ayyy inanamıyorum çokk sevindim .. peki eşiniz bu duruma herhangi bir sitem serzeniş vs te bulunuyor mu? veya ailesi sizi rahatsız etmiyor mu?evet ben 7 yıldır görüşümüyorum evlendıkten 3 yada 4 sene sonra bı ara görüştüm baktım aynı tas aynı hamam dedım ben almıyım
coooook mutluyum 2 yasında oglum var oglumu görmedıler, eşim istedigi zaman gider gelır,
bayıldım kararlılığınıza kesinlikle kabul etmeyi düşünmüyorum 3. şahıslardan gelen barıştırma önerilerini ama şanslıyız kimse yeltenmedi dahaben de eşimin ailesini hayatımın en ufak alanına dahi almıyorum
haklarında konuşmuyorum aklıma dahi gelmiyolar görüşmeyi bırak
eşimde aynı şekilde..
2 yıldan fazladır böyle ve en ufak sıkıntı yaşamadım
evliliğimde çok çok iyi maşallah
aksi takdirde huzurumu bozmak için
ellerinden geleni ardına koymazlardı zerre şüphem yok
ki bunda başarılı olamadıkça iyice çirkinleşirlerdi eminim
bazı iyi niyetli olduğunu söyleyen işgüzarlar benimde karşıma çıktı
barışın büyüktür gibi
bi diyen bi daha teklif edemedi aldı ağzının payını
aldığım karar beni bağlar kimseyi ikna etme mecburiyetim yok der çıkarım içinden
eşinde bunu sorun yapmıyosa tavrının arkasında dur
ne şiş yansın ne kebap
Eşimin aile ilşkisinde kötü rol oyanamak!! eşimi tanıdığımda ailesinden kurtulmak için lisyei bile 14 yaşında yatılı okumayı tercih etmiş bir adamdıbu iş elbette patlak verecek.
Eşin benim annem babam elbette evime gelip gidecekler diyecektir.
Şimdilik sadeece üstünü örtmüşsünüz.
Zamanla bu sorun büyür gider.
bizim aile dostumuz vardı.Yıllarca konuşmadılar.Kaynanası yüzünden.
Sonra en ufak bir olayda ( halı silkeleme ) kanlı bıçaklı oldular.
Sanıırım yılların biribirne güttüğü kinin patlama noktasıydı.
Tamamen görüşmeyi kesmek çok yanlış.
Anne baba sonuçta.
Hele birde torunları olduğunda çok sorun yaşayacağınızı düşünüyorum.
Torunumu göstermedi diyecekler, gelmedi diyecekler.
Ortada ne kadalık bir sorun var bilmiyoruz.
Eşinizin aile ilişkisinde kötü bir rol oynamışsınız.
Bilmiyorum bence çok yanlış.Ayda bir görüşün en azından.
bende bir dönem kesinlikle hayatımdan çıkarmak istedim ve bir kaç aylığına çıkardım. ama hep aklımda şu soru vardı evet ben bu kadından ( kayınvalidem) hoşlanmıyorum, oda benden, ancak ileride çocuğum olduğunda neden onu babaanne sevgisi olmadan büyüteyim ki? ne hakkım var çocuğumu babaannesinden ayırmaya? ben hayatım boyunca anneanne,babaanne,dedeleri,halaları teyzeleri olan,onlarla iyi ilişkisi olan insanlara özenmişimdir malesef bizimkiler ilgili değildiler hiçbiriyle ilgili çocukluğuma dair sıradan bir anım bile yok.hatta yeğenlerim var kendi evladım olsa bu kadar severdim onları, çok düşkünümdür çok vakit geçiririm ve hep derim ki bu çocuklar büyüdüklerinde geçmişe baktıklarında benimle ilgili bir dünya güzel anıları olsun. duygusal paylaşımlarımız ve sağlam bağlarımız olsun.bu çok önemli bir konu.o yüzden hani çocuk için tolere edilecek durumlarsa tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim ama diyorsanız ki zararları faydalarından daha çok olur, bu durumdada en iyisini siz bilirsiniz.
