Esimin ailesinim her misafirime hoşgeldine gelmesi

Onlara gore dogru olan bu, size gore dogru olan bu degistiremezsiniz ki

Her misafire degilde.. mesela uzaktan dunur geliosa kardesimin evine giderlerdi ilk zmnlar.. zaten dunurlervgebekde ilk anbemgile gelirdi ayip olmasin doye herhlde:) simdi alisti herkes..davet ederse gelin giderler yoksa gitmezler.. bi sure sonra birakmak lazim bence

Bak tatlim cizelgeden anladigim kadariyla bebek bekliyorsun. Allah saglikla kucagina almayi nasip eder insallah. Bebegin bir olunca da bir sure misafirin olur. Sonra sana geldiklerinde bol bol bebege baktirirsin veya bebekle ilgileniyorum diye onlardan is beklersin, sonra is var diye istesen de sana gelmezler. Simdi basin rahat diye firt zirt geliyorlar.

benim anlamadığım görümce yanan lambadan veya park eden arabadan misafiri nasıl anlıyor??
apartmanda oturan başkaları yok mu? araba onlara gelen misafire ait olamaz mı?
görümce hafiye olacak kadınmış :))

G
Gorumcenizi uyarin bence hemen niye soyluyosun belki insanlarin anlatcagi ozel sıkıntısı var falan diyin

Madem ışıklardan anlıyorlar gelen misafiri, birkaç defa evde misafir varmış gibi ışıkları açık bırakın. Gelip gelip giderler. Kimseyi görmezlerse her seferinde gelmezler.
Deneyim bakalim ama sanmiyorum.
Aslinda gecen sefer geldiklerinde baktim kalkmiyorlar. Acik acik dedim biz de bugun carsiya gezmeye cikacaktik ama kaldi saat gec oldu falan dedim anlarlar diye ama. Tekrar misafirim geldiginde yine ayni sey oldu.
Çok zor bir durum
Acaba onlar gelince "bizde şimdi çıkıyorduk" falan diyip tüyseniz mi
bilmiyorum ki ya
Onlara gore dogru olan bu, size gore dogru olan bu degistiremezsiniz ki
Aynen oyle.
İnsallah benim bu durum da duzene girer.
İnsallah oyledir. Bebek olumca daha da artmasin da bu durum :/

benim anlamadığım görümce yanan lambadan veya park eden arabadan misafiri nasıl anlıyor??
apartmanda oturan başkaları yok mu? araba onlara gelen misafire ait olamaz mı?
görümce hafiye olacak kadınmış :))

Evimiz kucuk. Misafirim olunca ister istemez hem salon hem oturma odasi yaniyor :) misafir yokken salona hic giren olmaz. Araba da plakadan diyelim. Yani fark ettikleri zaman da yalan soyleyemem kimse gelmedi falan diye.

Bir insanın evine gelen misafirden kime ne? Bazıları düşünceliler falan demiş, tam tersine düşüncesizliğin dik alasıdır. Sen söylersen eşimin akrabaları geldi sizide bekliyoruz diye ancak o zaman gelmeye hakları olur. Sanane bana gelen misafirden, banane sana gelen misafirden, akşam akşam sinirlerim zıpladı

Eşin alacak karşısına onlarda böyle bir adet yok, iki gün kızlarını görmeye geliyorlar. Bir şey derseler ben size haber veririm, gelirsiniz. Ha bire git gel yormayın kendinizi desin.

Anlamadım nasıl şey bu
Çoğu zaman karşı komsuma gelen gidenden haberim olmuyor benim.
Gorumceniz evi mi gozluyor?
Bu kadarı da düşünceli olmak sınıfına uymuyor bence.
Gelmeyin demek olmaz elbet fakat eşinizle birlikte bir hal çaresine bakmalisiniz.

Kızı aldık
Misafiri de boynumuzun borcu diyen, cinsiyetçi ayrıma kalpli öpücük atan, tipik anadolu aile modeli.
Erkek hiç büyümüyor bu coğrafyada. Hep ana baba destek
Öyle ki
Yetişkin kadın, geline bile güvenmiyorlar. Oğlanı. Yüzü yere düşmesin, gidip ortamı idare edelim kafası

Ayni apartmanda olsaniz anlarim. Cunku o zaman bir ugrayalim ayip olmasin derler ama şuan cok gereksiz yaptiklari.. Siz birsey demeyin cok alinirlar, ama esiniz soylesede bozulurlar gerci..

Bir baskasi uyarabilse guzel olurdu. Yada mesela diyorsunuz ya gencler gelmisti diye. Aslinla ayip falan dinlemeyip biz dolasmaya cikacagiz diyerek gideceklerdi. Kp de anlardi hic olmazsa

Söylemeyin bence bir şekilde öğrendiklerinde de habersiz geldiler sürpriz yapmak istemişler deyin.

Benim de zipliyor :/
Eşin alacak karşısına onlarda böyle bir adet yok, iki gün kızlarını görmeye geliyorlar. Bir şey derseler ben size haber veririm, gelirsiniz. Ha bire git gel yormayın kendinizi desin.
Evet bizde boyle seyler yoktur.
Evi gozlemek degil. Ama genel de ben de bakarim perdelerimi cekerken onlarin evine. Aliskanlik gibi dusunun.
Olabilirdi aslinda ama ayip olur dedik iste.
Söylemeyin bence bir şekilde öğrendiklerinde de habersiz geldiler sürpriz yapmak istemişler deyin.
Olabilir aslinda.
Başka biryere taşınmak çözüm olabilir mi?

Tasinin. Haberleri olmaz o zaman.
Eylule dogru tasinmayi dusunuyoruz insallah bakalim.
Misafir geldiğinde lambalar nasıl yanıyor ki?
Karanlıkta oturmuyoruz takdir edersiniz ki.

Tasinmak en guzeli neden bunu cekiyorsunuz? 15 20 dk mesafede yuruyus mesafesi disinda bir eve tasinin ev sahibi cikariyor diyin komsu rahatsiz ediyor diyin evde rahat edemedik diyin vs... cok sacma cunku.

o nasıl iş yahu. 3 saatlik yoldan hoşgeldine gelmek..gerçekten çok şaşırdım.Benim halam kayın validesiyle altlı üstlü oturuyor görümcesi ile de bir sokak arkada..biz gittiğimiz zaman(ankaradan istanbula gittiğimiz için) gelirler bizi görmeye ama bir saat oturup herkes gider ve yine biz beraber gezeriz ,yatıp kalkarız.kayınvalide aşağıda olduğu için uğruyor mutlaka ama görümcesi bazen hiç gelmiyor.rahatsız olmuyoruz.ama tabi muhabbetimiz var hepsiyle senelerin akrabalığı..teyzemde keza eltiler hep bir apartmandalar biz gelince biraz oturup gidiyorlar hemen..hadi siz taşınsanız kayınbaba 3 saatlik yoldan yine gelir ozaman ,nasıl bir çözüm bulsak bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…