Eşimin ailesinin iki yüzlülüğü

hepari90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
4
2
1
35
Merhabalar, benim iki gündür bir sıkıntım var anlatmak ve sizlerden de nacizane tavsiye almak dertleşmek istedim 5 yıllık evliyim. Zamanında evimizi alırken maddi anlamda ailelerimiz destek oldu yeri geldi bir kısmını kredi çektik vs ev alırken maddiyat kısmının önemli bir bölümünü ailesi karşıladı. Tabi aynı şekilde eşimin diğer kardeşine de ev aldılar. Piyasa şartları nedeniyle eşimde bende bir süredir işsiz kaldık neyse sonra çocuk da düşündüğümüz için bir işletme açıp kendi işimizi yapmak istedik bunun için de tek dayanağımız evimiz onu satıp kalan parayı da faize koyup kiramızı ödemeyi zarara girmeden masrafları karşılamayı düşünüyorduk. Bu arada evliliği iz boyunca ev araba vs ne aldıysak herşey eşimin üzerine yapıldı benim için hiçbir anlamı yok sonuçta eşim neyse açacağımız işletme çeşitli sebeplerden dolayı benim üzerime yapılmak zorunda eşimde işletme müdürü olarak atanacak geçenlerde konusurken kayınvaldem bunu duyduğunda ağzı burnu yamuldu bi tiplere girdi en azından ben öyle hissettim. Bu arada eşimin ailesi ev alındıktan sonra hep biz evlatlarımıza ev alıyoruz başkaları kendi üstüne yapıp evladını öyle oturtuyor biz çıkar gözetmiyoruz vs gibi sürekli kendilerini öven açıklamalar yaptılar yıllarca. 2 gün önce kayınpeder im eşime evi satacaksanız yarı parasıyla işimizi kurun bende emekli olcam yarı parasını da bize verin biz annenle kendinmize ev alıcaz demiş. Eşim eve geldiğinde morali çok bozuktu kara kara düşünüyordu sonunda dayanamadı söyledi bende sıkıntı yok evet ailen zamanında evin yarı parasını ödedi şimdi geri istiyorlarsa bişey diyemem sağlık olsun dedim ama bu durum gerçekten canımı çok sıktı para derdinde asla değilim herşey çalışılır yapılır ama 5 sene biz evladımızı düşünüyoruz diye duygu sömürüsü yapıp o kadar yük ettiler ki bana yaptıkları iyiliği şimdi de bu kadar ikircikli ve çıkarcı davranmaları beni rahatsız etti bilmiyorum insan evladına bişey verdiyse zor durumda kalmadığı sürece geri istemesi bana çok ayıp geldi normalde bunun lafını edip yabancı insanları eleştirirler çünkü. Olayları yok sayabilen bi karakterim yok şuanda ailesiyle karşılaşırsak nasıl davranmalıyım onu düşünüyorum çünkü tüm bu yaptıklarını işyeri benim üstüme olcak diye yaptıklarını düşünüyorum. Bu düşüncenin sebebi de başka bir gelinin şuanda boşanıyor olması ve ona mal kaçırmamak için yapılan iğrenç konuşmalar

Koltuklarını kabarta kabarta anlattığı insanlara tek tek bu yaptığı terbiyesizligi söylerim.
Sonra yüzlerine ballandıra ballandıra anlattığıniz iyiliginizi zor zamanimizda alarak yolumuza taş koydunuz.
Keşke bize ve herkese verdim ama borç olarak deseydiniz derdim ve gorusmezdim

Keşke attığınız her adımı söylemeseniz kismeye. Bir de evlendikten sonra tapu vs araç kimin üstüne olursa olsun yarısı diğer taafındır. Bizim arabanın ruhsatı benim adıma. Ama biz boşanacak olsak eşimle mal ortak bölünür, araba satılır yarı parası onun olur. Bundan dert etme. İstiyorlar sa da o parayı ver sen eşine yok deme. Ama İnan öyle bir gün gelir ki sende bu yaptığını onun yüzüne vurursun. Allah a havale et

