esimin ailesinin maddi sorunlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi iman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peki diyer cocuklari is bulup calisa nasil olurr ben calisim kayinlarim yatsin kocamdaa onlara baksin vayyy beee ne hakkahakkaniyetli bi dunyaymis

bak konu sahibi sinirlenmeden de konuşabilirsin değil mi ?

evet ben de onlar yatsın siz bakın demiyorum ki
yok öyle bir dünya zaten

e ama çalışmıyorlarmış. yani ya bu işe bir çözüm bulacaksınız ogullarının işe girmesi için akıl vereceksiniz
ya da bir miktar göndereceksiniz.

bazılarının içinde yoktur çalışmak ne dersen de yatmayı seçerler anne de aç mı kalsın çocuklarına laf anlatamıyor diye?
ben bunu soruyorum.

Sen benimle birlikte mi yasiyosun durumun farkli oldugunu nerden biliyosun?

arkadasım ne yaparsan yap seninle konuşulmaz.
ben ılımlı oldukça kendi kendine atarlanıyorsun
hadi iyi geceler.

Son düzenleme:
Önce kendi evinin geçimine bakacaksın, ben iki maaşlı halimle zor geçiniyorum bir dünya borç kimse düğün için tek kuruş çıkarmadı, ben üç yıllık borcun altına girdim tutup da millete mi yardım edicem. 100 eline vereyim 100 alışveriş yapayım, 100 fatura ödeyim e sonra??? Ben el işinde zorluk çekeyim millet dötünü devirsin yatsın bide yardım,mı yapıcam. Paralarım adamı.

Bir takım şeyleri görüp evlendiğinizde dilerim bu tavrınızı değiştirmezsiniz, ne diyelim.

Bir takım şeyleri görüp evlendiğinizde dilerim bu tavrınızı değiştirmezsiniz, ne diyelim.

inşallah değişmez çünkü biz öğrenci halimizle bile erkek arkadasımın ailesine para yollardık.

Son düzenleme:
Burada konular tek taraflı açıldığı için empati yaparak cevap verip yardımcı olalım, akıl verelim arkadaşımıza.
Geçinemiyoruz kavramı herkese göre farklı, eşiniz demekki aç kalmadığınızı düşünüyor ki annesine de yardım ediyor. Evlat anne babasına bakmakla yükümlü zaten.

Sizin derdiniz kıyafet vs sanırım ki, buna ayıracak para kalmadığınızı düşünerek işten bile çıkmışınız. Çok bencilce bir davranış. Eşiniz 1000 tl maaş alıyor diyelim, eğer 2000 tl maaş alsaydı seve seve yardım ederdi diye düşünüyordusunuz, ama eminim 3000 de maaş alsa, 4000 alsa yardım etmesini isterdim seve seve diyeceksiniz.

100 tl ile kimsenin canı acımaz. Bırakın etsin yardım, rabbimde bu yardımla sizin evinize Halil İbrahim bereketi verir inşallah.

Cidden hala bazıları okuduğunu anlayamıyor ilginç. Konu sahibi eşinin çıkardı 100 tl yi mevzu etmemiş sorun evlilikte kendi borçları durduğu ay sonunu zor getirdikleri halde kayınlarının çalışmaması annesinin sürekli para istemesi olmuş. Herhalde arada gönlünden kopana birşey denmez aile sonuçta. Haklısın ben işten çıkmaya normalde birşey demem ama senin durumunda cidden haklısın. Çünkü sabah o ayazda soğukta evden çıkıp geç vakitlere kadar çalışıp emeğinin karşılığının borçlara ve başkasının keyfine gittiğini görmek insana zor gelir. Ama şunu da yapabilirdin. Eşin madem istismar ediyor gelirini ayırırdın. Benim ortak bütçeye vereceğim bu kadar borçlar icinde şu miktar veirrim gerisi sana ait diyebilirdin. Kendine maaşından muhakkak ayırıp gerisiyle zaten eşin zorlanacağı için yapmazdı belki. Peki şimdi işten çıkınca eşinin tepkisi ne oldu ??

Cok şaşkınım okuduklarıma şöyleki benim dedem 100 yaşında ve 54 yaşındaki anneme hala her ay yardım eder erkek cocukları evli barklı olmasına rağmen yardım eder herseylerini alır yemez icmez alır torunlarını okutur ! Annemde ilaçlarını almaz bize yardım eder dişinden tırnağından arttırır eksiğimi alır babam her birimize tapu edindirdi doğduğumuzda vs bende inş cocuklarım ne kadar zengin olursa olsun onlara harçlık vermek isterim kendi bütçemde çünki ben böyle gördüm cocuklar kendine baktırmak icin dogurulmaz her ne koşulda olursan ol onların yanında olmalısın cocukların 50 yaşınada gelse senin cocugundur benim bildigim anne baba bişey alamıyorsa en azından istememeli çünki yeni bir düzen kuruluyor yeni bir yuva yeni bir nesil var ortada Bu bir döngüdür doğal olanı budur , cocuğun anne babaya yatırım yapması cok saçma çünki doğuran yükümlü olan anne baba eğer anne baba çocuğunu gelecekte bana baksın diye doğuruyorsa tuhaf derim

Son düzenleme:
Konu sahibi yorumlarin tamamini okumadim anlattiklarinizi okudum aklima babam geldi. Babam esiniz gibiydi bize yok derken akrabalarina, tum sulalesine yetmenin derdinde biriydi.ama bunu kotulugunden degil aksine iyi niyetinden yapardi. Yillarca annemde cok uzuldu cok sinirlendi buduruma.simdi soyledigi keske calissaymisim simdi rahat ederdim. Bu durumu dogru bulursunuz yanlis bulursunuz birsey diyemem bakis acisidir yasanmisliktir ama bu yuzden isinizi birakmayin. Esinize maasinizi az soyler birikim yaparsiniz istiyorsaniz. Ya da bastan konusursunuz senin ailene yapacagimiz yardim aylik su kadari gecmeyecek diye. Ama siz isinizden olmayin dunyanin bin turlu hali var calisin. Hem iste kafa dagitir bunlari dusunmeye zaman bulamazsiniz psikolojinize de iyi gelir.

