Eşimin ailesini sevmiyorum, sevemiyorum..

hukuken evlenmeden önce alınan mallar ve kişiye kalan miras eşi ilgilendirmez...
bunu da böyle düşünün...
Sizi ilgilendiren bi durum yok...

Böyle bir seyi kabul etmiyor. Paylasmak gibi bir durum soz konusu bile degil. Saflik gibi dusunmeyin gercekten belki de iliskisini tamamen kopartacak bir adam bu. Eşim de sirf Anne baba hakki diyerek goz yumdu buna.

Yerinizde olsam bir borca girerdim, araba falan alın para bize de lazım desin eşiniz. Hiç değilse bir faydasını görürsünüz.

Yerinizde olsam bir borca girerdim, araba falan alın para bize de lazım desin eşiniz. Hiç değilse bir faydasını görürsünüz.
Yok kardesim adam pazarliga dahi girmis zararina da olsa satmak için o yatirimi. Yani su saatten sonra bize dusen bakip ic gecirmek. Ve esimin yillarca emeginin gitmesi yani olay bu kadar

Eșimi bu şekilde kullanmalarini sadece izleyecek miyim yani. Siz uzulmez miydiniz

eğer şu an size maddi bir yükümlülük getirmiyorsa sizlik bi durum yok ortada..
yani kredi çekilir siz de takside girersiniz evet olmaz deme hakkınız var..
ama aksi durumda cidden sizlik bi durum yok..
bekarken yapılan bi yatırım, nasıl değerlendirileceğine eşiniz ailesi ile karar versin...
ha sizden fikir ister sen de dahil ol der bilemem...

Evet kardesim inan zoruma gidiyor. Evet parayi biriktirmedim ben ama o benim eşim neticede ve bizim de planlarimiz vardi. Esimi adeta kullandilar ve bu durum elbette canimi sıkıyor..
Sabirli ol esinle arani bozma, çok ta dillendirme bence, erkek biseyin tekrar tekrar konusulmasindan hoslanmiyor darlaniveriyolar hemen.

Ayrica ben durumun seni ilgilendirmemesi kismina katilmiyorum. Ailesiyle arasinda olan bisey beni ilgilendirmiyor diyen de esine kiymet vermiyordur. Gercekten seven hiç bir kadin esinin ailesi tarafindan kullanilip maddi manevi yorulmasini oturup izlemez kimse kusura bakmasin.

sanırsınız ki kadınlar da eşlerini kötü berbat kullanan ailelerinden korumaya çalışan birer adet koruyucu melek
ki evde oturan çalışmayan hanımların bunu yapmaları konuyu iki katı ilginçleştiriyor.
eşim bana bakmak zorunda ama annesine babasına bir kuruşunu vermek zorunda değil mantığını hiç anlayamam kimse kusura bakmasın.

arkadaşlar siz yokken aileleri vardı, bi zahmet bekarken yapılan yatırımlara da bir karışmayıverelim ya, benim eşimin bekarken yaptığı mallar üstünde benim söz hakkım olamaz. bu kadar. boşanma durumunda bile olmuyor. bir tek adamcağız vefat ederse o zaman olacak, o yüzden mantıklı davranalım ve o kadar da herşeyin içinde olmayalım ya.

Ben de hic sanmiyorum ki burda senlik bir sey yok diyenlerin boyle bir sey baslarina geldiginde, eşim kullanilsa da olur diyeceklerini. Bu cok zor.
Daha fazla bu konuyu acacagimi sanmiyorum eşime zaten. Kaldi ki o hep acip konustu. Ama bundan sonrası için gerçekten ders oldu bana da.

Konumdaki her yorumu okuyup size uygun dusenleri begenip, dusmeyenlerle terslesmekten sıkılmadiniz mi? Ben sizin kadar takip edemedim konuyu :) Dusuncelerinizi anladim. Tamam tesekkur ederim. Biz boyleyiz, siz aksi sekilde davranin. Sizin yorumlariniz bitmistir umarim degil mi?

sizin beğeneceğiniz sayıda ya da beğeneceğiniz yorumlar yapacağımı nerden çıkardınız?
zaten birkaç kişi dışında senin hakkın var diyen olmamış.
düşüncenizin yanlışlığını konunuza yaptığım yorumlardan az da olsa (sanmam ama) farketmişsinizdir sanırım.
amacınız derdinizi paylaşmak değil o zaman sanırım kendinize taraftar bulmak.
ki yazmışsınız böyle bişey gerçekte başlarına gelse söylediklerini yapmazlar diye.
kişi kendinden bilirmiş işi heralde öyleydi.