Keşke attığınız her adımı söylemeseniz kismeye. Bir de evlendikten sonra tapu vs araç kimin üstüne olursa olsun yarısı diğer taafındır. Bizim arabanın ruhsatı benim adıma. Ama biz boşanacak olsak eşimle mal ortak bölünür, araba satılır yarı parası onun olur. Bundan dert etme. İstiyorlar sa da o parayı ver sen eşine yok deme. Ama İnan öyle bir gün gelir ki sende bu yaptığını onun yüzüne vurursun. Allah a havale et
Şöyle eşimin ailesi o konuda herşeyi çok iyi düşündü böyle şeylere çok kıymet verdikleri için evi nikah tarihinden önce aldılar ki boşanma durumunda yarısını talep etmeye hakkım olmasın zamanında kayınvaldem konuşurken ağzından kaçırmıştı malesef keşke duymasaydım ama böyle ailesi mal konusunda fazla hesap kitapçı benim hatanda kötü düşünmediğim için herşeyi açık açık söylemek oldu eşim bildiği için anlatmıyor çünkü bilmiyorum kısmet sanırım ama kadının yüzüne bile bakmak istemiyorum iki yüzlülüğü midemi bulandırıyor karnıma kramplar giriyor düşündükçe

Zamanında size borç verilmemiş,diğer evlatlarına yaptığı hediyeden size de yapmış. Siz niye geri verecekmişsiniz satmaktan vazgeçtik evi deyin. Ayrıca bu krizde evinizi satıp açacağınız işten emin misiniz o iş tutmazsa evsiz çok daha zor koşullara düşersiniz. Allah kolaylık versin bir bolluk kapısı açsın size

Merhabalar, benim iki gündür bir sıkıntım var anlatmak ve sizlerden de nacizane tavsiye almak dertleşmek istedim 5 yıllık evliyim. Zamanında evimizi alırken maddi anlamda ailelerimiz destek oldu yeri geldi bir kısmını kredi çektik vs ev alırken maddiyat kısmının önemli bir bölümünü ailesi karşıladı. Tabi aynı şekilde eşimin diğer kardeşine de ev aldılar. Piyasa şartları nedeniyle eşimde bende bir süredir işsiz kaldık neyse sonra çocuk da düşündüğümüz için bir işletme açıp kendi işimizi yapmak istedik bunun için de tek dayanağımız evimiz onu satıp kalan parayı da faize koyup kiramızı ödemeyi zarara girmeden masrafları karşılamayı düşünüyorduk. Bu arada evliliği iz boyunca ev araba vs ne aldıysak herşey eşimin üzerine yapıldı benim için hiçbir anlamı yok sonuçta eşim neyse açacağımız işletme çeşitli sebeplerden dolayı benim üzerime yapılmak zorunda eşimde işletme müdürü olarak atanacak geçenlerde konusurken kayınvaldem bunu duyduğunda ağzı burnu yamuldu bi tiplere girdi en azından ben öyle hissettim. Bu arada eşimin ailesi ev alındıktan sonra hep biz evlatlarımıza ev alıyoruz başkaları kendi üstüne yapıp evladını öyle oturtuyor biz çıkar gözetmiyoruz vs gibi sürekli kendilerini öven açıklamalar yaptılar yıllarca. 2 gün önce kayınpeder im eşime evi satacaksanız yarı parasıyla işimizi kurun bende emekli olcam yarı parasını da bize verin biz annenle kendinmize ev alıcaz demiş. Eşim eve geldiğinde morali çok bozuktu kara kara düşünüyordu sonunda dayanamadı söyledi bende sıkıntı yok evet ailen zamanında evin yarı parasını ödedi şimdi geri istiyorlarsa bişey diyemem sağlık olsun dedim ama bu durum gerçekten canımı çok sıktı para derdinde asla değilim herşey çalışılır yapılır ama 5 sene biz evladımızı düşünüyoruz diye duygu sömürüsü yapıp o kadar yük ettiler ki bana yaptıkları iyiliği şimdi de bu kadar ikircikli ve çıkarcı davranmaları beni rahatsız etti bilmiyorum insan evladına bişey verdiyse zor durumda kalmadığı sürece geri istemesi bana çok ayıp geldi normalde bunun lafını edip yabancı insanları eleştirirler çünkü. Olayları yok sayabilen bi karakterim yok şuanda ailesiyle karşılaşırsak nasıl davranmalıyım onu düşünüyorum çünkü tüm bu yaptıklarını işyeri benim üstüme olcak diye yaptıklarını düşünüyorum. Bu düşüncenin sebebi de başka bir gelinin şuanda boşanıyor olması ve ona mal kaçırmamak için yapılan iğrenç konuşmalar
Vermeyin bence o kocanizin hakkidir anne baba olmuşlar bi zamet istemesinler mal icin de gereksiz luzumsuz seyler yapiyolar cunku o eve sadece esinizin parasi girmiyor yarin obur gun allah korusun bosanirsaniz sizinde hakkinizdir ne guzel dunya al kariyi ye parasini herseyi kadinin ustunden edin sonra bosan 5 kurus verme ne guzel dunya .
Kaŕsilastiginiz zaman da soyleyin vermeyeceginizi hediye etmisler a verilen hediye geri alinmaz utanmalari lazim sonra sizin elinize kalacaklar cunku size destek cikacaklarina disliyolar