bende bir dönem kesinlikle hayatımdan çıkarmak istedim ve bir kaç aylığına çıkardım. ama hep aklımda şu soru vardı evet ben bu kadından ( kayınvalidem) hoşlanmıyorum, oda benden, ancak ileride çocuğum olduğunda neden onu babaanne sevgisi olmadan büyüteyim ki? ne hakkım var çocuğumu babaannesinden ayırmaya? ben hayatım boyunca anneanne,babaanne,dedeleri,halaları teyzeleri olan,onlarla iyi ilişkisi olan insanlara özenmişimdir malesef bizimkiler ilgili değildiler hiçbiriyle ilgili çocukluğuma dair sıradan bir anım bile yok.hatta yeğenlerim var kendi evladım olsa bu kadar severdim onları, çok düşkünümdür çok vakit geçiririm ve hep derim ki bu çocuklar büyüdüklerinde geçmişe baktıklarında benimle ilgili bir dünya güzel anıları olsun. duygusal paylaşımlarımız ve sağlam bağlarımız olsun.bu çok önemli bir konu.o yüzden hani çocuk için tolere edilecek durumlarsa tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim ama diyorsanız ki zararları faydalarından daha çok olur, bu durumdada en iyisini siz bilirsiniz.
teyzemin ilk eşi kötü bir insanmş biz hiç tanışmadık bir kere fotosunu gördüm çok yyakışıklıymış ama karaktersizmiş dengesizmiş hakarretleri,dayağı olan biri yani o ilk eşinden 1 oğlu ooldu kuzenim sonra boşanmışlar ikinci evliliğinden bir kızı oldu ..kuzenim annesi evlendği için o evde kalmak istememiş ve anneannem büyütmüş.şimdi kuzenim evli iki çocuğu var bir 11 diğeri 9 yaşında kendisi iki yılda bir kafasına esince gider babasını görür ama ne kuzenimin eşi nede çocukları görüşmüyorlar annesiylede aynı şehirde olmasına rağmen nadir görüşür ama biz kuzenimle çok yakınız annemler anneannemler annesi-babası olmuşlar ve kuzenim eşi ve çocukları için hiçbir sorun sıkıntı yok bu birazda eşinizin yaşadıklarına bağlı eğer eşinizin paylaşımı çok olduysa gerçekten kalben bağlıysa sorun olurdu ama anlattığınız kadarıyla aşırı bağlılığı yok o yüzden size sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum yinede bunu ölçüp tartacak sizsiniz herkes kendi yaşadıklarını bilir o yüzen siz daha iyi bilirsiniz...Allah 3.şahısların art niyetleri yüzünden sevdiklerimizden ayrı kalmamıza izin vermesin..
ayyy inanamıyorum çokk sevindim .. peki eşiniz bu duruma herhangi bir sitem serzeniş vs te bulunuyor mu? veya ailesi sizi rahatsız etmiyor mu?
evet haklısınız teşekkürler. evet nedenleri o kadar konuştuk ki evet aslında bu karar artık verilmeliydi. ne yazık ki eşim dengeleri koruyamadı uzunca bir süre ve ben hayatımın hatlarını kendim çizmeye karar verdim ve bu kararı aldım.Nedenlere gelince hani insan ların hayatında değerli şeyler vardı kutsal değerleri vardır ne bilimkimine göre dindir namustur iftiradır ... bunun gibi 3 tane beş tanedir en fazla, işte benim için önemli olan tüm bu "kutsal" larıma saldırıldı hem de dayanaksız kanıtsız delilsiz.... eşimin bu kararıma saygı duymasaydı da hemen boşanırdım açıkçası. çünkü insani değerleri olmayan insanları hayatıma sokmamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum herkesin var bence.
insan elbetteki ggelecekte vicdanı sızlamamsı için hareket eder sizde eşinizii ailesyle görüşmesine engel değil destek olmuşsunuz güzel bir davranışSAnırım kalben bi bağlılık var. ama haklıyı haksızı biraz olsun ayırabiliyo. bir de eşimin ailesi çok fazla duygu sömürü yaparlar özelikle annesi , yani annelik hakkından falan bahseder sürekli.tabi ki etkileniyo hasatalık var sağlık var. ama 1 yıldır bana müdahelesi yok.
