Eşimin ailesini neden sevemiyorum ? :(

bence okumakla da insan olunmuyor...ön yargılı ,kendini yükseklerde sanan insansınız belli...

canım sen daha bekarsın.
bekara hanım boşamak kolay derler yaa .
öle insanlar içine düüşüyorsun ki bazen hayatında selam bile vermezsin bunu sadece okumuşluk cahillik bazında söylemiyorum ...

Ya birakin allasen tasraliymis, kultur farkliymis, siveymis...insanliklari nasil ondan haber verin. eger adam gibi insanlarsa bence sorun sizde. Yoktan dert yaratmisiniz kendinize valla, ortada ele avuca gelen birsey yok. Simariklik sizinkisi.

arkadaşım ben seni nasılda iyi anlıyorum.....önyargı olduğunu düşünmüyorum,bıraktığın mesafe,sevmediğinin göstergesi,önyargı değil bana göre,bende eşimin ailesini birtürlü sevemiyorum,iyide dese kötü alıyorum ,kötü dese asla unutamıyorum sevgim dahada azalıyo,şaka yapar gibi saçma sapan şeyleri kabul ettirmeye çalışıyorlar,tersleniyorum hemen sevmediğim için,senin yazdığın gibi telefonda 2 dk konuşmak geriyo beni,bugüne kadar yaptıkları hiçbir kötülük yok ama sevemiyorum,işte,sebebi yok,ben uzak oldukça onlarda uzaklaşıyorlar,şikayetimde yok
fikirlerinde yalnız değilsin merak etme,kimse kimseyi sevmek zorunda değil,mesafeni koyarsın yine,onlarda buna göre davranırlar,kolay gelsin sana

ama taşralı oluşları
demişsiniz
ben bu cümleyi kuran bir insanın eğitim düzeyinin
aşağıladığı bu insanlardan farklı olduğuna inanmıyorum
kocanızda bir taşralı o zaman
bu perhiz bu ne lahana turşusu

Ben ailelerin yani benim ailemin eşime davranışlarını ve eşimin ailesinin bana olan davranılına bakarım taşralı olmuş, şivesi olmuş beni hi. ilgilendirmez geçinmekte gönlün varsa bunları görmezden gelirsin yok zaten baştan hükmü koyup ben bunlarla geçinemem anlaşamam diyorsan zaten burada sormana gerek yok sen kararını vermişsin. Şöyle birşey var, siz onlar gibi olsaydınız ve kayınvalideniz sizi hor görüp dışlasaydı ne hissederdiniz ben hep olaylara bu şekilde bakarım. Evlendiğiniz zaman sadece eşinizle değil ailesiyle de evleniyorsunuz gerçekten elle tutulur anlaşmazlıklar olur tamam ama kendi şartlarından neden okuyamadıklarını bilmeden, kültürlerine burun kıvırarak sadece kendi eğitim düzeyindne insanlarla samimi olarakta eğitimli olunmuyor eğitim bence çok kapsamlı birşey sadece bir diploma kağıdı ve kariyer değil ayrımcılık yapmamayı ve eşit davranabilmeyi de öğrenebilmek. Mesela bende köklü ve tanınmış bir aileye gelin geldim ama biz orta halli bir aileydik kendine ancak yeten çok görgü kuralı, masa düzenlemesi felan bilmezdim ancak kayınvalidem hiçbir şekilde bunu sorun etmedi kızı gibi sevdi eşimde aynı şekilde anneme gideriz asla kasıntı değildir her ortama uyum sağlar ki eşim çok yüksek mevkilerde ki ortamlara girmiş biridir alesinden ötürü peki benim eşim kasntı olsaydı, ailemle arasına mesafe koysaydı, küçümseseydi ben arada kalmazmıydım üzülmezmiydim şimdi sizde öyle eşinizi arada bırakacak ve üzeceksiniz biriyle evleniyorsanız herşeyiyle kabul edeceksiniz sevgi bu demektir. Bir bu yönden değerlendirir asla eleştirmek için değil görüş açınızı genişletmek için yazdım bunları...

