Eşimin ailesinin iki yüzlülüğü

Yaptiklari sey cok ayip. Sonucta zamaninda bu parayi size borc olarak degil ev almaniza destek olatak vermisler,yani ogullarinin kurdugu yuvaya destek anlaminda. Ki diger kardese de yapmislar. Simdi evi satacaksiniz diye kendilerine pay istemeleri sinsilikten baska bisey degil. Yalniz ben daha onemli kisma takildim. Su devirde isyeri acmak icin oturdugunuz evi satmak buyuk kumar. Bence vazgecin. Cok cok pisman olursunuz. Ben boyle bir durumda olsam hic is bulamasam bile siradan asgari ucreyli bir ise girer yine de evimi satmak istemezdim. Kira vermek bosluga atilan para gibi. Evinizi satmayin.

İşinizin tutacağının garantisi var mı? İki tarafta işsiz piyasa şartları nedeniyle diye siz söylüyorsunuz bu ortamda yeni iş açmak kusura bakmayın deli cesareti. Hemde tek dayanağınız olan eviniz satıp. Üstüne bir de çocuk düşünüyorsunuz. Bu karmaşada en son düşünülmesi gereken şey çocuk. Her ay düzenli geliriniz, kenarda bir miktar paranız olmadan çocuk düşünmeyin derim.

Evi satip is kurmak bana da hic mantikli gelmedi malesef.
Kv ve kp konusuna gelirsek bence evi satmayin, onlara para vermeyin ve araya da mesafe koyun.
Eger evi satip is kurarsaniz hem evsiz kalirsiniz, hem de eger iş batarsa parasiz.

Onun için bundan sonra aileden ne para talep edin nede "yardımlarını kabul" edin. Ben kimseden kendim ailem dahil para kabul etmem böyle şeyler yüzünden. İş paraya gelince insanlar bir toaf oluyor. Bize de para teklif edildi. Reddettim bu yüzden. Kimseye söz hakkı vermiyorum ona göre

Malesef bu bızım turklerın genelınde var bosanırlarsa kadın mal almasın para almasın bencede o yuzden yapıyorlardır. Brn olsam vermem yada verıyorsamda okadar ovundunuz ıyılık yaptınız dıye bosa ovunmussunuz dıgerlerıne alınmıs bır ev varken bıze verdıgınız yarı parayıda gerı alıyorsunuz gıdın onlara aldıgınız evle ovunun derım bıdahada gorusmem benım esımde gorusmez oyle bı durumda hepsıne alındı bu ev nıye benden gerı alıyorsunuz der. Esın ne dıyor bu konuda. Emınım yarın bıgun o ısletme ıyı kazanırsa bu seferde para beklerler ısterler sız yemeyın dıye oyle ınsanlar oglunun parasınıda kıskanır gelınden

Sizin düşündüğünüz gibiyse cok ayip etmisler cok.Kirilmakta haklisiniz.Ama belki de iyi niyetli düşündüler bu devirde ev satip is acmak cok riskli ustelik siz evin satisindan gelen paranin bir kismiyla is kurup doger kismiyla da kira odeyecegiz demissiniz.Belki paranizin kalan kismiyla kira odemenizi engellemek sizin adiniza bankada tutmak eger isiniz yolunda gitmezse paranizi korumak niyetindedirler.Sonucta insanlar senelerdir savunduklari fikirlerini bir anda birakmazlar bence.Hem is yerine gitmeyecekmiski tum para faizle kira odeme gibi giderlere kullanacakmissiniz.isyeriniz kazanirsa zaten ihtiyaciniz olmaz hani bir kac ay neysede.Siz baya baya evi buyuk bir riske atiyorsunuz.Yani bence sizin uzerinize yapilmasindan ziyade riskli ve rahat bulduklari icin de istemis olabilirler.Ben boyle bir ihtimali de degerlindirin diye yazdim.Dogrusunu siz bilirsiniz elbette.