eşimle bı sorunumuz olmadı pek çünkü oda annesını ve ablasını cok ıyı tanıyordu cocuktan once sık gıderdı eşim, benı bu konuda asla zorlamadı ama kendısı gıder görür gelırdı, artık gıttıgınde neler dedılerse zamanla sogudu eşimde, ben bısey yapmadım köşeme cekıldım izledım sadece
en sonunda ogluma hamıle kaldım dondurulmuş embıryo ıle
kaynanam eşimin halası ile beddua gönderdı
eşim gıttı sordu yuzleştiler dogruydu
dogmamıs cocuga beddua edıcek kadar gözü donmus kadının
ondan sonra ıyıce sogudu eşim
cocugu görmek ye gelmek ıcın teklıf gönderdıler
benım bısey dememe gerek kalmadan eşim
beddua etttıgı bı bebegeı görmek ıcın zahmet etmesın dedı
konuda kapandı gıttı
eşim resımlerını yukluyo arada faceden ordan bakıyolar sanırım
bu arada kayınvalıdemın benı tek ıstememe sebebı
zengın olmayısısım zengın varlıklı gelın yada akraba ıstermıs hayalındekı gelın deyılmısım oyle yanı
mutluyumda eşimle bı sorunumuz yok cok şükür
insan elbetteki ggelecekte vicdanı sızlamamsı için hareket eder sizde eşinizii ailesyle görüşmesine engel değil destek olmuşsunuz güzel bir davranışbence eşinizle konuşmuşsunuz zaten kararlaınızı planlarınızı yapmışsınız ama bence bir de onun hissinden hissettiğinden emin olmak için hislerini duygularını konuşun eşinizin..Allahım mutluluğnuz huzurunuzu daim etsin..
nekadar zor bir durum yaşamaışsınız çok kırgın olmalısın düşündükçe tüylerim dikn diken oluyor insan kenndi evladının zuzusuna beddua edermi evlerden bizzlrden sizlerden uzak olsun böyle insanlar Allahım korusun çocuğunuzu tüm kötülüklerden..birde hiç anlamam mal mülk sevdalısı insanları gözleri kararmış paradan maldan mülkten bugün paran varsa yarın yok-bugün paran yok yarın çok Allah ıslah eylesin kvnizi..Allah sizinde mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin..mutlysan ne güzel durmak yok yola devam
evet canım cok zor gunlerdı bende buyuk ailede buyudum cok ısterdım farklı olmasını ama olmadı ıste
cok tşk ederım canım ıyı dıleklerın ıcın cumlemıze huzur versın allahım
tam olarak böyleydi hayal ettiğim şey, ben kalabalık bir ailede büyüdüm annemin bir sürü kardeşi var babamın yine öyle. annemin anneannesini bile gördüm çünkü bizimle yaşıyorlardı.ve hep böyle bir eşimin bir sürü kardeşi olsun isterdim ..benim de dünya tatlısı ikiz yeğenlerim var ben de kendime soruyorum bazen bundan daha büyük bir sevgi olabilir mi diye? ve hayat !! eşim tek çocuk annesi tam bir saplantı yumağı babası herkesin kabul ettiği obsesif bozukluğu olan bir adam. ve hepsi bira yana insani değerleri yok bildiğiniz"kötü" ler.biliyo musunuz ben eşimle 28 yaşında tanıştım 30 undaydım evlendiğimde. Ve farklı şehirlerde yaşadım yalnız yaşadım üniversiteyi şehir dışında okudum. Eşimin ailesinden sonra ben şükrettim şimdiye kadar benim karşıma böyle kötü insan çıkarmadığı için Tanrıya.
