Haddini bilmesi gereken sensin şu durumda, ben senin nerden canın oluyorum? Az önce sükunetten bahseden kişiye bak, artık nasıl bir ruh halin varsa birden saldırganlaştın. Çift karakterli gibi davranma. Seninle ağız dalaşına girecek halim yok. Etikete ne hacet merakından nasıl da kontrol edip görmüşsün mesajımı. Gerçekten çok komiksin.
Aynen öyle, insanların gözünü hırs bürümüş. İyilik dediğin karşılıksız yapılır, hele anana babana karşı. Genelde bakın etrafınıza yetinmeyen insanlar hep mutsuz, hep başkaları suçlu, hep negatif. Üstte bu yönde yorum yapan arkadaşlara da kızamıyorum ama çok üzülüyorum, keşke görebilseler, keşke karşılıksız iyiliğin hazzına varabilseler. Birine güzellik yaparsan aslında kendine yapmış oluyorsun. Önceden de söylediğim gibi karşılıksız/severek yaparsan karşılığını hayattan muhakkak alıyosun
Haddini bilmesi gereken sensin şu durumda, ben senin nerden canın oluyorum? Az önce sükunetten bahseden kişiye bak, artık nasıl bir ruh halin varsa birden saldırganlaştın. Çift karakterli gibi davranma. Seninle ağız dalaşına girecek halim yok. Etikete ne hacet merakından nasıl da kontrol edip görmüşsün mesajımı. Gerçekten çok komiksin.
konu sahibi arkadaşım sen nerederdesin ya.
Böyle konu açıyosunuz ,bırakıp kaçıyosunuz.:))
Aslında kendini tam ifade edemedin.
Nasıl şartlarda bu yardımı yapıyorsunuz bi izah
etsen.Çünkü şartlara göre değişir bu yardım.
ailelerine ne şartta olursa olsun yardım eden arkadaşları tebrik ediyorum
ancak bu tür yardımlardan dolayı evliliği zarar görecek insanlara biraz daha anlayışla yaklaşsanız.
borçları varmış sonuçta.
bir 100 lira ile bitmiyordur mesele.
çoğu zaman bu tür yardımlarda bir suistimal oluyor.o evde çalışmayan boş oturan sorumsuz
insanlar var anladığım kadarıyla.ee siz böyle bi durumda sinirlenip tepki
göstermezmisiniz.
Annesine bakmak zorunsa eşi ama evde boş oturan,çalışmayan kardeşine bakmak zorunda değil bana göre.
işi bırakmasına gelince,bu kız çalıştıkca eşi kendi maaşının çoğunu ailesine harcıyorsa ,sinirlenmekte haklı.
sonuçte 1 ay çalışıyor ,kendisi için ve evi için bir birikim yapamıyorsa ben ne anladım o çalışmadan o zaman.
tamama kendi için çalışmaya devam etmeli diyosunuz da ,kendine para kalmıyormuş ki,,,
Esim surekli annesine maddi yardimda bulunuyor. Hani bizdede olsa. Kendinin daha benle evlenmeden once olan borclari duruyor bende bu ay isi biraktim cunku calisamda calismasamda deyisen hic bisey yok istedigim gibi kendime harciyamiyorum ustume basima. Daha onceki hafta esim maasi gelir gelmez 100 Lira vermis annesine sonra biz alisverise gittik ve annesine de alisveris yapiyo eeeee daha biraz once para verdinnnnnn bunu yuzune bir kac kez soyledim alinganlik yapiyo ama inaninki bizdede yok olsa versin benim zoruma gitti calismak sabahin beslerinde yollara dusup gidip calisiyodum ve daha annesinede yardim etmem lazimmis temizlikte yemekte ahhhhhh ahhhh benden neler bekliyorlar bunlar[/Q
aynı dert bendede var canım.... yok o değilde kendileri hiç bir zaman maddi manevi yanımızda bulunmadılar hal böyle olunca insan kendini enayi yerine konulmuş hissediyor. sadece anne ve babası değil kardeşide sürekli bizi sömürme derdinde benim eşimde yazık kimsenin kalbi kırılmasın derdinde sanki bizim kalbimizi çok düşünen varda bazen bu sorun eşimle aramda sorunlara neden oluyor allah kakkımızda hayır eylesin inşallah..
Yanii hani gerçekten ciddi meblağlar ödense onlara verince kendileri çok zor durumda kalsa anlarım ama zaten ihtiyaçları olmasa bu insan para gönderip marketten ihtiyaçlarını almaz ama ben çalışıyorum o ailesine yediriyor mantığı olduğu sürece zaten olma bugün eşinin ailesi yarın onun ailesi yani hayat bu belli mi olur kimin garantisi var. Ben kendi aileme de yapıyorum ama eşimin ailesine de yapıyorum durumları çok çok iyi ama evlerine bir şey lazımsa alırım götürürüm cebimden veririm parasını istemem ihtiyaçları va mı hayır parasını da bana verebilirler ama gönlümden kopuyor çünkü benim eşimde aileme yapıyor bende olsun hep yaparım diyor. Bunun için işten çıkmanın eşi zor durumda bırakmanın mantığını çözemiyorum ben ama herkesin kendi tercihi tabii ki. Zaten içten gelerek yapılması gereken şeyler.