Konu sahibi derdini yazarken kayınlarından bahsetmemiş hiç, birileri olumsuz eleştirince ama kayınlarım hiç çalışmıyor demiş. Bundan rahatsızda ilk derdini yazarken belirtmeliydi, aksi takdirde kim ne bilsin kimlerin çalışıp çalışmadığını.

Kayınlarım dediğine göre en az iki kaynı var, onlarda abilerinin 100 tl harçlıklarına tenezzül ettikleri için çalışmıyor değiller herhalde. bir şeyler ters gidiyordur iş bulamamışlardır. Yoksa kim kimden gelecek 100 tl ye güvenip yatmak ister ki?

Benim babam ben kendimi bildim bileli, sülalesine yardım eder. Annemin sülalesinden de olsa aynısını yapar, ama öncelik kendi sülalesi. Bu tamamen sizin de babanızın dediği gibi temiz kalpliliğinden. Kimilerin gerçekten ihtiyacı vardı, kimileri kullandı babamı. Annemde hep biz küçükken bu yüzden babamla kavga ederdi.

Babam hep askeri ücretle çalıştı, 53 yaşında şuan, 20 senedir aynı iş yerinde ve 900 tl maaşla çalışıyor hala. (emeklide oldu fakat en düşük emekli maaşı alıyor askeri ücretten hep çalıştığı için)

28 yaşındayım ve şuan aileme dışarıdan bir gözle baktığımda: 2 tane çok güzel ev sahibi babam, 1 tane sıfır model arabası, bankada biraz birikmiş parası var. 3 kardeşiz üçümüzde üniversite mezunuyuz. Demek ki diyorum rabbim dagıtılanın kat kat karşılığını veriyor. Dağıtmayan biri olsaydı askeri ücret maaşıyla kesinlikle 1 ev bile alamazdı, bizi de üniversite (üçümüzde şehir dışında okuduk) okutamazdı.

Bir akrabamız yıllar önce babamdan 500 mark borç almıştı. Düşünün artık kaç sene önceyse markın oduğu zamanlar henüz, babam bir kez istemiş, tamam 1 saate kadar getiririm demişti, sonra yıllar geçti getirmedi, babam da utanır bir daha istememişti. Sonra karşılanan ortamarda da hiç söz konusu olmadı.

Babamlar bu akrabamızın haca gidip gediğini haber alıyor, eve telaşla geliyor X'ler haçtan gelmişler 1 hafta olmuş ayıp oldu geç duyduk hadi hemen gidelim hoşgeldine diyor anneme. Bende babam bu amca giderken senden helallik istedi mi HAYIR, borcunu ödedi mi HAYIR, e diyorum onarın hacı kabul mu odu ki gidiyorsun hoşgedinize Tabi yufka yürekli babam olsun dedi ve gitti yanına. Bu arada bu kişi zengin biri aracılığıya gittiler haca, çünkü babamdan çok daha iyi işi olmasına rağmen 1 evi bile yok, ve ben kendimi bildim bileli borç öder!!

Yani ailen bile olsa yapılan hayır, kese de bir eksilme yapmıyor. Gözümüze görmüyoruz karşılığını ama yılar sonra dönüp baktığımızda farkediyoruz kesemizin dolduğunu.

Bu dunyada her turlu insan var canim bazi insanlar diyerlerinin yedikleri ve ictiklerine bile goz dikerler allah seni boyle insanlarka karsilastirmasin ama bu da bi gercek

Bekara karı boşamak kolaymış........

Insallah ama olaya 100 tl takilmadan bak sorun o 100 tl degil bazi aylari ben kocama yardim et diyorum cunku mutfaga girip durumun farkindaydim ama artik olmuyo yapamiyorum borclar yigilmis zaten artik verirsede versin umrumda degil is durumuna gelince ben genc bi kadinim giyinip kendime bakmam lazim ama calisikende butun maasim zaten ellimden aliniyidu banka hesebimin karti bile bende degil peki ben neye didinip calisim deyeri bilinmiyo zaten kendi ayligimdan kendime bi miktar ayirip gonlumun istedigini alamiyodum zaten yani durum ayni calisamda calismasamda

Keske yapabilseydim ama banka kartim bile esimde her ay 800 tl kazanmama ragmen hic bir hukmum yoktu

Keske yapabilseydim ama banka kartim bile esimde her ay 800 tl kazanmama ragmen hic bir hukmum yoktu

Vermek zorunda degilsin ki. Kartını ondan alacaksın tabiki bu şekilde kazandığını hissedemez harici yapılan harcamalar zoruna gider. Kendi güvenliğin için çalışmak zorundasın. Ama sömürüye de izin vermek iyi degil. Şimdilik eşin çalışsın senin para ona avanta geliyordu yapıyordu yardımı şimdiden sonra yapacak mı bakarsın. Kayınvaliden istedigi kadar desin sende ona sende çalış diye.

Esim bisey demiyo ama kv dun esime diyo ki karin is bulsun yine calissin diyo

sen ne dedin pekii???
senin koca koca oğlanlar otursun ben mi çalışayım demedin mi???
sessiz mi kaldın???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…