Kendisi rahmetli oldu. Zaten babası ve annesi eşim bebekken ayrılmış. Bir araya da ölümde bile gelinmedi o derece bir ayrılık artık ne yaşandı bilemem ama hayattayken bile annesi hep geri planda kalır büyüten kişilet ön planda olurdu hep
Dediğim gibi halası o hastalıklı davranışları kardeşine de göstermiştir, gelin ses çıkaramaz çıkarırsa kapı oradadır. Bu tip ailelerden çocuk falan alamazsınız. Eskiden velayet davası falan bu kadar geçerli değildi, kadın ayrılmak istiyorsa bavulunu alır giderdi. Kendi ailesi de çocukları kabul etmezdi. Benim kendi halamın başında vardı böyle sorun ama babaannem hükümet gibi kadın dedikleri tiplerdendi ve rezillik çirkeflik vs hiç çekinmezdi baş edemediler kendisiyle.
Şimdi de görümcemde var aynı sorun. Eşinin anne babası boşanmış, eşinin halası her şeyin merkezinde. Kadını sığdırmamış eve, kardeşimi özlüyorum sen ona iyi bakmıyorsun hep hasta ediyorsun deyip gelip yerleşmiş eve. Şimdi de oğlu yani yeğeni için yapıyor aynılarını. Görümcemi taciz ediyor, ne yedi ne içti terliyse sırtına bez koy vs. Karı koca doktor ama hala kendi koca karı yöntemlerini dayıyor görümceme.
Arkadaşlar aşk falan değil saplantı bu. Onun hayatındaki en önemli kişi benim ve hep ben kalacağım saplantısı. Önce kardeş sonra onun erkek çocuğu erkek torun diye gidiyor. Benim bahsettiğim hala da bütün servetim senin kurban olurum yoluna diyor. İki kız kardeş daha var ama onlara tık yok. Kızlar sanki hiç var olmamış gibi.
Konu sahibi, benim kayınvalide kayınpeder için kızları bir yana dünya bir yana. Bir iki sefer terslediler, görümceme ettiği lafların hesabını sordular da kadın biraz geri çekildi. Temiz değil, ev işi yapmıyor, oğluma yemek pişirmiyor falan filan deyince kayınpederim feci tersledi. Benim kızım hizmetçiniz değil, 36 saat nöbetten çıkıyor ne evi ne yemeği, istediğini yapar istemediğini yapmaz bir daha evlerine gidip rahatsız ederseniz derhal çekip alırım kızımı dedi.
Onun kocası da sizinki gibi. Halası hep olsun etrafında, aşırı bağlı.
Çok uzattım ama son cümle, bu kadın kendiliğinden durmaz. Kardeşinin yeğeninin boşanması hiç üzmez onu. Eşiniz yumuşak yüzlüyse bu sorun çözülmez.