T Tubay03 ben de sizin gibi düşünüyorum.Ogullarinin bu dönem iş kurmasindan rahatsızlık duyuyor ve ellerindekinin tümünü kaybetmelerinden korkuyor bence de ailesi..iyi- kotu başların üstünde bir çatı olsun diye yeniden ev almak istiyorlar.Obur yandan H hepari90 arkadaşım iş yerinin senin üstüne kurulması işler yolunda gitmezse senin için ciddi sikintilar yaratabilecek bir durum.Sonucta birşeyin mülkü sana geçmiyor ...vergisinden SGK sina devlete borçlu olan hep sen olacaksın😕

Sevgili konu sahibi yaklaşık aynı şeyleri yaşıyoruz evlenmeden önce kv kp bize küçük bi ev aldı.biraz durumu toparlayıp kendimiz üstüne koyup birazda kendi ailemin yardımıyla daha iyi bi ev alıcaz Allah nasip ederse.biraz karşo tarafla ilgili empati yaparaam adamlar size kiralarda sürünmeyin diye ev almışlar çünkü hayat şartları ağır.bizde eşimle işsizlik yaşadık 5 ay dua ettik evimiz kira değil diye.bankada birikmişimiz var işyeri açma hayalimizdr var ama bu piyasada riske girmek istemiyoruz ki siz evinizi satıp iş için kullanıcaksınız risk üstüne risk işlerin iyi gitmeme durumu var kirada oturup şu halinizden daha zor duruma düşme riski var.büyükler evi güvence görüyor tavırları çok hoş olmamış tabi ama en azından paranın yarısıyla ev alıp güvence oluşturmak istemişler

Siz çalışmıyorsanız emek veren eşiniz oluyor. Ondan böyle demiştir. Ayrıca doğalgaz parama da kendi anneme bile ısıtıcı almam. Gereksiz şov derim.
Napim söyleyip duruyor şov olsun diye almadım zaten. Ama insan teşekkür ederdi. Ayrıca bende çalışıyordum kasiyer olarak yeni ayrıldım işten

Şöyle eşimin ailesi o konuda herşeyi çok iyi düşündü böyle şeylere çok kıymet verdikleri için evi nikah tarihinden önce aldılar ki boşanma durumunda yarısını talep etmeye hakkım olmasın zamanında kayınvaldem konuşurken ağzından kaçırmıştı malesef keşke duymasaydım ama böyle ailesi mal konusunda fazla hesap kitapçı benim hatanda kötü düşünmediğim için herşeyi açık açık söylemek oldu eşim bildiği için anlatmıyor çünkü bilmiyorum kısmet sanırım ama kadının yüzüne bile bakmak istemiyorum iki yüzlülüğü midemi bulandırıyor karnıma kramplar giriyor düşündükçe

Sıkma canını. Allah kimsenin yanına bırakmaz ettiğini 🤲🏻

Satmayin evi, belli ki kimseye yar olmayacak. İsyeri icin kobi vs arastirin. Araba falan varsa onlari düşünün. Bence satmayin.

Napim söyleyip duruyor şov olsun diye almadım zaten. Ama insan teşekkür ederdi. Ayrıca bende çalışıyordum kasiyer olarak yeni ayrıldım işten

Söylesin söylesin dursun yani ne gerek var 20 liraya da ısıtıcı var gitsin onu alsın. Kendinize para biriktirin saçma sapan yere harcamayın. 3 kuruş lazım olunca kimse çıkarıp vermiyor.

Buradaki en büyük problem evinizi satıp ne olacağı belirsiz iş kuracak olmanız. Evladınızı düsünüyorsanız olgunca, şans deneme vs maceralara girişmeden evinizi korumanız lazım. Allah korusun hem işinizden hem evinizden olursunuz. Belki onlar da olayı saçma buldukları için taş koyuyolardır ama üslup çok çirkin. Yaptıkları evet hiç hoş değil ama ne yaparsınız demek ki o evi size hediye etmemisler kendi kafalarında, başınıza kakmaya hibe etmisler

Ben ev alıcam onlar satıp geline iş kuracak üstelik gelinin biri de gidiyormuş ben o parayı yemesini bilmiyormuyum niye paramın yarısını ona yedireyim kim olsa kabul etmez bence

Boşuna plan yapmışlar sizden mal kaçırmak için. Yasal mal rejimi edinilmiş mallara katilmadr eğer başka bir mal rejimi kabul etmediyseniz. Dolayısıyla evli iken edinmiş oldugunuz tüm mallar paylaştırılır.

Back
X