Bence haklısın. Ben varken ya da yokken alınmış olsun, kocamın malı benim de malımdır. Eşiniz babanıza sormadan üzerine olan toprağı satsın, parayı ikiye bölüp babanıza parasını versin. Siz de kendinize kalan parayla bir ev alıp üzerine borç yapabilirsiniz. Kiraya verirsiniz evi ve evin borcu kendiliğinden kapanır. Kiracınız olur, daha ne. Ve ya kiradaysanız kendiniz oturursunuz

Aynen öyle kardesim hadi Allaha emanet :)

Dediginiz olay artik ne yazik ki kapandi. Dedigim gibi adam pazarligini bile yapmis eşime sormadan. Benim derdim aslinda artik bu konu değil. Ben bu insanlari artik sevemiyorum Sonuc olarak. Arayamiyorum, samimi olamiyorum. Yapamiyorum. Daha 1 yil olmadi evleneli. Boyle hayat nasil gececek inanin bilmiyorum

Sizin hiç bir emeğiniz yok o yatırımda ve söz konusu kişiler eşinizi büyüten, o yaşa getiren insanlar, asıl onların hakkı yok mu bu malda diye sorarlar adama.
Sizle evlendikten sonra olan bir durum olsa hakkınız olurdu.

Evet elbette onlarin da haklari var. Ben, eşim ustune konsun demiyorum ki. Ama eşime fikrini bile sormadan almak dogru mu? Fikrini sorsun, Paylasalim desin, razi misin desin. Eşim butun calisma hayatini o yatirima adamis mesela nisanliyken dahi. Ve biz onlar yuzunden daha zor bir dugun yaptik, su an bile borclarimiz var..

Ha birde siz eşinizin ailesini maddiyat için mi seviyorsunuz, sırf bu sebepten onlardan soğuduysanız yazık, çıkara göre sevgi olur bu.
Sizin evinizi huzursuz edecek söz davranış olmadığı sürece bu sebeptense ayıp denir.

O kısımda bence eşiniz ve ailesini ilgilendirir, siz bu konuya dahil olmayın boşuna huzurunuzu kaçırmayın derim.

Eşime, o yatirimi vermezse baglarini koparacagini ima ediyorsa onlarinki de cikar degil midir?

Şimdi durum şöyle calisip evde oturan bayan demissin ama calismadigimizi veya calismayi dusunmedigimizi nerden biliyorsun bu bir.
Ikincisi ailenin ogullarini evlendirecekleri son gune kadar sömürüp iliğini bile bırakmadıkları için biz dağ gibi düğün borcu içerisindeyiz. Herşeyi oğullarına borçla yaptırıp kendilerini garanti altina alan ailelerden bahsediyorum ogullari su an borc oderken adam isi birakip emekliligin tadini cikariyor tarla ekip biciyor. Eger bekarken adamin ustune yikilan borclar yatirimlar evlendiginde sizin karsiniza kocaman bir borc olarak cikiyorsa, esinin anne babasina baktiginda da borcsuz dertsiz keyif suruyolarsa o zaman rahatsiz olmaya basliyosun.
Esine seni kullanmalarindan rahatsizim maddi manevi sana cok yukleniyolar cok ustune geliyolar cok yiprandin demen, biseylere cok mudahale ettigin anlamina degil esini sevdigin anlamina geliyo ve biseylerin cok icinde olmus olmuyosun. Kaldi ki konu sahibinin esi bu durumdan rahatsiz ve dertli bu durumda bu konularda hakli olan biz oluyoruz.
Annesi babasi olabilir bakip buyutup bu yasa getirmeleri ogullarini iliklerine kadar somurebilecekleri anlamina gelmiyor zira etrafimda evlendirdikten sonra bile ogullarina maddi manevi yardimda bulunup zora girmesin oglum diye kiyamayan bi suru aile var.
Esimi ailesi kullanip yorarken ben oturup izleyemem kimse dusunmuyorsa onu ben dusunurum.

peki altınızdaki arabayla düğündeki takıları eşinizin ailesine verdiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…