Şöyle eşimin ailesi o konuda herşeyi çok iyi düşündü böyle şeylere çok kıymet verdikleri için evi nikah tarihinden önce aldılar ki boşanma durumunda yarısını talep etmeye hakkım olmasın zamanında kayınvaldem konuşurken ağzından kaçırmıştı malesef keşke duymasaydım ama böyle ailesi mal konusunda fazla hesap kitapçı benim hatanda kötü düşünmediğim için herşeyi açık açık söylemek oldu eşim bildiği için anlatmıyor çünkü bilmiyorum kısmet sanırım ama kadının yüzüne bile bakmak istemiyorum iki yüzlülüğü midemi bulandırıyor karnıma kramplar giriyor düşündükçe

Aman hayatım kimin kayınvalidesi gelinini sevmiş ki kızı gibi. Hiçbiri sevmez. Al ben de iyi geçinmek için çabalıyorum. Evimde huzur olsun diye eşim ailesine düşkün ilk çocuk olduğu için çok seviyorlar eşimi. Geçen kettle diye tutturdu. Doğalgazı ödeceğim parayla götürdüö kendine kettle almaya. 120 tl lığı da beğenmedi. İlla 200 tl lik olucak. Neyse aldım. (Bu arada doğalgaz 202,5 tl gelmişti). Kasadan geçti ürün eline verdim hayırlı olsun diye ne dese beğenirsin bir teşekkür bile etmeden-“oğluşum sağolsun “ dedi. Çüş dedim içimden ya. Görüyorsun hepsi aynı. Birde utanmadan yüzüme bakıyor işte. Sonra eşime söyledim (eşim şuan harekatta geçici görevde).ben aldım düşünüp neden bana saol bile demedi dedim. SOnra eşim aramış söylemiş beni arıyor sağol kızım diyor. Ya bırak allah aşkına ya. Ama yine sen aramı bozmuyorum. Kendi Anneme Burdan o görmese bile çok teşekkür ederim. O benim hayatta başıma gelebilecek en güzel şey. Çok sinir olunca beni bir tek o sakinleştirebilir ve gerçekten çok güzel nasihat eder. Elleri öpülesi kadın 😍😍 bu durumda kaynanamı idare edebiliyorsam annem sayesinde herşeyi ona borçluyum ❤️🤗

Oğullarının üzerinde kalacak olsa o parayı istemezlerdi. Sizin üzerinize geçeceği için rahatsız olmuşlar. boşanma durumunda kimin üstünde ne varsa ikiye bölünüyor diye biliyorum. Manası yok yani kimin üzerinde olduğunun. Ama ben olsam istenen parayı geri veririm hakkı lazım değil kimsenin haram ederler felan..

Evinizi satmayın, çok ama çok pişman olursunuz.
Şu an ekonomi bu durumda iken asla riske girmeyin. Şansınızı denemeyin.
Kenarda paranız olur iş kurar denersiniz tamamda, ev satarak iş asla ama asla kurmayın.
İş bile bulunamayan ülke ekonomik şartlarında iş yeri açmayın.
Eşinizle iş bulamadığınız için iş kurmak inanın mantıklı değil.
Kv ve kp rinize gelecek olursak yaptıkları tuhaf ama kendi evleri de yokmuş. E sizin üzerinize iş yeri olacağına, "bari paramızı alalım da el kızının üzerinde iş yeri olacağına kendi evimiz olsun" diyorlar.
Doğru yanlış bu kısım kişiden kişiye değişir ama evinizi lütfen satmayın.

Herseyden once evi satip is kurmak bana o kadar sacma geliyor ki.Oyle aliriz yine demekle alinmiyor .Isletmenin senin ustune olmasi da avantaj degil yani borc kalır ancak sana .Insallah isler iyi gider ama bu zamanda ihtimali cok dusuk telafisi de cook zor olur.Sakin evinizi satmayin yazik gunah.

