- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 53
- 30
- Konu Sahibi Ssedmikraska
-
Gorumcenizi uyarin bence hemen niye soyluyosun belki insanlarin anlatcagi ozel sıkıntısı var falan diyinKızlar merhaba. Derdim çok şükür çok büyük değil. Ancak beni arada bırakan, rahatsiz eden bir konu. Ben bir buçuk yıllık evliyim. Oturdugumuz sehir kendi aileme ve esimin ailesine yaklasik 3 saat uzaklıkta, ortadayiz gibi dusunun. Ayni zamanda gorumcem ve kaynimla ayni sehirdeyim. Problem şu: benim ne zaman kendi memleketimden misafirim gelecek olsa gorumcemgil kaynimgil hosgeldine gelirler. Ve kaynanam veya kayinbabam taa 3-4 saat uzakliktaki koyden hosgeldinize gelir. Gelen akrabalarim en fazla bir gece yatili geliyor ve her geldiklerinde abartmiyorum en az 4-5 saat esimin akrabalariyla vakit geciriyoruz. Esimin ailesi kotu niyetli asla degiller, oyle gormusler, dünürlerle samimi olunur vs.. ama bizimkiler de her defasinda artik rahatsiz olmaya basladi. Beni gormeye geliyorlar onlar yuzunden birbirimizle vakit geciremiyoruz.
En son teyzem geldi cocuklariyla beraber. Cocuklari 17-23 yas arasi 3 cocuk ve kardesim bizdeydi o da 19 yasinda. Koyden kayinbabam hosgeldine geldi. Yahu bu gencecik cocuklar senin yaninda sikilir. Sen taa ordan onlari sayip geliyorsun diye gezmeye de cikamadilar saygisizlik olmasin diye. Gercekten ben cok mahcup oldum. Evde sıkıntıdan patladi herkes. Geldikleri gun sirf huylarini bildigim icin teyzeme dedim ki hadi biz gidelim gorumcemgile ve kaynimgile birer cay icip donelim yoksa onlar gelir, saatlerce kalkmaz biliyorsun diye. Neyse biz gittik. Ayrilirken demesinler mi iyi yarin da biz geliriz diye. Ya gercekten sinir oluyorum. Ev cok yakin haber vermesek bile geleceklerine dair haberleri mutlaka oluyor misafirim oldugundan. Her defasinda bu boyle. Bir iki gunlugune misafirim geliyor. Geldikleri vaktin yarisini bunlarla geciriyorlar. Kardesim bendeydi. Geldigi gun kucuk kaynim geldi. Ertesi gun yine kucuk kaynim geldi. Sonra gorumcemin oglu geldi kardesimin yanina. Sonra gorumcemle eltim geldi. Kardesimle bir yalniz kalamadim bunlarin hosgeldin faslı yuzunden. Esimle konusuyorum. Napiyim gelmeyin mi deyim diyor. O da hakli. Kimse cagirmiyor gelin diye. Haber bile vermiyoruz ama haberleri oluyor bir sekilde cat kapi geliyorlar. Ne yapacagimi gercekten sasirdim. Artik gelen misafirlerime karsi utaniyorum. Bir bucuk yildir her defasinda her defasinda ayni sey. Onlar hosgeldine gitmezsek ayip olur kafasindalar. Ama hosgeldine geldiklerine daha cok ayip oluyor. Ben arada kaliyorumgercekten misafirim gelecegi zaman strese giriyorum.
Not; kizlar gorumcemgille evimiz cok yakin. Birbirimizin evini, yanan lambasini kapi onundeki park edilen arabayi vs.. goruyorlar. Yani nasil haberleri oluyor demeyin.
Deneyim bakalim ama sanmiyorum.Madem ışıklardan anlıyorlar gelen misafiri, birkaç defa evde misafir varmış gibi ışıkları açık bırakın. Gelip gelip giderler. Kimseyi görmezlerse her seferinde gelmezler.
