Eşimin ailesini sonsuza kadar hayatımdan çıkardım bu risk taşır mı?

benim eşimde tek çocuk ( bende çok fazla ödün verdim...tıpkı sizin k.valideniz gibi benim eşimin anneside oğlu
konusunda saplantılı derecede...babası beni çok severdi fakat annesi onuda soğutmayı başardı...
bizde sorun yaşadık ben ya ayrılalım yada uzak olalım dedim..
eşimde kabul etti 7 aydır bende eşimin ailesi ile görüşmüyorum...
ilginç olan benim eşimin tüm 1. derece yakınları beni haklı buluyor ve görüşme ne kadar uzak o kadar iyi diyorlar...
bizim 7 yaşında bir de oğlumuz var...oğlum istediği zaman gider gelir...eşim de aynı şekilde...
ve ne eşim ne de oğlum onlarla görüşmemi istemiyor..bizde hiç onlardan bahsetmeyiz extra bir durum olmadıkça...
ileride sorun olurmu bilmem...

Sorun olmaz, bak keyfine diyenlere şaşıyorum.

Nasıl sorun olmaz Allah aşkına? Bir ömür boyu kocan hep bu stresi, gerilimi yaşayacak.

Otada bu kadar büyük bir sorun varken hiçbirşey yokmuş gibi davranmak tek bir işe yarar. O da eninde sonunda yaşanacak büyüüüüük depremin şiddetini artırmak.

Bence bir an evvel asgari iletişimi sağlayacak şekilde bir adım atmalısın.

Hangi mesafede duracağına sen karar verirsin ama görüşmemek olmaz.

tamam anlıyoruz herkes sizi haklı buluyor ama elle tutulur sebepleriniz neydi bir anneyle tek oğlunun arasına girecek kadar ne oldu?somut örnekler verebilirmisiniz?evet kesinlikle çocuğunuz olsun,eşinizi ailesinden kopartıyorsanız eğer bi çocuk yapınki yeni ailesi olsun,kendi ailesini çocuğunda unutsun.hem bu sayede hiç annesini falan aramaz,hem de siz yerinizi sağlamlaştırmış olursunuz.

ben de eşimin ailesini hayatımın en ufak alanına dahi almıyorum
haklarında konuşmuyorum aklıma dahi gelmiyolar görüşmeyi bırak
eşimde aynı şekilde..
2 yıldan fazladır böyle ve en ufak sıkıntı yaşamadım
evliliğimde çok çok iyi maşallah
aksi takdirde huzurumu bozmak için
ellerinden geleni ardına koymazlardı zerre şüphem yok
ki bunda başarılı olamadıkça iyice çirkinleşirlerdi eminim
bazı iyi niyetli olduğunu söyleyen işgüzarlar benimde karşıma çıktı
barışın büyüktür gibi
bi diyen bi daha teklif edemedi aldı ağzının payını
aldığım karar beni bağlar kimseyi ikna etme mecburiyetim yok der çıkarım içinden
eşinde bunu sorun yapmıyosa tavrının arkasında dur
ne şiş yansın ne kebap

bu iş elbette patlak verecek.
Eşin benim annem babam elbette evime gelip gidecekler diyecektir.
Şimdilik sadeece üstünü örtmüşsünüz.
Zamanla bu sorun büyür gider.
bizim aile dostumuz vardı.Yıllarca konuşmadılar.Kaynanası yüzünden.
Sonra en ufak bir olayda ( halı silkeleme ) kanlı bıçaklı oldular.
Sanıırım yılların biribirne güttüğü kinin patlama noktasıydı.
Tamamen görüşmeyi kesmek çok yanlış.
Anne baba sonuçta.
Hele birde torunları olduğunda çok sorun yaşayacağınızı düşünüyorum.
Torunumu göstermedi diyecekler, gelmedi diyecekler.
Ortada ne kadalık bir sorun var bilmiyoruz.
Eşinizin aile ilişkisinde kötü bir rol oynamışsınız.
Bilmiyorum bence çok yanlış.Ayda bir görüşün en azından.

