Esimin ailesinim her misafirime hoşgeldine gelmesi

Ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Uzak yoldan eşimin teyzesi geldiğinde, akşam 10 gibi aşağı indik hoşgeldine; kahve içtik, taş patlasa yarım saat. Hadi siz bacı-gardaş hasret giderin dedik kalktık. :) Olup olacağı sadece de budur,kadın kaç km öteden geldi diye indik. Başka hiçbir gelen misafire de hoşgeldine gitmedim.

Annem de babannemle aynı binada, annennemler geldiğinde en en fazla 1 kere akşam çayına gelmiştir babannemler. O da kısa süreli yani. Saatlerce durulmaz.

Bunların 3_4 saatlik yoldan gelmesi ne bileyim bana tuhaf geldi. Gezmeye, evine gelmek için bahane arıyorlar resmen.

Misafir yokken karanlikta mi oturuyorsunuz?
Salonda oturmuyoruz misafir yokken. Salonumun isigi sadece misafir geldiginde yanar.
Tasinmak en guzeli neden bunu cekiyorsunuz? 15 20 dk mesafede yuruyus mesafesi disinda bir eve tasinin ev sahibi cikariyor diyin komsu rahatsiz ediyor diyin evde rahat edemedik diyin vs... cok sacma cunku.
Eylule dogru tasinmayi dusunuyoruz insallah. Sozlesme eylulde bitiyor.
Aynen oyle. İnsan bir sey diyemiyor iste onlarda kendilerini o kadar yordugu icin.
Yok oyle degil. Kayinbabam o gun aksama dogru geldi koyden. Aksam bizde oturdular. Gece eltimde kalip, sabah ilk arabayla geri koye dondu. Yani evime geldiklerinde de tuvalete bile kalkmazlar, oturduklari yerden kalkmiyorlar. Kotu niyetli asla degiller. Ama iste gelen misafirim de az sureli geldigi icin her seferinde onlarla vakit gecirmek de olmuyor. Yasli basli adamlara da anlatamiyorsun bunu.

Salonda da oturmaya başlasanız olmaz mı? Bir gelir, iki gelir, bakar ki kimse yok. Artık bir süre sonra rahatsız etmez sizi. Ivan Pavlov yaşasa deney yapardı bundan.

Tam böyle olmasa da biz de bir eniştemin ailesiyle beraber oturmak zorunda kalıyorduk. Ne zaman ablama gitsek kv kp de gelirdi. Aynı mahalledeler diye ev sahibi sanıyorlardı sanırım kendileri. Gelmezlerse tavırlı hissederdik diye galiba. Sonra nasıl oldu bilmem kesildi. Yahu sizi mi görmeye geliyoruz?

Hadi kayını, görümceyi bir nebze anlarım da ama uğrayıp gitmeleri gerekirdi. Kp ne alaka? 3-4 saat uzaktaymış bir de..

Bence eşin söylemeli baba gençler rahat edemiyor senin yanında dışarı çıkacaklar vs. diye. Siz de kimin geleceğini söylemeyin olsun bitsin..

Gelenler zaten kardeşin, ailenden vs insanlar degil mi? Oturma odasinda agirlasan ne olur? Bunu bu kadar dert etsem isigi gormesinler diye salonda oturmam baska birsey yapamiyorsam eğer.
Benim ekstra misafir odam yok, hicbirzamanda oyle birsey yapmayi dusunmuyorum, ben nerede oturuyorsam misafirde orada oturabiliyor.

Ev sizin degilse tasinmakta bir alternatif olabilir. Obur turlu ise esinizin ailesiyle konusmasi lazim. Bu sekilde olmaz cunku. Yada senin ailen plani olsun kimseyi kirariz diye dusunmeden istediginizi yapin. Benim anneannemde oyleydi simdi kimse takmiyo. Isteyen sinemaya gidiyo isteyen arkadasiyla bulusuyo. Biraz yeni nesil gencligi anlamalarini saglamalisiniz

Ailede yol yordam bilen birileri yok mu ? Ne bileyim eşinin teyzesi halası başka akrabası falan.Bu durumun yanlış olduğunu birilerinin onlara söylemesi lazım.
Bir de normal zamanda da salonu yak arada,iki tarafta yansin.Misafirin var sanip bir iki gelir görümce sonra ışığın misafir belirtisi olmadigini düşünür.
Her şeyi geçtim,hadi yaşlı insanlara söyleyemiyorsunuz,gorumceye niye derdinizi anlatamıyorsunuz ?

Madem konuşamıyorsunuz kendi aileniz geldiğinde bir süre program yapin ve hep dışarıda gecirin.

Eve geceleri uyumadan uyumaya gelin. Yarın gelelim derlerse de biz plan yaptık sabahtan cikicaz falan diyin, engelleyin. Böyle böyle anlarlar belki.
Eşinizde babasıyla konuşurken söylesin dışarıda programiniz olduğunu falan ki gelmeye kalkmasın.
Yoksa böyle devam etmez gerçekten çok zor.
Kolaylıklar diliyorum.

Bizimkiler de oyle iste. Eger gelen misafirime hosgeldine gelmezlerse ayip olacagini dusunuyorlar
Siz de salonun isigina taktiniz. Ne guzel sanslisiniz tum misafirinizi tek odada agirlayabiliyorsaniz. Benim odalarim kucuk. Misafirim geldiginde ister istemez iki odayi kullanima acmak zorunda kaliyorum. Tek tarafa sigmiyoruz. Gelen misafirim de cogu zaman kalabalik geliyor. Bir iki kisi gelse ben de acmam her seferinde salonu.
Kiraciyiz. Tasinmayi dusunuyoruz.
Esimgil 10 kardes. Sanirim birbirlerine yettikleri ickn hala, dayi, amca , teyze gorusmezler. Bir tane dayisi disinda hicbir akrabasini tanimiyorum. Hemen hemen hepsi de koyde yasiyor. Anlatmak biraz zor olabilir :/
Ben de hep oyle dusunuyorum ama hamileyim. Gercekten bir sure sonra disarda durmaya katlanamiyorim. Gerci disarda plan yapmak icin de kendilerini dahil ediyorlar ama. Dedim ya konu da, onlar gelmesin diye ilk gun biz gittik cay icmeye sirf onlar gelmesin diye. Gorumcemin kocasi siyor ki yarin ne yapacaksiniz? Suraya gidelim, buraya gidelim. Beraber sunu yapalim. Yani ben onlarla gezmemeyi bile zar zor atlatiyorum. Yoksa bir de beraber gezmeyi cikartacaklar basima. İsin ilginc yani daha once beraber gezmek zorunda kalmistik enistenin kendi israri yuzunden. Misafirim gittikten sonra esimden yakit parasi aldi ya senin misafirleri i gezdirdim diye. Gercekten sinir oluyorum suan bir kere daha sinirlendim. Gerizekaliua.

bence sizin rahatsız olduğunuzun farkında değiller ve böyle yapmaları gerektiğini düşünüyorlar yani onların normali bu. eşinizin kırmadan güzelce söylemesi lazım insanlar rahat edemiyor gibisinden, alınacaklarsa da yapacak bir şey yok , hiç söylemezseniz ömür boyu çekeceksiniz bunu.

Açık açık konuşmanız lazım. Bunu da siz değil eşiniz yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…