Aslinda gecen sefer geldiklerinde baktim kalkmiyorlar. Acik acik dedim biz de bugun carsiya gezmeye cikacaktik ama kaldi saat gec oldu falan dedim anlarlar diye ama. Tekrar misafirim geldiginde yine ayni sey oldu.valla
valla öyle kibar kibar halledemezsin bu isleri onların mazereti sizi yanlız bırakmamak biizm cevremizdede var bunlar kaynananda görümcenede dicen misafirkerim var tamam gelicez derse biz dısarı cıkıcaz cocuklar evde oturmaya gelmemis yada teyzem vs vs
arayıp söyleme duyarlarsada biz kendi kendimize otruucaz de yoksa bu böyle gider her halukarda kavag ediceniz bari erkenden ette gelenler rahat etsin bundan sonra
Çok zor bir durum
Acaba onlar gelince "bizde şimdi çıkıyorduk" falan diyip tüyseniz mi
Aynen oyle.Onlara gore dogru olan bu, size gore dogru olan bu degistiremezsiniz ki
İnsallah benim bu durum da duzene girer.Her misafire degilde.. mesela uzaktan dunur geliosa kardesimin evine giderlerdi ilk zmnlar.. zaten dunurlervgebekde ilk anbemgile gelirdi ayip olmasin doye herhlde:) simdi alisti herkes..davet ederse gelin giderler yoksa gitmezler.. bi sure sonra birakmak lazim bence
İnsallah oyledir. Bebek olumca daha da artmasin da bu durum :/Bak tatlim cizelgeden anladigim kadariyla bebek bekliyorsun. Allah saglikla kucagina almayi nasip eder insallah. Bebegin bir olunca da bir sure misafirin olur. Sonra sana geldiklerinde bol bol bebege baktirirsin veya bebekle ilgileniyorum diye onlardan is beklersin, sonra is var diye istesen de sana gelmezler. Simdi basin rahat diye firt zirt geliyorlar.
benim anlamadığım görümce yanan lambadan veya park eden arabadan misafiri nasıl anlıyor??
apartmanda oturan başkaları yok mu? araba onlara gelen misafire ait olamaz mı?
görümce hafiye olacak kadınmış :))
Anlamadım nasıl şey buKızlar merhaba. Derdim çok şükür çok büyük değil. Ancak beni arada bırakan, rahatsiz eden bir konu. Ben bir buçuk yıllık evliyim. Oturdugumuz sehir kendi aileme ve esimin ailesine yaklasik 3 saat uzaklıkta, ortadayiz gibi dusunun. Ayni zamanda gorumcem ve kaynimla ayni sehirdeyim. Problem şu: benim ne zaman kendi memleketimden misafirim gelecek olsa gorumcemgil kaynimgil hosgeldine gelirler. Ve kaynanam veya kayinbabam taa 3-4 saat uzakliktaki koyden hosgeldinize gelir. Gelen akrabalarim en fazla bir gece yatili geliyor ve her geldiklerinde abartmiyorum en az 4-5 saat esimin akrabalariyla vakit geciriyoruz. Esimin ailesi kotu niyetli asla degiller, oyle gormusler, dünürlerle samimi olunur vs.. ama bizimkiler de her defasinda artik rahatsiz olmaya basladi. Beni gormeye geliyorlar onlar yuzunden birbirimizle vakit geciremiyoruz.
