Peki diyer cocuklari is bulup calisa nasil olurr ben calisim kayinlarim yatsin kocamdaa onlara baksin vayyy beee ne hakkahakkaniyetli bi dunyaymis
Sen benimle birlikte mi yasiyosun durumun farkli oldugunu nerden biliyosun?
arkadasım ne yaparsan yap seninle konuşulmaz.
ben ılımlı oldukça kendi kendine atarlanıyorsun
hadi iyi geceler.
Cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin nio. Seninle konusmak guzeldi. Tavsiyelerine uyacagim
Ben artık anlayamıyorum 100 lira yardım etmiş diye bu kadar yaygara koparıp üstüne işi bırakanları ya.
ben hem kendi aileme hem evlenirsem eşimin ailesine de yardım ederim
iki kuruş paranın ne çok lafı döner oldu
bu hırsla bir de işi mi bıraktınız nasıl olsa kendime harcayamıyorum diye?
hayret ediyorum anaya babaya yapılan yardımın lafını edenlere.
anne baba tüm çocuklara bakar da 1 çocuk 1 anneye bakmaz derler de ne kadar doğru
pes...
Bir takım şeyleri görüp evlendiğinizde dilerim bu tavrınızı değiştirmezsiniz, ne diyelim.
Cidden hala bazıları okuduğunu anlayamıyor ilginç. Konu sahibi eşinin çıkardı 100 tl yi mevzu etmemiş sorun evlilikte kendi borçları durduğu ay sonunu zor getirdikleri halde kayınlarının çalışmaması annesinin sürekli para istemesi olmuş. Herhalde arada gönlünden kopana birşey denmez aile sonuçta. Haklısın ben işten çıkmaya normalde birşey demem ama senin durumunda cidden haklısın. Çünkü sabah o ayazda soğukta evden çıkıp geç vakitlere kadar çalışıp emeğinin karşılığının borçlara ve başkasının keyfine gittiğini görmek insana zor gelir. Ama şunu da yapabilirdin. Eşin madem istismar ediyor gelirini ayırırdın. Benim ortak bütçeye vereceğim bu kadar borçlar icinde şu miktar veirrim gerisi sana ait diyebilirdin. Kendine maaşından muhakkak ayırıp gerisiyle zaten eşin zorlanacağı için yapmazdı belki. Peki şimdi işten çıkınca eşinin tepkisi ne oldu ??
Konu sahibi yorumlarin tamamini okumadim anlattiklarinizi okudum aklima babam geldi. Babam esiniz gibiydi bize yok derken akrabalarina, tum sulalesine yetmenin derdinde biriydi.ama bunu kotulugunden degil aksine iyi niyetinden yapardi. Yillarca annemde cok uzuldu cok sinirlendi buduruma.simdi soyledigi keske calissaymisim simdi rahat ederdim. Bu durumu dogru bulursunuz yanlis bulursunuz birsey diyemem bakis acisidir yasanmisliktir ama bu yuzden isinizi birakmayin. Esinize maasinizi az soyler birikim yaparsiniz istiyorsaniz. Ya da bastan konusursunuz senin ailene yapacagimiz yardim aylik su kadari gecmeyecek diye. Ama siz isinizden olmayin dunyanin bin turlu hali var calisin. Hem iste kafa dagitir bunlari dusunmeye zaman bulamazsiniz psikolojinize de iyi gelir.
Konu sahibi derdini yazarken kayınlarından bahsetmemiş hiç, birileri olumsuz eleştirince ama kayınlarım hiç çalışmıyor demiş. Bundan rahatsızda ilk derdini yazarken belirtmeliydi, aksi takdirde kim ne bilsin kimlerin çalışıp çalışmadığını.
Kayınlarım dediğine göre en az iki kaynı var, onlarda abilerinin 100 tl harçlıklarına tenezzül ettikleri için çalışmıyor değiller herhalde. bir şeyler ters gidiyordur iş bulamamışlardır. Yoksa kim kimden gelecek 100 tl ye güvenip yatmak ister ki?
Renklendirdiğim kısım çok tuhafıma gitti inanın.. Eşiniz kendine mi calısıyor, o ev nasıl dönüyor o zaman? Hırsınız beni şaşırttı, sanki 100 tl sizi batıracak. İnsanın neden bu kadar zoruna gider anlamıyorum, evlenince aileyi bırakıyor muyuz? O insanlar anne-babamız olmaktan cıkıyorlar mı? Kız da erkek de mecbur yapacak bunu, aksi düşünceler benim tuhafıma gidiyo gerçekten.. Hani eşiniz maaşını oldğu gibi ailesine verse ancak böyle hayıflanılır, sorun edilir.. Olmayan insan üzerime başıma alamıyorum diye iş bırakmaz bence, sizdeki tamamiyle hırs.
Burada konular tek taraflı açıldığı için empati yaparak cevap verip yardımcı olalım, akıl verelim arkadaşımıza.
Geçinemiyoruz kavramı herkese göre farklı, eşiniz demekki aç kalmadığınızı düşünüyor ki annesine de yardım ediyor. Evlat anne babasına bakmakla yükümlü zaten.
Sizin derdiniz kıyafet vs sanırım ki, buna ayıracak para kalmadığınızı düşünerek işten bile çıkmışınız. Çok bencilce bir davranış. Eşiniz 1000 tl maaş alıyor diyelim, eğer 2000 tl maaş alsaydı seve seve yardım ederdi diye düşünüyordusunuz, ama eminim 3000 de maaş alsa, 4000 alsa yardım etmesini isterdim seve seve diyeceksiniz.
100 tl ile kimsenin canı acımaz. Bırakın etsin yardım, rabbimde bu yardımla sizin evinize Halil İbrahim bereketi verir inşallah.
Cidden hala bazıları okuduğunu anlayamıyor ilginç. Konu sahibi eşinin çıkardı 100 tl yi mevzu etmemiş sorun evlilikte kendi borçları durduğu ay sonunu zor getirdikleri halde kayınlarının çalışmaması annesinin sürekli para istemesi olmuş. Herhalde arada gönlünden kopana birşey denmez aile sonuçta. Haklısın ben işten çıkmaya normalde birşey demem ama senin durumunda cidden haklısın. Çünkü sabah o ayazda soğukta evden çıkıp geç vakitlere kadar çalışıp emeğinin karşılığının borçlara ve başkasının keyfine gittiğini görmek insana zor gelir. Ama şunu da yapabilirdin. Eşin madem istismar ediyor gelirini ayırırdın. Benim ortak bütçeye vereceğim bu kadar borçlar icinde şu miktar veirrim gerisi sana ait diyebilirdin. Kendine maaşından muhakkak ayırıp gerisiyle zaten eşin zorlanacağı için yapmazdı belki. Peki şimdi işten çıkınca eşinin tepkisi ne oldu ??
Keske yapabilseydim ama banka kartim bile esimde her ay 800 tl kazanmama ragmen hic bir hukmum yoktu
Keske yapabilseydim ama banka kartim bile esimde her ay 800 tl kazanmama ragmen hic bir hukmum yoktu
Esim bisey demiyo ama kv dun esime diyo ki karin is bulsun yine calissin diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?