İnci ve cerebnum (nick yanlış olabilir ) arkadaşları tebrik ediyorum süper bir yorum olmuş

bende bir dönem kesinlikle hayatımdan çıkarmak istedim ve bir kaç aylığına çıkardım. ama hep aklımda şu soru vardı evet ben bu kadından ( kayınvalidem) hoşlanmıyorum, oda benden, ancak ileride çocuğum olduğunda neden onu babaanne sevgisi olmadan büyüteyim ki? ne hakkım var çocuğumu babaannesinden ayırmaya? ben hayatım boyunca anneanne,babaanne,dedeleri,halaları teyzeleri olan,onlarla iyi ilişkisi olan insanlara özenmişimdir malesef bizimkiler ilgili değildiler hiçbiriyle ilgili çocukluğuma dair sıradan bir anım bile yok.hatta yeğenlerim var kendi evladım olsa bu kadar severdim onları, çok düşkünümdür çok vakit geçiririm ve hep derim ki bu çocuklar büyüdüklerinde geçmişe baktıklarında benimle ilgili bir dünya güzel anıları olsun. duygusal paylaşımlarımız ve sağlam bağlarımız olsun.bu çok önemli bir konu.o yüzden hani çocuk için tolere edilecek durumlarsa tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim ama diyorsanız ki zararları faydalarından daha çok olur, bu durumdada en iyisini siz bilirsiniz.

Yasanmisliklara bagli bana gore ne yasadiniz da bu asamaya geldiiniz
Eger esiniz ses cikarmiyorsa ya gercekten cok cok haklisiniz yada firtina oncesi
cunku inan boyle seyleri iclerine atiyorlar nedense rahatsiz olduklari belli olmuyor ama iyi anlamak gerek bence:44:

bana da bıraz rısklı gıbı geldı bu durum .esınızın aılesıyle aranızda ne gectı tam anlatmamıssınız ama bellıkı kotu seyler olmus boyle bır tutum ıcerısındesınız .sımdı hersey ıyı guzel gıder ama erkekler cok annecıdır .bugun ses etmez ıcıne atar yarın bırgun ufak tartısmada patlak verebılır .esınız aılesıyle her ne kadar gorusuyor olsa da ,kendı annesıne karsı boyle tutumunuzdan rahatsız olacaktır ılerde .ayrıca esınız annesı gıdıp geldıgın de kesın sızın hakkınızda konusuluyordur .esınızın annesı esınızı zamanla doldurabılır .

7 yaşındaki oğlunuza gerçek bir ROL MODEL olmuşsunuz...ne güzel....yaşayarak öğreniyor...zamanı geldiğinde aynı şekilde davranacağından hiç kuşkunuz olmasın.

.

eğer eşinizle ilişkinizde bir problem yoksa bir şey olacağını sanmam.ha oda ister elbette ki arada sorun olmasın ve onlarda evine rahat rahat gidip gelebilsin.ama öyle bir durumda yuvasında huzur olmadığını bildiği için bu konuda ısrarcı olacağını sanmam.
sizin yapacağınız eşinizle ilişkinizin iyi durumda olması,yani eşiniz kimin için ailemi karşıma aldım diye kendine sorduğunda aklına bunlara değecek bir insan olarak gelmelisiniz.zaten boşanmayı bu sebepten ötürü göze alamamıştır yani size zaten o değeri verdiği için.

Merhaba, kulüpte yeni olduğumdan mesaj yazıldığını göremiyorum ancak şimdi gördüm.evet pek çok konuda riskler konusunda hemfikirim sizinle amason kısımla ilgili bir yanlış anlaşılma var sanırım eşim ailesini bırakmış değil.dünyanın her yerinde istediği her zaman ailesiyle görüşebilir ve görüşüyor da . bu konuda kesinlikle müdahil değilim zaten ben olsaydım o kabul etmezdi ayrıca o görüşmek istemesydi ailesiyle bunu da ben kabul etmezdim.yani 34 yıllık ailesini bırakmış değil veee evet bebni bir gün başka bir kadına aşık olduğu için bırakabiliri tıpkı benim de birgün başka birine aşık olursam onu bırakabilecim gibi veher insan gibi... ancak evime ve hayatıma nasıl ki kötü insanları almama hakkım varsa böyle bir hakkım da sanırım var zaten risk dediğimde bunu yaşarsam bir gün bana gelip ailem le görüşeceksin derse bu evliliği zaten ben yıkarım. çünkü aymnı şeyleri bi başkası benim arkadaşım ailem vs yapsaydı görüşmeme hakkına saygı duyardım..