eşimle bı sorunumuz olmadı pek çünkü oda annesını ve ablasını cok ıyı tanıyordu cocuktan once sık gıderdı eşim, benı bu konuda asla zorlamadı ama kendısı gıder görür gelırdı, artık gıttıgınde neler dedılerse zamanla sogudu eşimde, ben bısey yapmadım köşeme cekıldım izledım sadece
en sonunda ogluma hamıle kaldım dondurulmuş embıryo ıle
kaynanam eşimin halası ile beddua gönderdı
eşim gıttı sordu yuzleştiler dogruydu
dogmamıs cocuga beddua edıcek kadar gözü donmus kadının
ondan sonra ıyıce sogudu eşim
cocugu görmek ye gelmek ıcın teklıf gönderdıler
benım bısey dememe gerek kalmadan eşim
beddua etttıgı bı bebegeı görmek ıcın zahmet etmesın dedı
konuda kapandı gıttı
eşim resımlerını yukluyo arada faceden ordan bakıyolar sanırım
bu arada kayınvalıdemın benı tek ıstememe sebebı
zengın olmayısısım zengın varlıklı gelın yada akraba ıstermıs hayalındekı gelın deyılmısım oyle yanı
mutluyumda eşimle bı sorunumuz yok cok şükür
diyorum ya en iyisini sen bilirsin artılarını eksiklerini koyarsın kefeye hangisi ağır basarsa hayatına o şekilde yön vermelisin. faydaları zararlarından daha çok oacaksa hiç gereği yok elbette. bariz kötü insanlar demişsin öyleyse gerçekten doğru bir karar almışsın.[/QUOTE
evet evet teşekkürler beni anladığınız için. dedim ya gerçekten blöf ya da tehdit değildi cidden hazırlamıştım çekip gitmeye kendimi. garip bi şekilde bu olaylar beni güçlendirdi de. çalışıyorum şu anda ama kpss ye çalışıp iş meselesini garantiye almak istiyorum. o zaman çok daha güçlü hissedeceğim biliyorum. çünkü aslında yalnızız diye bakıyorum artık hayata. eşimi seviyorum tabi ki bana çok kötü günler geçirdikten sonra kabul etti görüşmeme isteğimi bu da onu benden değerli yapmaz en değerli ve önemli kişi benim bu hayatta. bu yüzden ona %100 güvenmem ama kendime güvenirim. ha bu sadece eşim için geçerli değil ben genelde bi tek kendine güvenmeli insan diye bakarım.
Arkadaşlar Eşimin ailesini bir yıl kadar önce hayatımdan çıkardım.Konuşmuyorum, görmüyorum evime gelmelerine izin vermiyoruum, gitmiyorum hatta eşimle onların hakkında bile konuşmuyoruz(çok küçük istisnalar hariç)..ve durumdan da çok memnunum. eşim görüşüyo fkt tlfon konuşmalarını bile duymuyorum sadece gideceği zaman haber verir. eşim de ço rahatsız görünmüyo. zaten yazın özelikle yazlıklarına gittikleri için uzaklar.
yani görünürde hiç bir sıkıntı yok ilişkimiz de daha iyi gidiyor (benden kaynaklanan bir iki çatlak hariç).Fakat geçenlere kendisine saygı duyduğum ve güvendiğim bir ablamız bu durumun evliliğimiz açısından çok risk taşıdığın söyledi. Mevcut durumu tabi ki değiştirmek istemiyorum ama sadece bilmek istiyorum, ne düşünüyosunuz böyle de evlilik yürütülebilir mi?
Canım şuan için risk taşımadıgını düşünsenizde bence ne olursa olsun doğru değil neticede eşinizin ailesi. Bende yeni evliyim illaki insanın memnun olmadıgı şeyler oluyor herkezi sevmek zorunda değiliz ama evlendiğin zaman eşinin ailesini yok sayamazsın aynı şekilde oda senin aileni yok sayamaz Ailelerimiz bizleri büyüttü bugüne getirdi. Eşini bu yaşa getiren insanlar var ve sen yokken eşinin ailesi vardı. Eşinle bunu sorun etmesenizde ileride mutlaka karşınıza çıkar sizde evlat sahibi oldugunuz zaman bu bir gün önünüze gelir emin olun nasıl davranırsanız öyle görürsünüz. Bence eşimin ailesidir diye düşünüp yinede gereken ilginizi gösterin onlar bilmesede Allah bilsin diye düşünün. Yarın öbür gün sizde evlat sahibi olacaksınız Anne Baba çok önemlidir Allah katında.
evet bu sene sonuna doğru çocuk düşünüyoruz. Evet haklısınız beni düşündüren de bu içinden geçenler.. aile sonuçta çok hassas bi konu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?