Kendi evleri yoksa bence cok mantikli yaptiklari para batarsa onlar daha zararli cikacak en azindan kendimize bir ev alalim diye dusunuyorlar.

Ev satip is kurmak su donemde asiri riskli.Isi bi sekilde bulursunuz ama emin olun evi ha deyinve alamazsiniz.Isiniz tutmazsa evde bi sekilde gecinilir ama evinizde olmayacagi icin komple kalirsiniz ortada.Gercekten cok tehlikeli bir yatirim.Ayruca madem karsi taraf bu kadar uyanik.Sizde satmayin evi.Baska isler arayin.Yarin bir gun laf arasinda da diger kardeslerede ev aldiniz istemediniz bizden de yarisini istemeyin deyip konuyu kaparsiniz.

Öncelikle kuracağınız işiniz şimdiden hayırlı olsun Allah bol kazanç versin. Verilen hediye geri mi istenir hiç diye lafınızı koyun ortaya. Bu tip şeylerde gurur yapmak anlamsız, karşı tarafın ekmeğine yağ sürersiniz

Belli ki geline bir para kalmasın diye çabaları, fena yüzlerdim kendileri düşünsün sonrasını, ne pis bir zihniyet
Bu arada diğer arkadaşların dediği gibi evinizi satmayın asla asla

Ben sizin yerinizde olsam küllerimden doğarım anladığım kadarıyla eğitimli birisiniz. Ne kadar paraları geçti ise iade edin ve küllerinizden yeniden doğun.İnsana yaşlılıkta para bakmıyor insan, hayırlı evlad bakıyor. Ben olsam ev için para için evladımı kırmam zora sokmam.Hepimizin evladı var. inanın oğluma verilen harçlıkları bile harcamıyorum.

Sizin yerinizde olsam o parayı verip bundan sonra da ona göre muamele ederdim.
Size yardım etmemişler yapması gerekeni yapmışlar. Diğer kardeşlerden de geri isteyeceklermi yaptıkları yardımı?

Aman hayatım kimin kayınvalidesi gelinini sevmiş ki kızı gibi. Hiçbiri sevmez. Al ben de iyi geçinmek için çabalıyorum. Evimde huzur olsun diye eşim ailesine düşkün ilk çocuk olduğu için çok seviyorlar eşimi. Geçen kettle diye tutturdu. Doğalgazı ödeceğim parayla götürdüö kendine kettle almaya. 120 tl lığı da beğenmedi. İlla 200 tl lik olucak. Neyse aldım. (Bu arada doğalgaz 202,5 tl gelmişti). Kasadan geçti ürün eline verdim hayırlı olsun diye ne dese beğenirsin bir teşekkür bile etmeden-“oğluşum sağolsun “ dedi. Çüş dedim içimden ya. Görüyorsun hepsi aynı. Birde utanmadan yüzüme bakıyor işte. Sonra eşime söyledim (eşim şuan harekatta geçici görevde).ben aldım düşünüp neden bana saol bile demedi dedim. SOnra eşim aramış söylemiş beni arıyor sağol kızım diyor. Ya bırak allah aşkına ya. Ama yine sen aramı bozmuyorum. Kendi Anneme Burdan o görmese bile çok teşekkür ederim. O benim hayatta başıma gelebilecek en güzel şey. Çok sinir olunca beni bir tek o sakinleştirebilir ve gerçekten çok güzel nasihat eder. Elleri öpülesi kadın 😍😍 bu durumda kaynanamı idare edebiliyorsam annem sayesinde herşeyi ona borçluyum ❤🤗

Siz çalışmıyorsanız emek veren eşiniz oluyor. Ondan böyle demiştir. Ayrıca doğalgaz parama da kendi anneme bile ısıtıcı almam. Gereksiz şov derim.

Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki evi nikahtan once satın almalarına sasirmam ve de ayiplamam. Sizin için söylemiyorum ama altın ve mal mülk için evlenen çok kişi var. Ama şu zor durumda yarısını istemeleri kötü olmuş tabi yine de yapacak birsey yok. Sizi kizları gibi görmüyorlar zaten öyle birşey olamaz ama yabancı sayilmayi da takmayın benim kv de öyledir hiç umursamıyorum. Bu saatten sonra değiştiremezsiniz uzulmeyin kendi yolunuza bakın

Back
X