evet sanırım değer veriyo, çok tşk ederim yazdılarınız için. sanki 10 yıldır falan bu şekilde yaşayan birinden" evet bak sorun olmuyo ve yaşadım ve oldu, mutluyuz " gibi bir cevap istiyorum.

eşinizin ailesi ile görüşmemenizin altında muhakak ki önemli bir neden vardır?belirtmemişsiniz ama..
eşiniz eğer bu konuda sizi haklı görüyor ve başka çareniz olmadığına inanıyorsa,sizinle ve ailesi arasında dengeyi koruduğu sürece bence sorun olmaz..demekki aşamadığınız bir sorun olmuş ki bu kararı almışsınız,yoksa kimse böyle ciddi kararı almak istemez,neticede anne babası, önemli bir karar olmuş gerçekten,bazen hayatta ciddi kararlar almayı gerektirecek şeyler yaşanıyor, bence aslolan evliliğinize ciddi zararlar veriyorlarsa ve gerçekten konuşarak çözülmüyorsa,alınması gereken bir karar..''neden'' olduğuda çok önemli tabi..ilerde pişmanlık duymamanız adına..

ahh evet evet çok iyi anlıyorum sizi, ve fazlasıyla sabırlıymışsınız, ben flört dönemi ve 2 yıllık evlilikle birlikte pes ettim. eşimle aynı evdeyken en fazla 2 yıl dayandım. evet umarım sizin de hiç sorun omlaz bu durum.

evet haklısınız teşekkürler. evet nedenleri o kadar konuştuk ki evet aslında bu karar artık verilmeliydi. ne yazık ki eşim dengeleri koruyamadı uzunca bir süre ve ben hayatımın hatlarını kendim çizmeye karar verdim ve bu kararı aldım.Nedenlere gelince hani insan ların hayatında değerli şeyler vardı kutsal değerleri vardır ne bilimkimine göre dindir namustur iftiradır ... bunun gibi 3 tane beş tanedir en fazla, işte benim için önemli olan tüm bu "kutsal" larıma saldırıldı hem de dayanaksız kanıtsız delilsiz.... eşimin bu kararıma saygı duymasaydı da hemen boşanırdım açıkçası. çünkü insani değerleri olmayan insanları hayatıma sokmamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum herkesin var bence.

başka bir mesajda biraz değindim nedenlere. ama anlaşılmamış eşimi ailesinden kopartmıyorum, farklı şehirde olmamıza rağmen her hafta sonu bile isterse gidip görüşeceğini söylüyorum. Çocuk düşünüyoruz tabi ama gerekçelerim bunlar değil.

evet sanırım değer veriyo, çok tşk ederim yazdılarınız için. sanki 10 yıldır falan bu şekilde yaşayan birinden" evet bak sorun olmuyo ve yaşadım ve oldu, mutluyuz " gibi bir cevap istiyorum.

evet ben 7 yıldır görüşümüyorum evlendıkten 3 yada 4 sene sonra bı ara görüştüm baktım aynı tas aynı hamam dedım ben almıyım
coooook mutluyum 2 yasında oglum var oglumu görmedıler, eşim istedigi zaman gider gelır,

bence de sorun olmayacağı konusunda emin değilim olacaktır. ama seçeneklerimin arasında tekrar görüşmek adım atmak veya onların atacağı adımı kabul etmek durumları yok. eşim dayatırsa boşanırım. sanırım dediğim gibi bilmek istediğim bu şekilde de sorunsuz ya da sorunsuz demeyeyim de hafif sorunlarla byle yaşayabilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…