Tabi ki haklisin biz bi aileyiz herkes bir birine yardim etmek zorunda ama herkes once kendi evini dusunmekde zorunda benim esimin banka hesabini icra geldigi zaman kimse bize yardim etmiyo beklemiyorumda zaten ama olmayinca olmuyo iste kendi borclarini bir kenara birakipta ailesine verirse biz ne olucaz bunun ne hirsla nede bencillikke bi alakasi var bu sadece gelecek korkusu
Bakın bir kere çok bencilce düşünüyorsunuz sırf annesine 100 tl verdi eve alışveriş yaptı diye iş bırakılır mı yani siz iyi günde kötü günde bir arada olacaksınız. Ben de çalışmıyorum o zaman ailesine para gönderemez mantığı kurmuşsunuz ama 100 tl gönderiyor diye mi üstünüze başınıza alamıyordunuz hanımefendi ihtiyaçları olmasa zaten eşiniz zor durumdayken para göndermez. Bakın ben evlendim annem babam ayrıydı kardeşim askere gitti ben çalıştım annemin çalıştığı yetmiyordu hem anneme hem kardeşime para gönderdim kardeşim geldi çalışıyor yetmeği yerde gönderdim, annem işten ayrılmak zorunda kaldı primleri dolmadı henüz Allah razı olsun eşim primini ödüyor ben kira gönderiyorum maaşımdan benim maaşım yani. Anneme yardım etmek için çalışıyorum. Kardeşim ancak evi geçindirip fatura ödüyor anneme daha maaş bağlanmadı emekli olamadığı için şimdi eşimin gözüne batsa laf dese zoruma gider çünkü durum ortada ha eşimin durumu var olmasaydı ona göre gönderirdim kimse ailesi zor durumdayken rahat edemez. 100 tl ve iki poşet şeyle batmazsınız ama maalesef daha ile olamamışsınız sırf eşin zor durumda kalsın ve onlara para vermesin diye inadına ayrılmışsın işten. Senin ailen aynı durumda olsaydı yardım etmen gerekseydi eşin aynı şeyi yapsaydı ne olurdu bende kardeşime daha iyi bir işe gir diyorum girmiyor ama girmiyor diye annemi zor durumda bırakamam ki kira bir ay ödenmese annem kahrolur eşinizde kardeşiniz çalışmıyor olabilir ama ailesini öyle zor durumda bırakmak istemez. Onlara para gönderince borcunuzu mu ödeyemiyordunuz açıkta mı kalıyordunuz o ailesine yardım ediyor diye enayi sanmışsınız kendinizi çalışmakla keşke bu gözle bakmasanız.
Arkadasim sorun sadece 100 tl mi saniyosun sen? Simdiye kadar bizim yaptiklarimizi biliyimusun sen? Sorumsuzluga ben goz yumamam. Gorumcem calisdigi halde annesinin elektirik faturasini 4 ay biriktirir peki kim oder benim kocam peki ben ve esim nereye varabiliriz bu durumda ben kostur kostur calisayim kadin halimle benden daha kucuk kayinim yatsin ben olmasam ac mi kalicaklardi genc genc insanlar ustelik daha bekarlar annelerine yardim etmiyolar hem calis hem kendi evimin isi hem kaynanamin ev isi doktoru bende insanim bunyem kaldirmadi artik
Benim de burcum akrep :) burçdaş çıktık... :)
Ya insan ailesine yapmaz mı? Ben hırs olarak yorumladım bu konuyu... İnsanın ailesinden baska kimi var? Aynı sekilde annemin bi derdi hele ki maddi sıkıntısı olcak, gözümü kapatırsam ben insan mı olurum canım..
Esim surekli annesine maddi yardimda bulunuyor. Hani bizdede olsa. Kendinin daha benle evlenmeden once olan borclari duruyor bende bu ay isi biraktim cunku calisamda calismasamda deyisen hic bisey yok istedigim gibi kendime harciyamiyorum ustume basima. Daha onceki hafta esim maasi gelir gelmez 100 Lira vermis annesine sonra biz alisverise gittik ve annesine de alisveris yapiyo eeeee daha biraz once para verdinnnnnn bunu yuzune bir kac kez soyledim alinganlik yapiyo ama inaninki bizdede yok olsa versin benim zoruma gitti calismak sabahin beslerinde yollara dusup gidip calisiyodum ve daha annesinede yardim etmem lazimmis temizlikte yemekte ahhhhhh ahhhh benden neler bekliyorlar bunlar
durumunu inan cok iyi anlıyorum. biz yeni evliyız 4 aylıgız henuz ama nisanlılık doneminde olsun dugun donemınde olsun hicbisey almadılar. evimize bir cay kasıgı almıs degildir.. esimin simdiye kadarki tum maaslarını da alıyolardı. esi de kendisi de calısıyor halbuki.. nisanlıyken de kızıyordum bu duruma ama cok da karıstırmıyordum. evlendik benım ailem ve esim yaptı dugunu onlar sadece 1bilezik taktılar. dugunden sonra 3 defa para istedi yollamadık 4.de taktıgı 1 bilezigı ıstedi. işin tuhafı hic benle muhatap da olmuyor ha. oglundan istiyor ogluna soyluyor.. doymazlar canım esının kabahati.. kötü alıştırmıs.. benimki de öyle tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?