En son teyzem geldi cocuklariyla beraber. Cocuklari 17-23 yas arasi 3 cocuk ve kardesim bizdeydi o da 19 yasinda. Koyden kayinbabam hosgeldine geldi. Yahu bu gencecik cocuklar senin yaninda sikilir. Sen taa ordan onlari sayip geliyorsun diye gezmeye de cikamadilar saygisizlik olmasin diye. Gercekten ben cok mahcup oldum. Evde sıkıntıdan patladi herkes. Geldikleri gun sirf huylarini bildigim icin teyzeme dedim ki hadi biz gidelim gorumcemgile ve kaynimgile birer cay icip donelim yoksa onlar gelir, saatlerce kalkmaz biliyorsun diye. Neyse biz gittik. Ayrilirken demesinler mi iyi yarin da biz geliriz diye. Ya gercekten sinir oluyorum. Ev cok yakin haber vermesek bile geleceklerine dair haberleri mutlaka oluyor misafirim oldugundan. Her defasinda bu boyle. Bir iki gunlugune misafirim geliyor. Geldikleri vaktin yarisini bunlarla geciriyorlar. Kardesim bendeydi. Geldigi gun kucuk kaynim geldi. Ertesi gun yine kucuk kaynim geldi. Sonra gorumcemin oglu geldi kardesimin yanina. Sonra gorumcemle eltim geldi. Kardesimle bir yalniz kalamadim bunlarin hosgeldin faslı yuzunden. Esimle konusuyorum. Napiyim gelmeyin mi deyim diyor. O da hakli. Kimse cagirmiyor gelin diye. Haber bile vermiyoruz ama haberleri oluyor bir sekilde cat kapi geliyorlar. Ne yapacagimi gercekten sasirdim. Artik gelen misafirlerime karsi utaniyorum. Bir bucuk yildir her defasinda her defasinda ayni sey. Onlar hosgeldine gitmezsek ayip olur kafasindalar. Ama hosgeldine geldiklerine daha cok ayip oluyor. Ben arada kaliyorumgercekten misafirim gelecegi zaman strese giriyorum.
Not; kizlar gorumcemgille evimiz cok yakin. Birbirimizin evini, yanan lambasini kapi onundeki park edilen arabayi vs.. goruyorlar. Yani nasil haberleri oluyor demeyin.
Misafir geldiğinde lambalar nasıl yanıyor ki?Evlerimiz cok yakin. Misafirim oldugunda ister istemez yanan lambalardan, kapinin onundeki arabadan vs.. anliyorlar.
Benim de zipliyor :/Bir insanın evine gelen misafirden kime ne? Bazıları düşünceliler falan demiş, tam tersine düşüncesizliğin dik alasıdır. Sen söylersen eşimin akrabaları geldi sizide bekliyoruz diye ancak o zaman gelmeye hakları olur. Sanane bana gelen misafirden, banane sana gelen misafirden, akşam akşam sinirlerim zıpladı
Evet bizde boyle seyler yoktur.Eşin alacak karşısına onlarda böyle bir adet yok, iki gün kızlarını görmeye geliyorlar. Bir şey derseler ben size haber veririm, gelirsiniz. Ha bire git gel yormayın kendinizi desin.
Evi gozlemek degil. Ama genel de ben de bakarim perdelerimi cekerken onlarin evine. Aliskanlik gibi dusunun.Anlamadım nasıl şey bu
Çoğu zaman karşı komsuma gelen gidenden haberim olmuyor benim.
Gorumceniz evi mi gozluyor?
Bu kadarı da düşünceli olmak sınıfına uymuyor bence.
Gelmeyin demek olmaz elbet fakat eşinizle birlikte bir hal çaresine bakmalisiniz.
Olabilirdi aslinda ama ayip olur dedik iste.Ayni apartmanda olsaniz anlarim. Cunku o zaman bir ugrayalim ayip olmasin derler ama şuan cok gereksiz yaptiklari.. Siz birsey demeyin cok alinirlar, ama esiniz soylesede bozulurlar gerci..
Bir baskasi uyarabilse guzel olurdu. Yada mesela diyorsunuz ya gencler gelmisti diye. Aslinla ayip falan dinlemeyip biz dolasmaya cikacagiz diyerek gideceklerdi. Kp de anlardi hic olmazsa
Olabilir aslinda.Söylemeyin bence bir şekilde öğrendiklerinde de habersiz geldiler sürpriz yapmak istemişler deyin.
Başka biryere taşınmak çözüm olabilir mi?
Eylule dogru tasinmayi dusunuyoruz insallah bakalim.Tasinin. Haberleri olmaz o zaman.
Karanlıkta oturmuyoruz takdir edersiniz ki.Misafir geldiğinde lambalar nasıl yanıyor ki?
Karanlıkta oturmuyoruz takdir edersiniz ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?