar uzatmaz resmi olursunuz
ama limonağacı arkadaşımız en baştan tavrını koymuş

Back
X