esimin ailesinin maddi sorunlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi iman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yarım saattir saldıran kimse asıl komik olan sensin.. Kendinle çelişen de sensin.. Terbiyesizliğine daha fazla susamadım.. Amaan herkesin durumu ortada valla asıl ben seninle laf dalaşına girmycem.. Allah yardımcınız olsun.. Hoşça kalın :)

Yanii hani gerçekten ciddi meblağlar ödense onlara verince kendileri çok zor durumda kalsa anlarım ama zaten ihtiyaçları olmasa bu insan para gönderip marketten ihtiyaçlarını almaz ama ben çalışıyorum o ailesine yediriyor mantığı olduğu sürece zaten olma bugün eşinin ailesi yarın onun ailesi yani hayat bu belli mi olur kimin garantisi var. Ben kendi aileme de yapıyorum ama eşimin ailesine de yapıyorum durumları çok çok iyi ama evlerine bir şey lazımsa alırım götürürüm cebimden veririm parasını istemem ihtiyaçları va mı hayır parasını da bana verebilirler ama gönlümden kopuyor çünkü benim eşimde aileme yapıyor bende olsun hep yaparım diyor. Bunun için işten çıkmanın eşi zor durumda bırakmanın mantığını çözemiyorum ben ama herkesin kendi tercihi tabii ki. Zaten içten gelerek yapılması gereken şeyler.

Pardon da siz burada geldiğinizden beri konu sahibini koruyorsunuz tamam koruyun haklı görün herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil ama başkalarından alıntı yapıp onların fikirlerinin doğru olmadığını ısrarla söylüyorsunuz ama burada karşıt görüşlü kişilerde yorum yazabilir biz haklı görmek zorunda değil ama zorundaymışız gibi davranıyorsunuz sadece konu sahibinin yazdıklarına yorum yapsanız başkalarının yorumlarına ama şöyle böyle diye yorum yapmasanız konu sahibinin yerine konuşuyorsunuz yok sadece 100 tl olduğunu nereden biliyormuşuz yok bilmem ne yani neden konu sahibinin yerine cevap veriyorsunuz onu anlamadım si bu konu hakkında yorumunuzu yapın yorumlara yorumla cevap vermeyin karşılıklı atışma yeri değil burası.

konu sahibi arkadaşım sen nerederdesin ya.
Böyle konu açıyosunuz ,bırakıp kaçıyosunuz.:))
Aslında kendini tam ifade edemedin.
Nasıl şartlarda bu yardımı yapıyorsunuz bi izah
etsen.Çünkü şartlara göre değişir bu yardım.
ailelerine ne şartta olursa olsun yardım eden arkadaşları tebrik ediyorum
ancak bu tür yardımlardan dolayı evliliği zarar görecek insanlara biraz daha anlayışla yaklaşsanız.
borçları varmış sonuçta.
bir 100 lira ile bitmiyordur mesele.
çoğu zaman bu tür yardımlarda bir suistimal oluyor.o evde çalışmayan boş oturan sorumsuz
insanlar var anladığım kadarıyla.ee siz böyle bi durumda sinirlenip tepki
göstermezmisiniz.
Annesine bakmak zorunsa eşi ama evde boş oturan,çalışmayan kardeşine bakmak zorunda değil bana göre.
işi bırakmasına gelince,bu kız çalıştıkca eşi kendi maaşının çoğunu ailesine harcıyorsa ,sinirlenmekte haklı.
sonuçte 1 ay çalışıyor ,kendisi için ve evi için bir birikim yapamıyorsa ben ne anladım o çalışmadan o zaman.
tamama kendi için çalışmaya devam etmeli diyosunuz da ,kendine para kalmıyormuş ki,,,

ziyaretçi sensen konu sahibi arkadaşım bi gel anlat kendini olmaz mı:))

Kizlar yanlis anlamayin ben cimri bi insan degilim ama kendi borclarimiz var ve bu borclar moralimi cok bozuyo ben iki yildir bebek istegimi ertelerken esimin ailesi ogularina guveniyorlar ve ondan dolayida bana hepsi borclu oldugu icin ve hic bi banka kredi vermedigi icin artik ben yine ise girmeliymisim ve kredi cekip onlara vermeliymisim ki kayinlarim ve esim birlikte is kursunlar diyeeeee bu normal mi sizce?

