• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin davranışları

Kendiniz yaşasanız aynı şeyleri kocamla rahat sevişemiyorum öpüşemiyorum rahat vermiyorlar diye bas bas bagırırsınız
Ben zaten ilk yorumumda surekli arama kismini sınırlandırılmanız gerekli dedim zaten, okudugunuzu anlayamıyorsanız benim problemim değil. Bel alti uslubunuzu kendi zihniyetinize saklayin.

Kayınvalideniz? O ne diyor bu duruma?
Kendisi rahmetli oldu. Zaten babası ve annesi eşim bebekken ayrılmış. Bir araya da ölümde bile gelinmedi o derece bir ayrılık artık ne yaşandı bilemem ama hayattayken bile annesi hep geri planda kalır büyüten kişilet ön planda olurdu hep

Nerelisiniz bilmiyorum ama benim babamın memleketinde illa var böyle bir hala. Evlenmiyor aile kurmuyorlar, kendilerini kardeşine adıyorlar. Hele bir de kardeşi boşanmışsa bu kadın tüm işleri ele alıyor. Kardeşi ve çocuğunu kendininmiş gibi sahipleniyor. Azize görüntüsü çizmeyeyim çünkü genelde boşanmaya da kendileri sebep oluyor. Geline hayatı zehir ediyorlar kadın da kaçıp gidiyor.

Eşinizle konuşmak dışında yapacağınız bir şey yok. Benim amcam dayım devamlı böyle konuşsa bunları söylese rahatsız olmaz mısın, beni devamlı arayıp görüntülü konuşmak isteseler noluyor demez misin deyin. Empati yoluyla çözebilirsiniz belki. Yalnız halasının sözü lafı emirse maalesef size pek mutluluk yok. Bu yeni ortaya çıkmamıştır nişanlılığınızda da vardır bu durum. Siz evlenince hallolur geri çeker kendini diye düşünmüşsünüz. Kimi nerede nasıl durduracağını bilmeyen erkekten de kadından da eş olmaz. Pazar sabahı veya özel anlarınızda arıyorlarsa eşiniz, cevap veremiyorsak müsait değiliz niye ısrarla arıyorsunuz demiyor mu?

Nerelisiniz bilmiyorum ama benim babamın memleketinde illa var böyle bir hala. Evlenmiyor aile kurmuyorlar, kendilerini kardeşine adıyorlar. Hele bir de kardeşi boşanmışsa bu kadın tüm işleri ele alıyor. Kardeşi ve çocuğunu kendininmiş gibi sahipleniyor. Azize görüntüsü çizmeyeyim çünkü genelde boşanmaya da kendileri sebep oluyor. Geline hayatı zehir ediyorlar kadın da kaçıp gidiyor.

Eşinizle konuşmak dışında yapacağınız bir şey yok. Benim amcam dayım devamlı böyle konuşsa bunları söylese rahatsız olmaz mısın, beni devamlı arayıp görüntülü konuşmak isteseler noluyor demez misin deyin. Empati yoluyla çözebilirsiniz belki. Yalnız halasının sözü lafı emirse maalesef size pek mutluluk yok. Bu yeni ortaya çıkmamıştır nişanlılığınızda da vardır bu durum. Siz evlenince hallolur geri çeker kendini diye düşünmüşsünüz. Kimi nerede nasıl durduracağını bilmeyen erkekten de kadından da eş olmaz. Pazar sabahı veya özel anlarınızda arıyorlarsa eşiniz, cevap veremiyorsak müsait değiliz niye ısrarla arıyorsunuz demiyor mu?
Diyor elbette diyor ama yumuşak yüzüne oynamayı biliyor bence eşimin. Hemen özür dileyip magduru oynayıp eşim kıyamayacak çünkü biliyor bence bunu

Kendisi rahmetli oldu. Zaten babası ve annesi eşim bebekken ayrılmış. Bir araya da ölümde bile gelinmedi o derece bir ayrılık artık ne yaşandı bilemem ama hayattayken bile annesi hep geri planda kalır büyüten kişilet ön planda olurdu hep
Bir yandan da komik valla. Sizin kayınvalideniz halası. Bence sakin olun. Zamanla o daha çok karışır. Siz de sinirinizi net belli edersiniz.

Bu bir aile ebeveyn sevgisi gibi durmuyor da ne sevgisi gibi duruyor size göre? Halasının eşinizle yaptığı özel mesajlaşma onları ilgilendirir sizi değil. Eşinizin telefonunu karıştırmazsanız görmezsiniz, rahatsız da olmazsınız. Sürekli eşinizi aramasının tepkisini vermesi gereken kişi eşiniz, aranan o çünkü. Siz ancak ailenizi araması konusunda tepki verebilesiniz ne münasebet yani yarım saat ulaşamayınca ortalığı ayağa kaldırmak, sert bir konuşma yapın bir daha yapmaması gerektiği konusunda uyarın. On dışındaki her şey eşinizin çözmesi gereken durumlar
Eşim kendisi söylüyor neden karıştırdığım düşünüldü telefonunu acaba