Gerçekten üzücü ifadeler kullanılmış..

Bizde hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden uzak yerde yaşıyoruz...İyiki uzaktayım diyorum eşimin ailesi karı kocayı birbirine düşürmekte başta gidenlerdendir.Ben o yüzden ne onların olduğu şehirde nede o şehre yakın yerde yaşamayı istiyorum..Akrabalarına karşı yakın davranmaya çalışıyorum ama bana tepeden bakıyorlar arkamı döndüğüm anda dedikodum başlıyor..Sebep eğitim ise onların çoğunluğu ilkokul mezunu bnese üniv..Bu yüzdendir ki onları hiç aşağılamadım kendimi yüksekte görmedim yakınlaşmak istedim ama onlar bana bunu yapınca arama koca bir mesafe koydum iyimisin iyim sen nasılsın o kadar..bunu kendileri istedi..yda aşağılık kompleksine girdiler bilmiyorum..

yaşamadan bilemezsin belkide kafana taktığın gibi olmayacak evine kocana sana karışmadıkları sürece iyi geçinirsin .

inasanları kendinden küçük görmek hele ki elinin ailesi kendi ailende aynı şeirde yaşıyormuş onların şivesi farklı değilmi peki o zaman kendi ailenide beğenmiyorsundur zaten seninki şımarıklık ve kendini beğenmişlikten başka birşey değil öyle hissetim ben sende öylemiyim acaba demişsin zatenyerimsenibenböyle davranarak mutsuz olursun ve hayatın boyunca hiç başarılı olamazssın

Aslında yardımcı olmak isterdim ama insanları kategorileştirince, taşralı olarak sınıflandırınca öncelikli olarak, kendizle ilgili sıkıntıyı halledin derim. Çünkü kibirlisiniz.

Taşralı ve şiveli olan bu insanların yetiştirdiği bir insan olan kocanızla nasıl evlendiniz şaşırdım doğrusu. Sizin sorununuz eşinizin ailesini sevmemeniz değil onları küçük görmeniz.Bende neden böyle insanların eşlerini aşağıladıkları bu insanların içinden seçtiklerini anlamam.
Valla kusura bakmayın ama çok acımasız birisiniz. Allah kolaylık versin eşinizin ailesine.

Ama yanlış anlaşıldığım noktalar var sanırım. Ben diplomadaki rütbeyle insan beğenmemezlik yapmıyorum. Bu okuma düzeyi, gezmiş görmüş geçirmişlik düzeyi sonuçta insanların sohbet kalitesini de etkileyen birşey. Ben 3-5 ülke görmüşsem şehrinden çıkmamış bir insana bunları anlatsam da keyif alamıyorum. Bu bahsettiğim kişi olan eşimin kardeşi zaten üniversite mezunu ama üniversiteyi de o küçük şehirde annesinin babasının yanında okumuş birisi.ıstanbula bile gitmemiş üniversite hayatı boyunca.Bu verdiğim örnek sadece kendimi anlatabilmek için verdiğim bir örnek. Saldırmacı ruhlu arkadaşlar bu örneğimi alıp "hangi ülkeleri gezdin acaba evliya çelebi hanfendi" filan diye çamaşırcı zehranın "bana baaaak hanııımmm" üslubunda tartışmaya teşvik edici şeyler söylemesinler lütfen.:)) (Ayrıca zehalar da küsmesin kızmasın :)) Ayrıca çamaşırcılar da kızmasın onları aşağılamıyorum, sadece bi film sahnesinde vardı böyle bi kadınlar kavgası, oradan gözümde canlandı)

Sizin bahsettiğinizle az çok benzer şeyler anlatamayacak ya da tek hayatı çocukları olmuş birisiyle ne konuşabilirsiniz ki bi süre sonra?

