Daha önce çoğu kez eşimin ailesiyle ilgili konu açmıştım.eşimin ailesiyle hiç bir şekilde görüşmüyorum.27 haftalık haftalık hamileyim ve bu zaman içerisinde daha bebeğimi bir kere sormadılar eşime sağlığı nasıl bebek nasıl filan diye.ben hamile olmadan öncede görüşmüyodum ayrım yaptıkları için zor günümüzde kendilerini kenara çekip arayıp sormadıkları için vs. vs. bir çok şey yaşandı.ama bu hamilelikten sonra iyice nefret ettim.öyle birşey ki bebeğimi soran kişiler sanki beni sormuş gibi hoşuma gidyor bu tanımadıklarım olsa bile fakat sormadıklarında üzülüyorum.bebeğimi ben demek ve eşimin ailesi ve akrabaları daha hiç sormadılar.
Sorunum şu ki:eşimle bir çok sıkıntı yaşadığımız dönemlerde hep benim ailem destek oldu bize ve arkamızda durdular fakat onlar bize değilde eşimin erkek kardeşine ve çocuğuna destek çıktılar.bu bariz ayrım vede şu an eşim Rabbime çok şükür çok istediğimiz bir işe kabul edildi ve allah izin verirse başlıcak nerden duyduysalar bilmiyorum geçen gün babası ,akşam amcası vede bugün annesi aradı.babası aradığında eşimle ailesi yüzünden tartışıyorduk vede eşim o sinirle tlfnu açıp benim çocuğum 6 buçuk aylık oldu daha bir kere sormadın iş için arıyorsun benim bebeğim daa önemli daha belli değil iş ben kapatıyorum dedi ve eşimin babası birşey diyemedi ama o an o kadar rahatladım ki anlatamam çoktan hak etmişlerdi.akşam amcası aradı hiç kimse bebeğimi sormadı iş için herkes arıyor dedi.bugünde annesine hayırlı olsun diye aramayın beni diye tersledi.nasıl bir aile anlamdım geçen sene bu zamanlarda eşim işten çıkarıldı aramadılar bile sormadılar şimdi iş için arıyorlar en öenmliside çocuğumuzu sormadılar ya yedi kat eller bile soruyor.benim ailem akrabalarım çok seviniyorlar bebek ve iş için ama eşimin ne ailesi nede akrabaları işlerinde geldiği gibi arıyorlar.eşim ben herşeyin farkındayım huzurumuzu bozamazlar ararlarsa böyle lafı işitirler diyor yine ararlarsa engellemeye alıcam diyor.hamileliğmden dolayı zaten stresim var bu dönemlerimi rahat geçirmek istiyorum ama yetiyorlar.aramasınlar bizim zor günümüzde yanımızda olmayan bebeğimizi daha bir kere bile sormayan insanlar şimdi arar oldu eşim kıymete bindi.nasıl bir aile anlayışı anlayamadım anne baba böyle mi olur?aradıklarında sürkli eşimle tartışıyorum bıktık artık tartışmaktan bebeğede zarar.Nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilmiyorum bana fikir verir misiniz?en sonunda ben açıcam ne yüzle arıyorsunuz dicem o kadar sinir oluyorum.sizce ne yapmam ızgerekir eşiminde benimde?