Eşinin direk konusup kalbini kırmasına gerek yok. Sessiz durarakta o soğukluğu oluşturabilir. Çoğu laftan anlamaz dediğimiz insanlarda tepkisizlik işe yarıyor. Arıyor açmıyorsun yada meşgulum diyip kapatıyorsun. Herseye bahane buluyorsun.
Bu taktiği deneyebilirsini

Ulaşamadıkları zaman yaptıklarını da anlattım yukarda az önce. Geçen metrodayız ya sadece yarım saat ulaşamayacaksın anneme yazmış hemen. Daha önce mesela pazar günü uyumuşuz dinleniyoruz tüm ailemi arıyolar ayaga kaldırıyorlar
Bu davranışları kaldıramadığınızı önce eşinizle konuşun sonra onlara açıkça beyan edin

Eşinin direk konusup kalbini kırmasına gerek yok. Sessiz durarakta o soğukluğu oluşturabilir. Çoğu laftan anlamaz dediğimiz insanlarda tepkisizlik işe yarıyor. Arıyor açmıyorsun yada meşgulum diyip kapatıyorsun. Herseye bahane buluyorsun.
Bu taktiği deneyebilirsini
Tabi canım kırmasını istemem sonuçta o yaşta bir kadının kalbini 😔

Dediğim gibi halası o hastalıklı davranışları kardeşine de göstermiştir, gelin ses çıkaramaz çıkarırsa kapı oradadır. Bu tip ailelerden çocuk falan alamazsınız. Eskiden velayet davası falan bu kadar geçerli değildi, kadın ayrılmak istiyorsa bavulunu alır giderdi. Kendi ailesi de çocukları kabul etmezdi. Benim kendi halamın başında vardı böyle sorun ama babaannem hükümet gibi kadın dedikleri tiplerdendi ve rezillik çirkeflik vs hiç çekinmezdi baş edemediler kendisiyle.

Şimdi de görümcemde var aynı sorun. Eşinin anne babası boşanmış, eşinin halası her şeyin merkezinde. Kadını sığdırmamış eve, kardeşimi özlüyorum sen ona iyi bakmıyorsun hep hasta ediyorsun deyip gelip yerleşmiş eve. Şimdi de oğlu yani yeğeni için yapıyor aynılarını. Görümcemi taciz ediyor, ne yedi ne içti terliyse sırtına bez koy vs. Karı koca doktor ama hala kendi koca karı yöntemlerini dayıyor görümceme.

Arkadaşlar aşk falan değil saplantı bu. Onun hayatındaki en önemli kişi benim ve hep ben kalacağım saplantısı. Önce kardeş sonra onun erkek çocuğu erkek torun diye gidiyor. Benim bahsettiğim hala da bütün servetim senin kurban olurum yoluna diyor. İki kız kardeş daha var ama onlara tık yok. Kızlar sanki hiç var olmamış gibi.

Konu sahibi, benim kayınvalide kayınpeder için kızları bir yana dünya bir yana. Bir iki sefer terslediler, görümceme ettiği lafların hesabını sordular da kadın biraz geri çekildi. Temiz değil, ev işi yapmıyor, oğluma yemek pişirmiyor falan filan deyince kayınpederim feci tersledi. Benim kızım hizmetçiniz değil, 36 saat nöbetten çıkıyor ne evi ne yemeği, istediğini yapar istemediğini yapmaz bir daha evlerine gidip rahatsız ederseniz derhal çekip alırım kızımı dedi.
Onun kocası da sizinki gibi. Halası hep olsun etrafında, aşırı bağlı.
Çok uzattım ama son cümle, bu kadın kendiliğinden durmaz. Kardeşinin yeğeninin boşanması hiç üzmez onu. Eşiniz yumuşak yüzlüyse bu sorun çözülmez.

Kesinlikle normal değil. Yeğene böyleyse erkek kardeşine ve eşine daha da fazlasını yaşatmıştır. Kayınvalidenizin bu yüzden boşandığını söyleseniz şaşırmam.

Mesafe koyacak olan eşiniz. Kıyamıyor diye bir şey yok, aile huzurunuz kalmıyor çünkü. Hele sizin ailenizi arayıp onları da endişelendirmeleri kabul edilemez. Hiç değilse bu kısma siz ya da aileniz bir tepki gösterin. Aileniz aradığında özel hayatınıza bu kadar müdahil olmamasını kibarca söylesinler.

Kesinlikle normal değil. Yeğene böyleyse erkek kardeşine ve eşine daha da fazlasını yaşatmıştır. Kayınvalidenizin bu yüzden boşandığını söyleseniz şaşırmam.