Ne büyük eksiklik bende gitmedim. Yüksek lisans mezunuyum, ikinci üniversitemi okuyorum, ama istanbula gitmedim. Şimdi ben taşralıyım yani. Çok ezildim şuan çok.:gitme:

inasanları kendinden küçük görmek hele ki elinin ailesi kendi ailende aynı şeirde yaşıyormuş onların şivesi farklı değilmi peki o zaman kendi ailenide beğenmiyorsundur zaten seninki şımarıklık ve kendini beğenmişlikten başka birşey değil öyle hissetim ben sende öylemiyim acaba demişsin zatenyerimsenibenböyle davranarak mutsuz olursun ve hayatın boyunca hiç başarılı olamazssın

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

kendinizi sevdiğinize emin misiniz.
belki de siz bu kadar güngörmüş, üstün nitelikli, tahsillli, eğitimli, söz de kültürlü !!!! biri olduğunuz fakat kendinizi sevemediğiniz halde o insanların sizin yarınız kadar şarta sahip oldukları halde bu kadar kendileriyle barışık olmalarını hazmedemiyorsunuz.
insanların onurları eşittir, yargılarken, kendinizden ayrı görürken bunu düşünün derim.

canım sen daha bekarsın.
bekara hanım boşamak kolay derler yaa .
öle insanlar içine düüşüyorsun ki bazen hayatında selam bile vermezsin bunu sadece okumuşluk cahillik bazında söylemiyorum ...

o insanların oğullarıyla niye evlenir soyadlarını taşırsınız ben de bunu anlamam...
anlaşamayabilirsiniz eşinizin ailesiyle o ayrı, ama aşşağıladığınız insanların soylarını devam ettirmek çelişki değil mi...
anlamadım gitti...
:delphin::delphin:

kuyruğun hala acıyo sanırım, iyi basmışım :))
verdiği repe bak terbiyesiz

Neden verdim acaba bu repi ? Son yazdığın tüm mesajlar incelensin, görülecektir ki, her yorum yaptığım konuya girip sadece beni eleştiren bir iki anlamsız söz söylemek ve benim düşüncelerimin aksini iddia eden mesajları alıntılayıp altına alkisalkisalkis yapmaktan başka yaptığın yorum mu var sevgili İKLİM ? Yeni kullanıcı adını alıp yeniden siteye üye olmuşsun ama girip kinini kusmaktan başka amacın var gibi görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
o insanların oğullarıyla niye evlenir soyadlarını taşırsınız ben de bunu anlamam...
anlaşamayabilirsiniz eşinizin ailesiyle o ayrı, ama aşşağıladığınız insanların soylarını devam ettirmek çelişki değil mi...
anlamadım gitti...
:delphin::delphin:

Ya betty'cim aslında olay aşağılamak falan değil. O kadar farklı dünyaların insanlarıyız ki, konuşacak o kadar ortak konumuz yok ki'yi anlatmak için çeşitli örnekler verdim ama ben objektif olup kendi kendime "kibirlilik mi yapıyorum " acaba diye sorunca milletin de ağzına laf vermiş olduk kaydirigubbakcemile3 O zamanlar yeniydim, ne bileyim burada halkın arasına karışan provokatörlerin bu kadar çok olduğunu ? :1:

Neden verdim acaba bu repi ? Son yazdığın tüm mesajlar incelensin, görülecektir ki, her yorum yaptığım konuya girip sadece beni eleştiren bir iki anlamsız söy söylemek ve benim düşüncelerimin aksini iddia eden mesajları alıntılayıp altına alkisalkisalkis yapmaktan başka yaptığın yorum mu var sevgili İKLİM ? Yeni kullanıcı adını alıp yeniden isteye üye olmuşsun ama girip kinini kusmaktan başka amacın var gibi görünmüyor.

senin yüzünden banlandım
ama cevap bile vermiyorum sen çok kötü sadece kendi için yaşayan birisin saygısız terbiyesizsin ..
evet ben İKLİMİM İKLİM
AYrıca her girdiğin yere girdimde mutlaka her girdiğin yerde bir kavga patırtı çıkarmışsın bravo nasıl beceriyorsun

Son düzenleme:
Back
X