Merhabalar, benim iki gündür bir sıkıntım var anlatmak ve sizlerden de nacizane tavsiye almak dertleşmek istedim 5 yıllık evliyim. Zamanında evimizi alırken maddi anlamda ailelerimiz destek oldu yeri geldi bir kısmını kredi çektik vs ev alırken maddiyat kısmının önemli bir bölümünü ailesi karşıladı. Tabi aynı şekilde eşimin diğer kardeşine de ev aldılar. Piyasa şartları nedeniyle eşimde bende bir süredir işsiz kaldık neyse sonra çocuk da düşündüğümüz için bir işletme açıp kendi işimizi yapmak istedik bunun için de tek dayanağımız evimiz onu satıp kalan parayı da faize koyup kiramızı ödemeyi zarara girmeden masrafları karşılamayı düşünüyorduk. Bu arada evliliği iz boyunca ev araba vs ne aldıysak herşey eşimin üzerine yapıldı benim için hiçbir anlamı yok sonuçta eşim neyse açacağımız işletme çeşitli sebeplerden dolayı benim üzerime yapılmak zorunda eşimde işletme müdürü olarak atanacak geçenlerde konusurken kayınvaldem bunu duyduğunda ağzı burnu yamuldu bi tiplere girdi en azından ben öyle hissettim. Bu arada eşimin ailesi ev alındıktan sonra hep biz evlatlarımıza ev alıyoruz başkaları kendi üstüne yapıp evladını öyle oturtuyor biz çıkar gözetmiyoruz vs gibi sürekli kendilerini öven açıklamalar yaptılar yıllarca. 2 gün önce kayınpeder im eşime evi satacaksanız yarı parasıyla işimizi kurun bende emekli olcam yarı parasını da bize verin biz annenle kendinmize ev alıcaz demiş. Eşim eve geldiğinde morali çok bozuktu kara kara düşünüyordu sonunda dayanamadı söyledi bende sıkıntı yok evet ailen zamanında evin yarı parasını ödedi şimdi geri istiyorlarsa bişey diyemem sağlık olsun dedim ama bu durum gerçekten canımı çok sıktı para derdinde asla değilim herşey çalışılır yapılır ama 5 sene biz evladımızı düşünüyoruz diye duygu sömürüsü yapıp o kadar yük ettiler ki bana yaptıkları iyiliği şimdi de bu kadar ikircikli ve çıkarcı davranmaları beni rahatsız etti bilmiyorum insan evladına bişey verdiyse zor durumda kalmadığı sürece geri istemesi bana çok ayıp geldi normalde bunun lafını edip yabancı insanları eleştirirler çünkü. Olayları yok sayabilen bi karakterim yok şuanda ailesiyle karşılaşırsak nasıl davranmalıyım onu düşünüyorum çünkü tüm bu yaptıklarını işyeri benim üstüme olcak diye yaptıklarını düşünüyorum. Bu düşüncenin sebebi de başka bir gelinin şuanda boşanıyor olması ve ona mal kaçırmamak için yapılan iğrenç konuşmalar