Mesafe koyacak olan eşiniz. Kıyamıyor diye bir şey yok, aile huzurunuz kalmıyor çünkü. Hele sizin ailenizi arayıp onları da endişelendirmeleri kabul edilemez. Hiç değilse bu kısma siz ya da aileniz bir tepki gösterin. Aileniz aradığında özel hayatınıza bu kadar müdahil olmamasını kibarca söylesinler.
Ben de zamanında sizin dediğiniz gibi şeyler olduğunu düşünüyorum 😔

Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin aile durumları biraz karışık. Akrabaları tarafından büyütülmüş. Özellikle halası eşime takıntılı derecede tapıyor. Abartısız her konuşmada görüşmede eşime 'gözümün nuru sen benim hayattaki tek servetimsin her seyim senin olsun' gibi abartılı cümleler kuruyor. Az önce de saat gece 12 ye dogru nasılsın diye mesaj atmış eşime, tamam neyse.. sonrasında da ben de iyiyim seni özledim o kadar yazmış. Yani benim midem bulanıyor açıkçası bu bir aile bir ebeveyn sevgisi gibi durmuyor midemi bulandırıyor benim. Yok işte eşim çok yakışıklıymış her yerde kızlar bakarmış bunları daha ilk tanışmada benim ailemin yanında söylediler. Sonra evlendik neyse biz balayındayken de sürekli arandık. Bir de arkamızdan demiş ki ohh arıcam onları sürekli rahat vermicem. Geçen yılbaşında da mesela saat olmuş 12 yeni yıla girmişiz eşimle gerçekten anlamlı güzel romantik an yaşıyoruz zart zart görüntülü arama. Açmıyoruz malum, arkasından normal arama o da yetmiyor whtsap sesli arama. Yani böyle hadsiz davranışlar çok oluyor. Eşime olan abartılı sevgisi zaten mide bulandırıcı. Ben mi abartıyorum yoksa gerçekten siz de rahatsız olur muydunuz? Nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor sizce?( Not olarak kendisi bekar)
Eşiniz neden tepki vermiyor, bunu engellemesi gereken kişi siz değilsiniz eşiniz, eşiniz kibarca hala lütfen olur olmadık vakitlerde arama evliliğim kötü etkileniyor diyecek ve kapatacak, sorun eşiniz yani halası değil...

Benim babamida teyzesi büyütmüş. Dedem, babannem 3 aylık babama hamileyken ölmüş. Artık zamanında kendince ne zorluklar yasadiysa babannem babami 1 yaşında birakip evlenmiş. Bizim teyze de hiç evlenmemis.Babamın herşeyini o sahiplenmis yapmış. Bana küçükken kendisine cici anne dedirttirirdi. Teyze 1918 doğumlu idi. Annem hiç rahatsiz olmuyordu. arife günlerinde mecbur yatıya giderdik bayram sabahı onda olalım diye. Nice böyle kurallar vardı.bence bu kadınların hareketlerinin kesin psikolojik bir açıklaması vardır.(biz teyzemi çok seviyorduk mekanı cennet olsun) Ancak şöyleki o zamanlar teknoloji yoktu. O vakitsiz arama durumu sıkıntılı.onu doğru üslupta anlatabilir eşiniz.

Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin aile durumları biraz karışık. Akrabaları tarafından büyütülmüş. Özellikle halası eşime takıntılı derecede tapıyor. Abartısız her konuşmada görüşmede eşime 'gözümün nuru sen benim hayattaki tek servetimsin her seyim senin olsun' gibi abartılı cümleler kuruyor. Az önce de saat gece 12 ye dogru nasılsın diye mesaj atmış eşime, tamam neyse.. sonrasında da ben de iyiyim seni özledim o kadar yazmış. Yani benim midem bulanıyor açıkçası bu bir aile bir ebeveyn sevgisi gibi durmuyor midemi bulandırıyor benim. Yok işte eşim çok yakışıklıymış her yerde kızlar bakarmış bunları daha ilk tanışmada benim ailemin yanında söylediler. Sonra evlendik neyse biz balayındayken de sürekli arandık. Bir de arkamızdan demiş ki ohh arıcam onları sürekli rahat vermicem. Geçen yılbaşında da mesela saat olmuş 12 yeni yıla girmişiz eşimle gerçekten anlamlı güzel romantik an yaşıyoruz zart zart görüntülü arama. Açmıyoruz malum, arkasından normal arama o da yetmiyor whtsap sesli arama. Yani böyle hadsiz davranışlar çok oluyor. Eşime olan abartılı sevgisi zaten mide bulandırıcı. Ben mi abartıyorum yoksa gerçekten siz de rahatsız olur muydunuz? Nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor sizce?( Not olarak kendisi bekar)
HALA, BABASININ KIZ KARDEŞİ. ANASININ GÖRÜMCESİ. Ne kadar kötü düşüncelisiniz siz öyle. Kocanız halasına yaptığınız bu yakıştırmayı biliyor mu ???

Zaten açmaz her aradığında. Biz artık evlendik hala bir ailemiz var her zaman gelemeyiz der eşimin hakkını yiyemem. Hatta geçen şey dedi duydum hala teşekkür ederim bana verdiğin deger için ama kendin de degerlisin kendin de anlamlısın hayatının anlamı başkaları degil sensin dedi. Yani kibarca beni sal gibi😅 Telefonlarımız ortadadır gizlimiz saklımız yoktur haliyle aranınca görüyorum ben de tabi..
Eşiniz o mesajı verememiş demek ki. Daha açık salmasını istesin o zaman! Burda sizin yapacağınız bir şey yok eşte bitecek.

Back
X