Sorun o 100 tl degil ki zaten sorun onlarin hayatlarini toparlayamadiklari durumlarini duzeltemedikleri ve benim korkum bunun hep boyle devam ediceyi esim tabi ki butun maasini ailesinin elline saymiyo ama benim telefon faturam dururken ve obur aya kalirken esimin ailesine vermesi cok tuaf ve diyer ay fatura ikiye katlaniyo inanin ki bazi zaman ben esime soyluyodum yardim et diye cunku mutfaga giren ve orda yemek pisiren benim dolayisiyla ben goruyodum durumlari ama artik olmuyo cunku bu durumlardan dolayi ben kendi hayatimi ertelemek zorundayim

Sorun da bu zaten calis calis karsiligini gorme tabiki iyi gunde ve kotu gunde diyerek basladik ama insanin bi zamandan sonra guce gidiyo sabri kalmiyo herkes kendinden sorumlu inan ki gecen ay sonu cebimizde esimin sigara parasi bile kalmadi kotu gunler icin kenar 2 kurus bile koyamiyoruz

allahım hep aynımı bunlar ya aynı dert bizdede aynısının tıpkısı offffffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffffff

Arkadasim sorun sadece 100 tl mi saniyosun sen? Simdiye kadar bizim yaptiklarimizi biliyimusun sen? Sorumsuzluga ben goz yumamam. Gorumcem calisdigi halde annesinin elektirik faturasini 4 ay biriktirir peki kim oder benim kocam peki ben ve esim nereye varabiliriz bu durumda ben kostur kostur calisayim kadin halimle benden daha kucuk kayinim yatsin ben olmasam ac mi kalicaklardi genc genc insanlar ustelik daha bekarlar annelerine yardim etmiyolar hem calis hem kendi evimin isi hem kaynanamin ev isi doktoru bende insanim bunyem kaldirmadi artik

bence otur kocanla hallet probleminizi önce

Biraz daha terbiyeli konusursan daha iyi olur bence bilip bilmeden yargilama biraz empati kurmayi ogren

Nedense benim garibime gitmedi
çoğunluk yardım yapıyor bende yeni evliyken çok yaptık ama artık yapmıyoruz kv,kp emekli çocuk büyüdü epey masraflarımız var
bu yoldan herkes geçiyor
kaçan kaçamıyor ki zaten çoğunluk Türkiyemizde zar zor geçiniyor hırsız değilse tabi ha o
kaymak tabakaya lafım yok

Konu Sahibine Çok Yüklenilmiş Yine 100 Tl İçin İş Bırakılırmı Denilmiş Saçmaladınız İyice Yani Kim 100 Tl İçin İş Bırakır Yada Buraya Konu Açar Akıllı Mantıklı Olun Yaaa O 100 TL Misal Yani Sadece Ödemelerden Birini Örnek Vermiş Birikmiş Birikmiş Konu Sahibinin Dertler Açmış Buraya Konu Hakikaten Kendine Çok Harcayamıyorsa Çalıştığından Çıkman Mantıklı Olmuş İşten İyi Yapmışsın Konu Sahibesi En Azından Bi Süre Kendini Dinlendir Kaynanaya Çalışacak Değilsin Maaşa Bağlamak Olmaz Bu Yardımlar Canım Nedir Bu Aaaa Ben Okuyunca Şartellerim Attı Ne Hikmetse Oğlan Anaları Hep Bi Sıkışık Kız Tarafları Sabancı Mübarek

durumunu inan cok iyi anlıyorum. biz yeni evliyız 4 aylıgız henuz ama nisanlılık doneminde olsun dugun donemınde olsun hicbisey almadılar. evimize bir cay kasıgı almıs degildir.. esimin simdiye kadarki tum maaslarını da alıyolardı. esi de kendisi de calısıyor halbuki.. nisanlıyken de kızıyordum bu duruma ama cok da karıstırmıyordum. evlendik benım ailem ve esim yaptı dugunu onlar sadece 1bilezik taktılar. dugunden sonra 3 defa para istedi yollamadık 4.de taktıgı 1 bilezigı ıstedi. işin tuhafı hic benle muhatap da olmuyor ha. oglundan istiyor ogluna soyluyor.. doymazlar canım esının kabahati.. kötü alıştırmıs.. benimki de öyle tabi...

aynı benim babam gibi
benim bbamda taktığı bileziği geri istedi
eşin konuşmayacak tek çare bu
babamda hep para istiyor en son kızdım sövdüm şimdi konuşmuyor ohh dünya varmış

Yaptıkları çok yanlış gerçekten ,bazı durumlarda yardım yapılır tabi ama bunu alışkanlık haline getirip sizi sömürmelerine ne denebilir ki allah size sabır versin onları buna alıştıran eşinizde de akıl fikir versin.

Ben zaten ikinci defa para istediklerinde taktigi bilezigi geri gondermek istemistim. Yok dediler olmaz bilezigi geri alamayiz para yollayin. Benim amacim da bilezigi yollarsam tekrar istemeye yuzleri olmaz diyeydi. Ama kadin sonra kendi arayip istedi.. Esim senin gibi yapmaz ki.. Keske bi bagirsa cagirsa hakkini arasa ama aramaz. Ver kurtul yapiyo o da kebdince hakli ama biz de zor durumdayiz.. Ama yine de bana sormadan gizlice para yollama gibi durumu yok cok sukur.. Hep bana sorar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…